Ovo se mora pod hitno uraditi da bi se i ovi trenutni kanali prikazivali u izvornom HD signalu jer neke kanale degradiraju da bi mogli stati sto je veoma lose. I naravno oslobodilo za nove HD kanaleCooK wrote:Treba obavezno ukinuti analognu kablovsku i osloboditi frekvencije za digitalne kanale! Ovo pretjerano kompresovanje digitalnih kanala i trpanje ogromnog broja digitalnih kanala na jednu analognu frekvenciju je uzasno. Kad se samo sjetim koliko bolja slika je bila prije nego je ubaceno ovoliko kanala dodje mi da vise i ne gledam TV.avaks wrote:Divi ovih anamotamo što bi guzovače![]()
Njihov operater im ne daje poklone pa bi ovamo da šta ušićare a žao mu platiti iole normalan paket![]()
Treba tu analogiju ukinuti skroz, ili plaćaj digitalu ili traži drugog operatera a uvijek imaš opciju riblje kosti na balkonu
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
kakaljin
#57551 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- avaks
#57552 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Podržavam apsolutno!CooK wrote:Treba obavezno ukinuti analognu kablovsku i osloboditi frekvencije za digitalne kanale! Ovo pretjerano kompresovanje digitalnih kanala i trpanje ogromnog broja digitalnih kanala na jednu analognu frekvenciju je uzasno. Kad se samo sjetim koliko bolja slika je bila prije nego je ubaceno ovoliko kanala dodje mi da vise i ne gledam TV.avaks wrote:Divi ovih anamotamo što bi guzovače![]()
Njihov operater im ne daje poklone pa bi ovamo da šta ušićare a žao mu platiti iole normalan paket![]()
Treba tu analogiju ukinuti skroz, ili plaćaj digitalu ili traži drugog operatera a uvijek imaš opciju riblje kosti na balkonu
Skroz je ukinuti, dabome... Samo HD i to što bolji kvalitet da dođu do izražaja bolje telke
Tek kada sa stika neki materijal pustiš ili s jubitubi u 4K vidiš šta propuštamo sve
- seoBIH
#57554 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kada skidam putem torrenta, wi fi zasteka, jednostavno moram na laptopu aktivirati i deaktivirati WI FI da bi proradilo. Cito sumnjam da je do laptopa, jer je nov 
Da li je do modema, mislim da je technicolor? Koliko su oni pouzdani?
-
CooK
#57555 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije da ih degradiraju nego ih potpuno uniste pretjeranom kompresijom pa imamo situaciju da pojedini SD kanali izgledaju bolje od nekih HD kanala. Znaci ukinuti analogiju i smanjiti kompresiju do krajnje mjere na svim SD i HD kanalima te ostaviti prihvatljiv bitrate za rezoluciju odredjenog kanala. Jednostavno nema druge opcije jer ako ovako nastave cemu smisao kupovati dobre i velike televizore kada kanali na njima ne izgledaju dobro.kakaljin wrote:Ovo se mora pod hitno uraditi da bi se i ovi trenutni kanali prikazivali u izvornom HD signalu jer neke kanale degradiraju da bi mogli stati sto je veoma lose. I naravno oslobodilo za nove HD kanaleCooK wrote: Treba obavezno ukinuti analognu kablovsku i osloboditi frekvencije za digitalne kanale! Ovo pretjerano kompresovanje digitalnih kanala i trpanje ogromnog broja digitalnih kanala na jednu analognu frekvenciju je uzasno. Kad se samo sjetim koliko bolja slika je bila prije nego je ubaceno ovoliko kanala dodje mi da vise i ne gledam TV.
- Maharadza
#57556 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Analogija je dovoljna za prosječnog korisnika...kao i 5mbps!avaks wrote:Podržavam apsolutno!CooK wrote:Treba obavezno ukinuti analognu kablovsku i osloboditi frekvencije za digitalne kanale! Ovo pretjerano kompresovanje digitalnih kanala i trpanje ogromnog broja digitalnih kanala na jednu analognu frekvenciju je uzasno. Kad se samo sjetim koliko bolja slika je bila prije nego je ubaceno ovoliko kanala dodje mi da vise i ne gledam TV.avaks wrote:Divi ovih anamotamo što bi guzovače![]()
Skroz je ukinuti, dabome... Samo HD i to što bolji kvalitet da dođu do izražaja bolje telke![]()
Tek kada sa stika neki materijal pustiš ili s jubitubi u 4K vidiš šta propuštamo sve
- diablobih
#57557 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sta je technicolor?seoBIH wrote:Kada skidam putem torrenta, wi fi zasteka, jednostavno moram na laptopu aktivirati i deaktivirati WI FI da bi proradilo. Cito sumnjam da je do laptopa, jer je nov
- Benq
#57558 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To su Cisco EPC modemi.diablobih wrote: Sta je technicolor?
