Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#57251 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Evo u obavijesti fino piše, poklanjamo Vam kanale koje niste imali u okviru svog paketa.

Dakle da bi imao kanale, moraš biti pretplaćen i na digitalni/integrisani paket.

Zaista ne piše otključavamo kanale svim korisnicima.
avaks

#57252 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

pecpec wrote:Hd imam od kad je poceo prema tome ne pametuj.Ja kad sam gledo hd kanale vecina vas je buljila u sobnu antenu.
Pa u čemu je problem onda? Šta koji klinac pametuješ da nije otključano kad jest.
AKo nije zovi 1360 i mani se pametovanja i lupanja po forumu ili idi bulji u sobnu antenu :lol:
pecpec

#57253 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

crnivrag wrote:Evo u obavijesti fino piše, poklanjamo Vam kanale koje niste imali u okviru svog paketa.

Dakle da bi imao kanale, moraš biti pretplaćen i na digitalni/integrisani paket.

Zaista ne piše otključavamo kanale svim korisnicima.
Pasha ja sam korisnik i korisnik je svak koji im placa.Pravit sad podjele izmedju onih sto imaju module ili ne mislim da nema smisla.Meni iskreno nije potrebno da mi odkljucaju jer ta soba mi sluzi za primanje gostiju znaci ne pisem zbog sebe nego zbog onih koji nemaju nista a korisnici su i mozda bi ih privukli na dodatne pakete kad bi im pustili i dodatne kanale.Cista logika,ako ces novog korisnika privuci ga!
pecpec

#57254 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

avaks wrote:
pecpec wrote:Hd imam od kad je poceo prema tome ne pametuj.Ja kad sam gledo hd kanale vecina vas je buljila u sobnu antenu.
Pa u čemu je problem onda? Šta koji klinac pametuješ da nije otključano kad jest.
AKo nije zovi 1360 i mani se pametovanja i lupanja po forumu ili idi bulji u sobnu antenu :lol:
Spamas dzaba i pises kojestarije.
Herr Flick

#57255 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

Imam otkljucane Cinestare Premier 1 i 2 a HBO izgleda trebam aktivirat preko moj telemach
avaks

#57256 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Evo ja sad provjerio kod komše tako da ti lupaš bez veze...
Plaćaju onaj penzić paket najmanji, otključani HBO kao i sve ostalo.
Nazovi 1360 i žali se umjesto da se prosipaš ovdje ili idi anamotamo gledaj te kamere što vam ubacuju kad već nemate HD kanala :mrgreen:
pecpec

#57257 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

avaks wrote:Evo ja sad provjerio kod komše tako da ti lupaš bez veze...
Plaćaju onaj penzić paket najmanji, otključani HBO kao i sve ostalo.
Nazovi 1360 i žali se umjesto da se prosipaš ovdje ili idi anamotamo gledaj te kamere što vam ubacuju kad već nemate HD kanala :mrgreen:
Ne laprdaj decko idi igraj igrica.
avaks

#57258 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Kao što sam rekao, nazovi 1360 umjesto da vrijeđaš po forumu.
Želim vam ugodan boravak na foe listi :thumbup:
chakany

#57259 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Evo preko mojtelemach.ba portala se prijavio na HBO promo period (već imam u paketu HBO kanale), i otključao mi se CINEMAX. Međutim, izgleda da nemam pristup servisima HBO OD i HBO GO. Maloprije zvao podršku, i kažu da nije aktivno u mom paketu :? Ništa mi nije jasno. Ako piše da ubraja se u HBO Promo period i HBO GO i HBO OD, kako onda nije aktivno :?
avaks

#57260 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Herr Flick wrote:Imam otkljucane Cinestare Premier 1 i 2 a HBO izgleda trebam aktivirat preko moj telemach
Pokušaj osvježiti resiver preko portala ili aktiviraj pa restartuj.
Trebalo bi da radi i bez aktivacije ali eto :thumbup:
alipasijaner

#57261 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner »

Da ne bude zabune, pise aktivacija na mojtelemach.ba, ok odem tamo kliknem na "Aktiviraj HBO" i kanali su otkljucani do 16.1.
Pitanje je da li moram isto tako rucno 16.01.2018.g. deaktivirati HBO paket ili ce ostati aktiviran i prikazati se kao dodatna stavka na sljedecem racunu?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#57262 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pici »

Rugafet wrote:
pici wrote:Image

mene interesira jel na wifiju generalno spustena brzina il treba ceprkat po routeru... 80 bi trebao biti download
Trebao bi biti na kablu.

