Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
zateznistub

#61076 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Adrian1946 wrote::-?
zateznistub wrote:
hemed wrote:
nikad mi nece biti jasno sto je pds 3 - 6 KM , a d3 v2.0- 5 KM, to je jedno te isto
D3 v2.O odavno nemaju na stanju. Najbolji i najskuplji resiver koji su mogli imati.
Ja sam inzistirao da dobijem najbolje od njih sto mogu dobit i dobio sam taj resiver i evo sad nadam se danas ili sutra cu kompletirati sa modemom ubee Evw327 N
D3 v2.0 nisi mogao dobiti
Qler

#61077 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Qler »

Kod mene ovaj standardni crni D3 ima 720p i 1080i..
chakany

#61078 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Adrian1946 wrote:Primjetio sam da sad kanale koji su bilu u SD formatu zamjene HD formatom, a kanal ostane na istoj frekvenciji i istoj poziciji.Takav slučaj je bio i sa TV Sarajevo.
Lijepa vijest za kanal HAYATOVCI HD.Super bi bilo da uskoro uvrste HAYAT MUSIC HD i HAYAT FOLK HD, a i HAYAT PLUS od 15. februara prelazi u HD format, pa ne bi bilo loše i njega uvesti.HAYAT PLUS je nekad bio namjenjen za dijasporu, ali vidim da već par godina unazad emituju serije i ponekad i filmove na tom kanalu.

Gdje i na kojoj poziciji je Hayatovci HD
I da ima sada 57 kanala u HD jel imaju 4 dupla kanala.
Bio je dostupan sve do maloprije, ali su vratili opet SD verziju.Možda još čekaju da ga zvanično uvedu, možda su ga testirali samo, pa će kasnije uvesti.
Adrian1946

#61079 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

D3 v2.0 nisi mogao dobiti[/quote]

Imam ga od prije
Adrian1946

#61080 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Qler wrote:Kod mene ovaj standardni crni D3 ima 720p i 1080i..
I kod mene isto samo sto je kod mene od prije onaj D3 V2.0.
MTV

#61081 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

chakany wrote: Primjetio sam da sad kanale koji su bilu u SD formatu zamjene HD formatom, a kanal ostane na istoj frekvenciji i istoj poziciji.Takav slučaj je bio i sa TV Sarajevo.
Lijepa vijest za kanal HAYATOVCI HD.Super bi bilo da uskoro uvrste HAYAT MUSIC HD i HAYAT FOLK HD, a i HAYAT PLUS od 15. februara prelazi u HD format, pa ne bi bilo loše i njega uvesti.HAYAT PLUS je nekad bio namjenjen za dijasporu, ali vidim da već par godina unazad emituju serije i ponekad i filmove na tom kanalu.

@Vito (radi u Total TV Slovenija) je obavijestio na Satelitskom forumu ovo

1.2. HAYATOVCI HD
15.2. HAYAT PLUS HD

A za Hayat Music i Folk spominje uskoro. Vjerovatno se ne zna tacan datum.
Svi kanali pored logotipa imaju oznaku HD osim Hayat i Hayat Plusa.
MTV

#61082 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Qler wrote:Kod mene ovaj standardni crni D3 ima 720p i 1080i..
Pa ako ima samo to, onda je to to.
Benq

#61083 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Upozorenje korisnika o licima koja se lažno predstavljaju u ime kompanije Telemach
Poštovani korisnici,

Informisani smo da se na pojedinim područjima BiH određene osobe lažno predstavljaju kao uposlenici Telemacha, a protiv kojih smo podnijeli krivičnu prijavu. Molimo vas da osobama koje prilikom predstavljanja u ime Telemacha ne pokažu na uvid uredan radni nalog kompanije Telemach, kao i akreditaciju sa identifikacionim podacima i podacima kompanije Telemach, ne dozvolite ulazak na vaše privatne posjede.

Vaš Telemach
https://telemach.ba/a33273/podrska/vije ... emach.html
iammirzao

#61084 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iammirzao »

Ja sam prije skoro dvije sedmice postao korisnik telemacha i vec imam veliku zamjerku na internet. Od dana kada je usluga prikljucena nije prosao dan da nismo zvali i zalili se za isti. Evo tek u posljednja 2-3 dana se malo ustabililo i dostiglo skoro brzinu od 80mps koliko je predvidjeno u trio grande family paketu, ali danas opet ista prica. Varijacije brzine interneta su ogromne i jos nikako da se nadje neko rjesenje koje ce napokon pruziti kvalitetnu uslugu interneta.
Ako je vec obecana brzina 80, koju ne dobijam ni priblizno, ne zanima me koliko cete vi iz baze pustiti ali ja zelim brzinu koja je obecana u ugovoru!!!
crnivrag

