Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#83251 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

legenda reala wrote: postoji li mogucnost otkljucavanja SK,Arene,N1 i sl, jer mi nije telemach internet
Ako za stalno nemaš Telemach internet, onda je najbolje da uzmeš neki od EON TV samostalnih paketa, gdje rade svi kanali iz ponude osim Arena Sport SD i HD kanala putem bilo koje druge mreže u BiH: https://telemach.ba/eon-tv/tv-paketi

Inače ako imaš neki od Telemach paketa, a stalno pokušavaš da gledaš EON na drugoj mreži, Telemach ima pravo da ti potpuno onemogući pristup usluzi.
legenda reala

#83252 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by legenda reala »

crnivrag wrote:
legenda reala wrote: postoji li mogucnost otkljucavanja SK,Arene,N1 i sl, jer mi nije telemach internet
Ako za stalno nemaš Telemach internet, onda je najbolje da uzmeš neki od EON TV samostalnih paketa, gdje rade svi kanali iz ponude osim Arena Sport SD i HD kanala putem bilo koje druge mreže u BiH: https://telemach.ba/eon-tv/tv-paketi
Ma u mene Total, i imam onaj Eon sto ide uz njega i sve imam ono sto placam osim SK i ARENA pa pitam reko da nema neka mogucnost otkljucavanja kanala za pretplatnike koji nemaju njihov internet
crnivrag

#83253 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

legenda reala wrote: Ma u mene Total, i imam onaj Eon sto ide uz njega i sve imam ono sto placam osim SK i ARENA pa pitam reko da nema neka mogucnost otkljucavanja kanala za pretplatnike koji nemaju njihov internet
Nažalost trenutno ne nude tu mogućnost korisnicima Total TV usluge.

Inače ovo gore što sam napisao u vezi zabrane EON aplikacije za korisnike drugih mreža se odnosi isključivo na korisnike Telemach usluga.
avaks

#83254 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

crnivrag wrote: Cjenovnik još uvijek nije objavljen na web stranici kompanije, ali je objavljena obavijest o izmjeni cijena, u kojoj je navedeni da se ugovor može raskinuti bez posljedica do 01.04.2019.
Upratio sam to i naveli su da ima novi cjenovnik ali ga ne nađoh pa reko da priupitam :mrgreen:
shape of despair

#83255 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shape of despair »

Gubi mi se internet. Ma modemu nestane 2,4 i 5 ghz lampice. Restart popravi stvar na jedno pola sata. Jel ko imao slicnih problema il da zovem podrsku.
DON_eARL

#83256 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

shape of despair wrote:Gubi mi se internet. Ma modemu nestane 2,4 i 5 ghz lampice. Restart popravi stvar na jedno pola sata. Jel ko imao slicnih problema il da zovem podrsku.
Probaj tipku WPS da pritisneš prije restarta. Ako ne pomogne, zovi ih neka vide šta zeza na UBEE.
hiiamjasko

#83257 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hiiamjasko »

Zanima me da li se moze telemach prikljuciti tamo gdje nisu oni sami nista pravili odnosno da li se mogu koristiti ovim postojecim instalacijama koje koristi i bh telecom ili je to iskljucivo za bh telecom rezervisano
crnivrag

#83258 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

hiiamjasko wrote:Zanima me da li se moze telemach prikljuciti tamo gdje nisu oni sami nista pravili odnosno da li se mogu koristiti ovim postojecim instalacijama koje koristi i bh telecom ili je to iskljucivo za bh telecom rezervisano
Telemach TV pakete možeš dobiti bilo gdje u BiH, i nema potrebe da su Telemach instalacije fizički dostupane na tom području.

Isporuka TV kanala se vrši putem interneta, a sve što je potrebno je imati internet brzinu od najmanje 10 Mbps kod bilo kog operatera u BiH.

EON TV pakete možeš pogledati ovdje: https://telemach.ba/eon-tv/tv-paketi

Prilikom odabira paketa po želji, biće ti dostupni svi kanali iz ponude, putem mreže drugog operatera osim Arena Sport SD i HD paketa.

