Odakle znaš ovu informaciju? Izvor?chakany wrote:Od 15. januara RTS Planeta se počinje naplaćivati korisnicima izvan Srbije u iznosu od 4,99 €/mjesečno.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Dr_Proka
#79876 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
kakaljin
#79877 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Najbolje bi bilo da sada pakete naprave da se dobijaju dva resivera u paketu umjesto jednog, a ostali se doplacuju po cjenovniku.aditon wrote:još jedan dokaz kako se korisnici dijele u grupe od strane telemacha, a taj potez telemacha možemo nazvati raznim imenima, niti jednim lijepim. Ukidate mi analognu na drugom tv-u i ostavljate u mraku, a od vas na to sve mogu samo još poskupljenje očekivati, jer ipak unapređujete ponudu zar necrnivrag wrote:Uslovi korištenja besplatne digitalizacije: https://telemach.ba/Binary/10679/Uslovi ... ZACIJE.pdf![]()
Pa bi to blo dobro unapredjenje usluge
- aditon
#79878 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ovo je bezobrazluk u najfinijem obliku, svojstven samo telemachukakaljin wrote:Najbolje bi bilo da sada pakete naprave da se dobijaju dva resivera u paketu umjesto jednog, a ostali se doplacuju po cjenovniku.aditon wrote:još jedan dokaz kako se korisnici dijele u grupe od strane telemacha, a taj potez telemacha možemo nazvati raznim imenima, niti jednim lijepim. Ukidate mi analognu na drugom tv-u i ostavljate u mraku, a od vas na to sve mogu samo još poskupljenje očekivati, jer ipak unapređujete ponudu zar necrnivrag wrote:Uslovi korištenja besplatne digitalizacije: https://telemach.ba/Binary/10679/Uslovi ... ZACIJE.pdf![]()
-
Hakiz
#79879 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da hoće mogu jedan dan nazvati i reći: Dobar dan, gasimo analogni signal, zovemo da se dogovorimo kada možemo doći da vam prikopčamo digitalni risiver. Uslovi usluge i ugovora su nepromijenjeni, samo mijenjamo analogni signal u digitalni. Ako želite drugi i treći risiver, mjesečno doplaćujete za svaki 2,5 KM. Za četvrti i svaki sljedeći doplaćujete po 30 KM mjesečno.
Ali, kao i sve firme na planeti, nije Telemach osnovan da olakša ljudima život nego da zaradi.
Sve dok ne dobiju pravu konkurenciju, trpićemo.
Ali, kao i sve firme na planeti, nije Telemach osnovan da olakša ljudima život nego da zaradi.
Sve dok ne dobiju pravu konkurenciju, trpićemo.
-
Padx24
#79880 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
aditon wrote:još jedan dokaz kako se korisnici dijele u grupe od strane telemacha, a taj potez telemacha možemo nazvati raznim imenima, niti jednim lijepim. Ukidate mi analognu na drugom tv-u i ostavljate u mraku, a od vas na to sve mogu samo još poskupljenje očekivati, jer ipak unapređujete ponudu zar necrnivrag wrote:Uslovi korištenja besplatne digitalizacije: https://telemach.ba/Binary/10679/Uslovi ... ZACIJE.pdf![]()
Ovo ti je za korisnike koji imaju samo kablovsku bez risivera a to su većinom penzioneri da mogu besplatno da se digitalizuju.
Zvao sad za majku da joj priključe
- Telemach
#79881 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo aditon,aditon wrote:još jedan dokaz kako se korisnici dijele u grupe od strane telemacha, a taj potez telemacha možemo nazvati raznim imenima, niti jednim lijepim. Ukidate mi analognu na drugom tv-u i ostavljate u mraku, a od vas na to sve mogu samo još poskupljenje očekivati, jer ipak unapređujete ponudu zar necrnivrag wrote:Uslovi korištenja besplatne digitalizacije: https://telemach.ba/Binary/10679/Uslovi ... ZACIJE.pdf![]()
Analogna je sastavni dio naše ponude.
