Scrollaj skroz dole i aktiviraj, ili odmah na home sa desne strane imas. Imas i drugu opciju, nazoves telemach i aktiviraju ti ako ne znas naci na stranici, a trebao bi znati vala naci jer je upecatljivo.Gray wrote:@Telemach Vidio sam da su HBO kanali otkljčani do 15 januara i piše da se radi aktivacija na mojtelemach.ba, međutim ja nigdje ne mogu da nađem opciju za aktivaciju toga? Kako tačno se aktivira?
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- diablobih
#58526 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- chakany
#58527 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Odlučio sam da ponovim svoj post od 1. decembra, i ponavljat ću ga dok se ne riješe ovi problemčići.
1. RTL Living, slika znatno lošija nego prije,
2. RTV USK problem u prijemu slike,
3. SK1 HD i problematika oko kvaliteta slike
4. Bivši Nat Geo HD, koji je zamjenjen sa programom koji ide i na SD varijanti.
5. Pojedini kanali ne idu preko cijelog ekrana na EON-u, nego u smanjenoj verziji.
Od decembra do danas, samo je riješen problem vezano za EPG na ATV-u, i taj problem sam obrisao. Nadam se da će uskoro biti riješeni svi problemi.
5. Pojedini kanali ne idu preko cijelog ekrana na EON-u, nego u smanjenoj verziji.
Od decembra do danas, samo je riješen problem vezano za EPG na ATV-u, i taj problem sam obrisao. Nadam se da će uskoro biti riješeni svi problemi.
-
Gray
#58528 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod mene nema, na home nema ništa, piše samo trenutno stanje, ispod pogledaj račune i desno preuzmi uplatnicum i to je to. Nigdje drugo nisam našao također, ni na tabovima televizija, računi, nigdje.
- crnivrag
#58529 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li koristiš neki paket, ili samostalnu uslugu digitalne TV?Gray wrote:Kod mene nema, na home nema ništa, piše samo trenutno stanje, ispod pogledaj račune i desno preuzmi uplatnicum i to je to. Nigdje drugo nisam našao također, ni na tabovima televizija, računi, nigdje.
Jesi li korisnik neke od akviziranih kompanija, i ako jesi, da li si prešao na Telemach ponudu?
-
Gray
#58531 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag wrote:Da li koristiš neki paket, ili samostalnu uslugu digitalne TV?Gray wrote:Kod mene nema, na home nema ništa, piše samo trenutno stanje, ispod pogledaj račune i desno preuzmi uplatnicum i to je to. Nigdje drugo nisam našao također, ni na tabovima televizija, računi, nigdje.
Jesi li korisnik neke od akviziranih kompanija, i ako jesi, da li si prešao na Telemach ponudu?
Duo net Family je kod mene, ugovor na 2 godine direktno sa telemachom, nije ni jedna od akviziranih komapnija. Kod mene nema ovo na slici iznad.
- diablobih
#58532 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nazovi ih, mislim da ima, mora imati, ali ako ne mozes naci, nazovi i aktivirat ce ti.
-
tnt-tunja
#58533 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U POTPUNOSTI PODRZAVAM I SLAZEM SE. NE ZNAM IMAJU LI JOS NEKI KORACI KOJE MOZEMO PODUZETI PO PITANJU OVOG. Ja sam zvao nekad u novembru cini mi se, da bi mi gospodjica na liniji ponudila mjesec dana besplatno HD paket. Pitam se zasto se to nudi ako ja nisam u pravu. Ja sam inicirao samo problem vezan za SK.chakany wrote:Odlučio sam da ponovim svoj post od 1. decembra, i ponavljat ću ga dok se ne riješe ovi problemčići.
Taj 1 mjesec HD paketa nikako nije rijesio moj problem te ponovno pitam Telemach zasto se ne ocituju po tom pitanju i kada se to misli dovesti u prvobitno stanje???
-
nema me tamo
#58534 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
E da bas pitam kad ugasim ovaj internet modem nazad pa ga odma upalim da li se automatski mijenja ip adresa?
