zdruzdjo wrote:Pozdrav
Etoooo gaaa. Kako bili juce ubrzali, tako danas i usporise pored moje kuce monteri.
kuc kuc eto cike na vratima sa crnom kutijicom zvanom EON Box.
Nazalost ne bijah tu pa je supruga bila ta koja je "frzu skinula" daljinskom itd.
E sad postovano pucanstvo imam par pitanja na koja bih trebao odgovor. Pa eto ako kome se ne gadi, nek baci koju pametnu.
Odmah napomena EON Full paket.
prvo: Da li se ovo famozno vracanje unatrag naplacuje? Imam kcerkicu koja ima pristup tv-u pa ne bih da mi se zaracuna nesto ako ona bude cackala i vracala nazad kojesta.
drugo: Video klub. Sve sto je zeleno je free? Vidim da imam otvorene i pickbox i na njima svasta nesto. Opet naglasavam ne bih da dobijem neke racune sa nekim troskovima koje nisam pravio. Svjesno.
trece: sam box. da li na njega mogu instalirati neke kodi build-ove? Da li mogu instalirati Mx player ili slicno pa da sa njega pustam filmove? da li se mogu na box instalirati neke aplikacije sa usb-a(znaci bez google play-a). konkretno me interesuje neki file explorer. da li na usb prikljucak se moze "cuhnuti" stick pa da sa njega se pustaju filmovi preko vec spomenutog mx-playera ili nekog slicnog.
cetvrto: obzirom da je box spojen na ruter a na taj isti ruter je spojen i racunar koji ima shared foldere. kad se spojim mobitelom na taj ruter preko wifi-ja, imam pristup tim folderima na racunaru. da li bih to mogao isto i sa box-a pa da mogu vuci streaming. istu stvar radim i sa telefona.
peto: o kakvom kodu i upisivanju sam negdje procitao da se treba unjeti negdje.teta na 1360 mi kaze da mi jos uvijek nije aktiviran paket pa danas na pink bh nisam mogao unjeti pin onaj 1234 nego ga je zakljucao.
sesto: da li mogu ja unjeti kanale po svom nahodjenju. ono 1:ovaj, 2:onaj, 3:taj...meni je to bezveze ali supruga ima naviku neku pa eto.
sedmo: daljinski. da li moze upravljati i tv-om.
Hvala
1. Usluga TV Unazad je uključena u paket, i sve kanale iz paketa možeš vraćati 7 dana unazad, bez ikakvih dodatnih troškova.
2. Da sve što je zeleno je besplatno za gledanje, a u tvom paketu su dostupni sljedeći VOD katalozi: Top Play, Vavoom Play, Pikaboo Play, Pickbox, Epic Drama, AXN Now, CineStar Premiere Plus i Hopster (ovaj zadnji katalog dolazi od 01.12., a donosi crtane filmove za predškolski uzrast).
3. Na box se može skinuti Kodi direktno sa Google Play Store-a, i instalirati bilo koji podržani build ili add-on, a može se instalirati i MX Player, te File Explorer, a također se mogu instalirati .apk fajlovi direktno sa USB-a, a putem USB-a se mogu puštati i bilo koji multimedijski sadržaji.
4. Pošto si spojen na istu mrežu, i ostali uređaji imaju pristup folderima, onda ćeš moći istu stvar koristiti i putem EON box-a.
5. Nije trebalo upisivati nikakav kod za aktivaciju, oni su izvršili aktivaciju uređaja iz baze, a pošto ti ne radi standardni PIN kod, potrebno je da se javiš njima, da ga resetuju na defaultni.
6. Možeš prebacivati kanale direktni unošenjem pozicije kanala putem brojčanih tipki, a možeš praviti i vlastite favorite liste kanala.
7. Daljinski može upravljati TV-om, ukoliko TV podržava opciju HDMI-CEC, međutim od samog TV-a zavisi kojim funkcijama će se moći upravljati putem daljinskog od EON box-a.
Kod mene npr. prepoznaje samo automatsko gašenje i paljenje TV-a sa daljinskim od EON box-a.