Ništa bez STB UHD, da vidiš slike i milineduffy_duck wrote:Uzet box dosta razlogaKralj Tvrtko I. wrote:Vraže, znam ja šta je modul i za sta služi.
Ali eto rekao si da i sa modulom mogu imati vod i 7 dana unazad?
Ja i na tvu imam mogučnost skidanja aplikacija.
Eto treba mi mišljenje, da li ostaviti modul ili uzeti BOX?
1. Prebacivanje kanala jako brzo
2. Youtube, I razne aplikacije mozes instalirati
3. Daleko bolja slika i ton u odnosu na Cam modul. I et to je to.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- afannedim
#74376 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
NediM17
#74377 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hajde ne smaraj i ne lupaj vise.duffy_duck wrote:Uzet box dosta razlogaKralj Tvrtko I. wrote:Vraže, znam ja šta je modul i za sta služi.
-
azdralovic
#74378 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
1. kod mene je najbrze radio modulduffy_duck wrote:Uzet box dosta razlogaKralj Tvrtko I. wrote:Vraže, znam ja šta je modul i za sta služi.
2. vec je napisao da ima smartTV, ne treba mu box za ovo
3. ovo nisam siguran ako moze neko potvrditi... ne vidim razlog zasto bi bila bolja?
-
Kralj Tvrtko I.
#74379 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pogledat ću opet ova dva videa...detaljno. Malo sam pogledao jučer al bez tona. Uslikao sam screenshot TEBE
al neda mi se postavit...
- aditon
#74380 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nemoj se provaljivati bezveze, sve što si naveo je u principu u suprotnosti s stvarnošću..duffy_duck wrote:Uzet box dosta razlogaKralj Tvrtko I. wrote:Vraže, znam ja šta je modul i za sta služi.
- crnivrag
#74381 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kralj Tvrtko I. wrote:Uslikao sam screenshot TEBEal neda mi se postavit...
-
NediM17
#74382 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Daleko najbolja varijanta je CI modul + 4K Android TV + EON aplikacija na TV-u.
- aditon
#74383 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
NediM17 wrote:Daleko najbolja varijanta je CI modul + 4K Android TV + EON aplikacija na TV-u.
i ne zaboravi, po nižeoj cijeni nego je to slučaj s eon paketima
-
dowydyenya
#74384 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Samo da se zahvalim juce kontaktiran danas prikljucen eon box.
Slika i ostale opcije jednostavno savrsenstvo, vrijedi svakog feninga jos jednom hvala.
Slika i ostale opcije jednostavno savrsenstvo, vrijedi svakog feninga jos jednom hvala.
-
duffy_duck
#74385 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako je moguce da ja koji cekam od Cetvrtka nisam jos prikljucen a neko ko je jucer kontaktiran odma danas prikljucen ?dowydyenya wrote:@Telemach
Ovo je pitanje za Telemach a ne za tebe.
-
duffy_duck
#74386 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne provaljuljem se vec kazem ono sto sam vidio u klipu crnog vraga.aditon wrote:nemoj se provaljivati bezveze, sve što si naveo je u principu u suprotnosti s stvarnošću..duffy_duck wrote:Uzet box dosta razlogaKralj Tvrtko I. wrote:Vraže, znam ja šta je modul i za sta služi.
- shalla
#74387 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da. To i ja želim, evo čekam da mi donesu CI modul pa da to riješim. Nema bolje slike nego preko CI modula, ne lupajte niko ko tvrdi suprotno...NediM17 wrote:Daleko najbolja varijanta je CI modul + 4K Android TV + EON aplikacija na TV-u.
-
duffy_duck
#74388 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa Ci Modul samo dekodira kanale, kako moze biti bolja slika u odnosu na eon resiver, sve smo vidjeli u klipu.shalla wrote:Da. To i ja želim, evo čekam da mi donesu CI modul pa da to riješim. Nema bolje slike nego preko CI modula, ne lupajte niko ko tvrdi suprotno...NediM17 wrote:Daleko najbolja varijanta je CI modul + 4K Android TV + EON aplikacija na TV-u.
Snimi i ti sa Ci Modula pa da vidimo razlike.
- pepeljara
#74389 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Raja, imam pitanje
imam Duo net grande.
Da li se moze pokrenuti neki sadrzaj "slucajno" putem EON aplikacije instalirane na SMart TV a da se on dodatno naplacuje...?
Ako da, znamol koji je to sadrzaj ?
hvala.
imam Duo net grande.
Da li se moze pokrenuti neki sadrzaj "slucajno" putem EON aplikacije instalirane na SMart TV a da se on dodatno naplacuje...?
hvala.
- shalla
#74390 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hoću čim mi ga donesu, obećavamduffy_duck wrote:Pa Ci Modul samo dekodira kanale, kako moze biti bolja slika u odnosu na eon resiver, sve smo vidjeli u klipu.shalla wrote:Da. To i ja želim, evo čekam da mi donesu CI modul pa da to riješim. Nema bolje slike nego preko CI modula, ne lupajte niko ko tvrdi suprotno...NediM17 wrote:Daleko najbolja varijanta je CI modul + 4K Android TV + EON aplikacija na TV-u.
