Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dječak sa šibicama wrote:Vec drugi put u 10 dana, signal na D3 problematican, RTL2 negledljiv i jos neki kanali, slika ili nema signala (salje obavijest da nema signala) ili je pikselizirana do neprepoznatljivosti, tv unazad ne moze ni na jednom kanalu, pikseli, zvuk isprekidan, slika nikakva... traje od sinoc
O cemu je rijec????
@dječak sa šibicama,
Primjedba je proslijeđena kolegama. Uskoro ćete biti kontaktirani.
holowey wrote:tjeraju narod da pristane na ukidanje analogije jer digitalu korisniku mogu iskljuciti klikom a analogiju moraju slati montere da iskopcaju kabl...
a to sto su navukli na potpisivanje na 24m tako sto uz receiver mogu imati analogiju na dodatna dva tv-a, jbg ko mi je kriv pa sam bio lakovjeran...
@holowey,
Korisnici nisu prisiljeni na prelazak na digitalnu televiziju. Obzirom da je u pitanju akcija trajne besplatne digitalizacije, ne razumijemo razlog za nezadovolsjtvo.
shiljak wrote:HBO GO
Serija prvo SD kvaliteta (piše u opisu videa), sutra HD kvaliteta, prekosutra SD kvaliteta. Na tv-u HD kvaliteta, na pc-u u browseru SD kvaliteta, android aplikacija HBO SD kvaliteta. Ne možeš sve popratiti. Čak mislim da je nekad svima SD kvaliteta a nekad HD kvaliteta, ali znam i da je nekad istovremeno i HD i SD u zavisnosti od uređaja. I ne radi se tu o brzini interneta ili platformi koju koristiš (web, android), nego kad tek u biblioteci gledaš film, piše pretplaćeni ste za HD ili SD.. inače radi se o ovom besplatnom periodu do 15.1 što ističe. Zanči recimo hoćeš da gledaš nešto, bilo na androidu hd opcija sad nema, odeš na web kad ima hd i obratno.
Da ne bi neko rekao možda ti je rezolucija mala nekad pa ti prikaže samo SD, ali to nije tačno jer prvo piše prije pokretanja SD ili HD.. a također ako odem istovremeno na drugi servis što nije HBO bude HD filmova i serija dok kod HBO bude u nekom momentu SD.
Također testirano casting sa uređaja na tv, svaki servis nudi tu mogućnost preko eon android apliakcije osim HBO GO
Iz nekog razloga HBO GO kada se pretplatiš preko telemacha, ima izuzetno loš streaming servis. Što znači da se kvalitet slike non stop gubi a zatim izoštrava i tako 15ak puta u toku jednog filma, otprilike svake 2-3 min se to dešava da je gotovo nemoguće postalo pratiti film.
To nije samo slučaj na mobitelu ili tabletu, već takođe i na laptopu ili chromecastu.
Ako se pretplatite na HBO GO samostalno bez ugovorne obaveze sa Telemachom, streaming kvalitet je uvjek HD. Nisam primjetio da se kvalitet slike mjenja ili izoštrava non stop kao sa telemach pretplatom. To je bar moje iskustvo. Naravno, nećete imati HBO sadržaj u video klubu, ali po mom mišljenju svakako nije bio konzistentan sa HBO GO katalogom, u smislu da je nekoliko naslova falilo u video klubu, a dosta sadržaja nije u HD rezoluciji.
holowey wrote:tjeraju narod da pristane na ukidanje analogije jer digitalu korisniku mogu iskljuciti klikom a analogiju moraju slati montere da iskopcaju kabl...
a to sto su navukli na potpisivanje na 24m tako sto uz receiver mogu imati analogiju na dodatna dva tv-a, jbg ko mi je kriv pa sam bio lakovjeran...
@holowey,
Korisnici nisu prisiljeni na prelazak na digitalnu televiziju. Obzirom da je u pitanju akcija trajne besplatne digitalizacije, ne razumijemo razlog za nezadovolsjtvo.
Ma svaka cast vama ja zaista nemam primjedbi za vas entuzijazam, profesionalnost, kvalitet jedino sto bi morali malo obratiti paznju na socijalni status gradjana u BiH. Ova analogna je dobra jer moze na svaki TV i da se moze napraviti da se Start paket kao i analogna placa po domacinstvu bilo bi super. Ovako je to neko objasnio da baba i deda sjede u dvije sobe sa dva katodna i sada mogu da gledaju deda sport a baba turske serije i njima cisto sumnjam da znaci nesto 150 kanala. Ako uvedu digitalu gube taj konfor koji za njihova primanja nije male cijene i moraju se savki dan poprijeko gledati. Ja sam gledao slovenacki TM, srpski i nas i veoma su male razlike u cijenama iako slovenci imaju tri puta vecu prosjecnu platu od nase. Mi i srbi smo tu negdje. Nemojte da vas BH Telecom ili neko drugi uzme na sici i na glupostima. Ne moze se na svemu uzimati lopatom.
Ukoliko živiš na lokaciji gdje ne postoje tehničke mogućnosti za Telemach mrežu , možeš odabrati EON paket i uživati u bogatom sadržaju, koji nije uslovljen kablovskom infrastrukturom. Dovoljno je da u svom domu posjeduješ internet konekciju.
U zavisnosti koji paket odabereš, dostupni će ti biti najtraženiji TV kanali i radio stanice, TV unazad 7 dana na svim kanalima gdje možeš da pauziraš program kad god poželiš i planiraš šta ćeš gledati kroz TV vodič do 3 dana unaprijed, najbolje serije i filmovi u okviru Video Kluba sa preko 12500 naslova, kao i EON na multiscreeen uređajima (smart TV, telefon, tablet, laptop i desktop računar).
Možeš odabrati da li želiš da gledaš TV preko EON Smart Boxa ili uz EON aplikaciju, a svi paketi su dostupni u postpaid opciji.
Molim vas što prije riješite ovaj problem sa Zauder katalogom. Imam dedu 80 godina stalno gleda ovo od juče je jako neraspoložen a nana plače po čitav dan zato što deda ne može da se zagrije bez ovih crtanih filmova.
romeo66 wrote:Molim vas što prije riješite ovaj problem sa Zauder katalogom. Imam dedu 80 godina stalno gleda ovo od juče je jako neraspoložen a nana plače po čitav dan zato što deda ne može da se zagrije bez ovih crtanih filmova.