Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
old_spice

#58626 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by old_spice »

cuo sam pricu, doduse od ljudi vezanih za bhtelecom, da ce oni uskoro dobiti sk kanale, a da bi na telemach trebao moja tv sport, imal kakve istine o tome?
Dupli_skalp

#58627 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dupli_skalp »

crnivrag wrote:
eyesburn wrote: može li mi neko pomoći?
Potrebno je na mobitelu skinuti aplikaciju Wifi Analyzer i putem nje vidjeti koji wireless kanal je najmanje opterećen u tvojoj okolini, i onda podesiti wifi mrežu da se odašilje na tom kanalu, a također je potrebno bandwidth postaviti na 40 Mhz.
hvala na javljanju ;)

1. ima li šanse da je oslabio wifi čip na ovom epc3928?

2. koju tačnu wifi analyzer aplikaciju sa play store-a, ima ih barem 10 :-) ?
crnivrag

#58628 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

eyesburn wrote:
hvala na javljanju ;)

1. Ne vjerujem da je oslabio wifi chip.

2. Ovu aplikaciju: https://play.google.com/store/apps/deta ... i.analyzer
Radar71

#58629 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

old_spice wrote:cuo sam pricu, doduse od ljudi vezanih za bhtelecom, da ce oni uskoro dobiti sk kanale, a da bi na telemach trebao moja tv sport, imal kakve istine o tome?
moja tv sport :? :-? :shock: :o :-D :D :lol: :lol: :lol: :lol:
crnivrag

#58630 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Odgovor vezan za ukidanje kanala Eurosport News u okviru Telemach digitalne sheme:

Odgovor od ljudi koji uređuju Eurosport RS Facebook Fan page, a isti upis sam poslao i Eurosport HR fan page-u, pa čekam odgovor i od njih.

Image
old_spice

#58631 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by old_spice »

Radar71 wrote: moja tv sport :? :-? :shock: :o :-D :D :lol: :lol: :lol: :lol:
da, to je onaj kanal sto prenosi premier ligu bih
Dupli_skalp

#58632 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dupli_skalp »

crnivrag wrote:
eyesburn wrote:
hvala na javljanju ;)

1. Ne vjerujem da je oslabio wifi chip.

2. Ovu aplikaciju: https://play.google.com/store/apps/deta ... i.analyzer
hvala, probat ću, pa javim se kasnije :wink:
Telemach

#58633 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

eyesburn wrote:
crnivrag wrote:
eyesburn wrote: može li mi neko pomoći?
Potrebno je na mobitelu skinuti aplikaciju Wifi Analyzer i putem nje vidjeti koji wireless kanal je najmanje opterećen u tvojoj okolini, i onda podesiti wifi mrežu da se odašilje na tom kanalu, a također je potrebno bandwidth postaviti na 40 Mhz.
hvala na javljanju ;)

Zdravo eyesburn,
Predlažemo da nam dostavite kontakt broj, kako bismo Vas pozvali. Rado ćemo provjeriti sve što je potrebno, moguće da su interferencije u pitanju.
avaks

#58634 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Ima li iko od korisnika TGE paketa da je dobio Ubee Gateway (ovo kino sa 5Ghz wifi)?!
Dupli_skalp

#58635 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dupli_skalp »

@crnivrag

imaš PP ;)

@telemach

pokušat ću prvo probati sa ovim što kolega @crnivrag predlaže, ukoliko ne bude pomaka, javljam se vama :wink:
svilenjak

#58636 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by svilenjak »

@telemach
Uskoro mi ističe ugovor za paket Trio Grande Family. Pošto niko u kući ne koristi fixni telefon želim se prebaciti na Duo Grande Family. Da li je to moguće bez novog ugovora o obaveznom trajanju (12/24 mjeseca)?
Telemach

#58637 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

svilenjak wrote:@telemach
Uskoro mi ističe ugovor za paket Trio Grande Family. Pošto niko u kući ne koristi fixni telefon želim se prebaciti na Duo Grande Family. Da li je to moguće bez novog ugovora o obaveznom trajanju (12/24 mjeseca)?
Zdravo svilenjak,
Nakon isteka Ugovorne obaveze možete preći na navedeni paket s tim što je potrebno potpisati novi Ugovor.
zateznistub

#58638 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Moze li ovo bolje?

Image
A ovo je preko wi fi

Image
Napominjem da je tokom mjerenja brzine, ova prikazana samo pred kraj. Tokom mjerenja je dosta manja
Last edited by zateznistub on 04/01/2018 13:34, edited 1 time in total.
crnivrag

#58639 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

zateznistub wrote:Moze li ovo bolje?

Image
Ako si mjerio putem wireless mreže koja se emituje na frekvenciji od 2,4 Ghz, onda je moguće da postoji interferencija signala iz okoline koji koriste isti mrežni kanal, pa je potrebno promijeniti kanal emitovanja na onaj koji je najmanje opterećen.