- crnivrag
#74391 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne može se ništa slučajno pokrenuti, jer ako nisi pretplaćen na neki katalog, to će ti i pisati.pepeljara wrote:Raja, imam pitanje
imam Duo net grande.
hvala.
- shalla
#74392 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jebiga izgleda da sam baš nesposobancrnivrag wrote:A za UniFi moraš unijeti sve podatke, i odabrati certifikate kao sa uputstva koje sam ti postavio.shalla wrote:Ok, probam kasnije. Za kod ću vam slikati kad dođem kući kako mi izgleda ekran na portalu, nemam nigdje opciju da unesem taj kod
Hvala
Evo kako i šta unosim i neće pa neće

Znači pod identity i pass unosim svoje podatke sa portala mojtelemach ([email protected] i pass)
-
duffy_duck
#74393 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hoću čim mi ga donesu, obećavam
Ok cekam pa da usporedimo
- typeOnegative
#74394 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Iz jednostavnog razloga jer je kod većine modernih televizora ugrađeni DVB c tuner bolji od onih u risiverima.duffy_duck wrote:Pa Ci Modul samo dekodira kanale, kako moze biti bolja slika u odnosu na eon resiver, sve smo vidjeli u klipu.shalla wrote:Da. To i ja želim, evo čekam da mi donesu CI modul pa da to riješim. Nema bolje slike nego preko CI modula, ne lupajte niko ko tvrdi suprotno...NediM17 wrote:Daleko najbolja varijanta je CI modul + 4K Android TV + EON aplikacija na TV-u.
- crnivrag
#74395 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da, a sve ostalo je podešeno kako treba, a ako slučajno pokušavaš da se povežeš na UniFi mrežu na Cisco modemu, to ti nažalost neće proći, jer Cisco ima problem sa konektovanjem na UniFi mrežu.shalla wrote:
Jebiga izgleda da sam baš nesposoban![]()
Znači pod identity i pass unosim svoje podatke sa portala mojtelemach ([email protected] i pass)
Dakle možeš samo na Ubee modemima i na Telemach javno dostupnim UniFi pristupnim tačkama.
- pepeljara
#74396 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hoces reci da ni slucajno ne mogu pokrenuti neki sadrzaj koji mi se dodatno naplatiti osim ako nisam pretplacen u stilu ppv ?crnivrag wrote:Ne može se ništa slučajno pokrenuti, jer ako nisi pretplaćen na neki katalog, to će ti i pisati.pepeljara wrote:Raja, imam pitanje
imam Duo net grande.
hvala.
- Telemach
#74397 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@duffy_duck,duffy_duck wrote:Kako je moguce da ja koji cekam od Cetvrtka nisam jos prikljucen a neko ko je jucer kontaktiran odma danas prikljucen ?dowydyenya wrote:@Telemach
Ovo je pitanje za Telemach a ne za tebe.
Obraćali ste nam se na FB, odgovoreno je i kolege su Vas kontaktirale
- shalla
#74398 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma ne kontam brate, kako ću znati?crnivrag wrote:Da, a sve ostalo je podešeno kako treba, a ako slučajno pokušavaš da se povežeš na UniFi mrežu na Cisco modemu, to ti nažalost neće proći, jer Cisco ima problem sa konektovanjem na UniFi mrežu.shalla wrote:
Jebiga izgleda da sam baš nesposoban![]()
Dakle možeš samo na Ubee modemima i na Telemach javno dostupnim UniFi pristupnim tačkama.
Znači jednostavno mi ponudi mrežu (ok ova mi ne treba ovdje imam kućnu mrežu) i kliknem na nju da se konektujem...

-
NediM17
#74399 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne moze nikako tuner u kineskom smecu od boxa biti bolji nego li u Sony, Samsung, Panasonic, Philips itd., televizoru od hiljadu dvije KM.duffy_duck wrote:Pa Ci Modul samo dekodira kanale, kako moze biti bolja slika u odnosu na eon resiver, sve smo vidjeli u klipu.shalla wrote:Da. To i ja želim, evo čekam da mi donesu CI modul pa da to riješim. Nema bolje slike nego preko CI modula, ne lupajte niko ko tvrdi suprotno...NediM17 wrote:Daleko najbolja varijanta je CI modul + 4K Android TV + EON aplikacija na TV-u.
- crnivrag
#74400 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da, putem EON-a su dostupni samo sadržaji koji su dio nekog kataloga, i na njih možeš ili ne možeš biti pretplaćen, dakle ništa slučajno se ne može pokrenuti ako nisi pretplaćen na određeni katalog.pepeljara wrote:
Hoces reci da ni slucajno ne mogu pokrenuti neki sadrzaj koji mi se dodatno naplatiti osim ako nisam pretplacen u stilu ppv ?
Dok putem D3 resivera imaš mogućnost narudžbe filmova koji se naplaćuju, ali uz takve filmove piše cijena, i još te dva puta pitaju da li si siguran da želiš iznajmiti neki film, i na kraju svoj odabir moraš potvrditi sa PIN kodom.