Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Benq

#61926 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

MTV wrote:
semirsar wrote: jok ba, nejdem ja tamo, ne vise... zadnji put kad sam bio zagin'o junacki, vratio se jopet tek nakon dvije godine :mrgreen: nejma vise off topic, :run:
Malo ti je falilo da opet odes u Banovice, onako turisticki :mrgreen:
Ma gdje ce po ovoj zimi :mrgreen:
probook

#61927 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

zippoo87 wrote:
photo&video wrote:
Telemach wrote: Sta mi to mozete ponuditi? Ne zelim da smanjim paket, insistiram da ugovor ispostujete po dogovorenim uslovima. Ako raskinem ugovor, sta cemo sa ostatkom ugovora? Da li cete vi meni nesto platiti kao sto bi ja Vama da ugovor mjenjam kako vi to radite kada Vam se cefne.
podrska @photo&video
ja sam nedavno pisao o ovome,u januaru i prije nego samsa BHTa presao na Telemach prije nekih 13 dana
onda se usutilo ovdje a evo vidim da je opet najavljeno poskupljenje
ja isto ne zelim da me iko muze i pravi budalom i ja sam isto pisao,kako je moguce da se obostrano zakljucen ugovor jednostrano raskine bez ikakvih posljedica i niko mi nije konkretno odgovorio ?
ti ako se bolje snalazis sa pravom i zakonima i clanovima i ako imas gdje provjeriti ...ako dodjes do kakvog rjesenja...predlazem da se udruzimo ovako i ako treba pokrenemo i kolektivnu tuzbu za nadoknadu stete i jos dodatno traziti para,zbog povrede ugovora
ja se slabije snalazim sa pravom ali cu rado podrzati sve one koji se bore i za sebe i mene i mislim da je doslo vrijeme da se pocnemo boriti za svoja prava ,u svakom mogucem pogledu
ako ima pravnog osnova...cim krene zvanicno poskupljenje,reagovati
pozivam i ostale da se pridruze...zajedno smo puno jaci,nemate se cega bojati
Ne bi mi lijeno da ovim "pilotima" slikam clan jednog starog ugovora sto nadjoh. Znaci namjerno pogresno tvrdite da ste potpisali ugovor na tu i tu cijenu! Ne niste! Potpisali ste paket taj i taj po vazecem cjenovniku, a u ugovoru se nigdje ne navodi mjesecna cijena koju ste duzni placati, a clan 4 kaze:

Image

Znaci kada potpisujete ugovor nista ne citate i onda danima ovde palamudite o nekakvim tuzbama i nadoknadi stete! I nigdje ne pise da ste obavezni nastaviti plcati paket po novoj cijeni, nego mozete otkazati ugovor bez penala.
semirsar

#61928 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Benq wrote:
MTV wrote: Malo ti je falilo da opet odes u Banovice, onako turisticki :mrgreen:
Ma gdje ce po ovoj zimi :mrgreen:
Image Image dosti od mene za veceraske na ovu temu Image
zippoo87

#61929 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

Telemach wrote:
aditon wrote:Ma telemach se izjasnio zašto je podigao cijenu, kažu zbog unapređenja usluge.
To je sve relativna stvar, šta je unapređenje i za koga, međutim nije to ni bitno sve, jer ovdje se radi o drugoj stvari. prije svega, svako malo će podizati cijenu jer mogu i taj trend sigurno nema stagnaciju. Za godinu i pol 6 KM a u toku ove godine nije isključeno da opet nekome u Telemachu na um padne da povećaju cijene opravdavajući to novim "unapređenjem" usluge. Za koju godinu KKS će koštati 30-40 KM. Mene je sve ovo baš naljutilo i ispoštovat ću ugovor do kraja a potpisat ću samo na godinu manji paket nego sad imam i insistirat ću da unesu razlog zbog kojeg prelazim na niži paket. Valjda to neko tamo i pročita. Pa još malo i cijene Telemachovih usluga će se izjednačiti s cijenom grijanja.
Povremeno postoji potreba da cijene svojih usluga uskladimo s cijenama na tržištu. Kvaliteta usluga koje nudimo je srazmjeran cijeni paketa. Podsjećamo da imamo najviše HD kanala već u Start paketu, dok su i ostali paketi obogaćeni i HD kanalima. Također, dodali smo preko 30 kanala u osnovne Duo i Trio Grande pakete, povećali brzinu interneta te Vam ponudili EON i TV unazad . Kao i do sada, nastojaćemo da kvalitetom usluga u našoj ponudi, kao i stalnim ulaganjima u unapređenje cjelokupnog sistema, kao i novitetima koji predstoje, opravdamo najavljeno povećanje cijene.
Ukoliko koristite Trio/Duo paket usluga, možemo napraviti kombinaciju benefita, za usluge koja su Vama najinteresantnije. Odlučujući se za naše nove ponude Duo i Trio paketa možete napraviti velike uštede.Budite slobodni da nam se javite :)
prvi problem kod ovog vaseg objasnjenja je sto nas NIKO nije pitao da li mi zelimo te "nove" dodatne usluge...nego ste vi to prvo implementirali a onda pod krinkom tih "poboljsanja",pravite poskupljenje
drugo...ako je sve zaista u korist korisnika i da brinete o korisnicima kako to volite reci...napravili bi drugacije pakete i onda bi svako birao po svojim zeljama
sada smo u situaciji da placamo 50% onog sto nam i ne treba ali ste vi kao kompanija procijenili da nama to treba i ubacili u pakete
ovdje ste isti kao Telekom,gdje oni pretpostavljaju da prosjecnom korisniku ne trebaju vece brzine neta

