Pa ako je to glupo je na takav nacin da odbijaju korisnike,mislim cemu sklapanje paketa i pustanje u javnost ako nemas boxova?Đe letis sa uslugom ako nemas mogucnost da je realizujes.Bas amaterski.kormax wrote: Ma to k'o da gledam oni iz podrške govore zvog eon boxa da k'o fol provjere a samo odugovlače.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- i agree
#77576 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
kormax
#77577 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Govorim jer i ja imam isti problem, čekam već 20 dana samo telefon da donesu, amaterizam...i agree wrote:Pa ako je to glupo je na takav nacin da odbijaju korisnike,mislim cemu sklapanje paketa i pustanje u javnost ako nemas boxova?Đe letis sa uslugom ako nemas mogucnost da je realizujes.Bas amaterski.kormax wrote: Ma to k'o da gledam oni iz podrške govore zvog eon boxa da k'o fol provjere a samo odugovlače.
-
zux1
#77578 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zato sto ja ispostavilo se imam signal kablovske u kuci od kablovske ciji sam pretplatnik bio prije, a koju je Telemach kupio.i agree wrote:Konfuzno,ima signal u kuci a predavao nalog o tehnickoj mogucnosti prikljucka,nesto se tu ne poklapa.zateznistub wrote:E svasta onda. A o kakvoj provjeri tehničke mogućnosti govoriš u prvom postuzux1 wrote: Ja signal telemacha imam u kuci i sve provedeno do televizora.
Cinjenica da mi signal nije bio dobar i da nije bio dovoljno jak da imam kvalitetnu uslugu, te je Telmach rekao da mi treba pojacalo. Zato je spomenuta provjera tehnicke mogucnosti, te su oni trebali doci i postaviti to pojacalo.
Kako oni nisu dosli da to pojacalo postave, privatno su dosli ljudi iz druge firme i postavili pojacalo, koje sam ja platio.
Pri postavljanju pojacala utvrdjeno je da signala u zici i dalje ima, ali da je signal slab. Bio je 37dB, analogna slika losa. Nakon postavljanja pojacala izmjeren signal je 69dB i trenutno imam analognu sliku kristalno jasnu.
U medjuvremenu posto nitko od Telemacha nije dosao, ja sam rekao da sam kuci postavio pojacalo, pa su oni otvorili nalog, ali i na otvaranje naloga sam morao cekati tjedan dana od dana kad sam rekao da je pojacalo postavljeno.
Takodjer iz telemacha mi je usmeno receno da je 69db itekako dovoljno za stabilne usluge.
Problem u svemu ovome je sto stalno prebacuju lopticu s jednih na druge i sto se u sluzbama javljaju uvijek drugi ljudi, te ti nemas priliku da pricas s osobom koja je upoznataa s problemom.
- crnivrag
#77579 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Delete
Last edited by crnivrag on 07/12/2018 12:59, edited 1 time in total.
- i agree
#77580 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa onda se nosi sa posljedicama jer si sam zajebao.Posao telemaha je kad si vec predao taj nalog bio da dodju i stave pojacalo a ne da ga ti mjenjas sam kako bi ubrzao postupak.Mozda te sad zbog toga i zavlace.zux1 wrote: Zato sto ja ispostavilo se imam signal kablovske u kuci od kablovske ciji sam pretplatnik bio prije, a koju je Telemach kupio.
Cinjenica da mi signal nije bio dobar i da nije bio dovoljno jak da imam kvalitetnu uslugu, te je Telmach rekao da mi treba pojacalo. Zato je spomenuta provjera tehnicke mogucnosti, te su oni trebali doci i postaviti to pojacalo.
Kako oni nisu dosli da to pojacalo postave, privatno su dosli ljudi iz druge firme i postavili pojacalo, koje sam ja platio.
Pri postavljanju pojacala utvrdjeno je da signala u zici i dalje ima, ali da je signal slab. Bio je 37dB, analogna slika losa. Nakon postavljanja pojacala izmjeren signal je 69dB i trenutno imam analognu sliku kristalno jasnu.
U medjuvremenu posto nitko od Telemacha nije dosao, ja sam rekao da sam kuci postavio pojacalo, pa su oni otvorili nalog, ali i na otvaranje naloga sam morao cekati tjedan dana od dana kad sam rekao da je pojacalo postavljeno.
