Moze li komentar na ovo nekog ko se razumije...ado81 wrote:Pa šta je sad tu novo?, tako je bilo i do sada.alipasijaner wrote:Neka me @T ispravi ako griješim ali ono što ja vidim iz ovog je da uređaj dobiješ đaba, a mjesečnu rentu plaćaš..ado81 wrote: Misliš?
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
jasko__
#77226 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- semirsar
#77227 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
imaju viska opreme pa dijele djabaleske, sta nije jasnojasko__ wrote:Moze li komentar na ovo nekog ko se razumije...ado81 wrote:Pa šta je sad tu novo?, tako je bilo i do sada.alipasijaner wrote:
Neka me @T ispravi ako griješim ali ono što ja vidim iz ovog je da uređaj dobiješ đaba, a mjesečnu rentu plaćaš..
-
jasko__
#77228 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa piše mjesečna renta..
- semirsar
#77229 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ma ja ba, poenta ti je da raja ne cita pa im suknu svako malo zbogradi ne znanja 
- typeOnegative
#77230 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ahahaha ne mogu vjerovati koja demagogija i vrijeđanje inteligencije. . Dzaba uređaj ali se plaća 3.5 km renta wtff ?
pa zar je bilo drugačije do sada ? Ako griješim nek me neko ispravi ,ali po meni ovo je klasični spin i prodavanje magle
pa zar je bilo drugačije do sada ? Ako griješim nek me neko ispravi ,ali po meni ovo je klasični spin i prodavanje magle
- semirsar
#77231 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ali pazi, @crni je to priturio merebit da him se sveti zbog zaudera na taj nacin, jer on kad stavi vijest stavi i link tako da...

-
jasko__
#77232 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemaše javi se, rijesi ovu dilemu..nema smisla 
- Dr_Proka
#77233 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zna li ko u kojoj rezoluciji trenutno ide rts? Vidim da gore pise hd, a eon resiver mi za svake kanale daje kao hd pa ne mogu razaznat.
- MTV
#77234 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako ti je na RTS 1 teletekst od RTS 1 a na RTS 2 teletekst od RTS 2 onda su SD verzije.
Ako ti je na RTS 1 i RTS 2 teletekst isti od RTS 1 onda je HD verzija.
RTS Svet HD npr ima teletekst od RTS 2.
-
hrnJ
#77235 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dogovorio se s njima da prelaskom na EON dobijem Arene HD , i prikljuci mi covjek EON nema Arena HD , i sve fino spakujem i vratim .
Znaci renta eon boxa se placa svaki mjesec bez obzira na paket ?
- Telemach
#77236 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo hrnJ,hrnJ wrote:Dogovorio se s njima da prelaskom na EON dobijem Arene HD , i prikljuci mi covjek EON nema Arena HD , i sve fino spakujem i vratim .
Koji paket ste odabrali? Predlažemo da nam dostavite broj Ugovora, kako bismo provjerili Vaše navode.
- Telemach
#77237 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zamolićemo Vas za još malo strpljenjakormax wrote:Ako se odlučiš na prelazak onda se spremi za dugo čekanje na priključak 15 - 20 dana, ja već 15 čekamBerba22 wrote:Ako je tako super onda.
Zanima me sada cijena, pošto sam postojeći korisnik, da li bi bilo prvih 12 mjeseci 32,90KM a onda 65,90KM, ili bolje da raskidam ugovor pa na nekog drugog prijaviti
- Telemach
#77238 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo channel10,channel10 wrote:Kako boks nekad ide Live,a nekad zatamne ekran kao danas?
Eto sta mi plaćamo!
Emiter, odnosno tv kuća, ukoliko nema pravo emitovanja određenog sadržaja, na teritoriji BiH, obrati se svim operaterima sa zahtjevom za zatamnjenje. Dakle, zatamnjenje sadržaja nije pitanje, odnosno odluka, niti jednog operatera u BiH, već je pitanje da li neka tv kuća ima, ili nema pravo emtiovanja istog na teritoriji BiH.
Navedeno zavisiti od vlasnika prava sadržaja, a ne od nas, kao distributera kanala, te vas molimo za razumijevanje.
- Telemach
#77239 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo skafiskafsnjak,skafiskafsnjak wrote:A kako je moguce da uopste poskupljuju toliko?