i evo i ja tebe kao predstavnika firme pitam...kako je moguce ugovor jednostrano mijenjati bez saglasnosti druge strane, bez ikakvih negativnih pravnih posljedica ?
ja se iskreno nadam da ovdje ima i pravnika i da znaju materiju...mora biti neki zakon jaci od onih vasih ubleha u ugovoru,koje korisnik potpisuje
i kontamo mi da se ovdje ne radi ni o kakvom poboljsanju,nego o dodatnom bogacenju i izvlacenju novca od korisnika...na godisnjem nivou,ovo ce Telemachu donijeti 4-5 miliona dodatno,cistog profita i ja sam i prije pisao da necu zaboraviti ovo a evo samo da potvrdim...iako sam novi korisnik,nisam budala

cim se uvede internet nove generacije 4/5 G...doci ce do potpuno druge price na trzistu
semirsar

#61930 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

probook wrote:
Ne bi mi lijeno da ovim "pilotima" slikam clan jednog starog ugovora sto nadjoh. Znaci namjerno pogresno tvrdite da ste potpisali ugovor na tu i tu cijenu! Ne niste! Potpisali ste paket taj i taj po vazecem cjenovniku, a u ugovoru se nigdje ne navodi mjesecna cijena koju ste duzni placati, a clan 4 kaze:

Image

Znaci kada potpisujete ugovor nista ne citate i onda danima ovde palamudite o nekakvim tuzbama i nadoknadi stete! I nigdje ne pise da ste obavezni nastaviti plcati paket po novoj cijeni, nego mozete otkazati ugovor bez penala.
bila slicna, ma ista prica svojevremeno na Lolinoj temi, djaba @MTV i ja i jos neki postavljali vazece cjenovnike i ugovore koji su javno dostupni na njiovoj stranici a u potpunosti su identicni onima koji se potpisuju, ali jok, "ima da hi tuzim i tacka..." kako je zavrsilo ne znam,
vjerovatno mu sve palo u vodu Image
Maharadza

#61931 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Nije žvaka za seljaka! :skoljka:

Da je šupački - jeste, ali imate jednostavno riješenje - šaltaj se na manji paket ili ih odjavi skroz (bez ikakvih "penala" naravno) ali znaju i oni da će ovo vrlo mali procenat učiniti jer je konkurencija katastrofalna! Još ako uvedu mobilnu telefoniju...pa eto im izgovora za novo poskupljenje nagodinu! :mrgreen:
Last edited by Maharadza on 15/02/2018 22:25, edited 4 times in total.
photo&video

#61932 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by photo&video »

podrska @photo&video
ja sam nedavno pisao o ovome,u januaru i prije nego samsa BHTa presao na Telemach prije nekih 13 dana
onda se usutilo ovdje a evo vidim da je opet najavljeno poskupljenje
ja isto ne zelim da me iko muze i pravi budalom i ja sam isto pisao,kako je moguce da se obostrano zakljucen ugovor jednostrano raskine bez ikakvih posljedica i niko mi nije konkretno odgovorio ?
ti ako se bolje snalazis sa pravom i zakonima i clanovima i ako imas gdje provjeriti ...ako dodjes do kakvog rjesenja...predlazem da se udruzimo ovako i ako treba pokrenemo i kolektivnu tuzbu za nadoknadu stete i jos dodatno traziti para,zbog povrede ugovora
ja se slabije snalazim sa pravom ali cu rado podrzati sve one koji se bore i za sebe i mene i mislim da je doslo vrijeme da se pocnemo boriti za svoja prava ,u svakom mogucem pogledu
ako ima pravnog osnova...cim krene zvanicno poskupljenje,reagovati
pozivam i ostale da se pridruze...zajedno smo puno jaci,nemate se cega bojati[/quote]