-
Jun
#58535 Kakav je telemach internet, telefon i kanali?
Ja uskoro mislim otvoriti firmu kojoj će biti potreban brz internet i morati će se koristiti telefon za pozive i razgovore i nisam sebi 100% siguran ko je najbolji izbor za tu uslugu na bh tržištu i guglao sam i našao sam neke vebstranice koje hvale Telemach ali nemaju dokaza za njihov odličan kvalitet. Sad mislim ima li već u BiH ljudi koji su sebi izabrali neki paket od njih i šta oni misle o njemu? I imam ova pitanja na njih?
Koji paket je najbolje uzeti?
Puca li stalno internet konekcija ili je stabilna?
Koji WiFi Router se dobije?
Koji telefon se dobije? Fiksni ili pametni?
Kakav digitalni reciever se dobije?
Kakav je kvalitet slike kablovske televizije(mislim je li bolja od drugih operatera) i jesu li kanali stalno u ponudi ili nestaju li ponekad?
Može li neko od vas uraditi Speedtest na http://beta.speedtest.net/de da vidim koju brzinu interneta oni nude na tržištu i onda razultat uslikati i postaviti Screenshot ovdje u forumu ili negdje drugdje na internetu gdje se može vidjeti?
Je li bolji od konkurenata koji ste ranije koristili?
Za one koji misle da znaju ko je najbolji i najpovoljniji za telefoniranje u BiH, koji nudi najbrži internet i najkvalitetniju kablovsku televiziju ko je to?
Koji paket je najbolje uzeti?
Puca li stalno internet konekcija ili je stabilna?
Koji WiFi Router se dobije?
Koji telefon se dobije? Fiksni ili pametni?
Kakav digitalni reciever se dobije?
Kakav je kvalitet slike kablovske televizije(mislim je li bolja od drugih operatera) i jesu li kanali stalno u ponudi ili nestaju li ponekad?
Može li neko od vas uraditi Speedtest na http://beta.speedtest.net/de da vidim koju brzinu interneta oni nude na tržištu i onda razultat uslikati i postaviti Screenshot ovdje u forumu ili negdje drugdje na internetu gdje se može vidjeti?
Je li bolji od konkurenata koji ste ranije koristili?
Za one koji misle da znaju ko je najbolji i najpovoljniji za telefoniranje u BiH, koji nudi najbrži internet i najkvalitetniju kablovsku televiziju ko je to?
-
TRANCE
#58536 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I kod mene na HS-u sličan problem zadnjih nekoliko dana: brzina znatno manja od ugovorenih 80/5 mbps, a ping 20-30 ms veći nego prije:anes66 wrote:Telemach wrote:@all
Sretna i uspješna Nova godina ekipi kojoj nismo odgovorili na čestitke.
Nadamo se da ste vedri i pozitivni ušli u Novu godinu i da ćemo imati više pozitivnih komentara i druženja na temi.
Djelovanjem na temi želimo biti Vama korisnicima i potencijalnim korisnicima od maximalne pomoći, kada su u pitanju Telemach usluge.
Obzirom da ste nas zatrpali što čestitkama, što upitima u pp, nastavljamo časkati, družiti se i pomagati. ( U inboxu smo, na sve upite i poruke odgovaramo onim redoslijedom kako su i pristizale, molimo vas za strpljenje. Javimo vam se brzo)
Dobar Dan dali moze provjera interneta 3 puta test uradjen i ovo traje vec par dana podatke cu vam poslati privatno
80/5mbps
http://beta.speedtest.net/result/6929929091
http://beta.speedtest.net/result/6929935439
http://beta.speedtest.net/result/6929937729
http://beta.speedtest.net/result/6931402109
- Telemach
#58537 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Adoxxx,Adoxxx wrote:Istekao mi je ugovor, jesam li u obavezi otici do telemacha?
Da li ce mi ako ponovo potpisem ugovor biti isti uslovi kao i sa prvim ugovorom (prvih 6 mj 20% jeftinije)?
