Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
hdmintel

#75851 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hdmintel »

Telemach wrote:
hdmintel wrote:@telemach,
1. zasto kanal sk 4k nije dostupan u samostalnim paketima van tm mreze, kada vam na stranici tako stoji ?
https://telemach.ba/eon-tv/tv-paketi

2. zasto niste rijesili problem sa arenama van vase mreze, prije nego sto ste uslugu ponudili korisnicima pa vec 7 dana nemam arene a takodje su dio mog paketa

3.zasto nemam hbo go kada je hbo premium u sklopu mog paketa ?

4 zasto na mojoj stranici pise da imam osnovni paket kada je moj paket eon premium tv ?
Zdravo hdmintel,
Da bismo provjerili sve što je potrebno i odgovorili na adekvatan način potrebno je da nam dostavite broj Ugovora.
@Telemach,posto se nista jos nije promijenilo poslao sam vam pm
kusur

#75852 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kusur »

1. Moguće je surfati internetom, a na Google Play Store aplikaciji pronađi browser koji ti odgovara. Google Chrome nije podržan, pa se može instalirati .apk file dodatno, ali se onda mora koristiti miš.

2. Mogu se učitavati multimedijalni sadržaji, samo je potrebno instalirati neki file explorer, da te sadržaje pronađeš na USB-u.[/quote]

Hvala druze! :thumbup:[/quote]

Evo ja cu samo dopuniti malo @crnivrag>
Sinoc sam se malo "igrao" sa navedinim pa eto da podjelim.

Es explorer koji se uvijek nudi na sva zvona je malo spor na box-u I verzija koja se ne placa je malo "traljava".
Root explorer je super. Mali brz I neopterecava system. Imam jos par pretendenata ali
Sto se tice multimedia player-a. nemoj uzimati mx player (iako je super) ali sa box-om ne radi bas naj naj. Vlc je zato ko zvrk. Mada vlc-u je slaba podrska za igranje titlovima. Ali nabazati cemo jos.[/quote]

i ja sam instalirao VLC i radi bez problema. Na USB-u sam imao dvije epizode Better caul Saul sa subtitles, i bez problema je ucitao obe epizode i prikazao titlove. S tim da sam instalirao i Puffin, ali jos nisam isprobao, mada vjerovatno ce raditi OK.
crnivrag

#75853 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Uslovi korištenja EON servisa: https://telemach.ba/Binary/10653

Image
neki

#75854 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by neki »

@Telemach
Zašto vise nije moguće prijaviti aplikaciju Unifon na novi mobilni uređaj?
Curve

#75855 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Curve »

Telemach wrote:
quoter wrote:Pink Sci&Fi zaključan?
Zdravo quoter,
Kanal Pink Sci&Fi je sastavni dio naše digitalne ponude, odnosno Pink paketa.
Potvrđeno je da se trenutno uredno emituje.
Isto pitanje, zasto je Pink Scy&Fi od danas zakljucam?
Kako je ubacen bio je otkljucan zajedno sa Pink Western i Pink Action (ti pinkovi su otkljucani za one koji nemaju pink paket) od danas ta dva navedena su otkljucana dok je Pink Sci&Fi zakljucan. Koji vam je razlog pa ste zakljucali sci fi
Reglan

#75856 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Telemach wrote:
Reglan wrote:Ja sam stvarno razocaran kako se telemach ponasa prem dugogodisnjim korisnicima. Preko 10 godina korisnik sto eloba sto telemacha i nikakve benefite za to da dobijem.