Wifi ovisi od tisucu i pol stvari kod tebe doma i u tvom okruzenju. vajfaj se moze malo popraviti mjenjanjem kanala na routeru i ako rabis uredjaje koji rade na 5Ghz stanje bi trebalo da bude bolje. Ovaj tvoj shot ako je na 2.4 Ghz 50 je sasvim u redu
da na kablu je 80 a na laptopima 40-50... ok hvala na odgovoru.
avaks

#57263 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

alipasijaner wrote:Da ne bude zabune, pise aktivacija na mojtelemach.ba, ok odem tamo kliknem na "Aktiviraj HBO" i kanali su otkljucani do 16.1.
Pitanje je da li moram isto tako rucno 16.01.2018.g. deaktivirati HBO paket ili ce ostati aktiviran i prikazati se kao dodatna stavka na sljedecem racunu?
Ako ti stoji opcija PROMO onda će biti isključeno (barem je tako prije bilo)...
AKo ne onda za svaki slučaj deaktiviraj 16og da ne moraš reklamirati :thumbup:
Herr Flick

#57264 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

avaks wrote:
Herr Flick wrote:Imam otkljucane Cinestare Premier 1 i 2 a HBO izgleda trebam aktivirat preko moj telemach
Pise da je aktivirano,sad za sad su jos zakljucani,vadio sam iz struje i dalje zakljucani,ma valjda bude u toku dana :D
Rugafet

#57265 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Nema, kod tebe izgleda svi spamaju, pametuju i filozofiraju jedino eto si ti u pravu. Deset ljudi ti crta nesto sto je samo po sebi logicno, a ti a - a bas zapeo
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#57266 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

pici wrote:
Rugafet wrote:
pici wrote:Image

mene interesira jel na wifiju generalno spustena brzina il treba ceprkat po routeru... 80 bi trebao biti download
Trebao bi biti na kablu.

Wifi ovisi od tisucu i pol stvari kod tebe doma i u tvom okruzenju. vajfaj se moze malo popraviti mjenjanjem kanala na routeru i ako rabis uredjaje koji rade na 5Ghz stanje bi trebalo da bude bolje. Ovaj tvoj shot ako je na 2.4 Ghz 50 je sasvim u redu
da na kablu je 80 a na laptopima 40-50... ok hvala na odgovoru.
Ugradis u laptop 5 GHz karticu kao sto sam i ja uradio i onda dere maksimalnom brzinom.
Benq

#57267 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

pecpec wrote: Bas suprotno ovom promocijom bi mogli sviju privuci jer bi vidili sta mogu imat a nemaju.
Eh vidis , u tome i jeste najveci problem. Sad kad bi otkljucali sve kanale putem DVB-C mreze korisnicima koji koriste samo analognu , isti ti korisnici bi im se nahebali milosne majke 16.01.2018. kad zakljucaju te kanale jer bi bilo bruku poruka tipa "imao sam sve te kanale , sad ste ukinuli , za sta ja placam" i slicno. Ne treba nasem narodu nista dati dzaba.
alipasijaner

#57268 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner »

avaks wrote:
alipasijaner wrote:Da ne bude zabune, pise aktivacija na mojtelemach.ba, ok odem tamo kliknem na "Aktiviraj HBO" i kanali su otkljucani do 16.1.
Ako ti stoji opcija PROMO onda će biti isključeno (barem je tako prije bilo)...
AKo ne onda za svaki slučaj deaktiviraj 16og da ne moraš reklamirati :thumbup:
Upravo zbog toga i pitam... :)
Rugafet

#57269 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Benq wrote:
pecpec wrote: Bas suprotno ovom promocijom bi mogli sviju privuci jer bi vidili sta mogu imat a nemaju.
Eh vidis , u tome i jeste najveci problem. Sad kad bi otkljucali sve kanale putem DVB-C mreze korisnicima koji koriste samo analognu , isti ti korisnici bi im se nahebali milosne majke 16.01.2018. kad zakljucaju te kanale jer bi bilo bruku poruka tipa "imao sam sve te kanale , sad ste ukinuli , za sta ja placam" i slicno. Ne treba nasem narodu nista dati dzaba.
Cuj to jer bi vidili sta mogu imat a nemaju :lol: A ne znaju sta bi mogli imat, to je tajna duboko zakopana i sakrivena od njih. Pa je jedini nacin da to saznaju da im se otkljuca HBO i cinemax jer im je i pristup Telemach sajtu strogo zabranjen.
avaks

