Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- thekupus
#59826 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Al brata mi on će diktirati mulitmilionskoj kompaniji kad je vrijeme za nešto, komedija 
- crnivrag
#59827 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim da je to jedino rješenje, jer moraju da ti izmjere izlazni signal prema TV-u i modemu, kao i dolazni signal u kuću/stan.lozze wrote: Da onda opet zovem servisere?
- odmor
#59828 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Rezime: Neka i SD kanalacrnivrag wrote:Ovdje je problem materijalne prirode, jer za HD kanale moraju ulagati u nabavku novih servera na kojima bi pohranjivali HD sadržaj, koji je do 4 puta "teži" od SD sadržaja.odmor wrote:
Jedino je razlika sto ne pretenduju kanale u HD podesavat da imaju 72h unazad.
Inače kada su onu noć prešli na privremenu HD platformu, kanali TVSA HD (koji više nije u ponudi) i N1 BiH HD su imali uključenu opciju vraćanja sadržaja unazad.
Nažalost TVSA HD je izbačen iz ponude, a N1 BiH HD je "izgubio" tu mogućnost.
-
lion002
#59829 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach: za aplikaciju Unifon na mobitel uredno dodje Verifikacioni Kod, ali nakon unosa koda i slijedeceg koraka tj. klikom na prijavu Vaš servis javlja: greška u kreiranju naloga - nepoznata greška na serveru.
Pozdrav.
Pozdrav.
- Josip321
#59830 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kablovski operator mi je Telemah. Oni u ponudi nemaju RTRS plus. I sada to znači da ja od sveg rukometa mogu gledati samo Hrvatsku (koju jedinu puste). Ostale utakmice RTRS ne prenosi sem Srbije. I ako ona bude na tome plus kanalu onda znači da sam puša. Imaju li pravo zatamnjivati RTL i druge kanale kada netko prenosi utakmice koje nemaju nigdje drugdje na ponudi?
- Josip321
#59831 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I još jedno pitanje. Nekada davno sam LP u rukometu gledao koristeći hola vpn. Sada sam ga instalirao na novi laptop, na chrom. Odem na rtlplay i izaberem Hrvatsku, SAD, nekakvu Samou, ... i opet mi stalno piše da se ne može iz te zemlje gledati. Tako nešto. Koju moram izabrati da bih mogao gledati?
- Telemach
#59832 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@lion002,lion002 wrote:Telemach: za aplikaciju Unifon na mobitel uredno dodje Verifikacioni Kod, ali nakon unosa koda i slijedeceg koraka tj. klikom na prijavu Vaš servis javlja: greška u kreiranju naloga - nepoznata greška na serveru.
Pozdrav.
Molimo Vas da pažljivo unosite podatke. Obratite pažnju na format telefonskog broja, razmake te kucajte karakter po karakter prilikom logovanja.
-
teatrale36
#59833 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imas na ehftv sve utakmice Europskog prvenstva uzivo sa eng.komentarom.Josip321 wrote:I još jedno pitanje. Nekada davno sam LP u rukometu gledao koristeći hola vpn. Sada sam ga instalirao na novi laptop, na chrom. Odem na rtlplay i izaberem Hrvatsku, SAD, nekakvu Samou, ... i opet mi stalno piše da se ne može iz te zemlje gledati. Tako nešto. Koju moram izabrati da bih mogao gledati?
- Josip321
#59834 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala. Nisam ni gledao tamo jer sam pretpostavio da ih blokiraju.teatrale36 wrote:Imas na ehftv sve utakmice Europskog prvenstva uzivo sa eng.komentarom.Josip321 wrote:I još jedno pitanje. Nekada davno sam LP u rukometu gledao koristeći hola vpn. Sada sam ga instalirao na novi laptop, na chrom. Odem na rtlplay i izaberem Hrvatsku, SAD, nekakvu Samou, ... i opet mi stalno piše da se ne može iz te zemlje gledati. Tako nešto. Koju moram izabrati da bih mogao gledati?