Takodjer iz telemacha mi je usmeno receno da je 69db itekako dovoljno za stabilne usluge.
Problem u svemu ovome je sto stalno prebacuju lopticu s jednih na druge i sto se u sluzbama javljaju uvijek drugi ljudi, te ti nemas priliku da pricas s osobom koja je upoznataa s problemom.
- zateznistub
#77581 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma ja, nekad odjavio uslugu, tehnicaru bilo mrsko dolaziti da te otkaci i ostao ti free signal. I sad garant tm-u nije jasno kako imas signal a nisi korisnik...zux1 wrote: Zato sto ja ispostavilo se imam signal kablovske u kuci od kablovske ciji sam pretplatnik bio prije, a koju je Telemach kupio.
Ako da toliko cekas tu nesto smrdi
Last edited by zateznistub on 07/12/2018 12:56, edited 1 time in total.
- zateznistub
#77582 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije tacno. Masa raje postavljaju svoja rf pojacala u kucama da bi imali bolhi signal. Nije to ništa novo...i agree wrote: Pa onda se nosi sa posljedicama jer si sam zajebao.Posao telemaha je kad si vec predao taj nalog bio da dodju i stave pojacalo a ne da ga ti mjenjas sam kako bi ubrzao postupak.Mozda te sad zbog toga i zavlace.
-
Stalker
#77583 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
BRAVO ZA TELEMACH !!!
Donedavno sam placao HD paket 8 KM a sada da bih imao iste HD kanale moram platiti prosireni paket koji je 10 KM.
Donedavno sam placao HD paket 8 KM a sada da bih imao iste HD kanale moram platiti prosireni paket koji je 10 KM.
- i agree
#77584 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sta nije tacno,jedno je postavit sam drugo otvorit nalog pa onda reci ja necu,cista zavala.Onda trazit od njih izvinjenje itd jer ga zavlace.Ko je koga zajebo prvi?zateznistub wrote:Nije tacno. Masa raje postavljaju svoja rf pojacala u kucama da bi imali bolhi signal. Nije to ništa novo...i agree wrote: Pa onda se nosi sa posljedicama jer si sam zajebao.Posao telemaha je kad si vec predao taj nalog bio da dodju i stave pojacalo a ne da ga ti mjenjas sam kako bi ubrzao postupak.Mozda te sad zbog toga i zavlace.
- crnivrag
#77585 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Obavijest:
Ko želi HBO GO Android TV aplikaciju koja radi savršeno na EON box-u, ili bilo kojem Smart TV-u, apk file za instalaciju iste može dobiti upitom na P.P.
Nakon instalacije, aplikaciju morate aktivirati putem svog korisničkog HBO GO računa na računaru, unosom koda sa ekrana.
A aplikacija se nakon instalacije na EON box-u nalazi na sljedećoj putanji: Postavke -> Aplikacije -> Skinute aplikacije -> HBO GO (klik na aplikaciju i ići na otvori).
P.S. Aplikaciju na EON box-u nakon instalacije možete postaviti u favorite, klikom na znak + na početnom ekranu.
Aplikacija pušta sadržaje u HD rezoluciji.
Ko želi HBO GO Android TV aplikaciju koja radi savršeno na EON box-u, ili bilo kojem Smart TV-u, apk file za instalaciju iste može dobiti upitom na P.P.
Nakon instalacije, aplikaciju morate aktivirati putem svog korisničkog HBO GO računa na računaru, unosom koda sa ekrana.
A aplikacija se nakon instalacije na EON box-u nalazi na sljedećoj putanji: Postavke -> Aplikacije -> Skinute aplikacije -> HBO GO (klik na aplikaciju i ići na otvori).
P.S. Aplikaciju na EON box-u nakon instalacije možete postaviti u favorite, klikom na znak + na početnom ekranu.
Last edited by crnivrag on 07/12/2018 13:45, edited 3 times in total.
-
l33t
#77586 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nisam dobio pp, sad je stabilan net, ako bude pucalo nazvacu na 1360Telemach wrote:@l33t ,l33t wrote:puca mi net mozete li provjeriti ?
Imate pp.