Image

Znaci kada potpisujete ugovor nista ne citate i onda danima ovde palamudite o nekakvim tuzbama i nadoknadi stete! I nigdje ne pise da ste obavezni nastaviti plcati paket po novoj cijeni, nego mozete otkazati ugovor bez penala.[/quote]
Uz duzno postovanje nemas pojma sta pricas. Da je tako ne bi zvali na telefon i nudili dodatne pogodnosti al da pristanemo na povecanje.
Lp
probook

#61933 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

photo&video wrote:
Uz duzno postovanje nemas pojma sta pricas. Da je tako ne bi zvali na telefon i nudili dodatne pogodnosti al da pristanemo na povecanje.
Lp
Super kad nemam pojma. Eto ti ih tuzi, koliko god dobijes na sudu ja ti dajem x10!
Pa daju ti pogodnosti da ne bi smanjivao paket zar je i to tesko skontati?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#61934 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

Šta je ovo ljudi, je li zbog akciza za gorivo i telemach poskupljuje??? Hebote, dodjem da sipam gorivo, ono poskupilo, odem u amko market da kupim keks koji jedem godinama i placam 1.90 KM, on poskupio na 2.30 KM. :D Odem na šišanje, kad usluga skuplja za 2 KM više nego prije 15 dana?!
Najbolje sjediti kući u heklati, manje cu se nervirati. :mrgreen:
Benq

#61935 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

probook wrote:
photo&video wrote:
Lp
Super kad nemam pojma. Eto ti ih tuzi, koliko god dobijes na sudu ja ti dajem x10!
Pa daju ti pogodnosti da ne bi smanjivao paket zar je i to tesko skontati?
Pogodnosti su se davale uvijek , bez obzira na cijenu paketa.
semirsar

#61936 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

photo&video wrote: Uz duzno postovanje nemas pojma sta pricas. Da je tako ne bi zvali na telefon i nudili dodatne pogodnosti al da pristanemo na povecanje.
Lp
Drug, ja bih iskreno, zaista, najsretniji bio da uspijes izganjati to sto si naumio, ali... nisam optimista, zar mislis da u njiha sjede nekaki pravni pocetnici koji ne znaju sta rade kad kroje ugovore koje raja potpisuje?!
To sto te zovu i nude pogodnosti, to je njiova racunica da se sto bezbolnije pregrmi ovaj period, odnosno da vam daju krila i osjecaj da ste hi zajebali, ma daj... nije im u interesu da izgube nijednog korisnika, a kome jest. U konacnici, oni su ti koji su uvijek na dobitku, nase je samo da parafiramo ili jok.
Adrian1946

#61937 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Kako su meni ove bošnje smješne on se ljuti sto su ljudi povecali cijene usluga koje niko u gradu nema. DA LI MOZDA TELECOM IMA INTERNET 150 MBPS? Da li mozda telecom ima SPORT KLUBOVE ? Da li mozda telecom ima skoro BESPLATNU FISKU TELEFONIJU?
Ljudi vrijeđate mi intelekt. Sto se ne ljutite kada poskupljulje gorivo, cigare, kafa..) tipicnom Bošnji je puno dat 3 km na uslugu KOJU NIKO NEMA. A nije mu puno dat 3 km svaki dan za KAFU I 5 KM ZA SHISHU DAJTE LJUDI. BUDIMO REALNI MAKAR MALO.
NIGDJE NECETE NACI OVAKVE USLUGE KAO U TELEMACHU.
Radar71

#61938 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

:lol: :lol: :lol: šou majke mi
Benq

#61939 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Adrian1946 wrote:Kako su meni ove bošnje smješne on se ljuti sto su ljudi povecali cijene usluga koje niko u gradu nema. DA LI MOZDA TELECOM IMA INTERNET 150 MBPS? Da li mozda telecom ima SPORT KLUBOVE ? Da li mozda telecom ima skoro BESPLATNU FISKU TELEFONIJU?
Ljudi vrijeđate mi intelekt. Sto se ne ljutite kada poskupljulje gorivo, cigare, kafa..) tipicnom Bošnji je puno dat 3 km na uslugu KOJU NIKO NEMA. A nije mu puno dat 3 km svaki dan za KAFU I 5 KM ZA SHISHU DAJTE LJUDI. BUDIMO REALNI MAKAR MALO.
Druze tebe ce srce opalit :shock:
Adrian1946