-
CooK
#57559 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
avaks wrote:Podržavam apsolutno!CooK wrote:Treba obavezno ukinuti analognu kablovsku i osloboditi frekvencije za digitalne kanale! Ovo pretjerano kompresovanje digitalnih kanala i trpanje ogromnog broja digitalnih kanala na jednu analognu frekvenciju je uzasno. Kad se samo sjetim koliko bolja slika je bila prije nego je ubaceno ovoliko kanala dodje mi da vise i ne gledam TV.avaks wrote:Divi ovih anamotamo što bi guzovače![]()
Skroz je ukinuti, dabome... Samo HD i to što bolji kvalitet da dođu do izražaja bolje telke![]()
- seoBIH
#57560 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kakav je, je li nesto najkvalitetnije sto imaju u ponudi? Ako je dobar, da se jos zarovim oko programa za skidanje i sl. Ne znam koji mi je q a izludi me.
- Benq
#57561 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Je li se to desava samo kad skidas preko torenta ili i kad gledas neki FHD stream npr ?seoBIH wrote:Kakav je, je li nesto najkvalitetnije sto imaju u ponudi? Ako je dobar, da se jos zarovim oko programa za skidanje i sl. Ne znam koji mi je q a izludi me.
- avaks
#57562 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Uvijek bilo za ove anamotamoMaharadza wrote: Analogija je dovoljna za prosječnog korisnika...kao i 5mbps!
I da te ispravim, DO 5mbps jer nema svako tehničke mogućnosti za tako nešto
- seoBIH
#57563 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo kada skidam preko torrenta. U pitanju je utorrent zadnja verzija.Benq wrote:Je li se to desava samo kad skidas preko torenta ili i kad gledas neki FHD stream npr ?seoBIH wrote:Kakav je, je li nesto najkvalitetnije sto imaju u ponudi? Ako je dobar, da se jos zarovim oko programa za skidanje i sl. Ne znam koji mi je q a izludi me.
- Ljakan
#57564 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pitanje za telemah,postoji li mogucnost da se ova aplikacija za smart tv u skorije vrijeme nađe na nekim drugim uređajima tipa xbox360?
-
NediM17
#57565 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I ja sam za ukidanje analogije. Za tih 18KM pusti START paket free svima, i ako imas DVB-C prijemnik, onda ces i gledati.avaks wrote:Divi ovih anamotamo što bi guzovače![]()
Sutra da ukinu analogiju nema se sta ko zaliti, jer vec sada ima vise slobodnih digitalnih kanala, nego sto ih ima na analogiji.
Ko nema DVB-C prijemnik, neka isti kupi, isto onako kako je svojevremeno kupio i analogni prijemnik. Tehnologija napreduje, mora se biti u korak s vremenom, sta je tu je.
-
zippoo87
#57566 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
analogija se drzi jos uvijek iz politickih razlogaNediM17 wrote:I ja sam za ukidanje analogije. Za tih 18KM pusti START paket free svima, i ako imas DVB-C prijemnik, onda ces i gledati.avaks wrote:Divi ovih anamotamo što bi guzovače![]()
Sutra da ukinu analogiju nema se sta ko zaliti, jer vec sada ima vise slobodnih digitalnih kanala, nego sto ih ima na analogiji.
Ko nema DVB-C prijemnik, neka isti kupi, isto onako kako je svojevremeno kupio i analogni prijemnik. Tehnologija napreduje, mora se biti u korak s vremenom, sta je tu je.
pa po svim zabitima i selendrama nene i djedovi (glasaci nacionalnih strnaka) imaju stare CRT televizore i riblju kost antenu...kako njima objasniti da moraju nesto kupovati i nesto podesavati i svsta nesto
a dnevnik je jedina "objektivna" stvar kojoj oni vjeruju i kako onda da im ukinu dnevnik
kod nas ni ljud srednjih godina ne znaju nista o tehnici i tehnologijama a da ne pricam o starijim
btw.da kazem da sam i ja za ukidanje analogije i prelazak na digitalu,pa kome je u interesu da gleda nesto,neka se nauci,kome nije,neka proda tv i slusa radiJon...ha ja
a sto se tice ovog degradiranja bitratea...sto rade provajderi,po meni je to varanje...zna se sta je sta i koji parametri odredjuju sta je FHD a sta HD...neki izgleda misle da je to onaj znak HD pored logoa tv kuce
- diablobih
#57567 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne mora dvbc, moze sa resiverom se to rijesiti. Samo das mini d3go i ubacis ga u tv i eto.