- Rugafet
#59835 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hajde molim te, ako ima materijala kritikovat cemo ih zajedno. Ovo sto radis je cisto eto tek onako da nesto napises.hemed wrote:
Ne govorim o lojaliti glupostima i tako tim "ustedama" nego govorim da bi bilo krajnje vrijeme da uvedete i vi ovako nesto TV, mobitele i tako te stvari, a i krajnje vrijeme je da se pocne razmisljati i o mobilnoj telefoniji
Pricas o elti (preko deset godina sam koristio eltu) u kojoj se sve i svodi na lojality, tek od skora nude neke nedo Bog nikom televizore i to pod uslovom potpisivanja/obnavljanja ugovora. Mislim, stvarno bi se tm trebao na njih ugledat, tek onda bi bio sou na temi
- fusion_ba
#59836 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne samo pravo, nego i obavezu.Josip321 wrote:.Imaju li pravo zatamnjivati RTL i druge kanale kada netko prenosi utakmice koje nemaju nigdje drugdje na ponudi?
-
lion002
#59837 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach wrote:@lion002,lion002 wrote:Telemach: za aplikaciju Unifon na mobitel uredno dodje Verifikacioni Kod, ali nakon unosa koda i slijedeceg koraka tj. klikom na prijavu Vaš servis javlja: greška u kreiranju naloga - nepoznata greška na serveru.
Pozdrav.
Molimo Vas da pažljivo unosite podatke. Obratite pažnju na format telefonskog broja, razmake te kucajte karakter po karakter prilikom logovanja.
Sve gore navedeno je u redu, da nije ne bih došao do koraka 4 u aplikaciji. Niste me razumjeli. Vaš servis za provjeru verifikacionog koda od 4 broja koja se dobiju na mobitel u sms poruci, se ne mogu verificiratu sa vaše strane na vašem serveru. Znači problem je kada se unese 4-ni kod u aplikaciji Unifon i taj kod bi trebao da bude potvrđen i da se otvori aplikacija tj. da servis bude u funkciji, ali javlja gore navedenu grešku : povezivanje na servis - greška u kreiranju naloga - nepoznata greška na serveru.
- Telemach
#59838 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Proslijedit ćemo na provjeru.lion002 wrote:Telemach wrote:@lion002,lion002 wrote:Telemach: za aplikaciju Unifon na mobitel uredno dodje Verifikacioni Kod, ali nakon unosa koda i slijedeceg koraka tj. klikom na prijavu Vaš servis javlja: greška u kreiranju naloga - nepoznata greška na serveru.
Pozdrav.
Sve gore navedeno je u redu, da nije ne bih došao do koraka 4 u aplikaciji. Niste me razumjeli. Vaš servis za provjeru verifikacionog koda od 4 broja koja se dobiju na mobitel u sms poruci, se ne mogu verificiratu sa vaše strane na vašem serveru. Znači problem je kada se unese 4-ni kod u aplikaciji Unifon i taj kod bi trebao da bude potvrđen i da se otvori aplikacija tj. da servis bude u funkciji, ali javlja gore navedenu grešku : povezivanje na servis - greška u kreiranju naloga - nepoznata greška na serveru.
- hemed
#59839 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ti nedo bog televizori bi nekom dobro dosli da imaju lcd televizor, a sta sad neki ljudi imaju obicne guzonje, i plus juce covjek pita da zamjeni d3 mini za neki bolji resiver i napisali mu da mora platit 50 KM da mu se zamjeni i to je tebi ok ? jedino sto na telemachu ima a kod npr bh telekoma nema je jaci internet, ali zato bh telekom nudi telefone i ostale uredjaje svojim korisnicima, a sta su ovi nama ponudili osim kanala nekih nistaRugafet wrote:Hajde molim te, ako ima materijala kritikovat cemo ih zajedno. Ovo sto radis je cisto eto tek onako da nesto napises.hemed wrote:
Ne govorim o lojaliti glupostima i tako tim "ustedama" nego govorim da bi bilo krajnje vrijeme da uvedete i vi ovako nesto TV, mobitele i tako te stvari, a i krajnje vrijeme je da se pocne razmisljati i o mobilnoj telefoniji
Pricas o elti (preko deset godina sam koristio eltu) u kojoj se sve i svodi na lojality, tek od skora nude neke nedo Bog nikom televizore i to pod uslovom potpisivanja/obnavljanja ugovora. Mislim, stvarno bi se tm trebao na njih ugledat, tek onda bi bio sou na temi
- Rugafet
#59840 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
E sad si svega nadrobio. Svasta nesto, a nista veze nema sa onim sto sam ja napisao. Od nekom bi dobro dosao lcd jer sad ima guzonju do nekakve zamjene resivera kojeg ja nikad nisam spomenuo btw.hemed wrote:
ti nedo bog televizori bi nekom dobro dosli da imaju lcd televizor, a sta sad neki ljudi imaju obicne guzonje, i plus juce covjek pita da zamjeni d3 mini za neki bolji resiver i napisali mu da mora platit 50 KM da mu se zamjeni i to je tebi ok ? jedino sto na telemachu ima a kod npr bh telekoma nema je jaci internet, ali zato bh telekom nudi telefone i ostale uredjaje svojim korisnicima, a sta su ovi nama ponudili osim kanala nekih nista
Zakljucak da telemach za razliku od telekoma ima 'samo' jaci internet i bolju programsku je tek genijalnost. Sta je to sto jednog provajdera cini boljim u odnosu na drugog ako nisu internet i ponuda kanala?