#57270 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Herr Flick wrote:
avaks wrote:
Pise da je aktivirano,sad za sad su jos zakljucani,vadio sam iz struje i dalje zakljucani,ma valjda bude u toku dana :D
Imaš onu opciju preko portala da osvježiš usluge, što si nekada morao zvati 1360 pa ako to ne pomogne što kažeš malo sačekaj, nema fule :thumbup:
Benq

#57271 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Rugafet wrote: Cuj to jer bi vidili sta mogu imat a nemaju :lol: A ne znaju sta bi mogli imat, to je tajna duboko zakopana i sakrivena od njih. Pa je jedini nacin da to saznaju da im se otkljuca HBO i cinemax jer im je i pristup Telemach sajtu strogo zabranjen.
Treba samo procitati tekst , ne samo naslov i ne bi bilo onakvih postova.

Pise : "Poklanjamo vam dodatne digitalne i HD kanale, koje do sada niste imali u okviru svog paketa."
avaks

#57272 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Rugafet wrote:
Benq wrote:
Cuj to jer bi vidili sta mogu imat a nemaju :lol: A ne znaju sta bi mogli imat, to je tajna duboko zakopana i sakrivena od njih. Pa je jedini nacin da to saznaju da im se otkljuca HBO i cinemax jer im je i pristup Telemach sajtu strogo zabranjen.
Kada je Tmah preuzeo Vinet svi kanali su svim radili preko dvb-c.. Pa do nedavno vala i imaš ljudi koji nisu prešli na digitalu nego kada im je to "ukinuto" onda drvlje i kamenje po operateru. A mogao je Telemach isti dan da ukine sve i naravno ko plati da i ima.
Ja sam za to da se sve preko DVB-C ukine (osim ovih par nacionalnih, BHT HD, FTV, OBN šta već mora) kao i svi analogni, pa neka sebi plaća ko šta hoće.
Što na MojaTV ne uštekaju na 3 TVa sebi pa gledaju, hoće šipak, i na onom što plaća nema ništa a kamo li za "sobe za goste". Ali BHT je "naš" i može da guli a ostali fuj :run:
Sve što ti bez resivera i kartice radi je dobra volja operatera, ovih mjesec dan je njihova dobra volja a ne moraju svake godine da otključaju. Kada priključiš uslugu dobiješ sve promotivno, i to je dobra volja, ali naši što veli kolega kada nakon promo perioda ostave samo što plaćaš belaj :lol:

Da se razumijemo, nije ni Telemach cvjećka, ali ovo što nude uz cijenu i uslugu, svjetlosna godina ispred svih + staln oneki noviteti i poboljšanja.
Čekamo samo mobilnu još i držimo fige!
Rugafet

#57273 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Benq wrote: Treba samo procitati tekst , ne samo naslov i ne bi bilo onakvih postova.

Pise : "Poklanjamo vam dodatne digitalne i HD kanale, koje do sada niste imali u okviru svog paketa."
Taman da nam svima sve otkljucaju na dvije godine i podijele po jednu crnkinju sa lepezom bilo bi onakvih postova vjeruj mi
pecpec

#57274 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

Rugafet wrote:
Nema, kod tebe izgleda svi spamaju, pametuju i filozofiraju jedino eto si ti u pravu. Deset ljudi ti crta nesto sto je samo po sebi logicno, a ti a - a bas zapeo
Eto tebi i ostalim nepismenim benq fino objasnio.Za razliku od vas ja znam citat i ne pametujem.
pecpec

#57275 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

Benq wrote:
Rugafet wrote: Cuj to jer bi vidili sta mogu imat a nemaju :lol: A ne znaju sta bi mogli imat, to je tajna duboko zakopana i sakrivena od njih. Pa je jedini nacin da to saznaju da im se otkljuca HBO i cinemax jer im je i pristup Telemach sajtu strogo zabranjen.
Treba samo procitati tekst , ne samo naslov i ne bi bilo onakvih postova.

To je to samo su neki i dalje nepismeni
Locked