ma ne vrijedi objasnjavati bosnjitnt-tunja wrote:Vi ste stvarno nenormalni ako mislite da se trebaju svi kanali otkljucati putem dvb-c mreze...
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- hemed
#57326 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- pecpec
#57327 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
argument ti je za 10 
- Benq
#57328 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pecpec wrote:Kod nas sto imamo dvb--c preko portala ne mozemo odkljucati kanale jedino da ih oni od tamo odkljucaju.Izgleda da za nas bivse korisnike hs-a to nece moci.
pecpec wrote:Pa jarane ako su rekli za sve korisnike onda nek puste svima.Imam u jednoj sobi resiver i tu gledam sve znaci da sam predplacen.
pecpec wrote:Sta je tebi logicno,imam resiver predplacen na digitalnu samo u drugoj sobi nemam modul na tv i kanali su kodirani.
pecpec wrote: Pa onda nek ne pisu za sve jer nije za sve.Evo ja sam njihov korisnik i ova informacija nije tacna.Cista obmana.
pecpec wrote: I zasto se modul placa pa zato jer odkljucava kanale a ne zato da ih reprodukuje.I onda ovi ko hemed ufate pametovat po forumu a pojma nemaju.
- pecpec
#57329 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne kontam i ti se pridruzujes ovoj eliti 
Svaki post je napisan u trenutku kad je trebo bit a ne da sad citiras jedan po jedan.
Svaki post je napisan u trenutku kad je trebo bit a ne da sad citiras jedan po jedan.
- Benq
#57330 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije druze nego fakat mi lici na zestok trolpecpec wrote:Ne kontam i ti se pridruzujes ovoj eliti
Svu ovu diskusiju oko kanala si pokrenuo ti jer su ti pustili kanale preko resivera a negodovao si jer to isto nisu uradili i na drugom tv-u koji nema modul a ima dvb-c.
- pecpec
#57331 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Negodujem,da jer imam resiver-dvb c a nemam kanale koje do sad nisam imao a trebao bih.Sta ti nije jasno?Benq wrote:Nije druze nego fakat mi lici na zestok trolpecpec wrote:Ne kontam i ti se pridruzujes ovoj eliti![]()
Svu ovu diskusiju oko kanala si pokrenuo ti jer su ti pustili kanale preko resivera a negodovao si jer to isto nisu uradili i na drugom tv-u koji nema modul a ima dvb-c.
- Benq
#57332 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dakle , ti tvrdis da trebas imati ove poklon kanale koje nisi imao na tv-u na kojem je spojena samo analogna tv i skenirani kanali putem dvb-c mreze ?pecpec wrote: Negodujem,da jer imam resiver-dvb c a nemam kanale koje do sad nisam imao a trebao bih.Sta ti nije jasno?
Jesam li te dobro shvatio ?
- Aidmedo
#57333 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na glavnom resiveru su mi otključani HBO i Cinemax kanali, ali na ostala 2 dodatna D3 mini resivera nisu. Pokušavao sam preko MojTelemach portala restartovati ta dva uređaja, ali uvijek dolazi do neke greške.
Last edited by Aidmedo on 15/12/2017 13:35, edited 1 time in total.
- hemed
#57334 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pa imam i ja dvb-c tv, i zakljucani su kanali logicno, i uzo sam dodatni resiver i sve kanale imam ko na primarnom resiveru, uzmi i ti modul ili resiver i imat ces i ti kanale ko na prvom resiverupecpec wrote:Negodujem,da jer imam resiver-dvb c a nemam kanale koje do sad nisam imao a trebao bih.Sta ti nije jasno?Benq wrote:Nije druze nego fakat mi lici na zestok trolpecpec wrote:Ne kontam i ti se pridruzujes ovoj eliti![]()
- hemed
#57335 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nazovi njih na 1360 vjerovatno je neka greskaAidmedo wrote:Na glavnom resiveru su mi otključani HBO i Cinemax kanali, ali na ostala 2 dodatna D3 mini resivera nisu. Pokušavao sam preko MojTelemach portala restartovati ta dva uređaja, ali uvijek dolazi do neke greške.
