Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
thekupus

#59826 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by thekupus »

Al brata mi on će diktirati mulitmilionskoj kompaniji kad je vrijeme za nešto, komedija :-)
crnivrag

#59827 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

lozze wrote: Da onda opet zovem servisere?
Mislim da je to jedino rješenje, jer moraju da ti izmjere izlazni signal prema TV-u i modemu, kao i dolazni signal u kuću/stan.
odmor

#59828 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

crnivrag wrote:
odmor wrote:
Jedino je razlika sto ne pretenduju kanale u HD podesavat da imaju 72h unazad.
Ovdje je problem materijalne prirode, jer za HD kanale moraju ulagati u nabavku novih servera na kojima bi pohranjivali HD sadržaj, koji je do 4 puta "teži" od SD sadržaja.

Inače kada su onu noć prešli na privremenu HD platformu, kanali TVSA HD (koji više nije u ponudi) i N1 BiH HD su imali uključenu opciju vraćanja sadržaja unazad.

Nažalost TVSA HD je izbačen iz ponude, a N1 BiH HD je "izgubio" tu mogućnost.
Rezime: Neka i SD kanala :wink:
lion002

#59829 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lion002 »

Telemach: za aplikaciju Unifon na mobitel uredno dodje Verifikacioni Kod, ali nakon unosa koda i slijedeceg koraka tj. klikom na prijavu Vaš servis javlja: greška u kreiranju naloga - nepoznata greška na serveru.
Pozdrav.
Josip321

#59830 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Josip321 »

Kablovski operator mi je Telemah. Oni u ponudi nemaju RTRS plus. I sada to znači da ja od sveg rukometa mogu gledati samo Hrvatsku (koju jedinu puste). Ostale utakmice RTRS ne prenosi sem Srbije. I ako ona bude na tome plus kanalu onda znači da sam puša. Imaju li pravo zatamnjivati RTL i druge kanale kada netko prenosi utakmice koje nemaju nigdje drugdje na ponudi?
Josip321

#59831 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Josip321 »

I još jedno pitanje. Nekada davno sam LP u rukometu gledao koristeći hola vpn. Sada sam ga instalirao na novi laptop, na chrom. Odem na rtlplay i izaberem Hrvatsku, SAD, nekakvu Samou, ... i opet mi stalno piše da se ne može iz te zemlje gledati. Tako nešto. Koju moram izabrati da bih mogao gledati?
Telemach

#59832 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

lion002 wrote:Telemach: za aplikaciju Unifon na mobitel uredno dodje Verifikacioni Kod, ali nakon unosa koda i slijedeceg koraka tj. klikom na prijavu Vaš servis javlja: greška u kreiranju naloga - nepoznata greška na serveru.
Pozdrav.
@lion002,
Molimo Vas da pažljivo unosite podatke. Obratite pažnju na format telefonskog broja, razmake te kucajte karakter po karakter prilikom logovanja.
teatrale36

#59833 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by teatrale36 »

Josip321 wrote:I još jedno pitanje. Nekada davno sam LP u rukometu gledao koristeći hola vpn. Sada sam ga instalirao na novi laptop, na chrom. Odem na rtlplay i izaberem Hrvatsku, SAD, nekakvu Samou, ... i opet mi stalno piše da se ne može iz te zemlje gledati. Tako nešto. Koju moram izabrati da bih mogao gledati?
Imas na ehftv sve utakmice Europskog prvenstva uzivo sa eng.komentarom.
Josip321

#59834 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Josip321 »

teatrale36 wrote:
Josip321 wrote:I još jedno pitanje. Nekada davno sam LP u rukometu gledao koristeći hola vpn. Sada sam ga instalirao na novi laptop, na chrom. Odem na rtlplay i izaberem Hrvatsku, SAD, nekakvu Samou, ... i opet mi stalno piše da se ne može iz te zemlje gledati. Tako nešto. Koju moram izabrati da bih mogao gledati?
Imas na ehftv sve utakmice Europskog prvenstva uzivo sa eng.komentarom.
Hvala. Nisam ni gledao tamo jer sam pretpostavio da ih blokiraju.
Rugafet

