prifatio bih ja od t-macha 100/15, nije da ne bih, samo... znam ja sebe, uskoro bi' zakuk'o za josBenq wrote:Ma hoce , ne sekiraj se , aktivir'o se on ponovoMTV wrote: Nek mu puste 100/50 nemogu ga vise slusat tj citat sta pise![]()
![]()
![]()
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- semirsar
#61826 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- thekupus
#61827 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
E ljudi, kad se uzima kablovska imaju dvije opcije je li tako, ona kartica neka i jos nesto? Koje je bolje? Ne razumijem se najbolje, al da znam za sutra, idem da potpišem ugovor.
Jos jedna stvar, dvoumim se između ovog duo paketa sa osnovnim kanalima i 40 mbps, i ovog većeg sa 80 mbps i više kanala, ali nešto kontam da je za nas 4 u kući dovoljan i ovaj manji paket (ponekad samo skidamo filmove, možda par puta mjesečno, ostalo je uglavnom streaming) plus arene HD. Ima li nešto u tom većem paketu zbog čega ga baš vrijedi uzeti?k
Hvala puno
Jos jedna stvar, dvoumim se između ovog duo paketa sa osnovnim kanalima i 40 mbps, i ovog većeg sa 80 mbps i više kanala, ali nešto kontam da je za nas 4 u kući dovoljan i ovaj manji paket (ponekad samo skidamo filmove, možda par puta mjesečno, ostalo je uglavnom streaming) plus arene HD. Ima li nešto u tom većem paketu zbog čega ga baš vrijedi uzeti?k
Hvala puno
- Benq
#61828 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imas dvije opcije , CAM modul (kartica) ili resiver. Sad sve zavisi od tebe i na koji paket se odlucis , jer u paketima Duo Net Grande Family / Trio Grande Family imas i opciju 72h unazad a ta usluga radi iskljucivo preko resivera, kartica sluzi iskljucivo za dekodiranje kanala i ne podrzava nijednu dodatnu uslugu.thekupus wrote:E ljudi, kad se uzima kablovska imaju dvije opcije je li tako, ona kartica neka i jos nesto? Koje je bolje? Ne razumijem se najbolje, al da znam za sutra, idem da potpišem ugovor.
Hvala puno
Najbolje bi bilo da posaljes Telemachu PP sa svojim podacima pa da te kontaktiraju i detaljno objasne sve.
-
probook
#61829 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Total ti je 20 KM, wifi da ista valja je vjerujem 25 KM i opet dolazis sa cijenom kao na duo net paket, a ne moze wifi net nikako biti dobar kao TM.Rugafet wrote:Ja u mojoj selendri i nemam bas neki izbor, mada mogao bih nesto iskombinirat, total + bezicni internet, sad sam se malo raspitivao oko toga, nije lose, pa vidjet cu za koji dan sta i kako.avaks wrote:Mene Telemach razočarao, sad mi dođe da pređem na LoL
-
probook
#61830 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@TM
A od kada se mogu mijenjati paketi zbog mijenjanja cijene usluge?
- Rugafet
#61831 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A ne znam, mozes mi ukinuti ovaj kanal mozes onaj, internet malo koci, nema veze sve nekako podnesem, e ali kad nekom iz cista mira gujica zine na moj budzet onda se ponasam ko mrki medjed kad pomisli da mu neko zeli oteti mlade iz jazbine. Takav sam po prirodi.
Pogotovo u stilu uradio sam ovo i uradio ono pa zbog toga ti dizem cijenu, a generalno niko ni ni trazio da se to 'poboljsa'. Ono Djura ce da ti oprosti sto te tukao.
Pa yebote 3 KM puta xy korisnika mogu novu zgradu CNN u Sarajevu napravit i pokrenut od tolikih para, a nije iz HD paketa u prosireni prebacili 3 kanala
daj nemoj me zajebavat
Pogotovo u stilu uradio sam ovo i uradio ono pa zbog toga ti dizem cijenu, a generalno niko ni ni trazio da se to 'poboljsa'. Ono Djura ce da ti oprosti sto te tukao.
Pa yebote 3 KM puta xy korisnika mogu novu zgradu CNN u Sarajevu napravit i pokrenut od tolikih para, a nije iz HD paketa u prosireni prebacili 3 kanala
-
zdruzdjo
#61832 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach wrote: Upoznati ste da uvijek kada ste stvore realne mogućnosti radimo na unapređenju servisa. ..........