Inače 2,4 Ghz mreža može isporučiti brzine do 50 Mbps putem wifi konekcije, dok 5 Ghz mreža može dati punu brzinu koju koristiš u okviru paketa, kao i direktno mjerenje putem UTP kabla.
Benq

#58640 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

avaks wrote:Ima li iko od korisnika TGE paketa da je dobio Ubee Gateway (ovo kino sa 5Ghz wifi)?!
Ima , taj modem sam dobio kad sam tek prikljucio paket , radi vec dvije godine bez greske.
Telemach

#58641 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Image
A ovo je preko wi fi

Image
Napominjem da je tokom mjerenja brzine, ova prikazana samo pred kraj. Tokom mjerenja je dosta manja

Može naravno, dostavite nam podatke u inbox, odmah provjerimo sve što je potrebno :)
zateznistub

#58642 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

crnivrag wrote:

Image
Ako si mjerio putem wireless mreže koja se emituje na frekvenciji od 2,4 Ghz, onda je moguće da postoji interferencija signala iz okoline koji koriste isti mrežni kanal, pa je potrebno promijeniti kanal emitovanja na onaj koji je najmanje opterećen.

Inače 2,4 Ghz mreža može isporučiti brzine do 50 Mbps putem wifi konekcije, dok 5 Ghz mreža može dati punu brzinu koju koristiš u okviru paketa, kao i direktno mjerenje putem UTP kabla.
Gornji rezultat je mjeren žicom i napominjem da je samo pred kraj mjerenja brzina je ovolika a tokom mjerenja se kreće između 5-10.
Postoji li lista uređaja koji podržavaju ovu 5 ghz mrežu a i da li je iPhone među njima?
avaks

#58643 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Prvi test mu je preko računara i očajna brzina... Ali što je najžalosnije piše da je brže nego 93% države :run:
Sve neki prosječni korisnici jbt :evil:
odmor

#58644 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Danas naletio na ovaj aktuelni letak od Telemacha. Popusti za nove korisnike (prije par stranica neko je slikao taj letak). Zanima me posto mi je bratu jesenas isteko ugovor a on ima trio grande je li vaze ista pravila i za obnavljanje ugovora kao i za nove korisnike?
avaks

#58645 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Benq wrote:
avaks wrote:Ima li iko od korisnika TGE paketa da je dobio Ubee Gateway (ovo kino sa 5Ghz wifi)?!
Ima , taj modem sam dobio kad sam tek prikljucio paket , radi vec dvije godine bez greske.
Danke.. Moram se konsultovati onda sa ovima iz nadležnog sektora :mrgreen:
Ja sam još na starom Ciscu bez 5Ghz... Kako li su mene uzeli na priču ne znam, ide žalba oma i minus :lol:
crnivrag

#58646 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

zateznistub wrote: Gornji rezultat je mjeren žicom i napominjem da je samo pred kraj mjerenja brzina je ovolika a tokom mjerenja se kreće između 5-10.
Postoji li lista uređaja koji podržavaju ovu 5 ghz mrežu a i da li je iPhone među njima?
Provjeriću, samo mi reci koji model iPhone-a je u pitanju?
Telemach

#58647 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

odmor wrote:Danas naletio na ovaj aktuelni letak od Telemacha. Popusti za nove korisnike (prije par stranica neko je slikao taj letak). Zanima me posto mi je bratu jesenas isteko ugovor a on ima trio grande je li vaze ista pravila i za obnavljanje ugovora kao i za nove korisnike?
Zdravo odmor,
Uvjete korištenja akcijske ponude za postojeće korisnike možete pogledati na stranici https://telemach.ba/paketi/paketi
Benq

#58648 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

avaks wrote: Danke.. Moram se konsultovati onda sa ovima iz nadležnog sektora :mrgreen:
Ja sam još na starom Ciscu bez 5Ghz... Kako li su mene uzeli na priču ne znam, ide žalba oma i minus :lol:
Meni je tada bilo svejedno koji cu modem dobiti , ali eto potrefilo se da mi odmah prikljuce Ubee i nekom srecom nisam imao s njim nikakvih problema dok je ipak bilo nekih korisnika na forumu koji su se zalili na taj modem, vjerovatno ih zapao los primjerak..
crnivrag

#58649 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Image
A ovo je preko wi fi

Image
Usput, vrlo je moguće da ti je još uvijek puštena testna brzina, pošto si nedavno priključio paket, a potrebno je 10-ak radnih dana da se pusti puna brzina deklarisana ugovorom za potpisani paket.
zateznistub

#58650 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

crnivrag wrote:
zateznistub wrote: Gornji rezultat je mjeren žicom i napominjem da je samo pred kraj mjerenja brzina je ovolika a tokom mjerenja se kreće između 5-10.
Provjeriću, samo mi reci koji model iPhone-a je u pitanju?
Hajde, ako ti nje zahmet, provjeri:

iPhone se
Alcatel idol 4
Huawei p9
Lenovo tab3 805f
:)
Locked