Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#83276 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

shape of despair » Yesterday, 8:02 pm

Gubi mi se internet. Ma modemu nestane 2,4 i 5 ghz lampice. Restart popravi stvar na jedno pola sata. Jel ko imao slicnih problema il da zovem podrsku.
Ukoliko i dalje imate poteškoće, javite nam se za provjeru.
Telemach

#83277 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

hiiamjasko » Yesterday, 9:05 pm

crnivrag wrote:
hiiamjasko wrote:
Zanima me da li se moze telemach prikljuciti tamo gdje nisu oni sami nista pravili odnosno da li se mogu koristiti ovim postojecim instalacijama koje koristi i bh telecom ili je to iskljucivo za bh telecom rezervisano

Telemach TV pakete možeš dobiti bilo gdje u BiH, i nema potrebe da su Telemach instalacije fizički dostupane na tom području.

Isporuka TV kanala se vrši putem interneta, a sve što je potrebno je imati internet brzinu od najmanje 10 Mbps kod bilo kog operatera u BiH.

EON TV pakete možeš pogledati ovdje: https://telemach.ba/eon-tv/tv-paketi

Prilikom odabira paketa po želji, biće ti dostupni svi kanali iz ponude, putem mreže drugog operatera osim Arena Sport SD i HD paketa.

Ovdje možeš vidjeti ponudu kanala: https://telemach.ba/Binary/10677/EON-pr ... -shema.pdf

A možeš i besplatno probati uslugu 15 dana, prije nego se konačno odlučiš za paket, popunjavanjem formulara na ovom linku: https://telemach.ba/oec/eon/free-trial/5091

To znači da internet ne može ukoliko telemach nema svoje instalacije ? hvala unaprijed
Da, uslugu interneta možemo pružiti ukoliko postoji urađena naša kablovska mreža.
REDDEVILS

#83278 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

semirsar wrote:
Telemach wrote: ...

Slucajno jutros otvorih mojtelemach portal, i iznenadih se :-)
Neko se doli u Telemach-u dobro zaigr'o od dosade pa mu vrijeme ocito brze tece nego nama ostalima po kalendaru, jer kako drugacije protumaciti ovih 1,60KM dodatnih na februarskom racunu :evil:

Image

@Telemach, molim komentar i obrazlozenje pomenute situacije, i to sto prije, jer ako mi dodje ovakav racun da platim a ne znam razlog, mislim da je upitno sve i ne vidim razloga za daljnje druzenje na ovoj temi i uopste po bilo kom osnovu.
Zahvaljujem unaprijed na odgovoru.
Zar nebi trebalo biti prvi 6 mjeseci 9.90 KM za nove korisnike EON TV paketa van TM mreže
Telemach

#83279 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

REDDEVILS » Yesterday, 10:38 pm

nadžak wrote:
REDDEVILS wrote:
nadžak wrote:
Hajde jedna molba da za vas koji možete da probate nešto. Na kanalu History HD provjerite da li i kod vas slika kasni dio sekunde za tonom, ako vam nije problem! Dosta gledam taj kanal pa me to baš nervira i kontam da nema šanse da je to samo do mene, tj do moje opreme, da samo na tom kanalu imam ovaj problem, pogotovo ako se uzme u obzir da tog problema nema na tom istom History kanalu ali u SD rezoluciji. Dakle, samo HD ima problem.

Evo npr, ko gleda Vatrene kovače na tom kanalu može lijepo primjetiti kad se vrši testiranje oruđa udaranjem od neku podlogu, da slika baš očigledno kasni za tonom i da baš ružno izgleda.

Hvala.

Kasni i kod mene, upravo gledam Hitlerovi tajni tuneli :-)

Ok, hajd molim te samo reci jeli kasni kad gledas snimak emisije ili ono sto se upravo emituje?
Hvala u svakom slucaju. :thumbup:

Upravo sto se emituje a gledam Hitlerovi tajni tuneli i slika kasni djelić sekunde za tonom :-)
Proslijeđeno je kolegama da se provjeri, da li se kanal sada uredno emituje.
Telemach

#83280 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@semirsar

Obzirom na to, da ste u toku februara mjeseca mijenjali paket usluga, koji koristite, za jedan dio mjeseca Vam se fakturisala stara usluga, a za drugi, EON Premium TV.
semirsar

#83281 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Telemach wrote:@semirsar