Ok a znaci stvorile su se realne mogucnosti da na mjesecnoj osnovi zvrknete od korisnika nekih 100-tinjak hiljada maraka za "vazduh"????
Interesantno veoma
-
maslenica
#61833 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ove cijene na www.telemach.ba, da li je u njih uračunata trenutna cijena KKSa?
-
Kralj Tvrtko I.
#61834 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Da li je moguce umjesto fiksne telefonije u TGF paketu uzeti nešto drugo a da ostane to TGF paket?
Da li je moguce umjesto fiksne telefonije u TGF paketu uzeti nešto drugo a da ostane to TGF paket?
- Dupli_skalp
#61835 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jel to @crnivrag više nije aktivan?
- Qler
#61836 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja i dalje nisam skontao, neki dan sam potpisao ugovor na 24 mjeseca po onoj cijeni 49,90... i je li sad ja na to plaćam dodatno 3KM ili meni ostaje isto?
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#61837 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Trio ti je televizija, internet i telefon, ako izbaciš telefon onda više nije TGF već DGF, duo grande family.Kralj Tvrtko I. wrote:@Telemach
- Telemach
#61838 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jutro probook,probook wrote:@TM
Izmjene na Ugovoru možete izvršiti od primitka računa, odnosno obavjesti a najkasnije do 01.04.tekuće godine.
- Telemach
#61839 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jutro Qler,Qler wrote:Ja i dalje nisam skontao, neki dan sam potpisao ugovor na 24 mjeseca po onoj cijeni 49,90... i je li sad ja na to plaćam dodatno 3KM ili meni ostaje isto?
Izmjene cjenovnika se odnose na sve korisnike, osim onih koji koriste Duo Tel Grande Premium, Duo Net Grande Premium i Trio Grande Premium pakete.
- Telemach
#61840 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sve cijene paketa su prikazane sa već uračunatom cijenom za mjesečno održavanje KKS za Osnovni TV paket.maslenica wrote:Ove cijene na http://www.telemach.ba, da li je u njih uračunata trenutna cijena KKSa?
- aditon
#61841 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach wrote:Cijene naših usluga uskladili smo sa izmjenama, odnosno unapređenjem, ponude, koja su se desile u prethodnom periodu.
Obogatili smo ponudu digitalne televizije sa mnoštvom novih kanala. Izdvojit ćemo sljedeće :
- Arena Sport kanale, u SD i HD rezoluciji
- Povećali smo broj HD kanala već u Startnom paketu (TOP, Epic drama, Pikaboo, Al Jazeera Balkans HD...)
- Dodali smo preko 30 kanala u osnovne Duo i Trio pakete (Fox HD, Fox Movies HD, Shosts TV HD, Nat Geo Wild HD), a u prošireni Trace Sports Stars HD, Nickelodeon HD, Discovery Showcase HD, Discovery Science HD, Animal Planet HD i The Food Network HD
- 11 novih Pink kanala, koji će nakon promotivnog perioda, korisnicima biti beslatno dostupni uz produženje ugovorne obaveze
- Kreirali smo novu naprednu TV platformu EON
- Kreirali smo novu naprednu opciju UNIFON
- Pripremili smo mnoštvo pogodnosti za korisnike koji žele produžiti trajanje Ugovora, kao što su paketi iz D3 ponude Arena Sport TV, Cinestar TV Premiere HD, Pink paket
- Korisnik, uz obnovu Ugovora, može dobiti pogodnosti u korištenju drugih usluga, telefonije i interneta
I pravimo planove za nova iznenađenja, u vidu unapređenja ostalih usluga.
koliko će nas koštati i ta "unapređenja"?
ne možete tako raditi, niste unaprijedili uslugu već ste samo pretumbali kanale po paketima tako da ono što sam ja imao u svom sad imaju i mnogi drugi koji manje plaćaju od mene. Osima Arena, realnog poboljšanja nema. EON gledam kao i D3GO što sam gledao, nekad na mobilnom te je za mene EON praktično ista stvar kao i predhodni servis. Bolje da ste napravili više različitih paketa pa neka svako bira sebi što mu odgovara ali paket koji ja koristim sam uzeo isključivo radi brzine neta a kako mi ista više nije toliko neophodna, prelazim na niži paket, iako to ne bih nikad uradio da niste povukli ovaj potez s povećanjem cijena. A načeli ste me prvim poskupljenjem KKS-a prije godinu i pol. Ovaj put ću uraditi jedino što mogu, a to je preći na manji paket. Vi sad vagajte šta vam je bolje i isplativije.
