Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
typeOnegative

#57076 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

avaks wrote:I sada što raja nema 100KM za TV sa dvb-c tunerom a toliko potroši na cigare ili kladionicu sedmično, treba čitava država da ispašta.

Pa jedina zemlja u Evropi smo sa analogijom koja se počela ukidati 1998 (Britanija recimo) a Njemačka analogiju ukinula 2002 :run:
Hajde ne možemo se porediti s njima ali da smo analogna odnosno crna rupa Evrope govori da je Kosovo ukinulo analogiju 2015te haman pa 3 godine već, Hrvatska 2010te, Makedonija 2013te, Srbija i Crna Gora 2015te kao i Albanija (a digitalu testirali već davne 2008) itd...

AKo ćemo reći da su svi bogatiji od nas, a realno i jesu :lol: ako ništa normalniji su onda idemo malo u Afriku:
Ruanda, Tanzanija, Zambija, Namibija, Kenija (2014ta)
Etiopija čak ima, pa vode nemaju, žive u blatnjavim kućama ali ne furaju analogiju :lol: Samo se kod nas ne neki siromašluk vadi kao nema raja pa neka a ovamo gulež žešća... Ko nema love za tv sa digitalnim tunerom danas ne treba ni da posjeduje tv i ćao, ostalima normlanim davno je trebalo uvesti digitalu, analogiju ukinuti prije 10 godina i ćao.

Evo izvori;
https://en.wikipedia.org/wiki/Digital_t ... _the_world
+1 potpisujem od rijeci do rijeci i jos bi postavio pitanje Telemachu .... cemu i HD i SD verzije istih programa ? neviđena glupost i bespotrebno zauzimanje frekvencija
Maharadza

#57077 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

tnt-tunja wrote:
Haris033 wrote:Kupite neki notebook polovnjak sa hdmi izlazom, prikopčate se hdmi kablom na tv, skinete air mouse aplikaciju na mob. koja će vam služiti kao daljinac, odete na EON web i gledate sav sasdržaj u zadnja 72h na Vašim velikim televizorima, i ne samo to, sav internet sadržaj Vam je dostupan Kakav smart tv i aplikacije, smiješno. :-)

Bar ja tako radim... :izet:
druga opcija je neki android box uz neku bezzicnu tastaturu ;)
Ma ti dodatni uređaji su dobri ako želiš popcorn time/kodi i sl. koristiti, ali samo za gledanje filmova/serija je dovoljan moj 5 godina stari Samsung LCD koji sa usb stick-a pušta sve a najbitnije .mkv i .mp4 uz podršku za titlove! :thumbup:
chakany

#57078 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Vidim na FB, korisnici traže Klasik TV i Sevdah TV. Telemach na to odgovara: ˝Možda vas uskoro obradujemo˝.
hipija

#57079 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

chakany wrote:Vidim na FB, korisnici traže Klasik TV i Sevdah TV. Telemach na to odgovara: ˝Možda vas uskoro obradujemo˝.
Vjerovatno Sevdah Tv, jer je sinoć @telemach nešto nagovjestio.
Dobro bi došao svakako povratak Klasik TV ili Pink Film, eventualno Film Klub jer nemamo kanal sa ex-yu kinematografijom. Na kraju ispade da smo tražili kanal sa ruskim filmovima.
semirsar

#57080 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

crnivrag wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,ne mogu uci u EON,prilikom prijave mi piše Registriran je maksimalan broj uređaja a ja samo na laptopu to koristim??
Potrebno je obrisati sve uređaje na portalu "Moj Telemach", a onda ugasiti brisanje cache-a, historije, site preferences i ostalih postavki pri gašenju browsera i isključiti sve opcije za brisanje postavki browsera ukoliko koristiš CCleaner.

EON putem web-a funkcioniše tako što sesiju spašava u cookie, i tako pamti jedan browser kao jedan uređaj, čim se taj cookie izbriše, ponovo browser registruje kao novi uređaj.

Ako želiš sačuvati privatnost i dalje ostaviti da ti se brišu sve stvari nakon gašenja browsera, onda ti preporučujem da instaliraš portabilni Firefox, koji možeš prebacivati sa uređaja na uređaj putem USB-a, a da ti EON pri tom pamti samo jedan uređaj (naravno taj portabilni Firefox koristiti samo za EON i HBO GO, i ostaviti opcije po defaultu da browser ništa ne briše po gašenju).

Portabilni Firefox: https://portableapps.com/apps/internet/firefox_portable
a moze kolacic postaviti kao iznimku koja se nece brisati kao sve drugo :mrgreen:
Image
kokikol

#57081 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

Za koji će nam vrag ruski filmovi ..garantujem da nikad niko nije to tražio ... toliko o poštovanju prema pretplatnicima
Rugafet

#57082 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Klasik TV zelim ja, neka udje u zapisnik
semirsar

#57083 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

ja bih jos ovijeh ruskih, takodje u zapisnik zapisnicar zatefterit treba :razz:
hipija

#57084 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Rugafet wrote:Klasik TV zelim ja, neka udje u zapisnik
Zastupnik Rugafet je uložio amandman na Klasik Tv. Prijedlog je upućen u Zastupnički dom aka Nadležni sektor. Nadamo se da će prijedlog amandmana imati parlamentarnu podršku :D
kakavdanakneiskustvu

#57085 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

semirsar wrote:
crnivrag wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,ne mogu uci u EON,prilikom prijave mi piše Registriran je maksimalan broj uređaja a ja samo na laptopu to koristim??
Potrebno je obrisati sve uređaje na portalu "Moj Telemach", a onda ugasiti brisanje cache-a, historije, site preferences i ostalih postavki pri gašenju browsera i isključiti sve opcije za brisanje postavki browsera ukoliko koristiš CCleaner.

