Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#70901 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Zvanična Facebook stranice televizijske kuće Pink BH (iako je jučer najavljivala utakmicu u subotu), od danas je promijenila logo u Pink Media BH (novi logo koji nije na ovom kanalu, i koji je vizuelno puno bolji), i počela promovisati Zadrugu 2, što znači da će Pink Media BH preuzeti sve accounte kanala Pink BH na socijalnim mrežama, pa možda i web stranicu, dok će Pink BH da djeluje iz sjene, dok vjerovatno ne dobiju novo ime: https://www.facebook.com/TelevizijaPinkBH/

Image
Telemach

#70902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

un1ted wrote:
un1ted wrote:Zasto na Animal palent ne radi tv unazad?
Moze li odgovor @Telemach?
un1ted,
Kanal Animal Planet nema i dalje opciju TV unazad. Istovremeno, uvodena je na kanalima CineStar Premiere HD 1, CineStar Premiere HD 2 i CineStar Comedy & Family kanal.
MTV

#70903 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Logo mnogo bolji od onog trenutnog pravougaonika koji je bljak.
Last edited by MTV on 05/09/2018 20:52, edited 1 time in total.
dinao

#70904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dinao »

Cao svima, molio bih za jednu informaciju.
Dosad sam ima jedan tv sa onom karticom, modulom.
Medjutim djeca okupirala tv, stalno se gledaju crtani kanali, tako da moram jos jedan tv prikljucit.
E sad, jel ima na analognom signalu onih djecijih kanala baby tv, nick jr, i drugi, ili moram nabaviti jos jedan modul? I koliko to kosta?
kakaljin

#70905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

dinao wrote:Cao svima, molio bih za jednu informaciju.
Dosad sam ima jedan tv sa onom karticom, modulom.
Medjutim djeca okupirala tv, stalno se gledaju crtani kanali, tako da moram jos jedan tv prikljucit.
E sad, jel ima na analognom signalu onih djecijih kanala baby tv, nick jr, i drugi, ili moram nabaviti jos jedan modul? I koliko to kosta?
Dodatni modul ti je 3,5 KM mjesecno i imas sve iste kanale
j66o

#70906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

Imam 3 resivera u tri sobe i skoro sam dogradio jednu prostoriju i tu imam Lcd pa da li je moguce ubaciti taj modul da imam iste kanale,ne bi tu resiver...imam dvb-c ali tu je sve zakljucano,uzeo bi modul nije bitna cijena!
kakaljin

#70907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

j66o wrote:Imam 3 resivera u tri sobe i skoro sam dogradio jednu prostoriju i tu imam Lcd pa da li je moguce ubaciti taj modul da imam iste kanale,ne bi tu resiver...imam dvb-c ali tu je sve zakljucano,uzeo bi modul nije bitna cijena!
3,50 KM je modul mjesecno
c_g

#70908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

typeOnegative wrote:slazem se u potpunosti . Jedna od mnogih "supackih " odluka telemacha naspram starih korisnika koji im btw godinama pumpamo novac u kasu . Neko vise , neko manje , duze ili krace , al potpuno nevazno . Vise je nego ocito da nas uzimaju zdravo za gotovo .
Ja plaćam onaj najveći paket, prvi put sam nešto dobio od njih kad sam produžio ugovor, do tad samo gledao kako ovi manji paketi dobijaju HD kanale džaba, kako im otvore HBO kanale par mjeseci, itd.
Šteta, mislim fakat da mi koji smo tu od samog početka, treba da svake godine nešto dobijemo, neki mali znak pažnje, nekad su davali i one tablete i svašta nešto, ja nikad ništa dobio nisam.
j66o

#70909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

kakaljin wrote:
j66o wrote:Imam 3 resivera u tri sobe i skoro sam dogradio jednu prostoriju i tu imam Lcd pa da li je moguce ubaciti taj modul da imam iste kanale,ne bi tu resiver...imam dvb-c ali tu je sve zakljucano,uzeo bi modul nije bitna cijena!
3,50 KM je modul mjesecno
To je najmanje bitno koliko kosta,samo bi da imam sve kanale ko i na ovim ostalim tv i to je to,volio bi da mi jos neko potvrdi.
Telemach