-
photo&video
#61842 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach zasto ne odgovorite na moju privatnu poruku koju sam Vam poslao? Znaci svjesni ste da kad je neko pod ugovorom ne mozete mijenjati cijenu jer je ugocor potpisan pod tim uslovima i ne moze se mijenjati dok ugovor ne istekne. Cekam zvanican dopis i ovdje cu ga postaviti, nisu svi ovce da ih sisate kako vi hocete. Dok sam pod ugovorom placam istu cijenu bez uvecanja ili idemo na sud. Uslugu necu otkazati kao ni na manji paket prelaziti. Ne izbjegavajte odgovor na direktno pitanje, ili ga pak izbjegavate jer znate da to ne smijete raditi???
-
hoggarr
#61843 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisu problem 3 KM, danas ću ih potrošiti u neku glupost, ali je stvar principa. Definitivno ću raskinuti Ugovor. Koliko danas zovem BHT da mi provjere infrastrukturu i ako utvrde da mi mogu isporučiti zadovoljavajući internet pristup, prelazim odmah! Neka TM svoje "obogaćene" usluge nudi tati tatinom...
-
photo&video
#61844 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vjerujte ovo gore sto sam napisao je 100% tacno, cekam samo zvanican dopis iz agencije za zastitu potrosaca. Ne mogu dizati cijene usluge za one koji su pod ugovorom. Love u mutnom i ovaj put im to nece proci. Nebitne 3 KM, bitna je suplja, Eon, pink, arene HD... pa one su svakako u dodatnom paketu kome oni bacaju ublehu. Eon isto sranje kao D3go, tumbanje kanala po paketima zovu unaprjedjenje? Unifon postoji vec par godina, ponasaju se ovako zato sto smo im mi to dozvolili. Rtl za vrijeme rukometnog prvenstva zatamnjuju u sarajevu ali ne u vitezu... da ne nabrajam vise.hoggarr wrote:Nisu problem 3 KM, danas ću ih potrošiti u neku glupost, ali je stvar principa. Definitivno ću raskinuti Ugovor. Koliko danas zovem BHT da mi provjere infrastrukturu i ako utvrde da mi mogu isporučiti zadovoljavajući internet pristup, prelazim odmah! Neka TM svoje "obogaćene" usluge nudi tati tatinom...
- ElRe
#61845 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imas uslove poslovanja, a tamo pise da mogu. Potpisivanjem ugovora prihvatas uslove poslovanja.photo&video wrote:Telemach zasto ne odgovorite na moju privatnu poruku koju sam Vam poslao? Znaci svjesni ste da kad je neko pod ugovorom ne mozete mijenjati cijenu jer je ugocor potpisan pod tim uslovima i ne moze se mijenjati dok ugovor ne istekne. Cekam zvanican dopis i ovdje cu ga postaviti, nisu svi ovce da ih sisate kako vi hocete. Dok sam pod ugovorom placam istu cijenu bez uvecanja ili idemo na sud. Uslugu necu otkazati kao ni na manji paket prelaziti. Ne izbjegavajte odgovor na direktno pitanje, ili ga pak izbjegavate jer znate da to ne smijete raditi???
Code: Select all
2.16 U slučaju izmjene uslova, opisa i cijena usluga, koji su u potpunosti nepovoljniji za Pretplatnika, postojeći
Pretplatnik na kojeg se izmjene odnose ima pravo na drugi paket usluga ili drugu uslugu, ukoliko je to primjenjivo,
ili može raskinuti Ugovor, odnosno ima pravo na povrat neiskorištenog, a uplaćenog novčanog iznosa od strane
Pretplatnika, u roku od 30 dana od dana objave tih izmjena, osim u slučaju ako su te izmjene posljedica
regulatornih obaveza, izmjena poreza na dodatu vrijednost ili posljedica izmjena veleprodajnih cijena i drugih
obaveza utvrdenih od strane nadležnih institucija, na koje Telemach nema utjecaj.
-
photo&video
#61846 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako nisi pod ugovorom mogu, kad si pod ugovorom ne mogu. Mogu oni pisati sta hoce. Isto kao kad sam pisao da rtv taksa ne moze zakonski ici preko ep racuna svi su se smijali, a sad kad su javno objavili da nije po zakonu svi se povukli u misije rupe.