#59835 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

hemed wrote:
Ne govorim o lojaliti glupostima i tako tim "ustedama" nego govorim da bi bilo krajnje vrijeme da uvedete i vi ovako nesto TV, mobitele i tako te stvari, a i krajnje vrijeme je da se pocne razmisljati i o mobilnoj telefoniji
Hajde molim te, ako ima materijala kritikovat cemo ih zajedno. Ovo sto radis je cisto eto tek onako da nesto napises.
Pricas o elti (preko deset godina sam koristio eltu) u kojoj se sve i svodi na lojality, tek od skora nude neke nedo Bog nikom televizore i to pod uslovom potpisivanja/obnavljanja ugovora. Mislim, stvarno bi se tm trebao na njih ugledat, tek onda bi bio sou na temi :lol:
fusion_ba

#59836 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Josip321 wrote:.Imaju li pravo zatamnjivati RTL i druge kanale kada netko prenosi utakmice koje nemaju nigdje drugdje na ponudi?
Ne samo pravo, nego i obavezu.
lion002

#59837 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lion002 »

Telemach wrote:
lion002 wrote:Telemach: za aplikaciju Unifon na mobitel uredno dodje Verifikacioni Kod, ali nakon unosa koda i slijedeceg koraka tj. klikom na prijavu Vaš servis javlja: greška u kreiranju naloga - nepoznata greška na serveru.
Pozdrav.
@lion002,
Molimo Vas da pažljivo unosite podatke. Obratite pažnju na format telefonskog broja, razmake te kucajte karakter po karakter prilikom logovanja.

Sve gore navedeno je u redu, da nije ne bih došao do koraka 4 u aplikaciji. Niste me razumjeli. Vaš servis za provjeru verifikacionog koda od 4 broja koja se dobiju na mobitel u sms poruci, se ne mogu verificiratu sa vaše strane na vašem serveru. Znači problem je kada se unese 4-ni kod u aplikaciji Unifon i taj kod bi trebao da bude potvrđen i da se otvori aplikacija tj. da servis bude u funkciji, ali javlja gore navedenu grešku : povezivanje na servis - greška u kreiranju naloga - nepoznata greška na serveru.
Telemach

#59838 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

lion002 wrote:
Telemach wrote:
Pozdrav.
@lion002,

Sve gore navedeno je u redu, da nije ne bih došao do koraka 4 u aplikaciji. Niste me razumjeli. Vaš servis za provjeru verifikacionog koda od 4 broja koja se dobiju na mobitel u sms poruci, se ne mogu verificiratu sa vaše strane na vašem serveru. Znači problem je kada se unese 4-ni kod u aplikaciji Unifon i taj kod bi trebao da bude potvrđen i da se otvori aplikacija tj. da servis bude u funkciji, ali javlja gore navedenu grešku : povezivanje na servis - greška u kreiranju naloga - nepoznata greška na serveru.
Proslijedit ćemo na provjeru.
hemed

#59839 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

Rugafet wrote:
hemed wrote:
Ne govorim o lojaliti glupostima i tako tim "ustedama" nego govorim da bi bilo krajnje vrijeme da uvedete i vi ovako nesto TV, mobitele i tako te stvari, a i krajnje vrijeme je da se pocne razmisljati i o mobilnoj telefoniji
Hajde molim te, ako ima materijala kritikovat cemo ih zajedno. Ovo sto radis je cisto eto tek onako da nesto napises.
Pricas o elti (preko deset godina sam koristio eltu) u kojoj se sve i svodi na lojality, tek od skora nude neke nedo Bog nikom televizore i to pod uslovom potpisivanja/obnavljanja ugovora. Mislim, stvarno bi se tm trebao na njih ugledat, tek onda bi bio sou na temi :lol:
ti nedo bog televizori bi nekom dobro dosli da imaju lcd televizor, a sta sad neki ljudi imaju obicne guzonje, i plus juce covjek pita da zamjeni d3 mini za neki bolji resiver i napisali mu da mora platit 50 KM da mu se zamjeni i to je tebi ok ? jedino sto na telemachu ima a kod npr bh telekoma nema je jaci internet, ali zato bh telekom nudi telefone i ostale uredjaje svojim korisnicima, a sta su ovi nama ponudili osim kanala nekih nista
Rugafet