Nije malo jebem ga...potpises ugovor na 55,poskupe 8-10KM i sad mozda jos....
Usluge nisu poskupile!
- Telemach
#77240 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
perfect_guy wrote:nije fer ni da kao novi korisnik nemaš pogodnosti. korišten HS, a onda sa prelaskom na TM od prvog dana puna cijenaplagijator1975 wrote:Prvih 6 mjeseci bi plaćao cijenu starog paketa, a poslije cijenu EON full paketa. To da raskidaš ugovor i potpisuješ novi na novo ime neće iću, a po meni nije ni fer, jer ta akcija je napravljena za nove korisnike, a svi smo mi nekad bili novi korisnici i iskoristli akcije koje smo imali u tom momentu. Ako raskineš ugovor, tri mjeseca ne možeš prijaviti Telemach uslugu na istoj adresiBerba22 wrote:Ako je tako super onda.
Zanima me sada cijena, pošto sam postojeći korisnik, da li bi bilo prvih 12 mjeseci 32,90KM a onda 65,90KM, ili bolje da raskidam ugovor pa na nekog drugog prijaviti
Zdravo perfect,
Prelaskom na novu ponudu ostvarujete pravo na dodatne pogodnosti.
-
Hakiz
#77241 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne dobiješ uređaj džaba.alipasijaner wrote:Neka me @T ispravi ako griješim ali ono što ja vidim iz ovog je da uređaj dobiješ đaba, a mjesečnu rentu plaćaš..ado81 wrote: Misliš?
Priključna taksa je džaba, dakle, prikopčaju ti uređaj džaba.
Uređaj plaćaš svaki mjesec.
Ovako je bilo sa HS internetom:
Modem koštao 6 KM mjesečno. Poslije 3 godine prelazi u tvoje vlasništvo. Ako ga kupiš odjednom platiš 76 KM i to je sve. Usput, postaješ vlasnik tog trenutka.
Dakle 6 KM x 12 mjeseci x 3 (godine) = 216 KM
Odjednom kupljen košta 76 KM. Naravno da odmah kupiš.
Dobro su to oni smislili bili.
- Telemach
#77242 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
??? Možete li precizirati upit? Plsjasko__ wrote:@Telemaše javi se, rijesi ovu dilemu..nema smisla
-
jasko__
#77243 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Zasto izbjegavate odgovor na dilemu oko mjesecne rente BESPLATNIH DODATNIH RECEIVERA???
Vec nas je nekoliko postavilo to pitanje danas
Zasto izbjegavate odgovor na dilemu oko mjesecne rente BESPLATNIH DODATNIH RECEIVERA???
Vec nas je nekoliko postavilo to pitanje danas
- crnivrag
#77244 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A moja duševna bol?Telemach wrote:
-
Hakiz
#77245 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo mene čudi kod ljudi.Telemach wrote:Zdravo channel10,channel10 wrote:Kako boks nekad ide Live,a nekad zatamne ekran kao danas?
Eto sta mi plaćamo!
Emiter, odnosno tv kuća, ukoliko nema pravo emitovanja određenog sadržaja, na teritoriji BiH, obrati se svim operaterima sa zahtjevom za zatamnjenje. Dakle, zatamnjenje sadržaja nije pitanje, odnosno odluka, niti jednog operatera u BiH, već je pitanje da li neka tv kuća ima, ili nema pravo emtiovanja istog na teritoriji BiH.
Navedeno zavisiti od vlasnika prava sadržaja, a ne od nas, kao distributera kanala, te vas molimo za razumijevanje.
Naravno da nije Telemach kriv za zatamnjenje sadržaja, mene čudi da neko proziva Telemach za to.
Ono šta jeste problem je: Telemach distribuiše korisniku signal neke TV kuće. Ako ta TV kuća ima puno zatamnjenog sadržaja, korisnik ne može gledati taj sadržaj. Korisnika u suštini ne interesuje zašto ne može gledati taj sadržaj, važno mu je samo to da ne može. Dakle, korisnik plaća Telemachu signal TV kuće čiji (uglavnom najinteresatniji) sadržaj ne može gledati. Telemach jedino može biti kriv što u ponudi ima TV kuću kojoj je sadržaj često zatamnjen i što time tjera korisnike da plaćaju nešto od čega nemaju koristi. Eventualno može biti kriv što tu TV kuću ne izbaci iz ponude i zamijeni je drugom.
