Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Radar71
#57901 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@dembele koliko je vito pouzdan?
vezano za januar 
Last edited by Radar71 on 24/12/2017 22:24, edited 1 time in total.
- kokikol
#57902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
orion aplikacija i imate filmbox i docubox a i nisu nešto ja ih ponekad gledam naravno preko android boxa
- kokikol
#57903 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo samo radi Radara ne puštajte pink paket da se čovjek ne živcira 
- MTV
#57904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vito radi u Total TV Slovenija. Tako da je i vise nego pouzdan.Radar71 wrote:@dembele koliko je vito pouzdan?vezano za januar
- dembele
#57905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ono što najavi to i bude. Za ove pink kanale nema informacije ali najavljuje neke novitete za januar u oviru Total Tv, ali nije bio konkretan. Uglavnom baci, onu, očekujte iznenađenje i katanacRadar71 wrote:@dembele koliko je vito pouzdan?vezano za januar
- Telemach
#57906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo kakaljin,kakaljin wrote:Kako gledati HBO GO testno sada, kada se pokusam registrovati kaze da ne moze, a imam kod i pusten mi je testno HBO premium paket
Niste precizirali želite li uslugu preko aplikacije na tv-u ili preko browsera na računaru ?
Idete na portal mojtelemach.ba
i registrujete se
- fusion_ba
#57907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
hipija wrote:Nikad se nisu javno izjasnili šta je razlog tome.kakaljin wrote:
To mi nije jasno da filmbox paket nema u telemachu
Nema ih ni na EON-u kod Total TV korisnika.
-
kakaljin
#57908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Postovani,Telemach wrote:Zdravo kakaljin,kakaljin wrote:Kako gledati HBO GO testno sada, kada se pokusam registrovati kaze da ne moze, a imam kod i pusten mi je testno HBO premium paket
Niste precizirali želite li uslugu preko aplikacije na tv-u ili preko browsera na računaru ?
Idete na portal mojtelemach.batelevizija
HBOOD
HBOGO
Registruj se na HBOGO klikom OVDJE
i registrujete se
kada kliknem da se registrujem pise mi niste pretplaceni na uslugu HBO GO ili HBO premium paket. Za vise informacija molimo kontaktirajte svog operatera.
Planiram da testiram i preko android aplikacije na tv-u, i preko racunara pa da vidim kako radi i sta ima
- Benq
#57909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako ti je aktiviran HBO Premium paket , idi na http://www.hbogo.ba , klikni na Prijava , "pretplata preko operatera" prijava , Vas operator izaberi Telemach i otvorit ce ti se polja za mail i password , tu uneses login podatke koje koristis za mojtelemach portal.kakaljin wrote: kada kliknem da se registrujem pise mi niste pretplaceni na uslugu HBO GO ili HBO premium paket. Za vise informacija molimo kontaktirajte svog operatera.
Planiram da testiram i preko android aplikacije na tv-u, i preko racunara pa da vidim kako radi i sta ima
EDIT: Ako se prvi put registrujes na hbogo portal , klikni na Registracija , Pretplata preko operatera (izaberi Telemach) , uneses aktivacijski kod koji mozes naci na mojtelemach portalu pod Televizija - HBOGO i dole popunis ostala polja i registrujes se.
-
kakaljin
#57910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I to sam pokusao izbaci mi poruku da korisnik nije u bazi podataka.Benq wrote:Ako ti je aktiviran HBO Premium paket , idi na http://www.hbogo.ba , klikni na Prijava , "pretplata preko operatera" prijava , Vas operator izaberi Telemach i otvorit ce ti se polja za mail i password , tu uneses login podatke koje koristis za mojtelemach portal.kakaljin wrote: kada kliknem da se registrujem pise mi niste pretplaceni na uslugu HBO GO ili HBO premium paket. Za vise informacija molimo kontaktirajte svog operatera.
PS: vidim da si editovao post, sve sam to uradio i izbaci mi onu poruku koju sam u postu prije napisao da nisam pretplacen na paket
Last edited by kakaljin on 24/12/2017 23:31, edited 1 time in total.
- diablobih
#57911 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Najbolje ti je benq objasnio, ali eto meni nije htjelo, i kad sam nazvao centralu, odmah je proradilo.
- crnivrag
#57912 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pošto sada ne mogu da redovno pratim sva dešavanja na temi, uspio sam upratiti da je @chakany pitao (ukoliko se uvede Pink paket), koliko programskih frekvencija bi trebalo osloboditi.