- pecpec
#57336 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da,trebam imat poklon kanale jer je poklon kanali koji do sad nisi imao priliku da imas.Kako meni na dvb-c tako i onima sto placaju samo analognu a imaju dvb-c.Ako vec pustas kanale na poklon daj svima ili nikom.Mozda ce ove samo sto imaju analognu privuci na sta vece-bolje i samim tim zaradit a mjesec dana je nista za to.U krajnjem slucaju nisu morali mjjesec dovoljno je 15 dana.Benq wrote:Dakle , ti tvrdis da trebas imati ove poklon kanale koje nisi imao na tv-u na kojem je spojena samo analogna tv i skenirani kanali putem dvb-c mreze ?pecpec wrote: Negodujem,da jer imam resiver-dvb c a nemam kanale koje do sad nisam imao a trebao bih.Sta ti nije jasno?
- crnivrag
#57337 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Upravo to sve vrijeme zahtjeva, i tvrdi da mu moraju otključati kanale i na tom TV-u (iako nema rentu za modul/resiver na njemu), odnosno samo skenira kanale putem DVB-C mreže, a glavni argument mu je taj da plaća paket od 45 KM na prvom TV-u gdje ima resiver.Benq wrote:Dakle , ti tvrdis da trebas imati ove poklon kanale koje nisi imao na tv-u na kojem je spojena samo analogna tv i skenirani kanali putem dvb-c mreze ?pecpec wrote: Negodujem,da jer imam resiver-dvb c a nemam kanale koje do sad nisam imao a trebao bih.Sta ti nije jasno?
- hemed
#57338 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
zbog takvi kao sto si ti nisu trebali nikako ni pustati ovu promocijupecpec wrote:Da,trebam imat poklon kanale jer je poklon kanali koji do sad nisi imao priliku da imas.Kako meni na dvb-c tako i onima sto placaju samo analognu a imaju dvb-c.Ako vec pustas kanale na poklon daj svima ili nikom.Mozda ce ove samo sto imaju analognu privuci na sta vece-bolje i samim tim zaradit a mjesec dana je nista za to.U krajnjem slucaju nisu morali mjjesec dovoljno je 15 dana.Benq wrote:Dakle , ti tvrdis da trebas imati ove poklon kanale koje nisi imao na tv-u na kojem je spojena samo analogna tv i skenirani kanali putem dvb-c mreze ?pecpec wrote: Negodujem,da jer imam resiver-dvb c a nemam kanale koje do sad nisam imao a trebao bih.Sta ti nije jasno?
- pecpec
#57339 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ti si uzo dodatni resiver jer nisi htjeo modul za odkljucavanje kanala,kad vec imas dvb-c svrha je ista odkljucavanje a ne primanje signala jer si u mogucnosti vec da ga primas sa dvb-c.E sad sto resiver ima vece mogucnosti od modula je prica za sebe...hemed wrote: pa imam i ja dvb-c tv, i zakljucani su kanali logicno, i uzo sam dodatni resiver i sve kanale imam ko na primarnom resiveru, uzmi i ti modul ili resiver i imat ces i ti kanale ko na prvom resiveru
- pecpec
#57340 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hajde ti za pocetak odgovori na pitanje za sport klub kanale a nemoj pametovat.Ja ne zahtjevam nista jednostavno kazem ako si nekom omogucio kanale koje nema ili daj svima ili nikom.Jebo dvostruke arsine,supacki je.crnivrag wrote:Upravo to sve vrijeme zahtjeva, i tvrdi da mu moraju otključati kanale i na tom TV-u (iako nema rentu za modul/resiver na njemu), odnosno samo skenira kanale putem DVB-C mreže, a glavni argument mu je taj da plaća paket od 45 KM na prvom TV-u gdje ima resiver.Benq wrote:Dakle , ti tvrdis da trebas imati ove poklon kanale koje nisi imao na tv-u na kojem je spojena samo analogna tv i skenirani kanali putem dvb-c mreze ?pecpec wrote: Negodujem,da jer imam resiver-dvb c a nemam kanale koje do sad nisam imao a trebao bih.Sta ti nije jasno?