- hemed
#59841 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
vec sam ti napisao, nebi 10 puta da pisem jedno te istoRugafet wrote:E sad si svega nadrobio. Svasta nesto, a nista veze nema sa onim sto sam ja napisao. Od nekom bi dobro dosao lcd jer sad ima guzonju do nekakve zamjene resivera kojeg ja nikad nisam spomenuo btw.hemed wrote:
ti nedo bog televizori bi nekom dobro dosli da imaju lcd televizor, a sta sad neki ljudi imaju obicne guzonje, i plus juce covjek pita da zamjeni d3 mini za neki bolji resiver i napisali mu da mora platit 50 KM da mu se zamjeni i to je tebi ok ? jedino sto na telemachu ima a kod npr bh telekoma nema je jaci internet, ali zato bh telekom nudi telefone i ostale uredjaje svojim korisnicima, a sta su ovi nama ponudili osim kanala nekih nista
Zakljucak da telemach za razliku od telekoma ima 'samo' jaci internet i bolju programsku je tek genijalnost. Sta je to sto jednog provajdera cini boljim u odnosu na drugog ako nisu internet i ponuda kanala?
-
Adrian1946
#59842 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
cinjenica je da Telemach mora unaprijediti svoje usluge dodati bolje kanale, internet malo pojacati makar za 20 posto veci nego sad i eto prilike da opet Telemach bude prvi na podrucju BIH.
- Telemach
#59843 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Adrian1946,Adrian1946 wrote:cinjenica je da Telemach mora unaprijediti svoje usluge dodati bolje kanale, internet malo pojacati makar za 20 posto veci nego sad i eto prilike da opet Telemach bude prvi na podrucju BIH.
Hvala na sugestiji o unapređenju usluga. Volimo čuti mišljenje korisnika i vjerujemo da ćemo opravdati status najboljeg provajdera.
-
DON_eARL
#59844 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
RTRS Plus na broju 69 kako mogu da vidim...Josip321 wrote:Kablovski operator mi je Telemah. Oni u ponudi nemaju RTRS plus. I sada to znači da ja od sveg rukometa mogu gledati samo Hrvatsku (koju jedinu puste). Ostale utakmice RTRS ne prenosi sem Srbije. I ako ona bude na tome plus kanalu onda znači da sam puša. Imaju li pravo zatamnjivati RTL i druge kanale kada netko prenosi utakmice koje nemaju nigdje drugdje na ponudi?
- Benq
#59845 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da ,tek je ubacen u programsku shemu pa mu jos EPG nisu aktivirali.DON_eARL wrote:RTRS Plus na broju 69 kako mogu da vidim...Josip321 wrote:Kablovski operator mi je Telemah. Oni u ponudi nemaju RTRS plus. I sada to znači da ja od sveg rukometa mogu gledati samo Hrvatsku (koju jedinu puste). Ostale utakmice RTRS ne prenosi sem Srbije. I ako ona bude na tome plus kanalu onda znači da sam puša. Imaju li pravo zatamnjivati RTL i druge kanale kada netko prenosi utakmice koje nemaju nigdje drugdje na ponudi?
- crnivrag
#59846 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Novosti:
U ponudu Telemach digitalne sheme je uvršten digitalni TV kanal:
1. "RTRS Plus" na poziciji 069 putem resivera, i na frekvenciji 642000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM.
