Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
agent_zero

#57276 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Dajte otključajte i preko dvb-c sve kanale, bezveze je ovako.
AdrianMole

#57277 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AdrianMole »

Otvoren je i HBO OD na Eon-u.Samo da bude zabilježeno :-D
Rugafet

#57278 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

pecpec wrote: Eto tebi i ostalim nepismenim benq fino objasnio.Za razliku od vas ja znam citat i ne pametujem.
:lol:
Kakav lik
pecpec

#57279 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

Rugafet wrote:
pecpec wrote: Eto tebi i ostalim nepismenim benq fino objasnio.Za razliku od vas ja znam citat i ne pametujem.
Kakav lik
Pa ko je lik ja ili ti koji ne znas da citas.Ne znas cak ni u Sarajevo doci bez tuđe pomoci ko da je las vegas jebote :lol:
agent_zero

#57280 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

fusion_ba

#57281 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

AdrianMole wrote:Otvoren je i HBO OD na Eon-u.Samo da bude zabilježeno :-D
Meni je otvoren HBO OD i Pickbox od kad je EON startao.
chakany

#57282 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

AdrianMole wrote:Otvoren je i HBO OD na Eon-u.Samo da bude zabilježeno :-D
Meni nije, ikao piše da prijavom na HBO Promo period treba biti otvoren HBO, CINEMAX, HBO OD, HBO GO :place1:
crnivrag

#57283 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

pecpec wrote: Pa ko je lik ja ili ti koji ne znas da citas.Ne znas cak ni u Sarajevo doci bez tuđe pomoci ko da je las vegas jebote :lol:
Evo samo još jedno objašnjenje i ja se isključujem iz ove diskusije.

Telemach ili bilo koji drugi kablovski operater nema mogućnost identifikacije i otključavanja tvog TV uređaja bez modula, jer modul prenosi informacija o uređaju i pakete koji trebaju biti dostupni, a samim tim modul komunicira sa Telemach serverima.

Dakle oni nemaju mogućnost da lociraju i otključaju kanale ne tvom TV-u bez modula, a to je i praktično nemoguće, jer su moduli i napravljeni upravo za takve stvari, i bez njih je jedino moguće da otključaju sve kanale svim korisnicima u svim gradovima putem DVB-C mreže (iako ti korisnici nisu zvanični korisnici Telemach digitalnih paketa).

A kao što smo zaključili u jednoj od prethodnih poruka, to nije ekonomski isplativo da bilo ko, ko ima TV sa ugrađenim DVB-C tunerom a nije pretplaćen na neki paket gleda digitalne kanale na račun drugih korisnika koji plaćaju tu uslugu.
agent_zero

#57284 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Nisi ti njega shvatio, čovjek je kao i ja korisnik d3 paketa.

Ako se promotivno otključa, onda se treba otključati svima i na sve načine, uključujući i dvb-c, a ne samo onima koji imaju dodatni modul na drugom tv-u. Ako je promocija, onda treba za sve da bude, kao i prethodnih godina. I nije tačno da ne mogu otključati preko dvb-c, jer su to radili u više navrata (i otključavanje i zaključavanje).

Stvarno nema potrebe za advokaturom telemacha, imaju sopstvenu pravnu službu koja za to prima platu ;)
Last edited by agent_zero on 15/12/2017 12:52, edited 1 time in total.
pecpec

#57285 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

crnivrag wrote:
pecpec wrote: Pa ko je lik ja ili ti koji ne znas da citas.Ne znas cak ni u Sarajevo doci bez tuđe pomoci ko da je las vegas jebote :lol:
Evo samo još jedno objašnjenje i ja se isključujem iz ove diskusije.

Telemach ili bilo koji drugi kablovski operater nema mogućnost identifikacije i otključavanja tvog TV uređaja bez modula, jer modul prenosi informacija o uređaju i pakete koji trebaju biti dostupni, a samim tim modul komunicira sa Telemach serverima.

Dakle oni nemaju mogućnost da lociraju i otključaju kanale ne tvom TV-u bez modula, a to je i praktično nemoguće, jer su moduli i napravljeni upravo za takve stvari, i bez njih je jedino moguće da otključaju sve kanale svim korisnicima u svim gradovima putem DVB-C mreže (iako ti korisnici nisu zvanični korisnici Telemach digitalnih paketa).
.
Kako nemaju mogucnost bez modula kad vec neki kanali tipa sport klub rade?Ti kanali nisu fta nego se svugdje placaju.
drug_profi

#57286 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Može li neko da objasni kako se koristi ovaj HBO On Demand?
pecpec

#57287 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

agent_zero wrote:Nisi ti njega shvatio, čovjek je kao i ja korisnik d3 paketa.

Ako se promotivno otključa, onda se treba otključati svima i na sve načine, uključujući i dvb-c, a ne samo onima koji imaju dodatni modul na drugom tv-u. Ako je promocija, onda treba za sve da bude, kao i prethodnih godina. I nije tačno da ne mogu otključati preko dvb-c, jer su to radili u više navrata (i otključavanje i zaključavanje).