EON putem web-a funkcioniše tako što sesiju spašava u cookie, i tako pamti jedan browser kao jedan uređaj, čim se taj cookie izbriše, ponovo browser registruje kao novi uređaj.

Ako želiš sačuvati privatnost i dalje ostaviti da ti se brišu sve stvari nakon gašenja browsera, onda ti preporučujem da instaliraš portabilni Firefox, koji možeš prebacivati sa uređaja na uređaj putem USB-a, a da ti EON pri tom pamti samo jedan uređaj (naravno taj portabilni Firefox koristiti samo za EON i HBO GO, i ostaviti opcije po defaultu da browser ništa ne briše po gašenju).

Portabilni Firefox: https://portableapps.com/apps/internet/firefox_portable
a moze kolacic postaviti kao iznimku koja se nece brisati kao sve drugo :mrgreen:
Image

hvala,radi cim sam obrisao ostale uredjaje
semirsar

#57086 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

polako, ako nijesi uradio kao sto ti crni rece ili po ovom sto ja priturih, jopet ces ti fasovat i to ubrzo :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#57087 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

semirsar wrote:polako, ako nijesi uradio kao sto ti crni rece ili po ovom sto ja priturih, jopet ces ti fasovat i to ubrzo :mrgreen:
u tom slucaju mozda vas i poslusam a mozda se opet ovde po obicaju javim,jutros sam obrisao history pa mi je zbog toga ovo mozda zastekalo
kokikol

#57088 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

Eto da se neki nebi osjećali ugroženo ja predlažem na razmatranje i glas drine tv ili ti novi pazar tv ;-)
semirsar

#57089 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

kokikol wrote:Eto da se neki nebi osjećali ugroženo ja predlažem na razmatranje i glas drine tv ili ti novi pazar tv ;-)
:thumbup:
zateznistub

#57090 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Imam jedan problemčić sa internetom,
Naime počesto se dešava da mi na telefonu izbaci poruku da nema interneta uradim regres stranice i onda proradi.
Na jedinoj igrici koju ponekad igram vrlo često izbaci poruku slow connection ali kad prekinem igricu i izmjerio brzinu sve je ok.
Šta bi moglo da bude?
opticum

#57091 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by opticum »

Poz ekipa
Zna li ko zasto meni stopa EON na laptopu?
Štpa mi slika na svim kanalima a ton je uredu.
Koristim Mozzilu.
Kof. laptopa je :
Ram 2G
Grafička integrisana
procesor 1,7GHz
Radar71

#57092 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

zateznistub wrote:Imam jedan problemčić sa internetom,
Naime počesto se dešava da mi na telefonu izbaci poruku da nema interneta uradim regres stranice i onda proradi.
Na jedinoj igrici koju ponekad igram vrlo često izbaci poruku slow connection ali kad prekinem igricu i izmjerio brzinu sve je ok.
Šta bi moglo da bude?
Jesi mijenjao kanale na modemu?
zateznistub

#57093 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Radar71 wrote:
zateznistub wrote:Imam jedan problemčić sa internetom,
Šta bi moglo da bude?
Jesi mijenjao kanale na modemu?
Ja pored modema ni ne dišem kamo li da mijenjam neke kanale
diablobih

#57094 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Ma zovni ih da osvjeze modem.
Benq

#57095 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

opticum wrote:Poz ekipa
Koristim Mozzilu.
Kof. laptopa je :
Ram 2G
Grafička integrisana
procesor 1,7GHz
Rekao bih da ti je konfiguracija preslaba , integrisana graficka uz 1,7GHz procesor pa nema bandwidth-a. Nadogradi memoriju na 4GB i zamijeni procesor za neki jaci , ako je sada obicni Pentium , pogledaj po specifikacijama laptopa koje procesore podrzava , neki Core2Duo ce biti sasvim u redu da sve radi kako treba.
opticum

#57096 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by opticum »

Benq wrote:
opticum wrote:Poz ekipa
Koristim Mozzilu.
Kof. laptopa je :
Ram 2G
Grafička integrisana
procesor 1,7GHz
Rekao bih da ti je konfiguracija preslaba , integrisana graficka uz 1,7GHz procesor pa nema bandwidth-a. Nadogradi memoriju na 4GB i zamijeni procesor za neki jaci , ako je sada obicni Pentium , pogledaj po specifikacijama laptopa koje procesore podrzava , neki Core2Duo ce biti sasvim u redu da sve radi kako treba.
Znaci trba mi bolji laptop za gledanje EoN-a?
Benq

#57097 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

opticum wrote: Znaci trba mi bolji laptop za gledanje EoN-a?
Ili malo bolji laptop , ili da u taj ulozis otprilike 30-40KM za ram i cpu.

Imao sam taj problem na IBM-u , bukvalno identican , nakon upgrade-a sve radi super.
Telemach

#57098 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

:evil: je reagovao po pitanju ovog problema. Ccleaner briše historiju i prethodnu registraciju na uređaju, samim tim aplikacija uređaj prepoznaje kao novi, stoga Vam je svako logovanje evidentirano kao novi uređaj.
Last edited by Telemach on 13/12/2017 23:14, edited 1 time in total.
Telemach

#57099 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Zapisali i proslijedili kolegama na mail [email protected]
;)
Rugafet

#57100 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Telemach wrote:
Zapisali i proslijedili kolegama na mail [email protected]