#70910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@j66o,
Dodatni D3 digitalni prijemnik podrazumijeva dodatni D3 digitalni uređaj na korištenje, pored onog kojeg ste dobili na korištenje uz osnovnu D3 pretplatu. D3 digitalni paket koji će biti aktivan na dodatnom D3 digitalnom prijemniku je isti paket koji je aktiviran na osnovnoj D3 pretplati. Maximalan broj dodatnih D3 digitalnih prijemnika po Pretplatničkom Ugovoru je 2 (dva). Minimalni period korištenja je 12 mjeseci.
Cijena renta uređaja D3 Cam modul i D3 Mini je 3,50 KM, a uređaja PDS 2 i PDS 3 je 5,00 KM.
Telemach

#70911 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

c_g wrote:
typeOnegative wrote:slazem se u potpunosti . Jedna od mnogih "supackih " odluka telemacha naspram starih korisnika koji im btw godinama pumpamo novac u kasu . Neko vise , neko manje , duze ili krace , al potpuno nevazno . Vise je nego ocito da nas uzimaju zdravo za gotovo .
Ja plaćam onaj najveći paket, prvi put sam nešto dobio od njih kad sam produžio ugovor, do tad samo gledao kako ovi manji paketi dobijaju HD kanale džaba, kako im otvore HBO kanale par mjeseci, itd.
Šteta, mislim fakat da mi koji smo tu od samog početka, treba da svake godine nešto dobijemo, neki mali znak pažnje, nekad su davali i one tablete i svašta nešto, ja nikad ništa dobio nisam.
@c_g,
Pogodnosti nudimo i postojećim i novim korisnicima. Primjedbu smo evidentirali i uskoro ćete biti kontaktirani.
diablobih

#70912 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Mislim da ne daju vise od 3 uredjaja.
j66o

#70913 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

Telemach wrote:
@j66o,
Dodatni D3 digitalni prijemnik podrazumijeva dodatni D3 digitalni uređaj na korištenje, pored onog kojeg ste dobili na korištenje uz osnovnu D3 pretplatu. D3 digitalni paket koji će biti aktivan na dodatnom D3 digitalnom prijemniku je isti paket koji je aktiviran na osnovnoj D3 pretplati. Maximalan broj dodatnih D3 digitalnih prijemnika po Pretplatničkom Ugovoru je 2 (dva). Minimalni period korištenja je 12 mjeseci.
Cijena renta uređaja D3 Cam modul i D3 Mini je 3,50 KM, a uređaja PDS 2 i PDS 3 je 5,00 KM.
Znaci nema nista od modula ako sam dobro shvatio?
zateznistub

#70914 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

j66o wrote:
Telemach wrote:
@j66o,
Dodatni D3 digitalni prijemnik podrazumijeva dodatni D3 digitalni uređaj na korištenje, pored onog kojeg ste dobili na korištenje uz osnovnu D3 pretplatu. D3 digitalni paket koji će biti aktivan na dodatnom D3 digitalnom prijemniku je isti paket koji je aktiviran na osnovnoj D3 pretplati. Maximalan broj dodatnih D3 digitalnih bprijemnika po Pretplatničkom Ugovoru je 2 (dva). Minimalni period korištenja je 12 mjeseci.
Znaci nema nista od modula ako sam dobro shvatio?
Može, dva puta renta i dva puta dodatni. Plus glavni. Tako je moglo do unazad dvije godine...
j66o

#70915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

Mozda Telemach misli da bi ja sad trebo uzeti novi paket ili besplatna digitalizacija i naravno tu ne bi imao ove benifite a da bi to sve imao kao i na ovim tv otprilike bi me izaslo do 40-50 km ehh ako Telemach misli tako imaju od mene jedno mahanje :) cak ako je olaksavajuce obnovio bi ugovor za taj modul !!
Cracked

#70916 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Cracked »

Jedno pitanje. Zadnji mjesec dva mi javlja da je moja IP adresa privatna i DDNS ne mogu vise koristiti niti se mogu više konektovati s druge lokacije na svoj komp. Šta se s tim dešava i zašto je to promjenjeno?
crnivrag

#70917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Cracked wrote:Jedno pitanje. Zadnji mjesec dva mi javlja da je moja IP adresa privatna i DDNS ne mogu vise koristiti niti se mogu više konektovati s druge lokacije na svoj komp. Šta se s tim dešava i zašto je to promjenjeno?
Telemach je počeo neke korisnike prebacivati na CGNAT sistem dodjele IP adresa, što u prevodu znači da ti dodjele privatnu IP adresu, koja se u pozadini spaja na javnu IP adresu, koju koristi još nekolicina drugih korisnika.