Stvarno nema potrebe za advokaturom telemacha, imaju sopstvenu pravnu službu koja za to prima platu ;)
To je to.
hemed

#57288 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

Stvarno nema potrebe za advokaturom telemacha ;)
po kom osnovu treba njima koji ne placaju rentu a gledaju djaba digitalne kanale na drugom tv treba da se otkljucaju, molim te, ja placam rentu na drugom resiveru i dobio sma otkljucane kanale, na oba resivera jer uredno placam sve... a to sto neko digitalu gleda ilegalno to je druga stvar, i opet se buni pa prijatelju plati pa ces imati nema djaba ni kod koga
agent_zero

#57289 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

hemed wrote:

po kom osnovu treba njima koji ne placaju rentu a gledaju djaba digitalne kanale na drugom tv treba da se otkljucaju, molim te, ja placam rentu na drugom resiveru i dobio sma otkljucane kanale, na oba resivera jer uredno placam sve... a to sto neko digitalu gleda ilegalno to je druga stvar, i opet se buni pa prijatelju plati pa ces imati nema djaba ni kod koga
Ovo se ne odnosi na one koji gledaju digitalu ilegalno, nego za one koji nemaju dodatni risiver, a koriste neki od d3 paketa. Opet ni ti nisi pročitao o čemu se piše.

A to o čemu ti govoriš, za one koji nemaju d3 paket, meni je sasvim svejedno hoće li im otključati, ne smeta mi što bi ljudi jebeni mjesec dana imali sve kanale, nisam toliko malodušan.
Last edited by agent_zero on 15/12/2017 12:56, edited 1 time in total.
pecpec

#57290 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

hemed wrote:

Pa sta da se plati ako je slobodno svima,sto ti sad ne platis dodatne kanale a mozes ih gledat?
dječak sa šibicama

#57291 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Hvala na novogodisnjoj akciji, prijatno iznenadjenje.
Benq

#57292 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Nigdje u tekstu ne pise da je promotivno , vec da je poklon Telemach-a.
Poklanjamo vam dodatne digitalne i HD kanale, koje do sada niste imali u okviru svog paketa. Otvaramo i HBO i Cinemax kanale za korisnike koji ih nemaju u svom paketu! HBO kanale možete aktivirati putem portala Moj Telemach.
agent_zero

#57293 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

pecpec wrote:
hemed wrote:

Pa sta da se plati ako je slobodno svima,sto ti sad ne platis dodatne kanale a mozes ih gledat?
Upravo :lol:
pecpec

#57294 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

Stvarno ne citaju i pisu gluposti ti im objasnis oni i dalje svoje.Kakvi likovi jebote :lol: :lol:
agent_zero

#57295 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Benq wrote:Nigdje u tekstu ne pise da je promotivno , vec da je poklon Telemach-a.
Poklanjamo vam dodatne digitalne i HD kanale, koje do sada niste imali u okviru svog paketa. Otvaramo i HBO i Cinemax kanale za korisnike koji ih nemaju u svom paketu! HBO kanale možete aktivirati putem portala Moj Telemach.
Dobro, drugačija formulacija, poklon ima čak i veću težinu i stvarno nema logike da nije i preko dvb-c otključano pišljivih mjesec dana. :D
Benq

#57296 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

agent_zero wrote: Dobro, drugačija formulacija, poklon ima čak i veću težinu i stvarno nema logike da nije i preko dvb-c otključano pišljivih mjesec dana. :D
Druze , pisljivih ili ne , otkljucali su nam onako kako su i napisali u tekstu.
hemed

#57297 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

agent_zero wrote:
hemed wrote:

Ovo se ne odnosi na one koji gledaju digitalu ilegalno, nego za one koji nemaju dodatni risiver, a koriste neki od d3 paketa. Opet ni ti nisi pročitao o čemu se piše.

A to o čemu ti govoriš, za one koji nemaju d3 paket, meni je sasvim svejedno hoće li im otključati, ne smeta mi što bi ljudi jebeni mjesec dana imali sve kanale, nisam toliko malodušan.
ne kontam prijatelju, telemach da 1 resiver na koristenje, svaki drugi uredjaj bilo da je modul ili resiver dodatno se naplacuje, a to sto neki imaju dvb c prijemnik to je druga stvar,u telemachu nije moguce apsolutno da oni otkljucaju na tv uredjaju jer nisu u mogucnosti da to urade, to je nemoguce, otkljucavaju kanale samo na modulima ili resiverima koji su kod njih kupljeni i za koje placa renta, drugo je to sto je telemmach otkljuco davno neke kanale koje se mogu gledati preko dvb c mreze, i sad su sami sebi problem napravili sto su uopste pustali te kanale da se gledaju za đ....
tnt-tunja

#57298 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

Ne mozes ti bosnji ugodit, cak i da mu sve das, on bi trazio brzi internet iako u slobodno vrijeme otvori forum i zatvori (ne zna ni iskoristi 4,5,8.10 MBps)...

Jedno pitanje, kako se aktivira HBO GO? To nisam nikad dosad radio pa bi zamolio nekog da mi pomogne.
agent_zero

#57299 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Benq wrote:
agent_zero wrote: Dobro, drugačija formulacija, poklon ima čak i veću težinu i stvarno nema logike da nije i preko dvb-c otključano pišljivih mjesec dana. :D
Druze , pisljivih ili ne , otkljucali su nam onako kako su i napisali u tekstu.
To stoji.

Čak bi možda i navukli one koji nemaju nikakav d3 paket da su otključali i preko dvb-c, jer kad se navikneš na bolje, teško je na gore :)
Last edited by agent_zero on 15/12/2017 13:05, edited 1 time in total.
pecpec

#57300 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

Svaki dodatni uređaj se naplacuje da bi gledo kodirane kanale jer oni da hoce ko sto su neke kanale zakljucali zakljucali bi i ove sve digitalne pa ih nebi mogo gledat nikako bez modula-resivera.Znaci nece i nije nista nelegalno.
Locked