- Radar71
#79882 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jel ovo grupni prekid? Nedzarici
- Telemach
#79883 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Adriatic,Adriatic wrote:Pitanje za Telemach vezano za ovu digitalizaciju:aditon wrote:još jedan dokaz kako se korisnici dijele u grupe od strane telemacha, a taj potez telemacha možemo nazvati raznim imenima, niti jednim lijepim. Ukidate mi analognu na drugom tv-u i ostavljate u mraku, a od vas na to sve mogu samo još poskupljenje očekivati, jer ipak unapređujete ponudu zar necrnivrag wrote:Uslovi korištenja besplatne digitalizacije: https://telemach.ba/Binary/10679/Uslovi ... ZACIJE.pdf![]()
Koji su uslovi raskida ugovora prije isteka 24 mjeseca, tj. da li se moraju platiti sve mjesečne naknade od raskida do isteka ugovora?
potvrđujemo, ukoliko podnesete Zahtjev za raskid Besplatne digitalizacije prije isteka Ugovorne obaveze, kazna za prijevremeni raskid će biti fakturisana.
- Telemach
#79884 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Radar71,Radar71 wrote:Jel ovo grupni prekid? Nedzarici
Nemamo zabilježene poteškoće na navedenom području u ovom trenutku.
Predlažemo da resetujete Vaše uređaje.
-
Hakiz
#79885 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U redu je ta ponuda, samo, mogli su pnzionerima bez 24 mjeseca obaveze. I moja mama je penzioner, redovno plaća račune više od 20 godina, i stvarno su takvim ljudima mogli samo prikopčati risivere i zamijeniti analognu za digitalnu bez vremenske obaveze.Padx24 wrote:aditon wrote:još jedan dokaz kako se korisnici dijele u grupe od strane telemacha, a taj potez telemacha možemo nazvati raznim imenima, niti jednim lijepim. Ukidate mi analognu na drugom tv-u i ostavljate u mraku, a od vas na to sve mogu samo još poskupljenje očekivati, jer ipak unapređujete ponudu zar necrnivrag wrote:Uslovi korištenja besplatne digitalizacije: https://telemach.ba/Binary/10679/Uslovi ... ZACIJE.pdf![]()
Ovo ti je za korisnike koji imaju samo kablovsku bez risivera a to su većinom penzioneri da mogu besplatno da se digitalizuju.
Zvao sad za majku da joj priključe
Ali, hajde...
P. S. Mene nazvali, kažu vide da sam analogni korisnik, ali nisu rekli da zovu dođu da mi digitalizuju analogni signal pod uslovima sa linka, nego nazvali da mi ponude prelazak na neki od NEO paketa
-
rizibizi
#79886 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim 80 i kusur KM plus 5 KM cini mi se za box svaki mjesec, malo mi nije realno, zato ode dodatni pds 3, a posto se ukida analogija ode i tv iz sobe s krajem ovog mjeseca.kakaljin wrote:Najbolje bi bilo da sada pakete naprave da se dobijaju dva resivera u paketu umjesto jednog, a ostali se doplacuju po cjenovniku.aditon wrote:još jedan dokaz kako se korisnici dijele u grupe od strane telemacha, a taj potez telemacha možemo nazvati raznim imenima, niti jednim lijepim. Ukidate mi analognu na drugom tv-u i ostavljate u mraku, a od vas na to sve mogu samo još poskupljenje očekivati, jer ipak unapređujete ponudu zar necrnivrag wrote:Uslovi korištenja besplatne digitalizacije: https://telemach.ba/Binary/10679/Uslovi ... ZACIJE.pdf![]()
- diablobih
#79887 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I dalje ce biti normalni d3 resiveri pored ovih EON boxova.rizibizi wrote:
Mislim 80 i kusur KM plus 5 KM cini mi se za box svaki mjesec, malo mi nije realno, zato ode dodatni pds 3, a posto se ukida analogija ode i tv iz sobe s krajem ovog mjeseca.