#61085 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

iammirzao wrote:Ja sam prije skoro dvije sedmice postao korisnik telemacha i vec imam veliku zamjerku na internet. Od dana kada je usluga prikljucena nije prosao dan da nismo zvali i zalili se za isti. Evo tek u posljednja 2-3 dana se malo ustabililo i dostiglo skoro brzinu od 80mps koliko je predvidjeno u trio grande family paketu, ali danas opet ista prica. Varijacije brzine interneta su ogromne i jos nikako da se nadje neko rjesenje koje ce napokon pruziti kvalitetnu uslugu interneta.
Ako je vec obecana brzina 80, koju ne dobijam ni priblizno, ne zanima me koliko cete vi iz baze pustiti ali ja zelim brzinu koja je obecana u ugovoru!!!
Ako mjeriš putem wireless mreže, tu brizinu sigurno nećeš postići, potrebno je da brzinu mjeriš putem direktnog mjerenja spajanja UTP kablom modema i uređaja, i vršenjem testa brzine na stranici speedtest.net, i odabirom Telemach servera u Sarajevu.

Oni ugovornu brzinu obećavaju samo direktnim povezivanjem UTP kablom.
iammirzao

#61086 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iammirzao »

crnivrag wrote:
Ako mjeriš putem wireless mreže, tu brizinu sigurno nećeš postići, potrebno je da brzinu mjeriš putem direktnog mjerenja spajanja UTP kablom modema i uređaja, i vršenjem testa brzine na stranici speedtest.net, i odabirom Telemach servera u Sarajevu.

Oni ugovornu brzinu obećavaju samo direktnim povezivanjem UTP kablom.
Mjerim i putem wireless-a i putem UTP kabla direktno, ali problemi su idalje tu. Ubi me ta nekonstantnost, isto tako ogromne su varijacije izmedju brzina u jutarnjim i vecernjim satima
Rugafet

#61087 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Qler wrote:a vidim onaj D3 STB ima max rezu 1080i... jel to ne mozemo imati 1080p?
A sta ce ti 1080p?
Qler

#61088 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Qler »

Pa kad imam 4k TV razlika je...
NediM17

#61089 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Izvorno se nijedan kanal ne emituje u 1080p. Ili je 720p ili je 1080i, tako da sve i da risiver ima 1080p ne bi imao nikakve koristi od te rezolucije kada je u pitanju gledanje kablovske.
zippoo87

#61090 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

mislio sam ne pisati opet ali ovo oko moje situacije ispade prava smijurina i nezobiljnost
odmah da se zahvalim ljudima iz telemacha koji pomazu ovdje na forumu,kao i na drugom forumu...problem su izgleda oni na terenu
naime,prvu prijavu da zelim uvesti usluge telemacha sam otvorio 19. ili 20.1. i obavio sam razgovor sa agentom preko telefona i dogovorio...rekao mi je da ekipi treba 7-10 dana da izadju na teren
i prekucer me zovu,kaze monteri dosli...i ok,pitaju me imam li kablovsku,reko nemam...gleda monter okolo kuce,trazi bandere...pitam ga ima li u mojoj ulici razvedenih kablova,kaze nema...nisu ovu ulicu poklopili (ulica se inace nadovezuje na sami centar grada) i popeo se na kucu,trazi gleda...kaze nema ovdje bandere u blizini.Pitam ga moze li sa kuce,jer do moje kuce,covjek ima telemach kablovsku i telefon...kaze ne daju sa kuce,mora sa bandere
i odose monteri,kaze nemas mogucnosti za uslugu...bili su max 5 minuta kod mene

kasnije u toku dana skontam da sam imao prije kablovsku i da je cvoriste bilo na mojoj kuci (uz moju dozvolu) i da jos uvijek imaju kablovi...nazovem ponovo ovog montera,ostao mi broj kada me zvao,pitam moze li doci provjeriti ima li u kablu signala...kaze ako stigne...i naravno da nije dosao