Ovdje možeš vidjeti ponudu kanala: https://telemach.ba/Binary/10677/EON-pr ... -shema.pdf

A možeš i besplatno probati uslugu 15 dana, prije nego se konačno odlučiš za paket, popunjavanjem formulara na ovom linku: https://telemach.ba/oec/eon/free-trial/5091
hiiamjasko

#83259 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hiiamjasko »

crnivrag wrote:
hiiamjasko wrote:Zanima me da li se moze telemach prikljuciti tamo gdje nisu oni sami nista pravili odnosno da li se mogu koristiti ovim postojecim instalacijama koje koristi i bh telecom ili je to iskljucivo za bh telecom rezervisano
Telemach TV pakete možeš dobiti bilo gdje u BiH, i nema potrebe da su Telemach instalacije fizički dostupane na tom području.

Isporuka TV kanala se vrši putem interneta, a sve što je potrebno je imati internet brzinu od najmanje 10 Mbps kod bilo kog operatera u BiH.

EON TV pakete možeš pogledati ovdje: https://telemach.ba/eon-tv/tv-paketi

Prilikom odabira paketa po želji, biće ti dostupni svi kanali iz ponude, putem mreže drugog operatera osim Arena Sport SD i HD paketa.

Ovdje možeš vidjeti ponudu kanala: https://telemach.ba/Binary/10677/EON-pr ... -shema.pdf

A možeš i besplatno probati uslugu 15 dana, prije nego se konačno odlučiš za paket, popunjavanjem formulara na ovom linku: https://telemach.ba/oec/eon/free-trial/5091

To znači da internet ne može ukoliko telemach nema svoje instalacije ? hvala unaprijed
Dosadno mii

#83260 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dosadno mii »

Moze. Ima slucajeva kad telecom stavi svoju optiku al se telemach moze prikljucit
(Novogradnja)
crnivrag

#83261 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

hiiamjasko wrote: To znači da internet ne može ukoliko telemach nema svoje instalacije ? hvala unaprijed
Nažalost, trenutno je potrebna fizička dostupnost Telemach instalacija, za odabir internet paketa, i pristup istim.
Tesla Edison

#83262 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

crnivrag wrote:

Inače ako imaš neki od Telemach paketa, a stalno pokušavaš da gledaš EON na drugoj mreži, Telemach ima pravo da ti potpuno onemogući pristup usluzi.
Uh kako bi im zbog ovog boldiranog sočna tužba lega :D

Nema od toga ništa. Jednostavno tehnički onemoguće gledanje određenih kanala na drugim mrežama i to je to dok nekakve kazne i "osvete" u vidu blokiranja kompletne usluge nisu moguće. Prvenstveno zbog zakonske regulative te podzakinskih akata i pravila RAK-a.

Blokiranje ili gašenje kompletne usluge je moguće jedino ukoliko se dokaže da korisnik vrši preprodaju KTV signala, interneta i telefonije trećim licima bez da za to ima dozvolu operatera i regulatora. Također gašenje usluge je moguće ukoliko se dokaže da korisnik uslugu koristi za ilegalne aktivnosti koje poznaje krivični Zakon.
Last edited by Tesla Edison on 03/03/2019 21:43, edited 1 time in total.
crnivrag

#83263 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

TESLA_EDISON wrote: Uh kako bi im zbog ovog boldiranog sočna tužba lega :D
Nema tužbe, ogradili su se u EON uslovima korištenja:

Kod SBB-a od 15.03. kreće na snagu novo pravilo po pitanju korištenja EON-a, pa će valjda i Telemach objaviti i početi primjenjivati isto, koje glasi:
Nakon člana 3. Uslova korišćenja, dodaje se član 3a koji glasi:
„Uredjaje SBB postpaid Pretplatnik autorizuje na svom nalogu isključivo za jedno domaćinstvo (koje
uključuje i članove porodice koji žive na istoj lokaciji). Pretplatnik je odgovoran za svoj nalog i bez-
bednost i adekvatno korišćenje svojih aktiviranih uređaja.
Ukoliko SBB proverom utvrdi da Pretplatnik (izuzev Pretplatnika koji je ugovorio korišćenje servisa
van mreže SBB-a, odnosno Total TV korisnika) u toku meseca, od ukupnog vremena korišćenja
servisa, registrovanim uređajem uslugu preko EON aplikacije koristi više od 50% vremena van SBB
mreže, SBB može takav uredjaj da blokira, sa čime je Pretplatnik upoznat i saglasan.
SBB će u svim navedenim slučajevima obavestiti Pretplatnika, kao i o razlozima onemogućavanja
pristupa servisu.
Pretplatnik nakon registracije uređaja na svom nalogu, ima mogućnost da jednom u 30 dana, kroz
sistem promeni samo jedan uređaj.“
https://sbb.rs/Binary/20771/EON-Uslovi- ... izmene.pdf
Tesla Edison