- chakany
#79888 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na stranici RTS Planeta (www.rtsplaneta.rs) je izašlo obavještenje za način naplate.Dr_Proka wrote:Odakle znaš ovu informaciju? Izvor?chakany wrote:Od 15. januara RTS Planeta se počinje naplaćivati korisnicima izvan Srbije u iznosu od 4,99 €/mjesečno.
- aditon
#79889 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ja ne znam stvarno jel moja logika ovdje jedina funkcioniše na drugačiji način od ostalih ili možda nisam dovoljno jasan bio (što je praktično nemoguće) ili, a što je najvjerovatnije slučaj, da me ovi iz telemacha trolaju.
Ja kao korisnik digitalnog paketa već godinama sam imao i mogućnost (da ne kažem privilegiju) da pratim i analogni signal, što smo vjerujem svi mi koristili koji imamo više od jednog televizora i koji nismo bili opterećeni da i na drugom imam risiver i digitalnu.
Sada, na hinjski način, telemach će da nam onemogući analagnu i ponovo razdvajaju korinike na ove i one. Jedino šta je pošteno bilo jeste da i nama date besplatno po jedan risiver kako bi analogni zamijenili digitalnim jer to vam je sada akcija. Ali ne, daj samo grabi i uzimaj, nije dovoljno što vam 66 maraka svaki mjesec dajem (ja i desetine hiljada drugih korisnika) već bi još malo ruku u džep zavukli, daj 3/5/6 markica za dodatni risiver.
Samo vi poslujte na način kako to radite zadnje tri godine a sve će vam se to obiti o glavu, prije ili kasnije.
Ja kao korisnik digitalnog paketa već godinama sam imao i mogućnost (da ne kažem privilegiju) da pratim i analogni signal, što smo vjerujem svi mi koristili koji imamo više od jednog televizora i koji nismo bili opterećeni da i na drugom imam risiver i digitalnu.
Sada, na hinjski način, telemach će da nam onemogući analagnu i ponovo razdvajaju korinike na ove i one. Jedino šta je pošteno bilo jeste da i nama date besplatno po jedan risiver kako bi analogni zamijenili digitalnim jer to vam je sada akcija. Ali ne, daj samo grabi i uzimaj, nije dovoljno što vam 66 maraka svaki mjesec dajem (ja i desetine hiljada drugih korisnika) već bi još malo ruku u džep zavukli, daj 3/5/6 markica za dodatni risiver.
Samo vi poslujte na način kako to radite zadnje tri godine a sve će vam se to obiti o glavu, prije ili kasnije.
- crnivrag
#79890 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Analogna kablovska ponuda je ukinuta svugdje u svijetu, pa je valjda došlo vrijeme da se i mi modernizujemo, i da konačno ukidanjem analogije dobijemo gigabitne internet brzine, te mnoštvo novih digitalnih SD, HD, 4K kanala.aditon wrote:ja ne znam stvarno jel moja logika ovdje jedina funkcioniše na drugačiji način od ostalih ili možda nisam dovoljno jasan bio (što je praktično nemoguće) ili, a što je najvjerovatnije slučaj, da me ovi iz telemacha trolaju.
-
smartXL
#79891 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije tacno da je ukinuta svugdje u svijetu. U svedskoj pici normalno kablovskim sistemom, a oni su stoljece ispred nas...
Valjda ce ovo sto je sad na analogiji, otkljucat preko dvb c...
- Telemach
#79892 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Hakiz,Hakiz wrote: U redu je ta ponuda, samo, mogli su pnzionerima bez 24 mjeseca obaveze. I moja mama je penzioner, redovno plaća račune više od 20 godina, i stvarno su takvim ljudima mogli samo prikopčati risivere i zamijeniti analognu za digitalnu bez vremenske obaveze.
Ali, hajde...
P. S. Mene nazvali, kažu vide da sam analogni korisnik, ali nisu rekli da zovu dođu da mi digitalizuju analogni signal pod uslovima sa linka, nego nazvali da mi ponude prelazak na neki od NEO paketa
Dostavite nam broj Ugovora i kontakt telefon, rado ćemo provjeriti Vaše navode.