- Benq
#57341 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To je ono sto bi ti volio , a sasvim je drugo ono sto su oni napisali i aktivirali korisnicima. Procitaj tekst , vidjet ces da se poklon odnosi na korisnike koji imaju bilo koji paket digitalne kao samostalne usluge ili u paketima. Na koji nacin ce oni privuci nove korisnike , to je njihov problem.pecpec wrote: Da,trebam imat poklon kanale jer je poklon kanali koji do sad nisi imao priliku da imas.Kako meni na dvb-c tako i onima sto placaju samo analognu a imaju dvb-c.Ako vec pustas kanale na poklon daj svima ili nikom.Mozda ce ove samo sto imaju analognu privuci na sta vece-bolje i samim tim zaradit a mjesec dana je nista za to.U krajnjem slucaju nisu morali mjjesec dovoljno je 15 dana.
- hemed
#57342 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pa tada nisam imao dvb c tv pa sam uzeo resiver, da sam imao tada dvb c tv vjerovatno bi uzeo modul, a ti nemas modul i ocekujes da ti se otkljucaju kanali, haj mi reci KAKO ?pecpec wrote:Ti si uzo dodatni resiver jer nisi htjeo modul za odkljucavanje kanala,kad vec imas dvb-c svrha je ista odkljucavanje a ne primanje signala jer si u mogucnosti vec da ga primas sa dvb-c.E sad sto resiver ima vece mogucnosti od modula je prica za sebe...hemed wrote: pa imam i ja dvb-c tv, i zakljucani su kanali logicno, i uzo sam dodatni resiver i sve kanale imam ko na primarnom resiveru, uzmi i ti modul ili resiver i imat ces i ti kanale ko na prvom resiveru
modul sluzi samo da otkljuca zakljucane kanale, a ti nemas modula i ne mogu ti kanali biti otkljucani
- Benq
#57343 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znam , zato sam i "kvotao" one njegove poruke jer je kontradiktoran i napada hemedacrnivrag wrote: Upravo to sve vrijeme zahtjeva, i tvrdi da mu moraju otključati kanale i na tom TV-u (iako nema rentu za modul/resiver na njemu), odnosno samo skenira kanale putem DVB-C mreže, a glavni argument mu je taj da plaća paket od 45 KM na prvom TV-u gdje ima resiver.
- pecpec
#57344 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa ja imam digitalni paket reko sam da placam vec samo nemam dodatni resiver ali mi i ne treba jer imam dvb-c koji obavlja njegovu funkciju,fatanje signala.Benq wrote:To je ono sto bi ti volio , a sasvim je drugo ono sto su oni napisali i aktivirali korisnicima. Procitaj tekst , vidjet ces da se poklon odnosi na korisnike koji imaju bilo koji paket digitalne kao samostalne usluge ili u paketima. Na koji nacin ce oni privuci nove korisnike , to je njihov problem.pecpec wrote: Da,trebam imat poklon kanale jer je poklon kanali koji do sad nisi imao priliku da imas.Kako meni na dvb-c tako i onima sto placaju samo analognu a imaju dvb-c.Ako vec pustas kanale na poklon daj svima ili nikom.Mozda ce ove samo sto imaju analognu privuci na sta vece-bolje i samim tim zaradit a mjesec dana je nista za to.U krajnjem slucaju nisu morali mjjesec dovoljno je 15 dana.
- crnivrag
#57345 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Postavio sam u nekoliko prethodnih postova listu kanala koji su trenutno otključani za sve putem DVB-C mreže, a zašto su otključani to niko ne zna, iako bi jedina fer i korektna stvar bila da svi kanali putem DVB-C mreže budu kodirani, a da svako ko želi da se digitalizuje uzme trenutnu akciju besplatne digitalizacije gdje će plaćati samo 0,05 kf godinu dana, ili da uzme konkretno neki digitalni paket i samim tim dobije resiver/modul za gledanje kanala.pecpec wrote: Hajde ti za pocetak odgovori na pitanje za sport klub kanale a nemoj pametovat.Ja ne zahtjevam nista jednostavno kazem ako si nekom omogucio kanale koje nema ili daj svima ili nikom.Jebo dvostruke arsine,supacki je.