#83264 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

crnivrag wrote:
TESLA_EDISON wrote: Uh kako bi im zbog ovog boldiranog sočna tužba lega :D
Nema tužbe, ogradili su se u EON uslovima korištenja:

Kod SBB-a od 15.03. kreće na snagu novo pravilo po pitanju korištenja EON-a, pa će valjda i Telemach objaviti i početi primjenjivati isto, koje glasi:
Nakon člana 3. Uslova korišćenja, dodaje se član 3a koji glasi:
„Uredjaje SBB postpaid Pretplatnik autorizuje na svom nalogu isključivo za jedno domaćinstvo (koje
uključuje i članove porodice koji žive na istoj lokaciji). Pretplatnik je odgovoran za svoj nalog i bez-
bednost i adekvatno korišćenje svojih aktiviranih uređaja.
Ukoliko SBB proverom utvrdi da Pretplatnik (izuzev Pretplatnika koji je ugovorio korišćenje servisa
van mreže SBB-a, odnosno Total TV korisnika) u toku meseca, od ukupnog vremena korišćenja
servisa, registrovanim uređajem uslugu preko EON aplikacije koristi više od 50% vremena van SBB
mreže, SBB može takav uredjaj da blokira, sa čime je Pretplatnik upoznat i saglasan.
SBB će u svim navedenim slučajevima obavestiti Pretplatnika, kao i o razlozima onemogućavanja
pristupa servisu.
Pretplatnik nakon registracije uređaja na svom nalogu, ima mogućnost da jednom u 30 dana, kroz
sistem promeni samo jedan uređaj.“
https://sbb.rs/Binary/20771/EON-Uslovi- ... izmene.pdf
Prvo ovo nije SBB.

Drugo, ovo nije dozvoljeno našim Zakonom. Pročitaj pravilnik RAK-a.
Ako je nešto u Srbiji zabranjeno, nije u drugim zemljama jer drugačije su zakonske regulative i dozvole.
nadžak

#83265 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nadžak »

Telemach wrote:
nadžak wrote:@crnivrag

Hvala druže. Ma majka mu stara, ako postoje zloupotrebe onda neka to tehnički riješe, ubijeđen sam da može a ne da zabranu stave svima. Nije korektno.

Još sam vidio da je neko ovdje pisao o tome da mu nije usklađena slika i ton. Moraću nazvat ove iz podrške da vidim ima li kakvo rješenje.
@nadžak,
Možemo mi Vas pozvati i provjeriti usluge. Dostavite nam samo u pp broj Ugovora i kontakt telefon.
Pozdrav. Večeras sam našao vremena i neke stvari pokušavao da riješim uz pomoć uposlenika iz tehničkog sektora. Imam još uvijek neke dileme pa kad vidim šta se tačno dešava javiću se. Hvala na pomoći.
nadžak

#83266 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nadžak »

Hajde jedna molba da za vas koji možete da probate nešto. Na kanalu History HD provjerite da li i kod vas slika kasni dio sekunde za tonom, ako vam nije problem! Dosta gledam taj kanal pa me to baš nervira i kontam da nema šanse da je to samo do mene, tj do moje opreme, da samo na tom kanalu imam ovaj problem, pogotovo ako se uzme u obzir da tog problema nema na tom istom History kanalu ali u SD rezoluciji. Dakle, samo HD ima problem.

Evo npr, ko gleda Vatrene kovače na tom kanalu može lijepo primjetiti kad se vrši testiranje oruđa udaranjem od neku podlogu, da slika baš očigledno kasni za tonom i da baš ružno izgleda.

Hvala.

Edit: Ma evo sad kad sam ponov gledao ide sve normalno kad se gleda sadržaj koji je upravo na programu a čim vratiš unazad onda problem postaje vidljiv.

Ne mogu više bit pametan kad se šta dešava, taman kad skontam da sam upratio obrazac nešto novo se desi. :-?
Dosadno mii

#83267 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dosadno mii »

Meni nista ne kasni.

