Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mjesečna kvota za internet saobraćaj pri maksimalnoj brzini za jedan korisnički nalog, bez
plaćanja dodatne naknade, na servisu UNIFI Telemach-a iznosi ukupno 5 GB. Nakon što potroši
mjesečnu kvotu od 5 GB, korisniku će i dalje biti omogućen pristup internet saobraćaju putem UNIFI
servisa, ali uz ograničenje maksimalne brzine od 64/64 kb/s.
Ti mora da si novi!
Znam ja to vrlo dobro nego me brzina u tih 5 zanima, može li to šta brže otvara stranicu ko na verglo....
Prošlo je dosta od kako sam posljednji put koristio Unifi, možda čak i godina dana. Uvijek mi je upaljen 3G pa ne ganjam Unifi, dobro su popravili brzinu od tada.
Sta po vama radi bolje receiver ili CA modul. Nerviraju me 2 daljinska pa sam mislio da zovem da mi zamjene jel vrijedi to i jel naplacuju sta tu uslugu?
addem wrote:Sta po vama radi bolje receiver ili CA modul. Nerviraju me 2 daljinska pa sam mislio da zovem da mi zamjene jel vrijedi to i jel naplacuju sta tu uslugu?
ako koristiš vraćanje unazad i videoteku, to ne možeš na modulu.
addem wrote:Sta po vama radi bolje receiver ili CA modul. Nerviraju me 2 daljinska pa sam mislio da zovem da mi zamjene jel vrijedi to i jel naplacuju sta tu uslugu?
Po meni je modul bolji izbor. zrtvovacu i vracanje u nazad i sve ostale osobine risivera u poredjenju sa modulom. modul je nevjerovatno brzi u poredjenju sa risiverom, risiver se svako malo zaledi.... tako da sam ja uvijek za modul i jedan daljinski.
Po meni je modul bolji izbor. zrtvovacu i vracanje u nazad i sve ostale osobine risivera u poredjenju sa modulom. modul je nevjerovatno brzi u poredjenju sa risiverom, risiver se svako malo zaledi.... tako da sam ja uvijek za modul i jedan daljinski.
Resiveri dolaze sa posebnim univerzalnim daljinskim, koji se može programirati da upravlja i TV-om i resiverom, tako sam ja naštimao svojim ukućanima i na dva TV-a koriste samo jedan daljinski i to onaj od resivera.
HRT 2 je interno i putem hrti aplikacije vec u HD (1920x1080i). Nova TV je od 2007 HD (1280x720p).
RTL od septembra. HRT 1 do kraja godine. Zato su na HRT 1 i HRT 2 logotipi vise u cosku nego kod HRT 3, 4 i 5.
Sve je to radi eksperimentalnog emitovanja u DVB T2 HEVC i gdje se HRT prema vladi obavezao da od 01.01.2019. nastoji emitovati u HD rezoluciji. Druge dvije privatne televizije nece da kaskaju za drzavnim HRTom. Doma TV je takodjer HD u kablovskim mrezama jos se ne zna za RTL 2.
fusion_ba wrote:znajuci RTL nista ne treba uzeti za ozbiljno kod njih rijetko koja serija i emisija traje duze od 3 epizode
To je zato što te iste emisije i serije stave u prime time terminu, kada i Nova ima svoje serije i emisije koje su gledanije, i onda kada vide da im je mala gledanosti, gore pomenute sadržaje vrlo brzo ukinu ili ih prebace u kasni večernji termin, pa opet kroz koju sedmicu skroz izbace iz programske sheme.
fusion_ba wrote:znajuci RTL nista ne treba uzeti za ozbiljno kod njih rijetko koja serija i emisija traje duze od 3 epizode
To je zato što te iste emisije i serije stave u prime time terminu, kada i Nova ima svoje serije i emisije koje su gledanije, i onda kada vide da im je mala gledanosti, gore pomenute sadržaje vrlo brzo ukinu ili ih prebace u kasni večernji termin, pa opet kroz koju sedmicu skroz izbace iz programske sheme.
To se zove amaterizam. Pa to ni TV kuce u BiH sebi ne dozvoljavaju
@ fusion RTL je prvi presao u 16:9 format slike kada su trebali a drugi kanali nisu (HRT i Nova (ne racuna se HD verzija vec ona zemaljska)). Nova je sve cekala i par sedmica presla prije HRT-a a onda je uslijedila zabrana reemitovanja Nove TV kod nas. Tako da sto se tice RTL HD to bi trebali ispostovati. Jedno je tehnika drugo je program. Za BB su kupili i 4K kamere, svoju seriju Prava Zena su snimali u HD koja sad ide na Hayatu u HD formatu.