- zateznistub
#77587 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja govorim za pojacalo, ostalo niti znam nit me zanima. Svako ko hoce moze sebi kupiti i montirati to pojačalo.i agree wrote:Sta nije tacno,jedno je postavit sam drugo otvorit nalog pa onda reci ja necu,cista zavala.Onda trazit od njih izvinjenje itd jer ga zavlace.Ko je koga zajebo prvi?zateznistub wrote:Nije tacno. Masa raje postavljaju svoja rf pojacala u kucama da bi imali bolhi signal. Nije to ništa novo...i agree wrote: Pa onda se nosi sa posljedicama jer si sam zajebao.Posao telemaha je kad si vec predao taj nalog bio da dodju i stave pojacalo a ne da ga ti mjenjas sam kako bi ubrzao postupak.Mozda te sad zbog toga i zavlace.
-
zux1
#77588 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tko je uopce spominje da neko nesto nece?Hocu da ljudi dodju i spoje. Ukoliko ne bude signal dovoljno jak, ljudi nece nista ni spojiti, a ja skinem pojacalo i prodam ga na piku i eto.i agree wrote:Sta nije tacno,jedno je postavit sam drugo otvorit nalog pa onda reci ja necu,cista zavala.Onda trazit od njih izvinjenje itd jer ga zavlace.Ko je koga zajebo prvi?zateznistub wrote:Nije tacno. Masa raje postavljaju svoja rf pojacala u kucama da bi imali bolhi signal. Nije to ništa novo...i agree wrote: Pa onda se nosi sa posljedicama jer si sam zajebao.Posao telemaha je kad si vec predao taj nalog bio da dodju i stave pojacalo a ne da ga ti mjenjas sam kako bi ubrzao postupak.Mozda te sad zbog toga i zavlace.
- i agree
#77589 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Glupo je da pises stvari na pamet a poslje kazes da te ne zanima.Procitas sta je napisano pa onda komentarisi u skladu sa tim.Nigdje nisam rekao da ne mozes sam da postavljas pojacala pa da kazes na to nije tacno?Rekao sam kad je vec predao nalog za to je posao telemaha da dodju i postave a ne da on to radi u međuvremenu sam,jer cemu onda poziv da ljudi dodju i to srede?Zavaljuje ljude dzaba,nije to bas otvori nalog i zatvori kako ti hoces.zateznistub wrote: Ja govorim za pojacalo, ostalo niti znam nit me zanima. Svako ko hoce moze sebi kupiti i montirati to pojačalo.
- i agree
#77590 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Neces druze to za sta si ih zvao i otvorio prvi nalog a to je postavljanje pojacala.To neces jer si ga sam postavio.Rekao si sam da si ih prvo zvao da to odrade i otvorio nalog a nakon njihovog ne dolaska na vrijeme si ga sam postavio,odnosno druga firma.zux1 wrote: Tko je uopce spominje da neko nesto nece?Hocu da ljudi dodju i spoje. Ukoliko ne bude signal dovoljno jak, ljudi nece nista ni spojiti, a ja skinem pojacalo i prodam ga na piku i eto.
-
zux1
#77591 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Covjece, oni sami kazu da na svaki nalog treba da izadju na teren u roku 7-14 dana. Ja sam nalog za to pojacalo predao 21.10. Nisu izasli na teren 3 sesmice. Ja postavio pojacalo, otisao u poslovnicu, objasnio situaciju, rekao da je pojacalo postavljeno i da dodju da prikljuce usluge.i agree wrote:Neces druze to za sta si ih zvao i otvorio prvi nalog a to je postavljanje pojacala.To neces jer si ga sam postavio.Rekao si sam da si ih prvo zvao da to odrade i otvorio nalog a nakon njihovog ne dolaska na vrijeme si ga sam postavio,odnosno druga firma.zux1 wrote: Tko je uopce spominje da neko nesto nece?Hocu da ljudi dodju i spoje. Ukoliko ne bude signal dovoljno jak, ljudi nece nista ni spojiti, a ja skinem pojacalo i prodam ga na piku i eto.
I sto sam ja tu njih zavalio? Osim sto su oni mene zavalili i oglusili se na vremenski rok izlaska na teren koji su oni sami sebi dali, a ne ja njima.