Nude mi eon paket u kojem bi imao manje kanala nego sad sto imam. :lol:

Svaka cast telemach, tako se gradi loyality program. :thumbup: :run:
Zdravo Reglan,
Pozivali smo Vas u nastojanju da ponudimo opciju kojom ćete biti zadovoljni. Uvidom u sistem dobili ste i više nego odličnu ponudu, zaista ne vidimo u čemu je problem obzirom da ne biste izgubili postojeće benefit, da li se niste razumjeli s kolegicom i u čemu je problem, možda nam i objasnite ;)
Ukoliko ste raspoloženi, kontaktiraćemo Vas ponovo.
Nisam pricao sa kolegicom nego kolegom Mirzom.
I on mi je sam rekao da gubim kanale(sad imam sve SK) a u eonu light ne bi imao.
rizibizi

#75857 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Desava li se jos nekome da kad stavlja box u stand by ili ga gasi skroz da cuje bum :D u zvucnicima?
typeOnegative

#75858 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Nije mi se događalo takvo nesto .
Last edited by typeOnegative on 08/11/2018 18:55, edited 1 time in total.
Mustang1

#75859 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Vi cete tim drkanjem sjebati taj box za 2 mjeseca. Ne zaboravite da na tome morate gledati tv kanale. Da ne bude za neko vrijeme meni usporeno, ja ne mogu prebaciti kanal.. A kako mi se cini bit ce tako.
Telemach

#75860 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

neki wrote:@Telemach
Zašto vise nije moguće prijaviti aplikaciju Unifon na novi mobilni uređaj?
Zdravo neki,
Zato što ste na starom uređaju registrovani s istim brojem telefona.
Dostavite nam korisničke podatke, broj mobitela i koji uređaj koristite?
Maharadza

#75861 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Mustang1 wrote:Vi cete tim drkanjem sjebati taj box za 2 mjeseca. Ne zaboravite da na tome morate gledati tv kanale. Da ne bude za neko vrijeme meni usporeno, ja ne mogu prebaciti kanal.. A kako mi se cini bit ce tako.
Čak i bez toga, mene brine što kutija ima samo 2GB RAM-a (a ni interna mem. nije neka sreća sa 8GB) + android koji vremenom gotovo pa uvijek uspori...bit' će tu svega, i zato ne dam svoj D3 v2.0 resiver ni za 3 box-a...zasad! :mrgreen:
diablobih

#75862 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Maharadza wrote:
Mustang1 wrote:Vi cete tim drkanjem sjebati taj box za 2 mjeseca. Ne zaboravite da na tome morate gledati tv kanale. Da ne bude za neko vrijeme meni usporeno, ja ne mogu prebaciti kanal.. A kako mi se cini bit ce tako.
Čak i bez toga, mene brine što kutija ima samo 2GB RAM-a (a ni interna mem. nije neka sreća sa 8GB) + android koji vremenom gotovo pa uvijek uspori...bit' će tu svega, i zato ne dam svoj D3 v2.0 resiver ni za 3 box-a...zasad! :mrgreen:
Pa dovoljno je itekako za android box 2 GB RAMa. Nije to mobitel, nego box.
Telemach

#75863 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Curve wrote:
Telemach wrote:
quoter wrote:Pink Sci&Fi zaključan?
Zdravo quoter,
Kanal Pink Sci&Fi je sastavni dio naše digitalne ponude, odnosno Pink paketa.
Potvrđeno je da se trenutno uredno emituje.
Isto pitanje, zasto je Pink Scy&Fi od danas zakljucam?
Kako je ubacen bio je otkljucan zajedno sa Pink Western i Pink Action (ti pinkovi su otkljucani za one koji nemaju pink paket) od danas ta dva navedena su otkljucana dok je Pink Sci&Fi zakljucan. Koji vam je razlog pa ste zakljucali sci fi
Zdravo,
Pink Scy&Fi nije zaključan, isti je dio aktuelne ponude odnosno Pink paketa i nalazi se na poziciji 127.
Curve

#75864 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Curve »

Telemach wrote:Zdravo,
Pink Scy&Fi nije zaključan, isti je dio aktuelne ponude odnosno Pink paketa i nalazi se na poziciji 127.
Zdravo i Vama,
Prvo jedan savjet kad vas neko nesto upita, provjerite prvo o cemu se radi a ne automatizmom odgovarat pa ispadnemo mi ovdje lazovi !!!!!
ZNACI SCI FI JE BIO OTKLJUCAN I ZNAM DA JE NA BROJU 127, JER SAM SVAKI DAN GLEDAO KANAL, DANAS UPALIM I ZAKLJUCAN KANAL, ZATO I PITAM STA JE RAZLOG PA JE OD DANAS ZAKLJUCAN ??
U prilogu slika/dokaz da je kanal na poziciji 127 zakljucan al de me jos ubjedite da lose vidim da je do mene..