Obzirom na to, da ste u toku februara mjeseca mijenjali paket usluga, koji koristite, za jedan dio mjeseca Vam se fakturisala stara usluga, a za drugi, EON Premium TV.
Aferim, @Telemach, svaka vam je racunica :thumbup:
Znaci, ugovor potpisan 26.02. u 16:45... jedva cekam racun da vidim koliko ste koju uslugu fakturisali. Samo me jos zanima, koliko ce biti ostale rate koje bi trebale biti po 9.90KM i da li ce biti sve na broju, ili... :evil:
crnivrag

#83282 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Nove sezone i hit naslovi u Video klubu u martu

Image

Najveći Video klub u zemlji sa čak 12 kataloga i 14.000 naslova, u martu postaje bogatiji za nove sezone hit serija.

Iskoristite mogućnost da u okviru kataloga Top na jednom mjestu pogledate svih 20 epizoda prve sezone popularne serije Žigosani u reketu.

Za sve ljubitelje historijskih priča tu je – Poldark. Radnja ove britanske historijske serije smještena je u 18. vijek i prati Rosa Poldarka koji se vraća kući nakon američkog revolucionarnog rata i obnavlja svoj život novim poslovnim poduhvatima. Sve epizode ove popularne serije možete pogledati u katalogu Epic Drama.

U Video klubu lako možete iz Velike Britanije da se prebacite u brutalni i misteriozni svijet Vikinga. U katalogu Pickbox očekuje vas premijerno peta sezona popularne serije Vikinzi, koja prikazuje Ragnara Lothbroka, ratnog Vikinga i farmera koji žudi da istraži i napadne udaljene obale preko okeana.

Sadržaj Video kluba možete da gledate na bilo kojem ekranu – TV-u, laptopu, tabletu ili telefonu, kada god poželite i to bez reklama.

Naslovi mogu da se pretražuju po želji, a gledanje može da se započne na jednom, i nastavi na istom ili drugom uređaju, da se pauzira, i sve to u kući ili van nje preko EON aplikacije.

Pristupite opciji Video klub i uživajte u svim pogodnostima koje ovakav način gledanja sadržaja donosi.
https://telemach.ba/a33689/podrska/vije ... martu.html
Telemach

#83283 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

semirsar » 45 minutes ago

Telemach wrote:
@semirsar

Aferim, @Telemach, svaka vam je racunica :thumbup:
Znaci, ugovor potpisan 26.02. u 16:45... jedva cekam racun da vidim koliko ste koju uslugu fakturisali. Samo me jos zanima, koliko ce biti ostale rate koje bi trebale biti po 9.90KM i da li ce biti sve na broju, ili... :evil:
Od 01.03. tekuće godine, računi će biti obračunati sa pogodnostima koje ste dobili.
Za sve dodatne primjedbe, na ispostavljeni račun, možete nam se javiti u pp.
Sheftelija

#83284 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Sheftelija »

Prošle sedmice me zovu iz Telemaha da imamo dug od 80 KM. Uslugu smo zaledili u maju prošle godine, ugovor u međuvremenu istekao i nikad ga nismo obnovili. U call centru kažu period zaleđivanja je prošao, ugovor istekao i usluga aktivna? Po kojem osnovu aktiviraju uslugu i obračunavaju troškove? Ako nismo produžili ugovoro imaju li pravo na to bez da nas obavjeste?
zateznistub

#83285 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Sheftelija wrote:Prošle sedmice me zovu iz Telemaha da imamo dug od 80 KM. Uslugu smo zaledili u maju prošle godine, ugovor u međuvremenu istekao i nikad ga nismo obnovili. U call centru kažu period zaleđivanja je prošao, ugovor istekao i usluga aktivna? Po kojem osnovu aktiviraju uslugu i obračunavaju troškove? Ako nismo produžili ugovoro imaju li pravo na to bez da nas obavjeste?
Šta ti nije jasno?

