Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Benq

#63226 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

aladinosmic1 wrote:Da li se svi kanali na telemach tj EON aplikaciji mogu vratiti unazad 7 dana?
Da
aladinosmic1

#63227 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aladinosmic1 »

extra
toure123

#63228 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by toure123 »

Pitanje za @Telemach

A evo odmah i za ostale clanove koji se mozda bolje razimiju u tematiku... Moze li mi neko objasnit zasto EON aplikacija putem Web-a i putem mobilnog telefona uzima promet od onih 5 GB koje imamo kada smo konektovani na UniFi?

Zar nije logicno da ono sto EON trosi ne bi trebalo ulazit u onih 5 GB na UniFi ? Koja je onda uopste svrha EON-a ako trosi MB od UniFija koji imamo... Ja evo gledao TV 20 minuta potrosilo mi skoro gigu prometa preko UniFija... To je meni nidje veze i glupo...

Moze li neko pojasnit?
aladinosmic1

#63229 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aladinosmic1 »

Da li se na cijenu Trio Grande paketa plaća naknada za KKS još dodatno?
crnivrag

#63230 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

aladinosmic1 wrote:Da li se na cijenu Trio Grande paketa plaća naknada za KKS još dodatno?
Na web stranici su cijene Grande paketa prikazane, sa već uračunatom naknadom za KKS.
odmor

#63231 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

toure123 wrote:Pitanje za @Telemach

A evo odmah i za ostale clanove koji se mozda bolje razimiju u tematiku... Moze li mi neko objasnit zasto EON aplikacija putem Web-a i putem mobilnog telefona uzima promet od onih 5 GB koje imamo kada smo konektovani na UniFi?

Zar nije logicno da ono sto EON trosi ne bi trebalo ulazit u onih 5 GB na UniFi ? Koja je onda uopste svrha EON-a ako trosi MB od UniFija koji imamo... Ja evo gledao TV 20 minuta potrosilo mi skoro gigu prometa preko UniFija... To je meni nidje veze i glupo...

Moze li neko pojasnit?
Nema ti se sta pojasnjavat. Unifi je namjenjen cisto onako da imas net na mobitelu/tabletu onako kad si u gradu, pa u nekoj nuzdi. Moguce da je osmisljen prvenstveno radi Unifona. Uglavnom, radi EONa nije :D
odmor

#63232 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

aladinosmic1 wrote:Da li se na cijenu Trio Grande paketa plaća naknada za KKS još dodatno?
Kud ces ga jos i KKS.. ne bi imalo smisla.
aladinosmic1

#63233 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aladinosmic1 »

:lol:
aladinosmic1

#63234 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aladinosmic1 »

Imam još 2 mjeseca ugovora od BHTelecoma, pa da spojim Telemach onda, koliko se otprilike čeka na priključenje od podnošenja zahtjeva?
djama

#63235 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by djama »

aladinosmic1 wrote:Imam još 2 mjeseca ugovora od BHTelecoma, pa da spojim Telemach onda, koliko se otprilike čeka na priključenje od podnošenja zahtjeva?
Ma cekas maximalno 2 - 3 dana. Ja u srijedu nazvao u petak dosli ljudi i zavrsili sve za 15 min.
jasmind

#63236 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jasmind »

Moze li neko pojasnit?
To su nešto promjenili, nije skidalo prije. Ja sam provjeravao nekad ranije.
toure123

#63237 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by toure123 »

jasmind wrote:

Moze li neko pojasnit?
Mislim da bi stvarno lijepo bilo kada ne bi uracunavali u promet... Ja placam 70 maraka internrt i sta jos sve ne. fakat bi bilo lijepo od njih

@Telemach Ima li kakvih informacija u vezi ovog??
j66o

#63238 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

Telemach znas da bi danas trebo potpisati novi ugovor,pa malo cu pomjeriti potpis do Vas je :) nesto smo kombinovali znate i sami :lol: pa sam se malo predomislio za jednu stvar,dao sam Vam prijedlog imate sve u PP.....nista strasno, sitnica za Vas meni znaci nesto...
Telemach

#63239 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

j66o wrote:Telemach znas da bi danas trebo potpisati novi ugovor,pa malo cu pomjeriti potpis do Vas je :) nesto smo kombinovali znate i sami :lol: pa sam se malo predomislio za jednu stvar,dao sam Vam prijedlog imate sve u PP.....nista strasno, sitnica za Vas meni znaci nesto...
Puni ste ideja i kombinacija :)
Čujemo se uskoro :thumbup:
j66o

#63240 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

Telemach wrote:
j66o wrote:Telemach znas da bi danas trebo potpisati novi ugovor,pa malo cu pomjeriti potpis do Vas je :) nesto smo kombinovali znate i sami :lol: pa sam se malo predomislio za jednu stvar,dao sam Vam prijedlog imate sve u PP.....nista strasno, sitnica za Vas meni znaci nesto...
Evo da Vam se i ovdje javno zahvalim :thumbup:
Telemach

#63241 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

j66o wrote:
Telemach wrote:
Evo da Vam se i ovdje javno zahvalim :thumbup:
Da i ovo doživim :trep1:
Telemach

#63242 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

toure123 wrote:
jasmind wrote:

Moze li neko pojasnit?
Mislim da bi stvarno lijepo bilo kada ne bi uracunavali u promet... Ja placam 70 maraka internrt i sta jos sve ne. fakat bi bilo lijepo od njih

@Telemach Ima li kakvih informacija u vezi ovog??
Zdravo toure123,
Vaš upit smo proslijedili kolegama na provjeru.
crnivrag

#63243 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

@Telemach

Da li možete proslijediti sljedeći upit nadležnom sektoru?