Image
PlusSA

#75865 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PlusSA »

crnivrag wrote:Uslovi korištenja EON servisa: https://telemach.ba/Binary/10653

Image

Strpite se tako kazu :lol: :lol:
Telemach

#75866 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Curve wrote:
Zdravo i Vama,
Prvo jedan savjet kad vas neko nesto upita, provjerite prvo o cemu se radi a ne automatizmom odgovarat pa ispadnemo mi ovdje lazovi !!!!!
ZNACI SCI FI JE BIO OTKLJUCAN I ZNAM DA JE NA BROJU 127, JER SAM SVAKI DAN GLEDAO KANAL, DANAS UPALIM I ZAKLJUCAN KANAL, ZATO I PITAM STA JE RAZLOG PA JE OD DANAS ZAKLJUCAN ??
U prilogu slika/dokaz da je kanal na poziciji 127 zakljucan al de me jos ubjedite da lose vidim da je do mene..
Dostavite nam broj Ugovora, provjerićemo Vaše usluge.
Imate li akivan Pink paket na Ugovoru?
shalla

#75867 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shalla »

PS4 Share wrote:
odmor wrote:Ne znam sta oni prenose, ali jedino nam od sporta fali NBA liga. Bratic mi to prati, a nema gdje pratit. Trazi streemove. Na SK bude jedna sto se igra u ranijem terminu i klapna.
https://www.reddit.com/r/nbastreams/
Tu ima svaku tekmu u HDu

A ako hoces da ga iznenadis uzmi mu league pass imas na ebayu za 10tak dolara i nek uziva :D
De mi malo podrobnije ovo oko league pass?
Jel ide preko nba.com ili kako?
hadzibeg

#75868 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hadzibeg »

Curve wrote:
Zdravo i Vama,

Image
Opali reste resivera, kod mene je dosao, valjda više ne ide promotivno.
zateznistub

#75869 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Ne mogu da vjerujem kolika fukarastina da se ovaj kanal zaključa...fuj
chakany

#75870 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Novi kanal na D3, HAYAT PLUS.
crnivrag

#75871 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Novosti:

U ponudu Telemach digitalne sheme su uvršteni sljedeći digitalni TV kanali:

1. "Hayat Plus" na poziciji 070 putem EON boxova/D3 resivera, i na frekvenciji 7222000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM.

Napomene:

1. Da bi pratili navedene digitalne TV i radio kanale, korisnici resivera trebaju napraviti reset resivera (ručno - gašenjem iz struje ili kroz meni: Meni -> Postavke -> Tehničke postavke -> Sistem -> Restart STB).

Korisnici DVB-C mreže (CI/CAM modula) trebaju skenirati navedene frekvencije (ručno, potpuno ili putem brzog skeniranja).

2. Telemach sada u digitalnoj ponudi nudi 231 TV kanal + 9 duplih HD kanala (237 TV kanala) - (168 u SD rezoluciji, 60 (62 putem EON box-a) u HD rezoluciji i 1 u UHD/4K rezoluciji), te 77 radio kanala (35 domaćih i 42 Stingray Music Choice radio kanala).

3. Listu kanala po DVB-C frekvencijama možete vidjeti na sljedećem linku: https://bit.ly/2ru9cia
Last edited by crnivrag on 08/11/2018 21:01, edited 1 time in total.
typeOnegative

#75872 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Dobar za izbacit iz liste :lol:
afannedim

#75873 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

To je zamjena za onih sedam ukinutih.
semirsar

#75874 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

afannedim wrote:To je zamjena za onih sedam ukinutih.
jel mi ono odaaavno imademo ovi hayavata+ oli sam se zjb :mrgreen:
MTV

#75875 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

semirsar wrote:
afannedim wrote:To je zamjena za onih sedam ukinutih.
jel mi ono odaaavno imademo ovi hayavata+ oli sam se zjb :mrgreen:
Na Logosoftu ga imas od 2013-2014.
Locked