#61940 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Radar71 wrote::lol: :lol: :lol: šou majke mi
Tebi je mozda Šuo ja kazem ono sto je realno.
zippoo87

#61941 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

Adrian1946 wrote:Kako su meni ove bošnje smješne on se ljuti sto su ljudi povecali cijene usluga koje niko u gradu nema. DA LI MOZDA TELECOM IMA INTERNET 150 MBPS? Da li mozda telecom ima SPORT KLUBOVE ? Da li mozda telecom ima skoro BESPLATNU FISKU TELEFONIJU?
evo ja onda predlazem tebi da mi ti uplatis 22 mjeseca x 3 KM i da lagano prodjem sa ovim poskupljenjem
hoces li mi ovo omoguciti ?
Adrian1946

#61942 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

zippoo87 wrote:
evo ja onda predlazem tebi da mi ti uplatis 22 mjeseca x 3 KM i da lagano prodjem sa ovim poskupljenjem
A nije ti skupo sto 24 mjeseca ispijas ebene kafe po gradu sto pusis shishu 5 km. Sto imas telefon 2000 daj bolan kao da je to preskupo.. U odnosu na ostalo sto se u drzavi desava.
kakaljin

#61943 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Tebi mama i tata sve placaju pa tako da je tebi svejedno dali je ista poskupilo ili ne
Adrian1946

#61944 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

kakaljin wrote:
Tebi mama i tata sve placaju pa tako da je tebi svejedno dali je ista poskupilo ili ne
Ucestvujem i ja u tom tako da nemoj laprdat.
konektovan

#61945 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

Kod sipanja goriva imaš veci izbor, odem jednostavno i naspem najjeftiniji. Ne volim poskupljenja, borim se na svoj nacin da ublazim dar na budzet. Mislim da bi trebali više cijeniti pošteno zaradjeni novac.
kakaljin

#61946 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Adrian1946 wrote:
kakaljin wrote:
Ucestvujem i ja u tom tako da nemoj laprdat.
Da ucestvujes ne bi ovako pricao, zato dijete od 19 godina manje price oko stvari za koje ti ne zaradjujes novac vec ti roditelji sve placaju.
hoggarr

#61947 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hoggarr »

Kada čovjek nema društvenog života i njegov cijeli svijet se odvija uz TV uređaj i kompjuter, onda takvim asocijalnim likovima novac i nije potreban za kafu i šišu. Ljudi ovdje raspravljaju o tome šta je razlog poskupljenja usluge, kada ništa nije poboljšano. Sve te pobrojane usluge se već naplaćuju posebno. Čemu još davati 3 KM?
konektovan

#61948 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

Evo, hoće i struju da poskupe. :mrgreen:
Adrian1946

#61949 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

konektovan wrote:Kod sipanja goriva imaš veci izbor, odem jednostavno i naspem najjeftiniji. Ne volim poskupljenja, borim se na svoj nacin da ublazim dar na budzet. Mislim da bi trebali više cijeniti pošteno zaradjeni novac.
Znam to ali npr niko da se pozali na poskupljenje vode struje Cigara? To niko ne gleda. Vidim nekog lika u kaficu frajer izvadio mob od 2500 km, samo da se vidi da ima da je on babin sin a vamo kuka nema se sta jest. Pa logicno kad ti je babo sve to platio. Ja se trudim da na svaki nacin malo pomognem u placanju rezija roditeljima ali opet kazem poskupljenja je nemoguće preskoćiti ili da te ne zatrefi. Kad tad ce nesto drugo poskupit a niko se ziv cuti nece.
zippoo87

#61950 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

Adrian1946 wrote:
zippoo87 wrote:
A nije ti skupo sto 24 mjeseca ispijas ebene kafe po gradu sto pusis shishu 5 km. Sto imas telefon 2000 daj bolan kao da je to preskupo.. U odnosu na ostalo sto se u drzavi desava.
odakle ti znas da ja ispijam kafe po gradu,pusim sisu i ostale nebuloze sto si napisao ?
ako si stvarno dijete,onda ovakve teme nisu za tebe...barem dok ne platis svoj prvi racun bilo cega,makar on bio 2 KM
Locked