Napomene:
1. Da bi pratili navedene digitalne TV i radio kanale, korisnici resivera trebaju napraviti reset resivera (ručno - gašenjem iz struje ili kroz meni: Meni -> Postavke -> Tehničke postavke -> Sistem -> Restart STB).
Korisnici DVB-C mreže (CI/CAM modula) trebaju skenirati navedene frekvencije (ručno, potpuno ili putem brzog skeniranja).
2. Telemach sada u digitalnoj ponudi nudi 224 TV kanala (171 u SD rezoluciji i 53 u HD rezoluciji), te 79 radio kanala (37 domaćih i 42 Stingray Music Choice radio kanala).
U ponudu Telemach digitalne sheme je uvršten digitalni TV kanal:
1. "RTRS Plus" na poziciji 069 putem resivera, i na frekvenciji 642000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM.
Napomene:
1. Da bi pratili navedene digitalne TV i radio kanale, korisnici resivera trebaju napraviti reset resivera (ručno - gašenjem iz struje ili kroz meni: Meni -> Postavke -> Tehničke postavke -> Sistem -> Restart STB).
Korisnici DVB-C mreže (CI/CAM modula) trebaju skenirati navedene frekvencije (ručno, potpuno ili putem brzog skeniranja).
2. Telemach sada u digitalnoj ponudi nudi 224 TV kanala (171 u SD rezoluciji i 53 u HD rezoluciji), te 79 radio kanala (37 domaćih i 42 Stingray Music Choice radio kanala).
- Radar71
#59847 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
bravo TelemachRadar71 wrote: Evo do druge runde tj nove dvije grupe i biće ok
- crnivrag
#59848 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Večeras rukometna utakmica: Hrvatska - Bjelorusija u 20:20 na kanalu RTRS Plus, a od sutra će vjerovatno biti dostupan i EPG (te logotip) na ovom kanalu.
-
kakaljin
#59849 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Postovani,Telemach wrote:@kakaljin,kakaljin wrote:Postovani telemach,
zasto je bila zatamnjena slika na prva tv kada je isla serija istina i lazi koja je do sada isla normalno bez ikakvih problema.
Zahtjev za zatamnjenje podnosi emiter.
onda napisite koji emiter ima prava i na kojem se taj sadrzaj moze gledati,
takodjer sto se tice ove serije ona vec ide duzi period tako da je glupo zatamnjivati nesto sto vec dugo traje, a taj emiter koji u BiH to sada pusta ide od pocetka, tako da korisnik koji gleda taj sadrzaj mora sada cekati i gatati kada ce doci do onog dijela gdje je pocelo zatamnjivanje.
Uredu live sadrzaj koji se odmah moze gledati kod drugog emitera, ali ove stvari koje sa kasnjenje krecu u BiH nije uredu, jedino da u isto vrijeme krecu sa emitovanjem serisjkog sadrzaja.
Ova konstatacija se odnosi na sve serije koje se sa kasnjenjem dodju kod emitera u BiH
-
DON_eARL
#59850 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/2255 ... nu-od-2100kakaljin wrote:Postovani,Telemach wrote:@kakaljin,kakaljin wrote:Postovani telemach,
zasto je bila zatamnjena slika na prva tv kada je isla serija istina i lazi koja je do sada isla normalno bez ikakvih problema.
Zahtjev za zatamnjenje podnosi emiter.
onda napisite koji emiter ima prava i na kojem se taj sadrzaj moze gledati,
takodjer sto se tice ove serije ona vec ide duzi period tako da je glupo zatamnjivati nesto sto vec dugo traje, a taj emiter koji u BiH to sada pusta ide od pocetka, tako da korisnik koji gleda taj sadrzaj mora sada cekati i gatati kada ce doci do onog dijela gdje je pocelo zatamnjivanje.
Uredu live sadrzaj koji se odmah moze gledati kod drugog emitera, ali ove stvari koje sa kasnjenje krecu u BiH nije uredu, jedino da u isto vrijeme krecu sa emitovanjem serisjkog sadrzaja.
Ova konstatacija se odnosi na sve serije koje se sa kasnjenjem dodju kod emitera u BiH