#59840 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

hemed wrote:
ti nedo bog televizori bi nekom dobro dosli da imaju lcd televizor, a sta sad neki ljudi imaju obicne guzonje, i plus juce covjek pita da zamjeni d3 mini za neki bolji resiver i napisali mu da mora platit 50 KM da mu se zamjeni i to je tebi ok ? jedino sto na telemachu ima a kod npr bh telekoma nema je jaci internet, ali zato bh telekom nudi telefone i ostale uredjaje svojim korisnicima, a sta su ovi nama ponudili osim kanala nekih nista
E sad si svega nadrobio. Svasta nesto, a nista veze nema sa onim sto sam ja napisao. Od nekom bi dobro dosao lcd jer sad ima guzonju do nekakve zamjene resivera kojeg ja nikad nisam spomenuo btw.
Zakljucak da telemach za razliku od telekoma ima 'samo' jaci internet i bolju programsku je tek genijalnost. Sta je to sto jednog provajdera cini boljim u odnosu na drugog ako nisu internet i ponuda kanala?
hemed

#59841 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

Rugafet wrote:
hemed wrote:
E sad si svega nadrobio. Svasta nesto, a nista veze nema sa onim sto sam ja napisao. Od nekom bi dobro dosao lcd jer sad ima guzonju do nekakve zamjene resivera kojeg ja nikad nisam spomenuo btw.
Zakljucak da telemach za razliku od telekoma ima 'samo' jaci internet i bolju programsku je tek genijalnost. Sta je to sto jednog provajdera cini boljim u odnosu na drugog ako nisu internet i ponuda kanala?
vec sam ti napisao, nebi 10 puta da pisem jedno te isto
Adrian1946

#59842 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

cinjenica je da Telemach mora unaprijediti svoje usluge dodati bolje kanale, internet malo pojacati makar za 20 posto veci nego sad i eto prilike da opet Telemach bude prvi na podrucju BIH.
Telemach

#59843 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Adrian1946 wrote:cinjenica je da Telemach mora unaprijediti svoje usluge dodati bolje kanale, internet malo pojacati makar za 20 posto veci nego sad i eto prilike da opet Telemach bude prvi na podrucju BIH.
@Adrian1946,
Hvala na sugestiji o unapređenju usluga. Volimo čuti mišljenje korisnika i vjerujemo da ćemo opravdati status najboljeg provajdera.
DON_eARL

#59844 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Josip321 wrote:Kablovski operator mi je Telemah. Oni u ponudi nemaju RTRS plus. I sada to znači da ja od sveg rukometa mogu gledati samo Hrvatsku (koju jedinu puste). Ostale utakmice RTRS ne prenosi sem Srbije. I ako ona bude na tome plus kanalu onda znači da sam puša. Imaju li pravo zatamnjivati RTL i druge kanale kada netko prenosi utakmice koje nemaju nigdje drugdje na ponudi?
RTRS Plus na broju 69 kako mogu da vidim... :D
Benq

#59845 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

DON_eARL wrote:
Josip321 wrote:Kablovski operator mi je Telemah. Oni u ponudi nemaju RTRS plus. I sada to znači da ja od sveg rukometa mogu gledati samo Hrvatsku (koju jedinu puste). Ostale utakmice RTRS ne prenosi sem Srbije. I ako ona bude na tome plus kanalu onda znači da sam puša. Imaju li pravo zatamnjivati RTL i druge kanale kada netko prenosi utakmice koje nemaju nigdje drugdje na ponudi?
RTRS Plus na broju 69 kako mogu da vidim... :D
Da ,tek je ubacen u programsku shemu pa mu jos EPG nisu aktivirali.
crnivrag

#59846 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Novosti:

U ponudu Telemach digitalne sheme je uvršten digitalni TV kanal:

1. "RTRS Plus" na poziciji 069 putem resivera, i na frekvenciji 642000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM.