-
CooK
#57568 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tako su u Novom Sadu uradili, ugasili analognu kablovsku i podijelili D3 Mini reseivere ovim sto nemaju televizore sa dvb-c. Ako mogu tamo onda mogu i ovdje, samo je stvar namjere. Nadam se da ce se u skorijem periodu tako nesto i kod nas uraditi i vratiti originalni bitrate na kanalima odnosno prestati sa ovolikom kompresijom istih.
- diablobih
#57569 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mozda cekaju EON resivere, pa kad budu svima mjenjali, da i te sa analogije skinu odmah.
Mogu misliti samo plakanja ovdje opet, bit ce "zauzima" im puno prostora resiver, ne zele da koriste drugi daljinski itd
Mogu misliti samo plakanja ovdje opet, bit ce "zauzima" im puno prostora resiver, ne zele da koriste drugi daljinski itd
- kokikol
#57570 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
p.s ja sam odavno na d3 ali brate neću više ništa dodatno da plaćam a hoću nekad i mimo ukućana da nešto pogledam na drugom tv
-
CooK
#57571 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ono sto sam iznad predlozio tj ukidanje analogije radi oslobodjenja frekvencija za digitalne kanale je sasvim legitimna stvar koja je odavno uradjena u vecini drzava svijeta a evo i od prije pola godine Telemach(SBB) je poceo provoditi to i u Srbiji i cijeli Novi Sad i jos par gradova su ukinuli analogiju. Ne pisem ja to radi toga sto nekog mrzim ili volim nego radi toga sto se radi analogije previse kompresuju digitalni kanali i time gube kvalitet slike a da ne rade toliku kompresiju digitalnih kanala meni analogna uopste ne bi smetala i ne moraju je nikada ugasiti sto se mene tice.
-
°u°
#57572 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U mom ulazu sa 6 spratova jedini sam ja uveo Telemach. Par ih ima Moju TV i gledaju me porijeko jer sam kao predstavnik etažnih vlasnika potpisao građevinsku dozvolu Telemachu, patrijote
Ostali guslaju TXTV. OBN i grand parada, TK, FTV i BHT dnevnik i pokoja serija u 124 rezoluciji. I također džigera na BN TV. Njima bolje od riblje kosti ne treba. I 16 marona mjesečno im svakako preskupo.
I ne kontam toliku raspravu oko recivera i modula. S modulom nemaš kamaru dobrih funkcija kao na reciveru, npr. jedna je gledanje programa 72 sata unazad.
I ne kontam toliku raspravu oko recivera i modula. S modulom nemaš kamaru dobrih funkcija kao na reciveru, npr. jedna je gledanje programa 72 sata unazad.
-
kakaljin
#57573 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Za uvodjenje blo kojeg operatera u zgradu ti treba potpis preko 51% stanara, jer sam ja tako morao i za telecom optiku i za telemach da provede instalacije u haustoru.Ne mozes samo incijatvno dati dozvolu bilo kome.°u° wrote:U mom ulazu sa 6 spratova jedini sam ja uveo Telemach. Par ih ima Moju TV i gledaju me porijeko jer sam kao predstavnik etažnih vlasnika potpisao građevinsku dozvolu Telemachu, patrijoteOstali guslaju TXTV. OBN i grand parada, TK, FTV i BHT dnevnik i pokoja serija u 124 rezoluciji. I također džigera na BN TV. Njima bolje od riblje kosti ne treba. I 16 marona mjesečno im svakako preskupo.
Modul ima itekako svojih prednosti. Ja sam prje za modul nego za resiver.
- agent_zero
#57574 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bivši elob-ovci 60 analognih kanala, bivši hs-ovci 57 analognih kanala. A svi isto plaćaju kks.
Gdje je to logika i pravičnosti, jeli @telemach?
Gdje je to logika i pravičnosti, jeli @telemach?
- Benq
#57575 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako ti nije problem testiraj sa nekim drugim torrent klijentom tipa Bittorrent , Vuze i sl..seoBIH wrote: Samo kada skidam preko torrenta. U pitanju je utorrent zadnja verzija.