Može Telemach ići i u saradnju sa TV kućama čije signale pušta pa da u dogovoru sa tim TV kućama obezbijedi dozvole za prikazivanje sadržaja koji zatamnjuju na teritoriji BiH.
Lijepo poslovica kaže: Ko hoće - nađe način, ko neće - nađe razlog.
- skafiskafsnjak
#77246 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Do sada jesu, 2 puta ako se dobro sjecam.Telemach wrote:Zdravo skafiskafsnjak,skafiskafsnjak wrote:A kako je moguce da uopste poskupljuju toliko?
Nije malo jebem ga...potpises ugovor na 55,poskupe 8-10KM i sad mozda jos....
Usluge nisu poskupile!
- Dr_Proka
#77247 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Crtani film za starije osobe iliti điđimiđi.skafiskafsnjak wrote:Sta je zauder ?crnivrag wrote:Nema ga još, izgleda da ću ih morati tužiti za duševnu bol.Dzontra_Volta wrote:Crnivraže kakav je zauder?
-
channel10
#77248 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Halo bolan, ja placam telemachu da gledam kanale iz njihove ponude. Znaci oni odredili ponudu,a ne ja. Ako su je oni odredili, znaci da oni te kanale negdje nekome plaćaju.Hakiz wrote:Ovo mene čudi kod ljudi.Telemach wrote:Zdravo channel10,channel10 wrote:Kako boks nekad ide Live,a nekad zatamne ekran kao danas?
Eto sta mi plaćamo!
Naravno da nije Telemach kriv za zatamnjenje sadržaja, mene čudi da neko proziva Telemach za to.
Ono šta jeste problem je: Telemach distribuiše korisniku signal neke TV kuće. Ako ta TV kuća ima puno zatamnjenog sadržaja, korisnik ne može gledati taj sadržaj. Korisnika u suštini ne interesuje zašto ne može gledati taj sadržaj, važno mu je samo to da ne može. Dakle, korisnik plaća Telemachu signal TV kuće čiji (uglavnom najinteresatniji) sadržaj ne može gledati. Telemach jedino može biti kriv što u ponudi ima TV kuću kojoj je sadržaj često zatamnjen i što time tjera korisnike da plaćaju nešto od čega nemaju koristi. Eventualno može biti kriv što tu TV kuću ne izbaci iz ponude i zamijeni je drugom.
Može Telemach ići i u saradnju sa TV kućama čije signale pušta pa da u dogovoru sa tim TV kućama obezbijedi dozvole za prikazivanje sadržaja koji zatamnjuju na teritoriji BiH.
Lijepo poslovica kaže: Ko hoće - nađe način, ko neće - nađe razlog.
Ako to rade ( plaćaju) onda nemaju pravo meni sta zatamnjivati jer ja sam platio da to gledam, a oni neka se sa vlasnikom kanala ganjaju oko prava jer ako su ga oni njemu platili kako treba, onda WTF
- rida1976
#77249 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pošto ima dosta nejasnoća oko ovih novih eon paketa, da pitam:
-Ova dva paketa FULL i PREMIUM, stoji da uz njih dobiješ 1 EON smart box + EON smart tv aplikaciju. Ako ja ovo dobro shvatam, to je u slučaju da imam kompatibilan TV, praktično dva cijela paketa na dva televizora u praksi u sklopu ove cijene 66 odnosno 80 maraka. Jesam li u pravu?
-Ova dva paketa FULL i PREMIUM, stoji da uz njih dobiješ 1 EON smart box + EON smart tv aplikaciju. Ako ja ovo dobro shvatam, to je u slučaju da imam kompatibilan TV, praktično dva cijela paketa na dva televizora u praksi u sklopu ove cijene 66 odnosno 80 maraka. Jesam li u pravu?
- Dr_Proka
#77250 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znači trenutno samo RTS SVET ide u HD, ali mi je trenutno sa smrznutom slikom.MTV wrote:Ako ti je na RTS 1 teletekst od RTS 1 a na RTS 2 teletekst od RTS 2 onda su SD verzije.