Napomene:

1. Da bi pratili navedene digitalne TV i radio kanale, korisnici resivera trebaju napraviti reset resivera (ručno - gašenjem iz struje ili kroz meni: Meni -> Postavke -> Tehničke postavke -> Sistem -> Restart STB).

Korisnici DVB-C mreže (CI/CAM modula) trebaju skenirati navedene frekvencije (ručno, potpuno ili putem brzog skeniranja).

2. Telemach sada u digitalnoj ponudi nudi 224 TV kanala (171 u SD rezoluciji i 53 u HD rezoluciji), te 79 radio kanala (37 domaćih i 42 Stingray Music Choice radio kanala).
Radar71

#59847 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Radar71 wrote: Evo do druge runde tj nove dvije grupe i biće ok :D
bravo Telemach :kiss: :thumbup:
crnivrag

#59848 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Večeras rukometna utakmica: Hrvatska - Bjelorusija u 20:20 na kanalu RTRS Plus, a od sutra će vjerovatno biti dostupan i EPG (te logotip) na ovom kanalu.
kakaljin

#59849 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Telemach wrote:
kakaljin wrote:Postovani telemach,

zasto je bila zatamnjena slika na prva tv kada je isla serija istina i lazi koja je do sada isla normalno bez ikakvih problema.
@kakaljin,
Zahtjev za zatamnjenje podnosi emiter.
Postovani,

onda napisite koji emiter ima prava i na kojem se taj sadrzaj moze gledati,

takodjer sto se tice ove serije ona vec ide duzi period tako da je glupo zatamnjivati nesto sto vec dugo traje, a taj emiter koji u BiH to sada pusta ide od pocetka, tako da korisnik koji gleda taj sadrzaj mora sada cekati i gatati kada ce doci do onog dijela gdje je pocelo zatamnjivanje.

Uredu live sadrzaj koji se odmah moze gledati kod drugog emitera, ali ove stvari koje sa kasnjenje krecu u BiH nije uredu, jedino da u isto vrijeme krecu sa emitovanjem serisjkog sadrzaja.

Ova konstatacija se odnosi na sve serije koje se sa kasnjenjem dodju kod emitera u BiH
DON_eARL

#59850 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

kakaljin wrote:
Telemach wrote:
kakaljin wrote:Postovani telemach,

zasto je bila zatamnjena slika na prva tv kada je isla serija istina i lazi koja je do sada isla normalno bez ikakvih problema.
@kakaljin,
Zahtjev za zatamnjenje podnosi emiter.
Postovani,

onda napisite koji emiter ima prava i na kojem se taj sadrzaj moze gledati,

takodjer sto se tice ove serije ona vec ide duzi period tako da je glupo zatamnjivati nesto sto vec dugo traje, a taj emiter koji u BiH to sada pusta ide od pocetka, tako da korisnik koji gleda taj sadrzaj mora sada cekati i gatati kada ce doci do onog dijela gdje je pocelo zatamnjivanje.

Uredu live sadrzaj koji se odmah moze gledati kod drugog emitera, ali ove stvari koje sa kasnjenje krecu u BiH nije uredu, jedino da u isto vrijeme krecu sa emitovanjem serisjkog sadrzaja.

Ova konstatacija se odnosi na sve serije koje se sa kasnjenjem dodju kod emitera u BiH
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/2255 ... nu-od-2100
Locked