Predlažemo da nam u pp pošaljete korisničke podatke i kontakt broj.
Kolege će Vas pozvati i detaljno upoznati s ponudom i pogodnostima. Ugovor možete potpisati na našem Korisničkom servisu, ukoliko Vam doalazak na Korisnički predstavlja problem, Ugovor Vam možemo poslati poštom ili po akviziteru.
- Telemach
#58538 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jutro anese,anes66 wrote:Telemach wrote:@all
Nadamo se da ste vedri i pozitivni ušli u Novu godinu i da ćemo imati više pozitivnih komentara i druženja na temi.
Djelovanjem na temi želimo biti Vama korisnicima i potencijalnim korisnicima od maximalne pomoći, kada su u pitanju Telemach usluge.
Obzirom da ste nas zatrpali što čestitkama, što upitima u pp, nastavljamo časkati, družiti se i pomagati. ( U inboxu smo, na sve upite i poruke odgovaramo onim redoslijedom kako su i pristizale, molimo vas za strpljenje. Javimo vam se brzo)
Dobar Dan dali moze provjera interneta 3 puta test uradjen i ovo traje vec par dana podatke cu vam poslati privatno
80/5mbps
Nalog za provjeru usluga po Vašem Ugovoru je izdat.
- Telemach
#58539 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jutro sencobih,sencobih wrote:Važi li čestitka i za nas koji imamo samo analognu, ili je samo za digitalne pakete? SamopitamTelemach wrote:@all
Čestitka važi za sve učesnike na temi.
Ukoliko se Vaš upit odnosi na Novogodišnju magiju, ona važi za sve D3 korisnike.
Ukoliko niste digitalizirali Vaše usluge predlažemo Vam akciju besplatne digitalizacije.
- Rugafet
#58540 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach, samo da te podsjetim da mi urgiraš za ono o čemu sam ti pisao.
Hvala.
Hvala.
- Telemach
#58541 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jutro Gray,Gray wrote:crnivrag wrote:Da li koristiš neki paket, ili samostalnu uslugu digitalne TV?Gray wrote:Kod mene nema, na home nema ništa, piše samo trenutno stanje, ispod pogledaj račune i desno preuzmi uplatnicum i to je to. Nigdje drugo nisam našao također, ni na tabovima televizija, računi, nigdje.
Duo net Family je kod mene, ugovor na 2 godine direktno sa telemachom, nije ni jedna od akviziranih komapnija. Kod mene nema ovo na slici iznad.
Javite nam se u inbox, kako bismo aktivirali Novogodišnju magiju na Vašem Ugovoru.
- Telemach
#58542 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Magija na Vašem Ugovoru je aktiviranaGray wrote:crnivrag wrote:Da li koristiš neki paket, ili samostalnu uslugu digitalne TV?Gray wrote:Kod mene nema, na home nema ništa, piše samo trenutno stanje, ispod pogledaj račune i desno preuzmi uplatnicum i to je to. Nigdje drugo nisam našao također, ni na tabovima televizija, računi, nigdje.
- Telemach
#58543 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pošto je globalni problem s nedostatkom IP adresa na protokolu TCP/IPv4 ne možemo uticati na promjenu IP adresa i samo dodjeljivanje. Potrebno je da isključite modem na duži vremenski period od nekoliko sati da bi se ista promijenila.nema me tamo wrote:E da bas pitam kad ugasim ovaj internet modem nazad pa ga odma upalim da li se automatski mijenja ip adresa?
- Telemach
#58544 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Rugafet,Rugafet wrote:@Telemach, samo da te podsjetim da mi urgiraš za ono o čemu sam ti pisao.
Hvala.
Urgirali, čekamo povratne informacije
- Telemach
#58545 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zamolićemo Vas za korisničke ppodatke u pp, kako bismo izvršili provjeru.TRANCE wrote: I kod mene na HS-u sličan problem zadnjih nekoliko dana: brzina znatno manja od ugovorenih 80/5 mbps, a ping 20-30 ms veći nego prije:
http://beta.speedtest.net/result/6931402109
- Rugafet
#58546 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach wrote:Zdravo Rugafet,Rugafet wrote:@Telemach, samo da te podsjetim da mi urgiraš za ono o čemu sam ti pisao.
