Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#77051 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

NediM17 wrote:
dječak sa šibicama wrote:Opet gubim signal, iz meni nepoznatog razloga, ljubazni lik iz podrske kaze da ne primaju povratni signal sa mog modema, malo cackao izvrtao antenski kabal, restartovao modem, sad opet radi. Javio im, otkazao reklamaciju.

Nije mi jasno u cemu je problem. I tv signal se par puta izgubi, D3 daje obavijest da ne prima signal, pa se signal vrati za par sekundi. To se takodje jutros dogadjalo.

Eto ako neko bude imao problem slicne prirode, da zna da nije jedini.

Sad je ok, vidjecemo hoce li opet biti problema. Mozda je do mojih instalacija ali ja vec godinama nemam nikakvih problema sa netom.
Imao slican problem mjesecima. Pricao sa komsilukom, ista stvar. Reklamirao 100x, uvijek nesto dodju cackati po tavanu, ne mogu ubijediti da nije individualno. Na kraju nas par nazvalo, tehnicar rijesio problem na pojacalu, i od tada vec mjesecima sve radi super.
@dječak sa šibicama,
Ubrzo ćete biti kontaktirani.
aditon

#77052 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

duffy_duck wrote:Sta se desava sa mobilnom verzijom portala Moj Telemach? Nikako ne mogu uci. Udjem ja u aplikaciju ali samo vrti onaj krug i izbaci mi gresku?
ako ti to duffy ne znaš, onda ni chuck norris ne zna a o telemachu je suvišno i pričati :)
jasko__

#77053 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jasko__ »

Može li mi ko pojasniti u čemu je kvaka sa ovom EON aplikacijom za Smart tv...ne kontam koja joj je funkcija i da je imam ako mi je na tv skopčan EON box???

P.S. još čekam priključenje tako da ne znam sta dobijam uopste...upoznajem se tek ovdje na forumu
MTV

#77054 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

aditon wrote: ako ti to duffy ne znaš, onda ni chuck norris ne zna a o telemachu je suvišno i pričati :)
Od danas se razumije i u laptope pa preporuci losiji pod bolji :lol:
aditon

#77055 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

jasko__ wrote:Može li mi ko pojasniti u čemu je kvaka sa ovom EON aplikacijom za Smart tv...ne kontam koja joj je funkcija i da je imam ako mi je na tv skopčan EON box???

P.S. još čekam priključenje tako da ne znam sta dobijam uopste...upoznajem se tek ovdje na forumu
aplikacija za smart tv je ista kao i za mobilne uređaje dok se na eon boxu nešto malo razlikuje ali u principu sve je to isto...ako češ imati eon box onda ti je app suvišna na istom televizoru...Što se boxova tiče, oni su tu da izvuku dodatnu lovu korisnicima, marketinški trik.
aditon

#77056 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

MTV wrote:
aditon wrote: ako ti to duffy ne znaš, onda ni chuck norris ne zna a o telemachu je suvišno i pričati :)
hahahaha legenda je majkemi
nekad mi baš popravi dan svojim postovoma :lol: :lol:
Telemach

#77057 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

nermin_h00 wrote:@Telemach - Trenutno imam paket Duo Net Grande i htio bih preci na veci paket zbog brzeg interneta. Vidim sad su samo EON paketi izlistani. Da li mogu preci npr na EON Full DUO ali da mi ostane ovaj D3? Imam Logitech Harmony daljinski koji ne radi sa ovim EON box-om, a TV mi je svakako android pa mogu koristiti i EON smart tv aplikaciju. Jos bolje ako mogu doci i samo promijeniti ugovor bez da cekam da mi neko dolazi kuci :) Hvala
@nermin_h00,
Možete :)
vicious

#77058 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vicious »

aditon wrote:
MTV wrote:
hahahaha legenda je majkemi
nekad mi baš popravi dan svojim postovoma :lol: :lol:
Još nalijepi čovjeka što pita za 3 konkretna modela, kaže prelistaj malo stare teme :lol:
stari lisac

#77059 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by stari lisac »

NediM17 wrote:
dječak sa šibicama wrote:Opet gubim signal, iz meni nepoznatog razloga, ljubazni lik iz podrske kaze da ne primaju povratni signal sa mog modema, malo cackao izvrtao antenski kabal, restartovao modem, sad opet radi. Javio im, otkazao reklamaciju.

Nije mi jasno u cemu je problem. I tv signal se par puta izgubi, D3 daje obavijest da ne prima signal, pa se signal vrati za par sekundi. To se takodje jutros dogadjalo.

Eto ako neko bude imao problem slicne prirode, da zna da nije jedini.