Pošto pinkovih kanala ima oko 60 (u ponudi imamo već 5), dakle potrebno je "ugurati" još 55 SD Pink kanala, dakle pošto na trenutnim frekvencijama ima mjesta za možda još max. desetak SD kanala, dakle ostalih 45/15 koliko može stati po jednoj digitalnoj frekvenciji bi značilo oslobađanje još 3 analogne frekvencije, odnosno ukidanje 3 kanala iz analogne ponude.
Pošto pinkovih kanala ima oko 60 (u ponudi imamo već 5), dakle potrebno je "ugurati" još 55 SD Pink kanala, dakle pošto na trenutnim frekvencijama ima mjesta za možda još max. desetak SD kanala, dakle ostalih 45/15 koliko može stati po jednoj digitalnoj frekvenciji bi značilo oslobađanje još 3 analogne frekvencije, odnosno ukidanje 3 kanala iz analogne ponude.
- dembele
#57913 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@crni
Imaju 54 pink kanala uključujući 8 za odrasle. Ako budu uzimali samo sa satelita onda dolazi ukupno 30 kanala, a ako bi radila optika iz Beograda onda 54 kanala minus 5 koji su već u ponudi.
Imaju 54 pink kanala uključujući 8 za odrasle. Ako budu uzimali samo sa satelita onda dolazi ukupno 30 kanala, a ako bi radila optika iz Beograda onda 54 kanala minus 5 koji su već u ponudi.
- crnivrag
#57914 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa dobro kako god okreneš, opet je dosta kanala koje bi trebalo uvrstiti i opet računicom dođemo do oslabađanja 3 frekvencije, odnosno izbacivanja 3 analogna kanala iz ponude, s tim da bi došlo do još nekih promjena u analognoj shemi, jer Pink traži koliko se sjećam da najmanje 5 kanala bude dio analogne ponude, a trenutno su samo 2 kanala dio analogne ponude i to Pink BH i Pink Music.dembele wrote:@crni
- fusion_ba
#57915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na sat forumu kažu da se ipak radi o kanalima koji su već na satelitu, a njih je tridesetak. Total već ima Pink BH, Pink 2, Plus, Extra, Music i Kids, kao i Pink Folk koji se može dodati na FTA listu.

Posljednji na listi je Pink 2 samo ga nisam uhvatio u sceenshotu
Možda eventualno na satelitu neki manje atraktivan kanal zamijene zanimljivijim.

Posljednji na listi je Pink 2 samo ga nisam uhvatio u sceenshotu
- dembele
#57916 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da, to je ta lista sa satelita. Ukupno 30 kanala. 
- crnivrag
#57917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zapravo Pink nudi 54 kanala u okviru Pink paketa, a to bi bili sljedeći kanali (ukoliko se dobije puni paket optikom):
Pink
Pink 2
Pink 3 Info
Pink M
Pink BH
Pink Plus
Pink Extra
Pink Film
Pink Premium
Pink Movies
Pink Family
Pink Action
Pink Comedy
Pink Crime & Mystery
Pink Sci-Fi & Fantasy
Pink Thriller
Pink Horror
Pink Classic
Pink Western
Pink World Cinema
Pink Pedia
Pink Serije
Pink Soap
Pink Romance
Pink LoL
Pink Ha Ha
Pink Music
Pink Music 2
Pink Hits
Pink Hits 2
Bravo Music
City Play
Pink 'n' Roll
Pink Koncert
Pink Folk 1
Pink Folk 2
Pink World
Pink Zabava
Pink Style
Pink Fashion
Pink Show
Pink Kuvar
Pink Reality
Pink Kids
Pink Super Kids
Fight Network
Pink Erotic 1
Pink Erotic 2
Pink Erotic 3
Pink Erotic 4
Pink Erotic 5
Pink Erotic 6
Pink Erotic 7
Pink Erotic 8
Pink
Pink 2
Pink 3 Info
Pink M
Pink BH
Pink Plus
Pink Extra
Pink Film
Pink Premium
Pink Movies
Pink Family
Pink Action
Pink Comedy
Pink Crime & Mystery
Pink Sci-Fi & Fantasy
Pink Thriller
Pink Horror
Pink Classic
Pink Western
Pink World Cinema
Pink Pedia
Pink Serije
Pink Soap
Pink Romance
Pink LoL
Pink Ha Ha
Pink Music
Pink Music 2
Pink Hits
Pink Hits 2
Bravo Music
City Play
Pink 'n' Roll
Pink Koncert
Pink Folk 1
Pink Folk 2
Pink World
Pink Zabava
Pink Style
Pink Fashion
Pink Show
Pink Kuvar
Pink Reality
Pink Kids
Pink Super Kids
Fight Network
Pink Erotic 1
Pink Erotic 2
Pink Erotic 3
Pink Erotic 4
Pink Erotic 5
Pink Erotic 6
Pink Erotic 7
Pink Erotic 8
Last edited by crnivrag on 25/12/2017 01:05, edited 2 times in total.
