Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#73451 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ali valjda dok ne istekne ugovor i onda opet natezanje i obVezivanje na nove dvije milje za dvije godine 
- MTV
#73453 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
E da je 80 dinara to bi po danasnjem kursu bilo 1,33 KM.
Inace kod SBBa u Srbiji je 6900 dinara a mjesecna renta 290 dinara. U Bosni je 80 KM a mjesecna renta 5 KM.
Inace kod SBBa u Srbiji je 6900 dinara a mjesecna renta 290 dinara. U Bosni je 80 KM a mjesecna renta 5 KM.
- Crni cvijet
#73454 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moze li mi neko objasnit da li se MORA preci na neku od ovih EON opcija ili mogu zadrzati ovaj moj DUO nesto paket? Ja nemam ni tv koji podrzava sve ove zezancije niti moji ukucani razumiju bilo sta od toga tako da apsolutno nemam potrebu za bilo cim sto nude. Ako im je plan nuditi JEDINO EON pakete ubuduce, bit ce zbogom Telemachu nakon svih ovih godina a korisnik sam od njihovog dolaska u moj grad.
- diablobih
#73455 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Naravno, mozes ostati na istom paketu. Btw. tv ti podrzava android box, jedino ako ti je onaj sa guzicom CRT neceCrni cvijet wrote:Moze li mi neko objasnit da li se MORA preci na neku od ovih EON opcija ili mogu zadrzati ovaj moj DUO nesto paket? Ja nemam ni tv koji podrzava sve ove zezancije niti moji ukucani razumiju bilo sta od toga tako da apsolutno nemam potrebu za bilo cim sto nude. Ako im je plan nuditi JEDINO EON pakete ubuduce, bit ce zbogom Telemachu nakon svih ovih godina a korisnik sam od njihovog dolaska u moj grad.
-
Forumerrer
#73456 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni fakat nista nije jasno (niko mi nije odgovorio na pitanja).
Sada imam trio najjeftiniji i ispade da prelaskom na eon ekvivalent dobijem ubrzanje interneta za 20 mb po istoj cijeni? U isto vrijeme ako zelim iste kanale koje sada imam trebam doplatiti? I jos se receiver doplacuje 5 km/mjesecno????
Mozda nisam nista dobro shvatio, ali ovo mi smrdi na zescu navlakusu i supacko povecanje kao i do sada.
Sada imam trio najjeftiniji i ispade da prelaskom na eon ekvivalent dobijem ubrzanje interneta za 20 mb po istoj cijeni? U isto vrijeme ako zelim iste kanale koje sada imam trebam doplatiti? I jos se receiver doplacuje 5 km/mjesecno????
Mozda nisam nista dobro shvatio, ali ovo mi smrdi na zescu navlakusu i supacko povecanje kao i do sada.
- diablobih
#73457 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ostaju ti isti kanali kao i dosada.Forumerrer wrote:Meni fakat nista nije jasno (niko mi nije odgovorio na pitanja).
- Crni cvijet
#73458 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
E bas ti hvala na odgovoru. Vec sam panicno trazila alternative. EON i slicno ne dolazi u obzir jer tv gotovo i ne gledamo tako da i jeste guzlati u pitanjudiablobih wrote:Naravno, mozes ostati na istom paketu. Btw. tv ti podrzava android box, jedino ako ti je onaj sa guzicom CRT neceCrni cvijet wrote:Moze li mi neko objasnit da li se MORA preci na neku od ovih EON opcija ili mogu zadrzati ovaj moj DUO nesto paket? Ja nemam ni tv koji podrzava sve ove zezancije niti moji ukucani razumiju bilo sta od toga tako da apsolutno nemam potrebu za bilo cim sto nude. Ako im je plan nuditi JEDINO EON pakete ubuduce, bit ce zbogom Telemachu nakon svih ovih godina a korisnik sam od njihovog dolaska u moj grad.
-
Hakiz
#73459 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako je Telemach krenuo, Moja TV će početi dolaziti u obzir...
-
gidra
#73460 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ostaju ti isti kanali koje si dobio kao benefit prosli put ako aneksiraš ugovor i predjes na EON light.diablobih wrote:Ostaju ti isti kanali kao i dosada.Forumerrer wrote:Meni fakat nista nije jasno (niko mi nije odgovorio na pitanja).
Ali:
+ 80 KM prikljucne takse jednokratno
+ 5 KM svaki mjesec za EON box
- Radar71
#73461 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ja ništa ne kontam 
-
gidra
#73462 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach sigurno ima najkvalitetniju i najsadržaniju ponudu ali ovo sto rade postaje i prerasta u opšti bezobrazluk. Po ko zna koji put u posljednje dvije godine pod krinkom kojekakvih izmjena naziva paketa dižu cijene neopravdano...Hakiz wrote:Kako je Telemach krenuo, Moja TV će početi dolaziti u obzir...
- Radar71
#73464 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesam li dobro pročitao da stari benefiti važe do isteka nove ugovorne obaveze Telemaše?
-
kakaljin
#73465 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koliko sam ja shvatio, ako se uzme EON PREMIUM TV dobije se jedan smart box, zelis jos jedan smart box to je dodatnih 5 KM, hoces i ci modul to je 3,5 KM, hoces Arene u HD doplatis 2 KM jer u paketu vec imas Arene SD koje kostaju 4 KM a HD kosta 6 KM i doplatis razliku, znaci sve te izadje
EON premium TV 44,90 KM
smart box 5 KM
modul 3,5 KM
HD arene 2 KM (razlika)
ukupno: 55,40 KM placas pretplatu mjesecno, a ako potpises ugovor na 24 mjeseca i dogovoris se mozda i manje mjesecno platis.