Zbog toga što nemaš javnu IP adresu ne mogu se koristiti servisi kao što su DDNS, ili udaljeni pristup uređajima na mreži.

Potrebno je javiti se Telemach-u da vidiš da li će ti uz dobru volju dodijeliti javnu dinamičku IP adresu, ili ćeš morati plaćati statičku IP adresu 10 KM mjesečno, da bi mogao koristiti te servise koji se oslanjaju na javnu IP adresu.
tinarog

#70918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tinarog »

erotica wrote:
Telemach wrote:
rolacity wrote:Šta se ono nudilo kao benefit za prelazak na elektronički račun?
@rolacity,
Prelaskom na e-račun dobijate 3 mjeseca HBO Premium i 6 mjeseci Arena Sport HD paket kanala.
@telemach

Ako i ja aktiviram E-račun , a plačam već Arenasport HD kanale, hoćeli mi biti umanjen račun za te kanale, odnosno dobijam li i HBO premium tri mjeseca i Arena HD 6 mjeseci besplatno
agent_zero

#70919 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

@Telemach

Dajte prebacite one lokalne kanale u neki odvojeni paket, isto kao i one "vjerske" u neki odvojeni paket. Pa kome to treba, neka uzme.

Na ovim lokalnim samo neke reprize ili preuzimanje sadržaja drugih tv kuća, a "vjerske" neću uopšte da komentarišem.
crnivrag

#70920 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

agent_zero wrote:@Telemach

Dajte prebacite one lokalne kanale u neki odvojeni paket, isto kao i one "vjerske" u neki odvojeni paket. Pa kome to treba, neka uzme.

Na ovim lokalnim samo neke reprize ili preuzimanje sadržaja drugih tv kuća, a "vjerske" neću uopšte da komentarišem.
Nažalost to se ne može uraditi jer lokalni kanali moraju biti dio start paketa svih operatera, a inače ako ti se nešto ne sviđa možeš na resiveru (ili TV-u ako koristiš karticu) napraviti vlastiti listu kanala koje gledaš, tako da na te kanale nećeš ni nailaziti i problem je riješen :)
Telemach

#70921 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

[quote="tinarog @telemach

Ako i ja aktiviram E-račun , a plačam već Arenasport HD kanale, hoćeli mi biti umanjen račun za te kanale, odnosno dobijam li i HBO premium tri mjeseca i Arena HD 6 mjeseci besplatno[/quote]

@tinarog,
Dostavite nam broj Ugovora u pp. Ako je Arena Sport HD paket korišten duže od šest mjeseci, možete koristiti akcijsku pogodnost e-računa.
Telemach

#70922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

agent_zero wrote:@Telemach

@agent_zero,
Imate mogućnost kreiranja liste omiljenih paketa. Trudimo se u sklopu paketa imati raznovrsnu ponudu, shodno interesovanjima korisnika.
Telemach

#70923 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Cracked wrote:Jedno pitanje. Zadnji mjesec dva mi javlja da je moja IP adresa privatna i DDNS ne mogu vise koristiti niti se mogu više konektovati s druge lokacije na svoj komp. Šta se s tim dešava i zašto je to promjenjeno?
@Cracked,
Javite nam se u pp sa brojem Ugovora.
CooK

#70924 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

@Telemach prethodnih pola godine - godinu nije bilo apsolutno nikakvih vecih problema sa KATV i internet signalom u mom gradu da bi u zadnjih 15 dana doslo do 2 visesatna totalna prekida signala i nekoliko kracih prekida pa me interesuje jel se trebamo na to navikavati i traziti alternativna rjesenja ili ce to biti dugorocno rijeseno?
Telemach

#70925 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Telemach wrote:
@Cracked,
Javite nam se u pp sa brojem Ugovora.
@Cracked,
Kolege su izvršile provjeru. Usluga bi trebala biti uredna.
Locked