dobro se sjetili i vrijeme im je biloMehemed wrote:U toku sljedeće godine Sarajevo će dobiti optički internet, za ostale gradove će možda potrajati do 2020e godine.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- beni-bu-man
#72326 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- beni-bu-man
#72327 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
hocemo li mi onamo imat taku mrezu kao TM sto ce imatMTV wrote:Za to vrijeme u Srbiji kod SBB
Kao lider u distribuciji digitalnih servisa u Jugoistočnoj Evropi, United Group i dalje predvodi digitalnu transformaciju regiona gradeći najveću mrežu nove generacije – GIGA mrežu.
SBB danas već može da podrži brzine interneta do 1Gbps, kroz postojeće kablove, do domova i biznisa svojih korisnika i nastavlja da unapređuje svoju HFC – hybrid fiber coax mrežu. Daljim razvojem Docsis 3.1 tehnologije na postojećoj mreži, SBB će imati mogućnost pružanja brzina interneta do čak 10Gbps.
Realizujući najavljeni petogodišnji plan investiranja od 293 miliona evra, SBB najavljuje i prve GIGA gradove u Srbiji – Novi Sad i Suboticu. Ovi gradovi će od 18. oktobra ponuditi prve pakete od 1Gbps. U toku 2019. godine i Beograd i Kragujevac će postati GIGA gradovi, čime će u preko 700.000 domaćinstava u Srbiji biti dostupna Gbps brzina interneta. Ovim će SBB imati najveću gigabitnu mrežu u Srbiji.
Ulaganja SBB-a i United Grupe od samog početka su bila usmerena na stvaranje mreže budućnosti. Zato sada poseduju najveću regionalnu mrežu nove generacije, koja je spremna da podrži sve buduće potrebe korisnika, kako u njihovim privatnim domovima tako i sve potrebe njihovih biznisa.
https://sbb.rs/podrska/vesti-i-informacije
Telemach CG
https://telemach.me/a23200/podrska/vije ... -grad.html
- crnivrag
#72328 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo gore video od Benq-a direktno sa Telemach BiH Youtube kanala, kao i moja slika o Sarajevu koji će biti prvi Giga grad u 2019-oj godini, a detaljnija obavijest će vjerovatno biti postavljena na stranicu danas ili u ponedjeljak.beni-bu-man wrote: hocemo li mi onamo imat taku mrezu kao TM sto ce imat
Edit: Sad tek skontah da si ti otišao na LoL
-
hhaarree
#72329 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Najgora smrt mi je kad se na objektivno pozititivnu vijest zakace unaprijed nezadovoljni korisnici sa nesuvislim razlozima nezadovoljstva.
Jedva cekam 4g da dodje pa da vidim koji ce fazon seruckanja onda biti, jal ce trosit bateriju jal nece bit 1TB/sec brzina u donjoj mrdusi.
On topic: tacno mi nesta toplo oko srca kad cuh za ovu najavu.
Jedva cekam 4g da dodje pa da vidim koji ce fazon seruckanja onda biti, jal ce trosit bateriju jal nece bit 1TB/sec brzina u donjoj mrdusi.
On topic: tacno mi nesta toplo oko srca kad cuh za ovu najavu.
- beni-bu-man
#72330 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pa da zato i pitam hocemo li mi to onamo tamo ikad imat ??crnivrag wrote:Evo gore video od Benq-a direktno sa Telemach BiH Youtube kanala, kao i moja slika o Sarajevu koji će biti prvi Giga grad u 2019-oj godini, a detaljnija obavijest će vjerovatno biti postavljena na stranicu danas ili u ponedjeljak.beni-bu-man wrote: hocemo li mi onamo imat taku mrezu kao TM sto ce imat
Edit: Sad tek skontah da si ti otišao na LoL
- crnivrag
#72331 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zar nemate već za nekih 300+ KM mjesečno u zavisnosti od ulice u kojoj se nalaziš, znaš da su rekli da cijenu za gigabitni internet prave pojedinačno za svakog korisnika.beni-bu-man wrote:
pa da zato i pitam hocemo li mi to onamo tamo ikad imat ??
- beni-bu-man
#72332 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
aaa toe to znacicrnivrag wrote:Zar nemate već za nekih 300+ KM mjesečno u zavisnosti od ulice u kojoj se nalaziš, znaš da su rekli da cijenu za gigabitni internet prave pojedinačno za svakog korisnika.beni-bu-man wrote:
pa da zato i pitam hocemo li mi to onamo tamo ikad imat ??
- crnivrag
#72333 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a33421/podrska/vije ... -grad.htmlTelemach najavljuje prvi GIGA grad
Kao lider u distribuciji digitalnih servisa u Jugoistočnoj Evropi, United Group i dalje predvodi digitalnu transformaciju regiona gradeći najveću mrežu nove generacije – GIGA mrežu.
Telemach već danas, kroz postojeće kablove, može da podrži brzine interneta do 1Gbps do domova i biznisa svojih korisnika i nastavlja da unapređuje svoju HFC – hybrid fiber coax mrežu. Daljim razvojem Docsis 3.1 tehnologije na postojećoj mreži, Telemach će imati mogućnost pružanja brzina interneta do čak 10Gbps.
United Group, realizujući najavljeni petogodišnji plan investiranja od 600 miliona eura, širi GIGA mrežu na području cijelog regiona. Kao lider najbržeg interneta, Telemach u Bosni i Hercegovini novim ulaganjima na svojoj mreži najavljuje Sarajevo kao prvi GIGA grad u BiH u 2019.