1. Zašto još uvijek ne postoji EPG na kanalu "RTRS Plus" (069), iako je isti ažuran i dostupan na oficijelnoj web stranici ove TV kuće, a i EPG je dostupan kod druga dva IPTV operatera u Sarajevu (koja nećemo imenovati)?

2. Zašto na mjestu radio kanala "Radio Ritam Sarajevo" (610) ide dupli radio kanal "Radio Sarajevo"? Znam da se ova radio stanica više ne emitira zemaljskim putem, ali zar ne postoji mogućnost da se zamijeni sa nekim novim radio kanalom, koji trenutno nije u ponudi?

3. Potrebno je ukloniti EPG kanal "RTV USK" sa kanala "RTV Sana" (046), jer je ostao još od vremena kada je na ovoj poziciji išao navedeni TV kanal.

4. Potrebno je bolje naštimati antenu kojom primate signal radio stanice "Radio Breza" (634), jer u zvuku postoje jači šumovi i smetnje.

P.S. Telemaše, Telemamaše, znaš li čime tele maše, znaš li kamo lete flaše, moj mali Telemaše :koluta: :tooo: :zekzek: :sretan: :hajmooo: :drndavi: :okice: :igrac: :bleee:

https://youtu.be/dKWDyeAo2h4?t=28s
emirsarajevo

#63244 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by emirsarajevo »

Obećali ste da će se u Gradačačkoj postaviti nova vertikala. Na 1360 su obećali isto. Signal je i dalje loš, negledljiv (telefon za divno čudo radi). Ništa niste uradili. Da li ja treba da siđem do pojačala i da ga podesim? Umanjite mi račun za ono što ne mogu da koristim! Sramota!
Radar71

#63245 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

:lol:
odmor

#63246 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

emirsarajevo wrote:Obećali ste da će se u Gradačačkoj postaviti nova vertikala. Na 1360 su obećali isto. Signal je i dalje loš, negledljiv (telefon za divno čudo radi). Ništa niste uradili. Da li ja treba da siđem do pojačala i da ga podesim? Umanjite mi račun za ono što ne mogu da koristim! Sramota!
Ostavi broj ugovora, pa ce on tamo to proslijedit kolega te ce te isti kontaktirati do petka ili iza petka :D Hajd ne moras TV ni gledati, pricaj na telefon.. salim se naravno :wink:
emirsarajevo

#63247 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by emirsarajevo »

odmor wrote:
emirsarajevo wrote:Obećali ste da će se u Gradačačkoj postaviti nova vertikala. Na 1360 su obećali isto. Signal je i dalje loš, negledljiv (telefon za divno čudo radi). Ništa niste uradili. Da li ja treba da siđem do pojačala i da ga podesim? Umanjite mi račun za ono što ne mogu da koristim! Sramota!
Ostavi broj ugovora, pa ce on tamo to proslijedit kolega te ce te isti kontaktirati do petka ili iza petka :D Hajd ne moras TV ni gledati, pricaj na telefon.. salim se naravno :wink:
Trebalo im je skoro godinu dana da skontaju da nije kvar u stanu i da se u nasljeđenu HS infrastrukturu mora nekada nešto i uložiti. Za popizditi. :evil:
Odoh nekoga nazvati dok tel. radi :izet:
Telemach

#63248 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag wrote:@Telemach

Da li možete proslijediti sljedeći upit nadležnom sektoru?

1. Zašto još uvijek ne postoji EPG na kanalu "RTRS Plus" (069), iako je isti ažuran i dostupan na oficijelnoj web stranici ove TV kuće, a i EPG je dostupan kod druga dva IPTV operatera u Sarajevu (koja nećemo imenovati)?

2. Zašto na mjestu radio kanala "Radio Ritam Sarajevo" (610) ide dupli radio kanal "Radio Sarajevo"? Znam da se ova radio stanica više ne emitira zemaljskim putem, ali zar ne postoji mogućnost da se zamijeni sa nekim novim radio kanalom, koji trenutno nije u ponudi?

3. Potrebno je ukloniti EPG kanal "RTV USK" sa kanala "RTV Sana" (046), jer je ostao još od vremena kada je na ovoj poziciji išao navedeni TV kanal.

4. Potrebno je bolje naštimati antenu kojom primate signal radio stanice "Radio Breza" (634), jer u zvuku postoje jači šumovi i smetnje.

P.S. Telemaše, Telemamaše, znaš li čime tele maše, znaš li kamo lete flaše, moj mali Telemaše :koluta: :tooo: :zekzek: :sretan: :hajmooo: :drndavi: :okice: :igrac: :bleee:

https://youtu.be/dKWDyeAo2h4?t=28s
@crni vrag,
Naravno. Upit je proslijeđen kolegama. Kada dobijemo povratne informacije, obavijestit ćemo Vas.
Telemach

#63249 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@emirsarajevo,
Izvinjavamo se zbog navedenog. Primjedba je proslijeđena kolegama. Evidentirali smo i finansijsku reklamaciju. Također, ubrzo ćete biti kontaktirani. Zamolit ćemo za samo malo strpljenja.
emirsarajevo

#63250 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by emirsarajevo »

Telemach wrote:
@emirsarajevo,
Izvinjavamo se zbog navedenog. Primjedba je proslijeđena kolegama. Evidentirali smo i finansijsku reklamaciju. Također, ubrzo ćete biti kontaktirani. Zamolit ćemo za samo malo strpljenja.
Hvala @Telemach na odgovoru, vi ste super, ali "malo strpljenja" više nemam. Imao sam stpljenja godinu dana i više nemam. Ne treba me niko kontaktirati jer neću ja mijenjati vertikalu.
Locked