- zateznistub
#77592 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Konfuzno pises, ne kontam te. Napisao si da je on trazio nalog za provjeru tehnicke mogucnosti sto ja nisam nigdje procitao. A to je nesto sto odrade ili tehnicari tm-a po nalogu njihove firme ili sami monteri dolaskom na adresu. I na kraju krajeva kakve sve to ima veze sa njegovim montiranjem njegovog pojačalai agree wrote:Glupo je da pises stvari na pamet a poslje kazes da te ne zanima.Procitas sta je napisano pa onda komentarisi u skladu sa tim.Nigdje nisam rekao da ne mozes sam da postavljas pojacala pa da kazes na to nije tacno?Rekao sam kad je vec predao nalog za to je posao telemaha da dodju i postave a ne da on to radi u međuvremenu sam,jer cemu onda poziv da ljudi dodju i to srede?Zavaljuje ljude dzaba,nije to bas otvori nalog i zatvori kako ti hoces.zateznistub wrote: Ja govorim za pojacalo, ostalo niti znam nit me zanima. Svako ko hoce moze sebi kupiti i montirati to pojačalo.
- i agree
#77593 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
7-14 radnih dana,tacno,pa odradio si posao njihov za koji nisu dosli na vrijeme da urade iz ko zna kojeg razloga.Ti da si sam postavio pojacalo i zvao njih da kazes kako hoces uslugu ok ovako si zavalio covjeka koji iz ko zna kojeg razloga nije dosao na vrijeme a nalog otvoren mjesec dana.Sad ti mozes reci ko ga jebe sto nije dosao na vrijeme,slazem se i sa tim ali si ga zavalio isto kao sto on tebe nije ispostovao i dosao u periodu kad je trebao.To je danas manje vise svakodnevnica da cekas nesto sto ne trebas da cekas.zux1 wrote:Covjece, oni sami kazu da na svaki nalog treba da izadju na teren u roku 7-14 dana. Ja sam nalog za to pojacalo predao 21.10. Nisu izasli na teren 3 sesmice. Ja postavio pojacalo, otisao u poslovnicu, objasnio situaciju, rekao da je pojacalo postavljeno i da dodju da prikljuce usluge.i agree wrote:Neces druze to za sta si ih zvao i otvorio prvi nalog a to je postavljanje pojacala.To neces jer si ga sam postavio.Rekao si sam da si ih prvo zvao da to odrade i otvorio nalog a nakon njihovog ne dolaska na vrijeme si ga sam postavio,odnosno druga firma.zux1 wrote: Tko je uopce spominje da neko nesto nece?Hocu da ljudi dodju i spoje. Ukoliko ne bude signal dovoljno jak, ljudi nece nista ni spojiti, a ja skinem pojacalo i prodam ga na piku i eto.
I sto sam ja tu njih zavalio? Osim sto su oni mene zavalili i oglusili se na vremenski rok izlaska na teren koji su oni sami sebi dali, a ne ja njima.
- i agree
#77594 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa kako nema veze,zamisli ja kazem tebi donesi mi nesto,ti ne dodjes na vrijeme a otvoris nalog a poslje ti ja kazem necu to jer sam stavio sam?Greska jeste i od tog sto nije dosao na vrijeme ali i njegova jer je uradio sam a trazio od njih da to urade.zateznistub wrote:Konfuzno pises, ne kontam te. Napisao si da je on trazio nalog za provjeru tehnicke mogucnosti sto ja nisam nigdje procitao. A to je nesto sto odrade ili tehnicari tm-a po nalogu njihove firme ili sami monteri dolaskom na adresu. I na kraju krajeva kakve sve to ima veze sa njegovim montiranjem njegovog pojačalai agree wrote:Glupo je da pises stvari na pamet a poslje kazes da te ne zanima.Procitas sta je napisano pa onda komentarisi u skladu sa tim.Nigdje nisam rekao da ne mozes sam da postavljas pojacala pa da kazes na to nije tacno?Rekao sam kad je vec predao nalog za to je posao telemaha da dodju i postave a ne da on to radi u međuvremenu sam,jer cemu onda poziv da ljudi dodju i to srede?Zavaljuje ljude dzaba,nije to bas otvori nalog i zatvori kako ti hoces.zateznistub wrote: Ja govorim za pojacalo, ostalo niti znam nit me zanima. Svako ko hoce moze sebi kupiti i montirati to pojačalo.