Ulaganja Telemach-a i United Grupe od samog početka su bila usmjerena na stvaranje mreže budućnosti. Zato sada posjeduju najveću regionalnu mrežu nove generacije, koja je spremna da podrži sve buduće potrebe korisnika, kako u njihovim privatnim domovima tako i sve potrebe njihovih biznisa.
- MTV
#72334 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sta ce nam sada uber brzi Telekom i Elta?! 
- crnivrag
#72335 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jeste da je 1024 Mbps, ali zanemarićemo to u ovom GIF-uMTV wrote:Sta ce nam sada uber brzi Telekom i Elta?!

- mixone1995
#72336 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
BHTelecom na aparatima
Moze li mi neko odgovoriti na sljedece pitanje, zbog cega se Telemach, odnosno United Media ne baci i u mobilnu telefoniju? Novac im sigurno nije problem, a za kratak period bi uhljebljeni BHTelecom mogao staviti kljuc u bravu.
Moze li mi neko odgovoriti na sljedece pitanje, zbog cega se Telemach, odnosno United Media ne baci i u mobilnu telefoniju? Novac im sigurno nije problem, a za kratak period bi uhljebljeni BHTelecom mogao staviti kljuc u bravu.
- crnivrag
#72337 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sada kada iza sebe imaju i KKR i BC Partners kao vlasnike i investitore, mislim da bi mogli očekivati uvođenje mobilne telefonije, ali kupovinom nekog od postojećih mobilnih operatera, jer ne vjerujem da će Telemach postati virtualni mobilni operater (tipa Haloo, Go Free, Happy...), a RAK ne daje dozvole za 4 mrežnog operatera, tako da se čini da bi Eronet mogao pasti u ruke Telemach-umixone1995 wrote:BHTelecom na aparatima![]()
![]()
- mixone1995
#72338 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala na odgovorucrnivrag wrote:Sada kada iza sebe imaju i KKR i BC Partners kao vlasnike i investitore, mislim da bi mogli očekivati uvođenje mobilne telefonije, ali kupovinom nekog od postojećih mobilnih operatera, jer ne vjerujem da će postati virtualni operater, a RAK ne daje dozvole za 4 mrežnog operatera, tako da se čini da bi Eronet mogao pasti u ruke Telemach-umixone1995 wrote:BHTelecom na aparatima![]()
![]()
-
Beno
#72339 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Je li moze dan proci da nema problema sa konekcijom
- beni-bu-man
#72341 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
moze na logosoftuBeno wrote:Je li moze dan proci da nema problema sa konekcijom
- crnivrag
#72342 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja zadnjih 8 godina, nisam imao apsolutno nikakvih problema sa konekcijom osim 3-4 puta kada je dolazilo do grupnih prekida signala.Beno wrote:Je li moze dan proci da nema problema sa konekcijom
Ako imaš problema, javi se korisniku @Telemach sa svojim korisničkim podacima, i oni će provjeriti i signale i moguće uzroke problema sa konekcijom, te poslati tehničare na adresu da isprave probleme.
Inače sam posenilio i zaboravio čestitati Telemach 8 godišnjicu djelovanja na području BiH, odnosno od 01.10.2010. Telemach je počeo sa pružanjem svojih usluga na području Sarajeva, udruživanjem operatera BH Cabel Net, Elob i Globalnet.
- mixone1995
#72343 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ni ja stvarno nemam nikakvih problema sa konekcijom, mozda se desi u prosjeku jednom godisnje da ne bude signala na pola sata radi nekog grupnog prekida i to je to. 
- diablobih
#72344 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moze i godina, samo zovnes podrsku da ti dodju i urade sta trebaju da urade.Beno wrote:Je li moze dan proci da nema problema sa konekcijom
- Tiger 033
#72345 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima li ikakve šanse da se HRT ,Nova TV-hr,bh puste u HD -u ?
- Dr_Proka
#72346 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dodaj tome pitanju i RTS kanale, kanal 6, MTV Igman ....Tiger 033 wrote:Ima li ikakve šanse da se HRT ,Nova TV-hr,bh puste u HD -u ?
- crnivrag
#72347 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Za sada HRT 2 se emitira u HD formatu i to samo posredstvom HRT-ove online platforme HRTi, dok se Nova TV HR emituje u HD rezoluciji u okviru svih kablovskih i IPTV operatera u Hrvatskoj.Tiger 033 wrote:Ima li ikakve šanse da se HRT ,Nova TV-hr,bh puste u HD -u ?
Nova TV BH će krenuti u HD rezoluciji odmah nakon rebrandinga, ili najkasnije do 11.10.
- MTV
#72348 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jel se to on napokon rijesio MMDS-a?!
Ih da samo vidite kako izgleda zatamnjen RTS 1 ili 2 u HD.
Ih da samo vidite kako izgleda zatamnjen RTS 1 ili 2 u HD.
-
puz_u_salati
#72349 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mogli su vala ako ništa onu sliku gdje piše "ovaj sadržaj je zatamnjen po osnovu zahtjeva emitera-vlasnika prava sadržaja" staviti u HD rezoluciji pa da imamo kakvu takvu satisfakciju.

- Telemach
#72350 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Naravno, dostavite nam podatke u pp kako bismo provjerili Vaše servise.Beno wrote:Je li moze dan proci da nema problema sa konekcijom