Isto pitanje i za ostale koji imaju ovaj Stb. Koja rezolucija je najbolja za Full HD tv. Hoce li stopat ako stavim 4K
I kako ste vi napravili svoja podesavanja za sliku. Odnosno ovo video enkodovanje CBR ILI ABR ?
Moderator: Benq
Enkodiranje CBR. Za Full HD TV.. logicno da ces staviti 1080p.duffy_duck wrote:kako si ti stavio ovo video enkodovanje na CBR ILI ABR?
Isto pitanje i za ostale koji imaju ovaj Stb. Koja rezolucija je najbolja za Full HD tv. Hoce li stopat ako stavim 4K
I kako ste vi napravili svoja podesavanja za sliku. Odnosno ovo video enkodovanje CBR ILI ABR ?
Dragi moj Telemach,Telemach wrote:
Imaju već pravo na reemitaranje ovog kanala putem Total TV platforme na području BiH, pa mislim da mogu srediti prava i za Telemach mrežu.sencobih wrote:Ako je nešto FTA na satelitu, ne znači da je besplatno za preuzimanje kablovskim operaterima za komercijalnu upotrebu.
Ovo je čisto bio onako random prijedlog, a naravno da su ti navedeni kanali i više nego poželjni, i zaista bi bilo odlično imati ih u ponudichakany wrote:Ja bih prije da nam uvedu: Doma TV, KINO TV, DOKU TV, i ostale kanale. Može i HRT 5, ali ova prva tri bih najviše volio.
Hvala za povratne informacijeAdrianMole » Today, 7:24 am
Došao je Eon box![]()
[email protected] li biste bili ljubazni i još mi resetovali PIN code na defaultni(1234),pošto je sada postavljen neki meni totalno nepoznati?Unaprijed hvala.
Zar ne postoji neka nova mail adresa, čini mi se da sam vidio da na Facebook stranici postavljate e-mail tipa [email protected]?
chakany wrote:Ja bih prije da nam uvedu: Doma TV, KINO TV, DOKU TV, i ostale kanale. Može i HRT 5, ali ova prva tri bih najviše volio.
Kakve veze ima, kada niko ne cita taj mailcrnivrag wrote:Zar ne postoji neka nova mail adresa, čini mi se da sam vidio da na Facebook stranici postavljate e-mail tipa [email protected]?
Mozda ti jos nisu aktivirali paket. Test radis preko wifi ?freelancerBIH wrote:@Telemach jeste tu? Otkako sam presao na EON Light paket, internet je samo malo "ubrzao".. U posljednjih par dana imam otprilike izmedju 41-49 Mbps of 60 Mbps zakupljenih... Jako sam razocaran jer sam ocekivao da ce internet biti stabilniji i da ce doci do zakupljene brzine... Ocekivao sam da cete moci ispuniti ovih 60 ali ocito da je to daleko od stvarnosti u BiH
Svojevremeno sam imao paket od 80 mbps i net je stalno bio na 80 mbps bez ikakvih problema.freelancerBIH wrote:@Telemach jeste tu? Otkako sam presao na EON Light paket, internet je samo malo "ubrzao".. U posljednjih par dana imam otprilike izmedju 41-49 Mbps of 60 Mbps zakupljenih... Jako sam razocaran jer sam ocekivao da ce internet biti stabilniji i da ce doci do zakupljene brzine... Ocekivao sam da cete moci ispuniti ovih 60 ali ocito da je to daleko od stvarnosti u BiH
Evo ja sam sad gledao aplikacije Orion koji radi i na mobitelu i na android boxu koji trenutno imam, rts planet radi na mobitelu i dalje i slika ide u HD, međutim nije mo kompatibilan na boxu, a za kodi znam da radi samo treba dobar addon naći. Svakako se čujemo za te upute jer nadam se da bi mi ove sedmice trebao stići EON jer malo poduže čekam.crnivrag wrote:Nemam snimljen tutorijal, ali ti mogu poslati lagane upute kako da to uradiš putem privatne poruke kad nabaviše box.Dr_Proka wrote:
Vraže imaš li kakva tutorijal videa o ovim instalacijama da staviš na youtube? Ja sam kontao kad mi dođe resiver izbaciti stvari poput facebooka isl, a ubaciti stvarčice poput kodija, rts planete, oriona isl.
Inače ne postoje dodatne aplikacije na box-u osim YouTube-a, Google Play Store-a, Google Play Games, Google Play Videos, i neka aplikacija za prognozu, kao i glavna EON aplikacija, inače je potpuno slobodan za instaliranje drugih aplikacija.
Inače Orion aplikacija nažalost ne radi, odnosno ima isti problem kao i HBO GO, te se iz vertikalnog položaja prebaci u horizontalni i slika se razduži, i onda se ne može upravljati njom ni na koji način.
RTS Planetu nisam probao, a mislim da bi ona mogla pošto se pokreće horizontalno.
Kodi također radi bez problema, i njega možeš skinuti direktno sa Google Play Store-a.
100% preko wifi, loš wifi adapter u mobitelu ili tabletu + interferencije iz okoline, pa ne može da pregura 54Mbps na g standardu.Benq wrote:Mozda ti jos nisu aktivirali paket. Test radis preko wifi ?freelancerBIH wrote:@Telemach jeste tu? Otkako sam presao na EON Light paket, internet je samo malo "ubrzao".. U posljednjih par dana imam otprilike izmedju 41-49 Mbps of 60 Mbps zakupljenih... Jako sam razocaran jer sam ocekivao da ce internet biti stabilniji i da ce doci do zakupljene brzine... Ocekivao sam da cete moci ispuniti ovih 60 ali ocito da je to daleko od stvarnosti u BiH

Klinčić može raditi na drugim mrežama, jer kanali se isporučuju putem coax kabla, a da ga se priključi na drugu mrežu izletiće mu kod koji mora unijeti na "Moj Telemach" portal, da bi mu se aktivirali kanali, ali pošto još nisu krenuli sa ponudom EON usluge za druge mreže, kupac ga može držati za ukras.typeOnegative wrote:Evo vidim vec ima EON boxova i na olx , jos kaze " radi i tamo gdje nema Telemach infrastrukture "![]()
crnivrag wrote:Klinčić može raditi na drugim mrežama, jer kanali se isporučuju putem coax kabla, a da ga se priključi na drugu mrežu izletiće mu kod koji mora unijeti na "Moj Telemach" portal, da bi mu se aktivirali kanali, ali pošto još nisu krenuli sa ponudom EON usluge za druge mreže, kupac ga može držati za ukras.typeOnegative wrote:Evo vidim vec ima EON boxova i na olx , jos kaze " radi i tamo gdje nema Telemach infrastrukture "![]()
Ono sto prodaju na olx, nije "eon box", nego obicni android box sa instaliranom EON aplikacijom, tipa "Mecool M8S PRO box" koji Ervin prodaje ali ne daje account sa boxom, nego se ulogujes sa svojim accountom.crnivrag wrote:Klinčić može raditi na drugim mrežama, jer kanali se isporučuju putem coax kabla, a da ga se priključi na drugu mrežu izletiće mu kod koji mora unijeti na "Moj Telemach" portal, da bi mu se aktivirali kanali, ali pošto još nisu krenuli sa ponudom EON usluge za druge mreže, kupac ga može držati za ukras.typeOnegative wrote:Evo vidim vec ima EON boxova i na olx , jos kaze " radi i tamo gdje nema Telemach infrastrukture "![]()