Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Mr.Who

#57626 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mr.Who »

kakaljin wrote:
Mr.Who wrote:Pridružio bih se @kakaljin u prijedlogu da nam na DVB-C takođe otključate kanale u ovom promotivnom periodu.Takođe mi nije jasno zašto ste zaključali neke kanale na DVB-C (primjer FOX, Cinestar Action, Nova TV itd.) ako ih već imam u pretplati mogu ih gledati preko risivera.
Pomjesao si dva pojma, ako imas jedan resiver onda na njemu mozes gledati sve sto imas u pretplati, a na tv-u koji ima dvb-c tuner ne mozes te iste kanale gledati jer ti za to treba modul ili dodatni resiver jer su zakljucani, ali bi za ovaj promo period mogli i tu otkljucati da korisnici mogu vidjeti ponudu fino pa da se navuku na to pa da zatraze te usluge nakon sto ih ukinu, a telemach na dobitku jer je dobio jos korisnika koji ce vise placati nego sada.
@kakaljin
Nisi me dobro razumio.Do prije par dana, mislim da je četvrtak u pitanju, na DVB-C smo imali otvorene gore navedene kanale i gledali ih.Onda su u Telemahu odlučili da ih zaključaju za one koji ih gledaju preko DVB-C.Tako mi je prenio operater kad sam zvao da pitam šta je s tim kanalima.
diablobih

#57627 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

To je njihova dobra volja sto su dosada džaba bili. Ukinut će ti i ostale polahko, zato dodaj resiver ili modul.
kakaljin

#57628 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Mr.Who wrote:
kakaljin wrote:
Mr.Who wrote:Pridružio bih se @kakaljin u prijedlogu da nam na DVB-C takođe otključate kanale u ovom promotivnom periodu.Takođe mi nije jasno zašto ste zaključali neke kanale na DVB-C (primjer FOX, Cinestar Action, Nova TV itd.) ako ih već imam u pretplati mogu ih gledati preko risivera.
Pomjesao si dva pojma, ako imas jedan resiver onda na njemu mozes gledati sve sto imas u pretplati, a na tv-u koji ima dvb-c tuner ne mozes te iste kanale gledati jer ti za to treba modul ili dodatni resiver jer su zakljucani, ali bi za ovaj promo period mogli i tu otkljucati da korisnici mogu vidjeti ponudu fino pa da se navuku na to pa da zatraze te usluge nakon sto ih ukinu, a telemach na dobitku jer je dobio jos korisnika koji ce vise placati nego sada.
@kakaljin
Nisi me dobro razumio.Do prije par dana, mislim da je četvrtak u pitanju, na DVB-C smo imali otvorene gore navedene kanale i gledali ih.Onda su u Telemahu odlučili da ih zaključaju za one koji ih gledaju preko DVB-C.Tako mi je prenio operater kad sam zvao da pitam šta je s tim kanalima.
Oni to zakljucavaju jer zele da se korisnici pretplate na pakete i da uzimaju dodatne resivere ili module da bi gledali digitalne kanale, jer ovako besplatno gledas nesto sto neko placa.
kakaljin

#57629 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

diablobih wrote:To je njihova dobra volja sto su dosada džaba bili. Ukinut će ti i ostale polahko, zato dodaj resiver ili modul.
Nije dobra volja nego znaju sta rade da se korisnici navuku pa da uzmu digitalne pakete, pa zato se sada trazi da sve puste na dvb-c ovaj mjesec dana da jos vise navuku korisnika jer im je to praksa, ali izgleda drugacije razmisljaju i neku svoju logiku imaju
Radar71

#57630 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Ima li se gdje skinuti prva sezona Ubice moga oca?
Može link i u pp
kemox

#57631 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kemox »

Radi EON bez greške na bh telekomovom internet preko VPN-a ;-)
Image
Rugafet

#57632 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Radar71 wrote:Ima li se gdje skinuti prva sezona Ubice moga oca?
Može link i u pp
Ja neki dan skino svih deset sa PB-a, upisi Ubice mog oca (ne moga)

Ovu veceras sam izgustirao malo je rec, steta sto ide samo ponedeljkom
Radar71

#57633 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Rugafet wrote:
Radar71 wrote:Ima li se gdje skinuti prva sezona Ubice moga oca?
Može link i u pp
Ja neki dan skino svih deset sa PB-a, upisi Ubice mog oca (ne moga)

Ovu veceras sam izgustirao malo je rec, steta sto ide samo ponedeljkom
:thumbup: :kiss:
avaks

#57634 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Samo prajvet :mrgreen:
Ko će pajretbej čekati i naše hamelje što upload ograniče na 1kbps :evil:

Image
batara

#57635 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by batara »

avaks wrote:Samo prajvet :mrgreen:
Ko će pajretbej čekati i naše hamelje što upload ograniče na 1kbps :evil:

Image
Moze link na pp :mrgreen:
dembele

#57636 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Čitam po sat forumima da će u Srbiji prodavati eon kao posebnu uslugu za korisnike koji nisu u SBB mreži. Znači platiš i gledaš sve kanale.
Vrlo moguće da i Telemach učini isto za korisnike drugih mreža u BiH.
probook

#57637 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

kakaljin wrote:
diablobih wrote:To je njihova dobra volja sto su dosada džaba bili. Ukinut će ti i ostale polahko, zato dodaj resiver ili modul.
Nije dobra volja nego znaju sta rade da se korisnici navuku pa da uzmu digitalne pakete, pa zato se sada trazi da sve puste na dvb-c ovaj mjesec dana da jos vise navuku korisnika jer im je to praksa, ali izgleda drugacije razmisljaju i neku svoju logiku imaju
Da mi dzaba daju analognu ne bih je gledao. Daj molim te 2018. Godina i da krivim oci na analognom signalu.