Hvala.
Urgirali, čekamo povratne informacije
- crnivrag
#58547 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Obavijest:
Nakon skoro sedmicu dana vratio se signal na kanalu "TV USK" sa analognom slikom loše rezolucije, zrnastnom, punom snijega, generalno loše kvalitete, te zvukom koji krči kada se resiver/TV pojača na malo jaču razinu zvuka.
Inače sam kontaktirao TV USK sa upitom da li postoji mogućnost da se Telemach-u isporuči digitalni signal koji je bio prisutan od aprila do septembra prošle godine.
Kontaktirao sam i TV OSM sa upitom da li postoji mogućnost da da se Telemach-u isporuči digitalni signal umjesto trenutnog zemaljskog koji reemituju u okviru digitalne ponude.
I naposljetku sam pokušao kontaktirati telefonom TV Istočno Sarajevo, ali su im svi brojevi ugašeni (a firma je u stečaju od 2016-te godine), pa sam im poslao i e-mail sa upitom u vezi signala koji ustupaju Telemach-u na reemitiranje, koji trenutno ima duplu sliku.
Nakon skoro sedmicu dana vratio se signal na kanalu "TV USK" sa analognom slikom loše rezolucije, zrnastnom, punom snijega, generalno loše kvalitete, te zvukom koji krči kada se resiver/TV pojača na malo jaču razinu zvuka.
Inače sam kontaktirao TV USK sa upitom da li postoji mogućnost da se Telemach-u isporuči digitalni signal koji je bio prisutan od aprila do septembra prošle godine.
Kontaktirao sam i TV OSM sa upitom da li postoji mogućnost da da se Telemach-u isporuči digitalni signal umjesto trenutnog zemaljskog koji reemituju u okviru digitalne ponude.
I naposljetku sam pokušao kontaktirati telefonom TV Istočno Sarajevo, ali su im svi brojevi ugašeni (a firma je u stečaju od 2016-te godine), pa sam im poslao i e-mail sa upitom u vezi signala koji ustupaju Telemach-u na reemitiranje, koji trenutno ima duplu sliku.
- odmor
#58548 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@crnivrag hajd mogu razumjeti da su crnogorski, hrvatski i srpski kanali "regionalni".. ali kakav je region Makedonija? Pa Madjarska i Albanija su nam znatno blizi 
-
EasyWay
#58549 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poz svima. Ima li neka procedura da se fiksni bežični telefon koji je korišten u sklopu Moja tv, osposobi na telemach mreži? Nisam zadovoljan ovim bijelim telefonom koji sam dobio od njih, pa bi volio ovaj stari vratiti u funkciju. Da li treba neko dekodiranje telefona ili šta već, kako bi radio na drugoj fiksnoj mreži ? Hvala
-
dječak sa šibicama
#58550 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moze, podneses zahtjev u Telekomu i mislim da te oni zovnu da odneses uredjaj na Maltu u glavnu postu, brzo dekodiraju.EasyWay wrote:Poz svima. Ima li neka procedura da se fiksni bežični telefon koji je korišten u sklopu Moja tv, osposobi na telemach mreži? Nisam zadovoljan bijelim telefonom koji sam dobio od njih, pa bi volio ovaj stari vratiti u funkciju. Da li treba neko dekodiranje telefona ili šta već, kako bi radio na drugoj fiksnoj mreži ? Hvala
Medjutim, neki ljudi koji su to uradili, imaju problem, veliki problem... ne moze ih niko dobiti ko zove sa BH Telecoma, ne znam zasto, moja rodica ima taj problem i jos par prijatelja. Kad ih zoves sa BH Telecom broja, zvoni tebi u slusalici, ali ne zvoni njihov uredjaj.
Telemach tvrdi da oni nemaju nista sa tim, BH Telecom se pravi blesav.