EON premium TV 44,90 KM
smart box 5 KM
modul 3,5 KM
HD arene 2 KM (razlika)
ukupno: 55,40 KM placas pretplatu mjesecno, a ako potpises ugovor na 24 mjeseca i dogovoris se mozda i manje mjesecno platis.
Last edited by kakaljin on 18/10/2018 23:32, edited 1 time in total.
- Dr_Proka
#73466 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I ja sam bio danas i ovo sve potpisujem, ali jednu bitnu stvar smo zaboravili vcidjeti: koliko taj box ima interne memorije da se mogu instalirati i druge aplikacije? Sve po svemu izgleda mi kao mješavina IPTV sa digitalnom televizijom.crnivrag wrote:Obavijest:
Upravo sam bio na testiranju box-a, i utisci su sljedeći:
1. Slika ništa ne kasni u odnosu na dosadašnje resivere i DVB-C mrežu, jer box prima kanale putem koaksijalnog kabla.
2. Box je jako responzivan i u djeliću sekunde reaguje na zadatu akciju.
3. Interfejs je isti kao i kod EON Smart TV aplikacije.
4. Dodatne usluge (TV Unazad - 7 dana na svim kanalima i VOD) se primaju putem UTP kabla.
5. Port je konfigurisan da ne koristi korisnički internet protok za prenos i prikazivanje dodatnih usluga.
6. Puštanje i premotavanje sadržaja je fludino.
7. Aplikacija omogućava podešavanje audio jezika i jezika titlova po želji.
8. Aplikacija omogućava prikaz teletext-a na kanalima.
9. Postoji glasovno upravljanje i pretraživanje sadržaja putem daljinskog upravljača.
10. VOD ima dodatne kataloge: Top Play, Pikaboo Play, Vavoom Play, AXN Now, HBO OD, Pickbox, CineStar Premium, Baby TV, NG, Hooter, Zauder, Epic Drama.
11. Moguće je instalirati aplikacije i igrice putem Google Play Store-a.
12. Daljinski od box-a se automatski sinhronizuje sa TV-om, i moguće jednim daljinskim upravljati sa oba uređaja.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#73467 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da tamo iko ima imalo mozga iskoristio bi ovo sranje i poboljšao ponudu, ali ono definitivno mi se ne ide na njihov ultraspori internet, koji mi je svakako najvažniji.Hakiz wrote:Kako je Telemach krenuo, Moja TV će početi dolaziti u obzir...
-
Hakiz
#73468 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da ima mozga...
Upravo Telemach iskorištava nedostatak mozga kod Telecoma.
Upravo Telemach iskorištava nedostatak mozga kod Telecoma.
-
duffy_duck
#73469 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach molim vas pošto primam različite informacije za EON 3 PAKET na koji hoću da pređem a trenutno koristim Trio Grande Premium, možete li mi reci sa sigurnošću da li moram platiti priključak STB EONA Resivera od 80 maraka, i ako moram kojim povodom ? Unaprijed hvala.
- Benq
#73470 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Rekli vec nekoliko puta, prikljucna taksa za EON STB se placa samo za EON Light paket. Posto tebe zanima EON Premium, ne placas prikljucak.duffy_duck wrote:Telemach molim vas pošto primam različite informacije za EON 3 PAKET na koji hoću da pređem a trenutno koristim Trio Grande Premium, možete li mi reci sa sigurnošću da li moram platiti priključak STB EONA Resivera od 80 maraka, i ako moram kojim povodom ? Unaprijed hvala.
Last edited by Benq on 18/10/2018 23:42, edited 1 time in total.
- Radar71
#73471 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Povodom priključka 
- Telemach
#73472 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
duffy_duck wrote:Telemach molim vas pošto primam različite informacije za EON 3 PAKET na koji hoću da pređem a trenutno koristim Trio Grande Premium, možete li mi reci sa sigurnošću da li moram platiti priključak STB EONA Resivera od 80 maraka, i ako moram kojim povodom ? Unaprijed hvala.
- Radar71
#73473 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach može odgovor na moje pitanje?
-
duffy_duck
#73474 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo sam pitao zato sto me je njihov kolega kontaktirao i rekao kako moram da platim taj stb 80 km radi toga sto prelazim sa veceg paketa na manji. Pa zato pitamBenq wrote:Rekli vec nekoliko puta, prikljucna taksa za EON STB se placa samo za EON Light paket. Posto tebe zanima EON Premium, ne placas prikljucak.duffy_duck wrote:Telemach molim vas pošto primam različite informacije za EON 3 PAKET na koji hoću da pređem a trenutno koristim Trio Grande Premium, možete li mi reci sa sigurnošću da li moram platiti priključak STB EONA Resivera od 80 maraka, i ako moram kojim povodom ? Unaprijed hvala.
-
duffy_duck
#73475 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo sam pitao zato sto me je vaš kolega kontaktirao i rekao kako moram da platim taj stb 80 km radi toga sto prelazim sa veceg paketa na manji. Pa zato pitamTelemach wrote:duffy_duck wrote:Telemach molim vas pošto primam različite informacije za EON 3 PAKET na koji hoću da pređem a trenutno koristim Trio Grande Premium, možete li mi reci sa sigurnošću da li moram platiti priključak STB EONA Resivera od 80 maraka, i ako moram kojim povodom ? Unaprijed hvala.Dafi odgovorili smo Vam na upit, kako ovdje tako i na faceboku. Ako želite da Vas kolege kontaktiraju ukoliko već nisu, molimo Vas da potvrdite.