Uslugu si zaledio a ne odjavio. Prošao rok, nakon kojeg su pustili uslugu. A Ugovor je na snazi, samo je proteklo obavezni dio, Ugovor kao takav nisi raskinuo.
Sheftelija

#83286 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Sheftelija »

Ništa, sve OK. Nemam ugovor kod sebe pa ne znam kakvi su uslovi oko raskidanja. Mislila sam da nakon isteka ugovora prestaju sve obaveze ali očigledno nije tako.
zateznistub

#83287 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Sheftelija wrote:Ništa, sve OK. Nemam ugovor kod sebe pa ne znam kakvi su uslovi oko raskidanja. Mislila sam da nakon isteka ugovora prestaju sve obaveze ali očigledno nije tako.
Obaveze prestaju onog momenta kad se potpiše raskid ugovora. Isti se, bez penala, može potpisati nakon isteka obaveznog dijela od 12/24 mjeseca.
Telemach

#83288 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Sheftelija » 3 minutes ago

Ništa, sve OK. Nemam ugovor kod sebe pa ne znam kakvi su uslovi oko raskidanja. Mislila sam da nakon isteka ugovora prestaju sve obaveze ali očigledno nije tako.
Istek ugovorne obaveze podrazumijeva istek vremenskog perioda, na koji ste se obavezali Ugovorom na korištenje usluga. Ugovor je i dalje važeći, nakon isteka ugovorne obaveze, sve do podnesenog zahtjeva za raskid.
Opće uslove poslovanja možete preuzeti na sljedećem linku :

https://telemach.ba/Binary/10685/OPCI-U ... EBRUAR.PDF
REDDEVILS

#83289 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

Kod mene je dosao racun na Email stanje racuna je 7.75 KM jer su mi uslugu aktivirali 7 februara, ali jos ne mogu preuzeti pdf fajl jer sam mislio to danas platiti :)
crnivrag

#83290 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

REDDEVILS wrote:Kod mene je dosao racun na Email stanje racuna je 7.75 KM jer su mi uslugu aktivirali 7 februara, ali jos ne mogu preuzeti pdf fajl jer sam mislio to danas platiti :)
Ako si se prijavio za elektronski račun, isti će ti doći na mail za 2-4 dana u PDF formatu, a taj PDF sa portala ćeš moći skinuti tek tamo negdje oko ili iza 15 u mjesecu.
crnivrag

#83291 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
Da li će izvod iz cjenovnika u kojem su prikazani paketi sa povećanim cijenama uskoro biti dostupan na web stranici kompanije?
avaks

#83292 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Navodno dostupan po njihovoj obavijesti koju si ti podijelio na forumu ali na stranici ni mukaet:
Image
Telemach

#83293 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag » 25 minutes ago

Telemach wrote:

Da li će izvod iz cjenovnika u kojem su prikazani paketi sa povećanim cijenama uskoro biti dostupan na web stranici kompanije?
Novi Cjenovnik usluga bit će objavljen blagovremeno.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#83294 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Slo Burner »

Telemach wrote:
Slo Burner wrote:ni ja nisam dobio nikakve benefite za E racun, aktivirao ga nekad u januaru
@Slo Burner,
Dostavite nam podatke u pp i provjerit ćemo.
Samo da Vam se zahvalim, sve stima, izrazito sam zadovoljan vasom uslugom :thumbup:
Telemach

#83295 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Slo Burner » 2 minutes ago

Telemach wrote:
Slo Burner wrote:
ni ja nisam dobio nikakve benefite za E racun, aktivirao ga nekad u januaru

@Slo Burner,
Dostavite nam podatke u pp i provjerit ćemo.

Samo da Vam se zahvalim, sve stima, izrazito sam zadovoljan vasom uslugom :thumbup:
Hvala za povratni info i saradnju :)
fusion_ba

#83296 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Top TV uskoro postaje Nova S

E sad da li cemo i taj kanal izgubiti vidjecemo
crnivrag

#83297 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

fusion_ba wrote:Top TV uskoro postaje Nova S

E sad da li cemo i taj kanal izgubiti vidjecemo
Ne bi trebalo da ga izgubimo, a bilo bi cool da ubace i Novu M, pa da imamo sve Nove u kolekciji :D
Boban0726

#83298 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

Zasto bi izgubili?
Samo ime mjenjaju.
MTV

#83299 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Evo i te vijesti. http://rs.n1info.com/Showbiz/a465069/Iv ... OVA-S.html
Pretpostavljam skracenica "s" znaci Srbija, ili?!
spinel_

#83300 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by spinel_ »

Slucajno sam deaktivirao UniFi na mobitelu. I pokusavam da ponovo unesem mail i lozinku ali mi ne prepoznaje spajanje tj ne mogu se spojiti. I vidim sad na stranici da pise

Code: Select all

Ukoliko deaktiviraš UNIFI, pristup mreži će biti onemogućen, a ponovnu aktivaciju je moguće uraditi tek sljedećeg mjeseca.

A znajuci da je tek pocetak mjeseca moze li se ovo kako ubrzati :-)
Locked