Nadam se da ce je sto prije ukinuti.
Pandakonda

#57638 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Pandakonda »

A šta je nama poklonio Telemah kad je HBO GO svakako besplatan mjesec dana za svakoga ? :-)
fusion_ba

#57639 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Pandakonda wrote:A šta je nama poklonio Telemah kad je HBO GO svakako besplatan mjesec dana za svakoga ? :-)
Pa HBO GO. Ti onaj svoj besplatan mjesec nezavisno od Telemacha možeš iskoristiti i kasnije.
dembele wrote:Čitam po sat forumima da će u Srbiji prodavati eon kao posebnu uslugu za korisnike koji nisu u SBB mreži. Znači platiš i gledaš sve kanale.
SBB već odavno ima D3i (upravo to što si napisao) - dobiješ risiver i gledaš TV kanale preko bilo kog internet provajdera, samo sada to prelazi u EON (bez risivera).
NediM17

#57640 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

@Telemach,

hajde molim Vas provjerite sta je sa prenosom brojeva, u kojoj je fazi i hoce li skoro.
avaks

#57641 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

batara wrote: Moze link na pp :mrgreen:
Neće moći jbg ako imaš koga sa privatnim trackerom da ti pošalje, inače piratebay :mrgreen:
dowydyenya

#57642 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dowydyenya »

avaks wrote:
Neće moći jbg ako imaš koga sa privatnim trackerom da ti pošalje, inače piratebay :mrgreen:
Sta fali pirate bye ne kontam

Image
Telemach

#57643 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@NediM17

Provjerit ćemo za kada je zakazan prenos broja i javiti Vam se.
kindlas

#57644 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kindlas »

dembele wrote:Čitam po sat forumima da će u Srbiji prodavati eon kao posebnu uslugu za korisnike koji nisu u SBB mreži. Znači platiš i gledaš sve kanale.
To i bhetelecom ima, mojawebtv sa mogucnosti gledanja na drugim providerima mislim da kosta 18KM mjesecno, tako da vjerujem da ce i Telemach to imati uskoro.
Telemach

#57645 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@NediM17

Prenos broja možete očekivati početkom nardene sedmice.
Hvala na saradnji.
avaks

#57646 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

dowydyenya wrote:
avaks wrote:
Sta fali pirate bye ne kontam

Image
Ma ja pokušao jučer ali ni blizu te brzine nisu bile...
Biće da je neko otpipio upload :thumbup:
sencobih

#57647 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

probook wrote:
kakaljin wrote:
Da mi dzaba daju analognu ne bih je gledao. Daj molim te 2018. Godina i da krivim oci na analognom signalu.

a sto ti je onda naplaćuju 18 maraka , ako imaš digitalnu ?
kindlas

#57648 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kindlas »

sencobih wrote:
probook wrote: Da mi dzaba daju analognu ne bih je gledao. Daj molim te 2018. Godina i da krivim oci na analognom signalu.

a sto ti je onda naplaćuju 18 maraka , ako imaš digitalnu ?
Zato sto ne mozes imati ni digitalnu ako ti nisu doveli svoj kabal (sto znaci da automatski imas analognu cim si dobio njihov signal :) ).
To je za penzionere kojima ne treba bolje i koji se ne zale. I za ove koji su ostali u proslom stoljecu ali imaju potrebu da se zale zbog 'losih' usluga :)
NediM17

#57649 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

@Telemach,

hvala na povratnim informacijama.
Empedokles

#57650 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Empedokles »

Telemach wrote:@NediM17

Prenos broja možete očekivati početkom nardene sedmice.
Hvala na saradnji.
Eh @Telemach

quotam vjerovatno pogrešan post, ali čisto da vam dođe notifikacija.
Da li bi ste bili ljubazni da mi nešto objasnite!?
Moj rođak je za cijenu onih mizernih 40KM uz uslugu internet + televizija dobio i digi risiver (a korisnik je bio nešto manje od 2 godine).
Istovremeno, ja sam vaš korisnik negdje od 2011 godine, ili možda 12.. ne znam tačno. Uglavnom čim ste "prošli" kroz naselje, nabio sam nogom BHTelecom i priključio vašu uslugu. Znači minimalno 5 godina sam pretplatnik i nemam te pogodnosti, bukvalno kako mi je u startu, tako je i sad. A ljudi dobijali za iste pare risivere i šta sve ne. Neki dan me zove vaša kolegica i nudi mi sijaset nekih stvari tipa ruter, ovo ono, al' za povećanje cijene i + testni period kanala na 6mj ili godinu nezz tačno, i logično nisam glup, kad je testno odredjen period, nakon toga plaćaš ili gubiš.

Ajd vi meni sad objasnite, kakve su šanse da ja dobijem taj risiver (baš kao što imaju i drugi) unutar tih 40KM, a da se ne peglam potpisivanjem novih ugovora. Odgovor tipa "ne znam ja to, ne može" ne prihvatam, jer rođak je imao crno po bijelom, svjedoka imam.
A neću ni da zovem, jer mi odnese kredit ono vaše tamo na centrali.. Ako može nekim mejlom da iskomuniciramo, super.

Ili da tražim neku drugu uslugu i provajdera, jer niste fer.. 5+ godina, znači od prolaska kroz naselje vas držim, hvalim, trpim sporadične gubitke signala, usluge (nekad i više od pola dana) itd itd, a ništa ne dobijam.
Locked