Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dr_Proka wrote:pogledaj sliku u linku što sam dao, nisam znao kako je staviti uz post
United Grupa je kupila cijeli paket Nove TV u HR (uključujući kanale Nova TV, Doma TV, Mini TV, Nova World), ali su odlučili da reemituju samo Novu TV HR u BiH, međutim sada ćemo dobiti još jednu Novu BH, nakon što su kupili Pink BH i nakon što uskoro dođe do rebrandinga kanala Pink BH u Nova BH.
crnivrag wrote:
Nekako bi mi ovaj vizuelni identitet Nove M išao bolje uz Novu BH, ova mrtva narandžasta mi nije nešto.
Narandzasta da se bolje uklopi uz Zvezde Granda.
Meni bi za Nova BH bila bolja plava boja. Hrvatska je crvena i kad pomijesas plavu i crvenu eto ti ljubicasta (Nova M).
MTV wrote:
Narandzasta da se bolje uklopi uz Zvezde Granda.
Meni bi za Nova BH bila bolja plava boja. Hrvatska je crvena i kad pomijesas plavu i crvenu eto ti ljubicasta (Nova M).
hahaha jeste da su oni imali imalo smisla za miksanjem osnovnih boja, i vizuelnim pristupom koji je ugodan oku
Ako ste me ikada voljeli, sada Vam tražim u ime svih koji imaju smisla za vizuelno privlačne stvari da proslijedite nadležnima koji rade na kreiranju vizuelnog identiteta za kanal Nova BH, da promijene ovaj odvratni narandžasti vizuelni identitet u plavi, prije nego što dođe do rebrandinga kanala, jer ovo je zaista užas za vidjeti.
Hajde makar da je ovo i narandžasto, nego neki miks odvratne smeđe boje, koja podsjeća na kakicu, ne znam otkud im uopšte zamisao da bi ovo moglo dobro izgledati.
un1ted wrote:Meni sasvim leži. Kažem lično, ali i kao osoba koja je radila dizajn za više različitih svjetskih kompanija. Xd što znači sto ljudi sto ćudi.
Dizajn je sasvim ok, i meni se dizajn Nove TV oduvijek sviđao, ali govorimo o odabiru boje za Nova BH, nekako sva mrtva i nije baš privlačna oku.
Dr_Proka wrote:po meni je taj crveni mnogo bolji. Još kad bi išlo u HD. Malo sam gledao i evo par kanala koji bi mogli u HD:
BN MUSIC
BN TV
Hayat folk
Hayat music
Hayatovci
MTV Igman
Koliko znam nova hr, hrt i rts se samo lokalno emituju u HD
Da svi ovi kanali se emituju u HD rezoluciji + Kanal 6, City TV i Televizija 5, i mogli bi uvrstiti njihove HD verzije umjesto ovih SD verzija.
Što se tiče Nove TV, ona se u ponudi kablovskih operatera u HR emituje u HD rezoluciji, HRT 2 se emituje u HD rezoluciji putem online HRTi platforme, a kanali RTS 1 i RTS 2 prelaze na potpuno HD emitiranje signala od 01.10.
Meni bas odgovara ova boja na Novoj BH, bolja od one crvene, a pogotovo od ljubicaste koja je losa. Mada nadao sam se da ce biti neki novi VI jer i hrv Nova ovaj koristi oko 10 godina.
Zna li se kad otprilike krece? nesto ne vjerujem da ce 1.10. kontam da bi vec odbrojavali negdje, a i na najavi za Ligu prvaka u srijedu pise Pink BH
Zna li neko hoće li EON receiveri raditi u fazonu IPTV-a ili će biti DVB-C kao do sad što je bilo? Meni je puno bolje da ostane DVB zbog dosta manjeg kašnjenja slike a glupo mi da se prebacuju na IPTV kad već imaju DVB-C infrastrukturu.