-
sencobih
#57346 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ako kazu "novogodišnji poklon za naše korisnike"tnt-tunja wrote:Vi ste stvarno nenormalni ako mislite da se trebaju svi kanali otkljucati putem dvb-c mreze...
to ja koji imam analognu nisam korisnik?
- pecpec
#57347 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa mogu bit da oni hoce da odkljucaju promotivno ali nece.Tad ti modul ne treba,ovo je samo akcija izgleda za one sa modulom i resiverom a ne one koji vec placaju grande pakete bez dodatne opreme.hemed wrote:pa tada nisam imao dvb c tv pa sam uzeo resiver, da sam imao tada dvb c tv vjerovatno bi uzeo modul, a ti nemas modul i ocekujes da ti se otkljucaju kanali, haj mi reci KAKO ?pecpec wrote:Ti si uzo dodatni resiver jer nisi htjeo modul za odkljucavanje kanala,kad vec imas dvb-c svrha je ista odkljucavanje a ne primanje signala jer si u mogucnosti vec da ga primas sa dvb-c.E sad sto resiver ima vece mogucnosti od modula je prica za sebe...hemed wrote: pa imam i ja dvb-c tv, i zakljucani su kanali logicno, i uzo sam dodatni resiver i sve kanale imam ko na primarnom resiveru, uzmi i ti modul ili resiver i imat ces i ti kanale ko na prvom resiveru
modul sluzi samo da otkljuca zakljucane kanale, a ti nemas modula i ne mogu ti kanali biti otkljucani
- Telemach
#57348 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@pecpec
Preporučujemo Vam uslugu rente digitalnog resivera, za dodatni tv prijemnik, kako biste bili u mogućnosti pratiti sve kanale, koje pratite i na glavnom resiveru/tv prijemniku.
Možete nam dostaviti kontakt telefon u privatnoj poruci i pozvat ćemo Vas za više informacija.
Preporučujemo Vam uslugu rente digitalnog resivera, za dodatni tv prijemnik, kako biste bili u mogućnosti pratiti sve kanale, koje pratite i na glavnom resiveru/tv prijemniku.
Možete nam dostaviti kontakt telefon u privatnoj poruci i pozvat ćemo Vas za više informacija.
- pecpec
#57349 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pusti se ti liste kanala ja ti kazem da se sport klub placa svugdje a kod njih nije kodiran,znaci da mogu pustat kanale koji su kodirani kao fta-sto je i sad slucaj sa navedenim kanalima.crnivrag wrote:Postavio sam u nekoliko prethodnih postova listu kanala koji su trenutno otključani za sve putem DVB-C mreže, a zašto su otključani to niko ne zna, iako bi jedina fer i korektna stvar bila da svi kanali putem DVB-C mreže budu kodirani, a da svako ko želi da se digitalizuje uzme trenutnu akciju besplatne digitalizacije gdje će plaćati samo 0,05 kf godinu dana, ili da uzme konkretno neki digitalni paket i samim tim dobije resiver/modul za gledanje kanala.pecpec wrote: Hajde ti za pocetak odgovori na pitanje za sport klub kanale a nemoj pametovat.Ja ne zahtjevam nista jednostavno kazem ako si nekom omogucio kanale koje nema ili daj svima ili nikom.Jebo dvostruke arsine,supacki je.
Last edited by pecpec on 15/12/2017 13:49, edited 1 time in total.
- Benq
#57350 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Resiver je dekoder kao i cam modul , svrha je ista , osim sto resiver ima svoj software pa je moguce i neke druge servise pratiti preko njega.pecpec wrote: E sad sto resiver ima vece mogucnosti od modula je prica za sebe...
Mozes skenirati kanale putem DVB-C ali ih isti ne moze i dekodirati , a poklon se odnosi na korisnike koji posjeduju resivere ili cam module.