I nemam eon
Last edited by Dosadno mii on 03/03/2019 22:12, edited 1 time in total.
REDDEVILS

#83268 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

nadžak wrote:Hajde jedna molba da za vas koji možete da probate nešto. Na kanalu History HD provjerite da li i kod vas slika kasni dio sekunde za tonom, ako vam nije problem! Dosta gledam taj kanal pa me to baš nervira i kontam da nema šanse da je to samo do mene, tj do moje opreme, da samo na tom kanalu imam ovaj problem, pogotovo ako se uzme u obzir da tog problema nema na tom istom History kanalu ali u SD rezoluciji. Dakle, samo HD ima problem.

Evo npr, ko gleda Vatrene kovače na tom kanalu može lijepo primjetiti kad se vrši testiranje oruđa udaranjem od neku podlogu, da slika baš očigledno kasni za tonom i da baš ružno izgleda.

Hvala.
Kasni i kod mene, upravo gledam Hitlerovi tajni tuneli :-)
crnivrag

#83269 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

REDDEVILS wrote:
nadžak wrote:Hajde jedna molba da za vas koji možete da probate nešto. Na kanalu History HD provjerite da li i kod vas slika kasni dio sekunde za tonom, ako vam nije problem! Dosta gledam taj kanal pa me to baš nervira i kontam da nema šanse da je to samo do mene, tj do moje opreme, da samo na tom kanalu imam ovaj problem, pogotovo ako se uzme u obzir da tog problema nema na tom istom History kanalu ali u SD rezoluciji. Dakle, samo HD ima problem.

Hvala.
Onda je problem sa streaming-om i snimljenim sadržajem putem EON platforme, jer su slika i ton na ovom kanalu sinhronizovani putem DVB-C mreže.
nadžak

#83270 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nadžak »

REDDEVILS wrote:

Hvala.
Ok, hajd molim te samo reci jeli kasni kad gledas snimak emisije ili ono sto se upravo emituje?
Hvala u svakom slucaju. :thumbup:
REDDEVILS

#83271 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

nadžak wrote:
REDDEVILS wrote:

Hvala.
Ok, hajd molim te samo reci jeli kasni kad gledas snimak emisije ili ono sto se upravo emituje?
Hvala u svakom slucaju. :thumbup:
Upravo sto se emituje a gledam Hitlerovi tajni tuneli i slika kasni djelić sekunde za tonom :-)
rimle

#83272 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rimle »

Pošto mi za mjesec dana prestaje važiti ugovor za Trio Grande paket, a želim isključiti telefon i preći na EON LIGHT DUO da li mi neko može pojasniti uslove prelaska i da li zadržavam neke pogodnosti?
crnivrag

#83273 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

rimle wrote:Pošto mi za mjesec dana prestaje važiti ugovor za Trio Grande paket, a želim isključiti telefon i preći na EON LIGHT DUO da li mi neko može pojasniti uslove prelaska i da li zadržavam neke pogodnosti?
Potrebno je da samo podneseš zahtjev za prelazak do 01.04. i nema frke, a inače u tom paketu ide Start paket kanala, ali bi trebao zadržati Osnovni paket kao pogodnost prelaska sa Trio Grande paketa, ali to sa njima moraš vidjeti.
semirsar

#83274 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Telemach wrote: ...

Slucajno jutros otvorih mojtelemach portal, i iznenadih se :-)
Neko se doli u Telemach-u dobro zaigr'o od dosade pa mu vrijeme ocito brze tece nego nama ostalima po kalendaru, jer kako drugacije protumaciti ovih 1,60KM dodatnih na februarskom racunu :evil:

Image

@Telemach, molim komentar i obrazlozenje pomenute situacije, i to sto prije, jer ako mi dodje ovakav racun da platim a ne znam razlog, mislim da je upitno sve i ne vidim razloga za daljnje druzenje na ovoj temi i uopste po bilo kom osnovu.
Zahvaljujem unaprijed na odgovoru.
Telemach

#83275 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

legenda reala » Yesterday, 5:06 pm

Telemach wrote:
Daybreaker wrote:
Kod zakljucanih kanala na Eon-u mi trazi PIN, ali ne prihvata 1234, niti bilo koju logicnu kombinaciju. Kako rijesiti?!

@Daybreaker,
Možemo resetovat pin. Dostavite nam samo broj Ugovora u pp.

postoji li mogucnost otkljucavanja SK,Arene,N1 i sl, jer mi nije telemach internet
Mogućnost praćenja navedenih kanala, zavisi od internet mreže na kojoj se nalazi uređaj.
Locked