Sad je ok, vidjecemo hoce li opet biti problema. Mozda je do mojih instalacija ali ja vec godinama nemam nikakvih problema sa netom.
Imao slican problem mjesecima. Pricao sa komsilukom, ista stvar. Reklamirao 100x, uvijek nesto dodju cackati po tavanu, ne mogu ubijediti da nije individualno. Na kraju nas par nazvalo, tehnicar rijesio problem na pojacalu, i od tada vec mjesecima sve radi super.
Kablovi ako su stari,jos od doba hs-a,treba mjenjat,zna i to uticati na signal jako.
sasajev

#77060 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sasajev »

Zanima me sta znaci promo, za Eon smart tv aplikaciju u Eon light paketu?
I dali je Eon otkljucan za druge mreze, mislim u fullu kao sto je najavljivano ili i dalje postoje ogranicenja u koristenju kanala na drugim mrezama?
Telemach

#77061 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

sasajev wrote:Zanima me sta znaci promo, za Eon smart tv aplikaciju u Eon light paketu?
I dali je Eon otkljucan za druge mreze, mislim u fullu kao sto je najavljivano ili i dalje postoje ogranicenja u koristenju kanala na drugim mrezama?
@sasajev,
U pitanju je promotivni period korištenja Eon Smart TV aplikacije. Aplikaciju možete koristiti i na drugim mrežama ali su pojedini kanali rezervisani za Telemach mrežu.
crnivrag

#77062 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
Od danas stupa na snagu izvod iz cjenovnika: https://telemach.ba/Binary/10652/Izvod- ... 1.10._.pdf

Pa me zanima, da li će danas u toku dana biti dostupni VOD katalozi Hopster i Zauder?
sasajev

#77063 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sasajev »

Telemach wrote:
sasajev wrote:Zanima me sta znaci promo, za Eon smart tv aplikaciju u Eon light paketu?
@sasajev,
U pitanju je promotivni period korištenja Eon Smart TV aplikacije. Aplikaciju možete koristiti i na drugim mrežama ali su pojedini kanali rezervisani za Telemach mrežu.
Koje je trajanje promotivnog perioda?
Telemach

#77064 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag wrote:
Telemach wrote:
Od danas stupa na snagu izvod iz cjenovnika: https://telemach.ba/Binary/10652/Izvod- ... 1.10._.pdf

Pa me zanima, da li će danas u toku dana biti dostupni VOD katalozi Hopster i Zauder?
@crnivrag,
Korisnici će biti obaviješteni o izmjenama. Zamolit ćemo za samo malo strpljenja :)
Telemach

#77065 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

sasajev wrote:
Telemach wrote:
@sasajev,
Koje je trajanje promotivnog perioda?
@sasajev,
O isteku ćete biti obaviješteni. Uživajte dok traje :)
j66o

#77066 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

Hitno-pomoc !!!!!

Prijavio sam telemach i trazio sam 2 resivera pds2 jer znam da jedan se moze spojiti s ruterom da imam opcije 72 h unazad i ostalo a da li se moze jos jedan resiver spojiti na isti ruter da imam te opcije?
duffy_duck

#77067 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

j66o wrote:Hitno-pomoc !!!!!

Prijavio sam telemach i trazio sam 2 resivera pds2 jer znam da jedan se moze spojiti s ruterom da imam opcije 72 h unazad i ostalo a da li se moze jos jedan resiver spojiti na isti ruter da imam te opcije?
Mislim da moze ali ti je bolje uzeti dva pds 3 resivera.
jasko__

#77068 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jasko__ »

Telemach wrote:
crnivrag wrote:
Telemach wrote:

@crnivrag,
Korisnici će biti obaviješteni o izmjenama. Zamolit ćemo za samo malo strpljenja :)
Na koga se ovo odnosi..iskreno ne kontam ove cijene????
j66o

#77069 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

duffy_duck wrote:
j66o wrote:Hitno-pomoc !!!!!

Mislim da moze ali ti je bolje uzeti dva pds 3 resivera.
Treba mi druze sat,a namam to na Pds3
stari lisac

#77070 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by stari lisac »

jasko__ wrote: Na koga se ovo odnosi..iskreno ne kontam ove cijene????
Digitalna tv,izgleda da ce se samo moci to uzeti bez interneta,telefona...
crnivrag

#77071 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

jasko__ wrote: Na koga se ovo odnosi..iskreno ne kontam ove cijene????
Ovo su samostalni EON TV paketi, bez uključenih usluga interneta i telefonije.
Vilenjak Lego

#77072 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Vilenjak Lego »

Dobio sam EON box i još se "igram".

U setting mi za rezoluciju stoji 720P!??!? Da li ovo mijenjati na 1080i ili 1080p? Ili ?
MTV

#77073 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

1080p.
Vilenjak Lego

#77074 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Vilenjak Lego »

MTV wrote:1080p.
Hvala! Probaću.
Juče više od pola HD kanala nije imalo subtitles. Je li to slučajno ili i to treba nešto čačkati?
Ima li igdje uputstvo za upotrebu boxa, tj. daljinskog?
typeOnegative

#77075 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

aditon wrote:
jasko__ wrote:Može li mi ko pojasniti u čemu je kvaka sa ovom EON aplikacijom za Smart tv...ne kontam koja joj je funkcija i da je imam ako mi je na tv skopčan EON box???

aplikacija za smart tv je ista kao i za mobilne uređaje dok se na eon boxu nešto malo razlikuje ali u principu sve je to isto...ako češ imati eon box onda ti je app suvišna na istom televizoru...Što se boxova tiče, oni su tu da izvuku dodatnu lovu korisnicima, marketinški trik.
Aplikacija za smart TV je identična onoj na boxu, dok je ona za smart telefone malo drugačija izgledom i nekim funkcijama.
Locked