Konkretno za ovaj slucaj zasto Telemach ne odgovori ni na PP ni javno na pitanje koje sam postavio. Zna se sta je ugovor i koje stvari se ne mogu mijenjati.
Konkretno za ovaj slucaj zasto Telemach ne odgovori ni na PP ni javno na pitanje koje sam postavio. Zna se sta je ugovor i koje stvari se ne mogu mijenjati.
-
photo&video
#61847 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa normalno da je povecanje cijena nepovoljno po korisnika. Sta cemo sa ostatkom ugovora kojeg imam? Imaju li oni obavezu da ga ispostuju? Procitsjte zakon, a ne ove njihove clanove koji su nedefinisani.ElRe wrote:Imas uslove poslovanja, a tamo pise da mogu. Potpisivanjem ugovora prihvatas uslove poslovanja.photo&video wrote:Telemach zasto ne odgovorite na moju privatnu poruku koju sam Vam poslao? Znaci svjesni ste da kad je neko pod ugovorom ne mozete mijenjati cijenu jer je ugocor potpisan pod tim uslovima i ne moze se mijenjati dok ugovor ne istekne. Cekam zvanican dopis i ovdje cu ga postaviti, nisu svi ovce da ih sisate kako vi hocete. Dok sam pod ugovorom placam istu cijenu bez uvecanja ili idemo na sud. Uslugu necu otkazati kao ni na manji paket prelaziti. Ne izbjegavajte odgovor na direktno pitanje, ili ga pak izbjegavate jer znate da to ne smijete raditi???
Code: Select all
2.16 U slučaju izmjene uslova, opisa i cijena usluga, koji su u potpunosti nepovoljniji za Pretplatnika, postojeći Pretplatnik na kojeg se izmjene odnose ima pravo na drugi paket usluga ili drugu uslugu, ukoliko je to primjenjivo, ili može raskinuti Ugovor, odnosno ima pravo na povrat neiskorištenog, a uplaćenog novčanog iznosa od strane Pretplatnika, u roku od 30 dana od dana objave tih izmjena, osim u slučaju ako su te izmjene posljedica regulatornih obaveza, izmjena poreza na dodatu vrijednost ili posljedica izmjena veleprodajnih cijena i drugih obaveza utvrdenih od strane nadležnih institucija, na koje Telemach nema utjecaj.
- ElRe
#61848 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Fino pise da mogu. Uslovi poslovanja su odobreni od regulatorne agencije.
- aditon
#61849 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
naravno da mogu, mnogo je ljudi skrajalo Ugovore koje korisnici potpisuju i mislili su oni na sve i ogradili se od eventualnih tužbi itd.
Međutim, ono što svako od nas može uraditi je navedeno u tom članu ugovora iznad, a to je preći na manji paket ili raskinuti Ugovor. U Telemachu su znali da će određeni broj ljudi biti nezadovoljan međutim isto tako znaju da 99% ljudi nema pojma u vezi svojih prava i obaveza te će jednostavno istrpiti i ovaj šamar koji nam upućuju i nakon početne halabuke sve će biti kao i prije....do novog poskupljenja...a kako najavljuju daljnje "unapređenje" usluga, srazmjerno tome će biti i cijene povećane, htjeli vi ili ne...
Međutim, ono što svako od nas može uraditi je navedeno u tom članu ugovora iznad, a to je preći na manji paket ili raskinuti Ugovor. U Telemachu su znali da će određeni broj ljudi biti nezadovoljan međutim isto tako znaju da 99% ljudi nema pojma u vezi svojih prava i obaveza te će jednostavno istrpiti i ovaj šamar koji nam upućuju i nakon početne halabuke sve će biti kao i prije....do novog poskupljenja...a kako najavljuju daljnje "unapređenje" usluga, srazmjerno tome će biti i cijene povećane, htjeli vi ili ne...
-
photo&video
#61850 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Procitaj: korisnici na koje se ove izmjene odnose... Ne odnose se na one koji su vezani ugovorom, odnosi se na korisnike bez ugovora ili one koji ce sada potpisati ugovor. Sutnja Telemacha dovoljno pokazujeElRe wrote:Fino pise da mogu. Uslovi poslovanja su odobreni od regulatorne agencije.