Last edited by i agree on 07/12/2018 13:30, edited 1 time in total.
-
DON_eARL
#77595 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Lakše je uraditi Cast sa mobitela.crnivrag wrote:Obavijest:
A aplikacije se nakon instalacije na EON box-u nalazi na sljedećoj putanji: Postavke -> Aplikacije -> Skinute aplikacije -> HBO GO (klik na aplikaciju i ići na otvori).
P.S. Aplikaciju na EON box-u nakon instalacije možete postaviti u favorite, klikom na znak + ne početnom ekranu.
- crnivrag
#77596 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da, ali tada trošiš bateriju na mobitelu, a ovako imaš dostupnu aplikaciju specijaliziranu za Android TV sisteme, i upravljaš njom direktno na box-u ili TV-uDON_eARL wrote:Lakše je uraditi Cast sa mobitela.crnivrag wrote:Obavijest:
A aplikacije se nakon instalacije na EON box-u nalazi na sljedećoj putanji: Postavke -> Aplikacije -> Skinute aplikacije -> HBO GO (klik na aplikaciju i ići na otvori).
P.S. Aplikaciju na EON box-u nakon instalacije možete postaviti u favorite, klikom na znak + ne početnom ekranu.
- zateznistub
#77597 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach NIKADA nece iskljucivo za i radi jednog korianika postavljati pojacalo. Promijeniti module na lokalnom pojacalu to da, ali tek nakon sto se utvrdi da na njegovoj adresi nema dovoljno jakog signala. A i to nakon naloga koji daje telemach a posto je podugvaracev monter ustanovi da je signal slab.i agree wrote:[
Pa kako nema veze,zamisli ja kazem tebi donesi mi nesto,ti ne dodjes na vrijeme a otvoris nalog a poslje ti ja kazem necu to jer sam stavio sam?Greska jeste i od tog sto nije dosao na vrijeme ali i njegova jer je uradio sam a trazio od njih da to urade.
- i agree
#77598 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije to pojacalo za citav kvart nego vjerovatno samo za njega i par stanova-kuca okolo.Kod mene imas kutiju na svakom spratu posebno sa pojacivacem signala gdje ga mozes pojacati do maksimuma ako ne zadovoljava potrebe trenutne a predhodno nije bilo pojacano do kraja.Vjerovatno da je to kod njega i trebalo.zateznistub wrote:Telemach NIKADA nece iskljucivo za i radi jednog korianika postavljati pojacalo. Promijeniti module na lokalnom pojacalu to da, ali tek nakon sto se utvrdi da na njegovoj adresi nema dovoljno jakog signala. A i to nakon naloga koji daje telemach a posto je podugvaracev monter ustanovi da je signal slab.i agree wrote:[
Pa kako nema veze,zamisli ja kazem tebi donesi mi nesto,ti ne dodjes na vrijeme a otvoris nalog a poslje ti ja kazem necu to jer sam stavio sam?Greska jeste i od tog sto nije dosao na vrijeme ali i njegova jer je uradio sam a trazio od njih da to urade.
- zateznistub
#77599 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne rade oni to takoi agree wrote:Nije to pojacalo za citav kvart nego vjerovatno samo za njega i par stanova-kuca okolo.Kod mene imas kutiju na svakom spratu posebno sa pojacivacem signala gdje ga mozes pojacati do maksimuma ako ne zadovoljava potrebe trenutne a predhodno nije bilo pojacano do kraja.Vjerovatno da je to kod njega i trebalo.zateznistub wrote:Telemach NIKADA nece iskljucivo za i radi jednog korianika postavljati pojacalo. Promijeniti module na lokalnom pojacalu to da, ali tek nakon sto se utvrdi da na njegovoj adresi nema dovoljno jakog signala. A i to nakon naloga koji daje telemach a posto je podugvaracev monter ustanovi da je signal slab.i agree wrote:[
- i agree
#77600 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sta bolan ne rade pa imao sam isti problem kao i on sa jacinom signala znam sta mi je radjeno,cuj ne radezateznistub wrote: Ne rade oni to tako