jucer ujutro udjem na forum,aktiviram neke sto rade u telemachu,kazem tako,zovu ljudi centralu u Tz,direktora...i posalju mi covjeka iz Telemacha,neki sef ...dodje,kazem mu isto tako,objasnim sve...odvedem ga na tavan,pokazem kablove...reko mozes li izmjeriti,kaze on,ne mjerim ja nista,ja samo dosao pogledati :-)
kontam u sebi,koji ce mi jos jedan koji ne moze nista uraditi,no dobro...ode i on,hoda okolo kuce,otisao niz ulicu,nesto gledao ili sta vec i vraca se,kaze napraviti cemo,ima da moze i kaze evo javio sam nekima da dodju postave kablove i sve i ja kazem ok i ode i on
danas opet cijeli dan prodje,niko nije ni nazvao ni nista...opet se ja javim ovom u telemachu,kaze on pa zatvoren ti nalog,kao da nema tehnickih mogucnosti
ovi prvi monteri su ga i zatvorili,ali sam ja mislio da je ovaj "sef" to ponovo otvorio i rekao nekome da dodju da sve provjere...medjutim sipak
zamolio sam ovog da ponovo otvori nalog,ako moze ikako i on je prenio informaciju dalje...pa evo,vidjeti cemo hoce li se ista desiti u narednim danima
znaci ovolika peripetija oko toga,ga neko dodje ,vidi ima li signala u kablu i kaze mi MOGU li ili NE MOGU imati uslugu i da zavrsimo pricu

meni je ovo sve cirkus i totalno neozbiljno...prvenstveno mislim na ljude na terenu kao i ove spoljne saradnike koje telemach angazuje da rade
Telemach

#61091 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@iammirzao

Dostavite nam podatke u pp, rado ćemo provjeriti.
Hvala na saradnji :) potrudit ćemo se da budete zadovoljni.
Telemach

#61092 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@zippoo87

Izvinjavamo se zbog nesporazuma do kojih je došlo. Novi nalog treba da je u radu. Provjerit ćemo sutra i javiti vam se u pp.
Vama hvala za povratne informacije i saradnju.
Kralj Tvrtko I.

#61093 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Falil ikome N1 i Hayat?
Danas preskenirao kod roditelja kanale (imaju samo D3 osnovni paket) i nema N1.
Ne kontam...nema uopste kanala 1 na kom je N1.
Pocinju kanali od dvice BHTV.
diablobih

#61094 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Kralj Tvrtko I. wrote:Falil ikome N1 i Hayat?
Danas preskenirao kod roditelja kanale (imaju samo D3 osnovni paket) i nema N1.
Ne kontam...nema uopste kanala 1 na kom je N1.
Pocinju kanali od dvice BHTV.
Ne fali, bas maloprije to radio, zbog ovih novih dolazaka. Automatsko, brzo trazenje i to je to.
Telemach

#61095 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Kralj Tvrtko I

Kanal N1 HD se uredno emituje na poziciji broj 1, D3 digitalne televizije.
Pokušajte resetovati uređaj ili nas možete pozvati na broj 1360 za dodatnu pomoć.
Last edited by Telemach on 01/02/2018 22:24, edited 2 times in total.
chakany

#61096 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Izvinjavam se ako ću malo otići van teme, ali eto moram malo.Zanima me da li je neko pokušao instalirati novu RTS platformu (RTS Planeta)? Ako jeste, da li se mogu pogledati neki sadržaji izvan Srbije i kakvo je stanje sa tim sadržajima, ima li se šta pogledati?

Koliko sam mogao pročitati platforma je slična HRT-ovoj HRTi platformi.
MTV

#61097 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

chakany wrote:Izvinjavam se ako ću malo otići van teme, ali eto moram malo.Zanima me da li je neko pokušao instalirati novu RTS platformu (RTS Planeta)? Ako jeste, da li se mogu pogledati neki sadržaji izvan Srbije i kakvo je stanje sa tim sadržajima, ima li se šta pogledati?

Koliko sam mogao pročitati platforma je slična HRT-ovoj HRTi platformi.
Radi al kad ide neka serija ili film za koji nemaju prava emitovanja van Srbije onda ne radi. Prijavio sam se sa FB. Evo npr sad ne radi RTS 2 i RTS Drama. Ostali rade.
chakany

#61098 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

.
MTV

#61099 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

chakany wrote:
E super, hvala ti.Samo mi još kaži kakva je situacija sa videom na zahtjev? Ima li tu kakvih serija koje se mogu pogledati, ili su one dostupne samo za teritorij Srbije?
Nema na cemu. Radi sve, to nije ograniceno. Sad sam bas tapkao da vidim, sve mi je pokretalo.

Mozes preko android alikacije RTS Planeta ili preko http://www.rtsplaneta.rs.
crnivrag

#61100 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Za brisanje.
Last edited by crnivrag on 02/02/2018 00:14, edited 1 time in total.
Locked