- fusion_ba
#57918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da, nudi 53 ali na satelitu imaju 30 i navodno tih 30 treba krenuti na Totalu. Za Telemach niko ništa ne govori.
-
kakaljin
#57919 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mogli bi isto duplirane SD i HD kanale da ukinu SD verzije. A najbolje da ukinu kompletnu analogiju i dobiju dosta slobodnog prostora i vrate sve kanale na puni signal bez sakacenja kanalacrnivrag wrote:Pošto sada ne mogu da redovno pratim sva dešavanja na temi, uspio sam upratiti da je @chakany pitao (ukoliko se uvede Pink paket), koliko programskih frekvencija bi trebalo osloboditi.
-
kakaljin
#57920 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telecom ih dobija optikom tako da nije problem dobiti svih 53fusion_ba wrote:Da, nudi 53 ali na satelitu imaju 30 i navodno tih 30 treba krenuti na Totalu. Za Telemach niko ništa ne govori.
- dembele
#57921 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Čini mi se da su ovaj City Play i Fight Network posljednji kanali koji su pridodati ukupnoj cifri. Prije toga pink lol i pink hahacrnivrag wrote:Zapravo Pink nudi 55 kanala u okviru Pink paketa, a to bi bili sljedeći kanali (ukoliko se dobije puni paket optikom):
Pink
Pink 2
Pink 3 Info
Pink M
Pink BH
Pink Plus
Pink Extra
Pink Film
Pink Premium
Pink Movies
Pink Family
Pink Action
Pink Comedy
Pink Crime & Mystery
Pink Sci-Fi & Fantasy
Pink Thriller
Pink Horror
Pink Classic
Pink Western
Pink World Cinema
Pink Pedia
Pink Serije
Pink Soap
Pink Romance
Pink Lol
Pink Ha Ha
Pink Music
Pink Music 2
Pink Hits
Pink Hits 2
Bravo Music
City Play
Pink 'n' Roll
Pink Koncert
Pink Parada
Pink Folk 1
Pink Folk 2
Pink World
Pink Zabava
Pink Style
Pink Fashion
Pink Show
Pink Kuvar
Pink Reality
Pink Kids
Pink Super Kids
Fight Network
Pink Erotic 1
Pink Erotic 2
Pink Erotic 3
Pink Erotic 4
Pink Erotic 5
Pink Erotic 6
Pink Erotic 7
Pink Erotic 8
- dembele
#57922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako si dobro upratio spomenut je samo Total BiH, pa na osnovu toga i izvodimo zaključak da će se isto primjeniti na Telemach, iako naravno, uopće ne mora značiti.fusion_ba wrote:Da, nudi 53 ali na satelitu imaju 30 i navodno tih 30 treba krenuti na Totalu. Za Telemach niko ništa ne govori.
- MTV
#57923 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Elta kabel/TXtv ima u analognoj ponudi samo Pink BH i Pink Premium a u digitali komplet pink paket. Tako da to "pink trazi toliko kanala u analogiji" pada u vodu i to je samo rekla kazala koji se vrtiolo po forumima. Jedino sto Pink trazi je 1 euro po korisniku.crnivrag wrote: ...s tim da bi došlo do još nekih promjena u analognoj shemi, jer Pink traži koliko se sjećam da najmanje 5 kanala bude dio analogne ponude, a trenutno su samo 2 kanala dio analogne ponude i to Pink BH i Pink Music.
Ovakav je bio redosljed:dembele wrote:
Čini mi se da su ovaj City Play i Fight Network posljednji kanali koji su pridodati ukupnoj cifri. Prije toga pink lol i pink haha
- Fight Network ide u HD formatu, u pitanju je reemitovanje kanadskog kanala. Zamijenio je dotadasnju pink Nostalgiju.
- Onda su pokrenuti pink LOL i pink HA HA.
- Kanal Pink Parada je rebrendovan u City Play.
- dembele
#57924 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zahvaljujem muzički druže 
- MTV
#57925 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Uvijek na usluzi 
Bilo je tu jos dosta rebrandiga u pinkovom paketu al to nije vise vazno.
Bilo je tu jos dosta rebrandiga u pinkovom paketu al to nije vise vazno.