- crnivrag
#79893 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
OMG, zaključaše mi Zauder

-
Samso
#79894 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
'ta ce Svedska Telemach je i njih presisao izgleda xDsmartXL wrote:Nije tacno da je ukinuta svugdje u svijetu. U svedskoj pici normalno kablovskim sistemom, a oni su stoljece ispred nas...
https://youtu.be/W_InUXXFqMA
- typeOnegative
#79895 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ljudi , ajmo postaviti stvari na pravo mjesto ... analogna kablovska televizija i analogija sa riblje kosti su dvije totalno razlicite stvari .
Last edited by typeOnegative on 15/01/2019 20:34, edited 3 times in total.
- crnivrag
#79896 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
S tim da obje verzije prave velike probleme.typeOnegative wrote:ljudi , ajmo postaviti stvari na pravo mjesto ... analogna kablovska televizija i analogija sa riblje kosti su dvije totalno razlicite stvari .
Analogna zemaljska koči razvoj digitalne zemaljske i uvođenje 4G mobilne mreže, a analogna kablovska koči razvoj digitalne TV i interneta
- typeOnegative
#79897 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
to da. obe nas j** svaka na svoj nacin i sto se mene tice nadam se ukidanju i jedne i druge u sto kracem rokucrnivrag wrote:S tim da obje verzije prave velike probleme.typeOnegative wrote:ljudi , ajmo postaviti stvari na pravo mjesto ... analogna kablovska televizija i analogija sa riblje kosti su dvije totalno razlicite stvari .
Analogna zemaljska koči razvoj digitalne zemaljske i uvođenje 4G mobilne mreže, a analogna kablovska koči razvoj digitalne TV i interneta
-
Boban0726
#79898 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ono sto koci dvbt i 4g sigurno nije analogni zemaljski signal.
- typeOnegative
#79899 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nego ? kako ce pustit dvb-t ako prethodno nisu ugasili analogiju koja je zauzela sav frekventni opseg ?
dobro se zna da je prvi i osnovni uvjet za digitalnu zemaljsku televiziju ukidanje analognog TV signala za sta je u BIH rok davno istekao.
dobro se zna da je prvi i osnovni uvjet za digitalnu zemaljsku televiziju ukidanje analognog TV signala za sta je u BIH rok davno istekao.
- zanimljiv
#79900 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Analogna kablovska koči razvoj digitalne kablovske (isto vrijedi i za zemaljsku), to je tačno, razvoj interneta koči samo lijenost naših operatera u postavljanju optike koje traje godinama. 4G mreža nema nikakvih smetnji na 1800MHz, što će i biti početne stanice u gradovima do digitalizacije, trenutno samo Vijeće ministara mora da odobri proklete cijene.crnivrag wrote:S tim da obje verzije prave velike probleme.typeOnegative wrote:ljudi , ajmo postaviti stvari na pravo mjesto ... analogna kablovska televizija i analogija sa riblje kosti su dvije totalno razlicite stvari .
Nego, jedno ozbiljno pitanje za Telemach: Koja je svrha forsiranja telefona u ponudi, ja sad imam Duo Net Grande Family po staroj cijeni od 46KM, ako hoću da potpišem novi ugovor jedino mi dajete popust na Eon Light gdje gubim na kanalima i brzini i dobijam nepotrebni telefonski priključak koji ne koristim godinama, a ako pređem na ekvivalentan duo paket brzina mi se prepolovi i opet gubim kanale. Jedina opcija je dodaj 11KM da imaš istu uslugu uz jedini dodatak SK 4K i fancy box
Hoće li se ikada stanovništvu omogućiti neki napredak u brzinama DL ili u dodatnim kanalima (da opravda ove cijene), sad kad se uvede dugo čekani 1Gbps paket vjerovatno će biti dodatnih 60KM kao u Srbiji.