Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#56876 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

skafiskafsnjak wrote:
Telemach wrote:
skafiskafsnjak wrote:Telemach, Svrakino - prekid svega
Zdravo skafiskafsnjak,
:?
Uvidom u sistem nema na snazi aktuelnih prekida, zamolićemo kolege da provjere Vaš Ugovor.
Zvao 1360, zena rekla da je grupni prekid.

Pa de odlucite se
Izvinjavamo se, kolege su potvrdile da ste kontaktirali i da ste dobili povratne informacije.
Zamolićemo Vas za malo strpljenja.
dustaban

#56877 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dustaban »

chakany wrote:
dustaban wrote:Molim strucnjake da mi reknu koji je minimum Mbps za tecno gledanje EON-a i jutjuba.
Ili drugacije kazano koji je najjeftiniji telemachov paket koji ispunjava ova uvjet. Telefon me ne interesuje nikako, znaci duo paket ili cak samo neki internetski. Kolko sam cuo sta god da uzmem moram kupit onaj KKS ili sta vec.
I jos jedno pitanje - ovo bi mi bio DRUGI (dodatni) Telemachov prkljucak na isto ime. Ima li tu kakvih olaksavajucih kombinacija?
Toliko. Hvala unaprijed :-)
Najjeftiniji DUO paket ti je DUO NET GRANDE (42.90 KM), koji uključuje analognu, digitalnu (osnovi paket), internet brzinu (40/4).Internet brzina 40/4 ti je sasvim dovoljna za gledanje EON i youtubea.
Kablovska 18 KM + osnovni D3 paket 5 KM + ostatak ti je internet koji bi te koštao 19.90 KM = 42.90 KM
Danke chakany :thumbup:
agent_zero

#56878 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

@telemach

Prenesite nadređenim da je pravo šupački potez što ste pola dtv kanala zaključali preko internog tv tunera. :twisted:

E dobro ću razmisliti hoću li više ikad produžiti ugovor.
crnivrag

#56879 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

agent_zero wrote:@telemach

Prenesite nadređenim da je pravo šupački potez što ste pola dtv kanala zaključali preko internog tv tunera. :twisted:

Pa kad bi svi kanali bili otključani putem DVB-C mreže, onda niko nebi plaćao digitalne pakete, integrisane usluge i sl., već bi svako platio 18 KM, a gledao besplatno 223 TV i slušao 79 radio kanala, a bio bi mu potreban samo TV koji ima integrisan DVB-C tuner.
avaks

#56880 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Drug ako koristiš CAM modul, onda ti je otključano što i plaćaš... Bez kartice odnosno modula ne znam da išta više i radi putem DVB-c :mrgreen:
agent_zero

#56881 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

avaks wrote:

Drug ako koristiš CAM modul, onda ti je otključano što i plaćaš... Bez kartice odnosno modula ne znam da išta više i radi putem DVB-c :mrgreen:
Radilo je sve ono što je bilo dostupno i putem analogne i plus još neki kanali. Sad pola i tih kanala koji su u analognoj ponudi su zaključali od danas preko dvb-c. Baš ono pred praznike :-) :twisted:
MTV

#56882 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Nebranim nikoga al realno ako placas KKS i imas analognu onda je normalno da imas i te analogne kanale a sve ostalo sto su dali FREE preko DVB-C je njihova dobra volja.
Davno sam ovdje napisao da je SBB u Srbiji zakljucao skoro sve DVB-C kanale. Mislim da je kod njih samo ostali otkljucani RTS 1, RTS 2, pink, O2, Happy, Prva i SBB info kanal. Ostalo je sve zakljucano. Kad platis neki od digitalnih paketa onda dobijes te kanale. Ako su pak oni zakljucani onda je neka greska u sistemu i poziv njima ili pp korisniku TM ce rijesit taj problem.
Last edited by MTV on 11/12/2017 19:51, edited 2 times in total.
agent_zero

#56883 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

crnivrag wrote:

Pa kad bi svi kanali bili otključani putem DVB-C mreže, onda niko nebi plaćao digitalne pakete, integrisane usluge i sl., već bi svako platio 18 KM, a gledao besplatno 223 TV i slušao 79 radio kanala, a bio bi mu potreban samo TV koji ima integrisan DVB-C tuner.
Ne govorim uopšte o tome, znalo se koji su kanali uvijek bilo otključani, i evo od danas zaključani.
fusion_ba

#56884 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

hipija wrote:
fusion_ba wrote:Radujem se tom kanalu TV1000 Russian Kino, napokon neki drugačiji filmski kanal.
Ruski filmovi i serije koji nemaju naše titlove, pa sad ko je učio ruski u školi, vidjeće na čemu je.
Ja sam kontao da će pokrenuti posebnu verziju za naše tržište, kao što je naš TV1000 (nažalost) različit od skandinavske verzije.
avaks

#56885 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

agent_zero wrote: Radilo je sve ono što je bilo dostupno i putem analogne i plus još neki kanali. Sad pola i tih kanala koji su u analognoj ponudi su zaključali od danas preko dvb-c. Baš ono pred praznike :-) :twisted:
Ja sam nešto ljetos čačkao i nije puno digitalnih radilo a prije par godina išlo bez problema. Ti si onda i dobar još ako ti je do danas radilo :mrgreen:
Digitala se plaća i ne možeš ih kriviti jbg, sve analogne preko DVB-C si imao u digitalnom formatu a sada su ih očigledno zaključali i moraš platiti barem start paket da bi gledao....
MTV

#56886 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Sa rtv foruma o TV 1000 Russia Kino

Logotip i screenshot tog kanala dostupnog i u Rusiji:

Image

Image

Kanal se između ostalog već nalazi u Viasat paketima skandinavskih i pribaltičkih zemalja te Ukrajine, gruzijskoj platformi MagtiSat, kazahstanskim Otau TV i Caspio HD, a nedavno je pokrenuta i globalna platforma sa sadržajima spomenutog kanala dostupnim na zahtev na adresi http://www.tv1000russiankino.com.

Kanal izgleda nigde nije titlovan - ni u jednoj vesti o njemu se ne spominju titlovi, kao ni na sajtovima sa detaljnim tehničkim podacima o satelitskim kanalima.

Zvanična stranica kanala na .su (Soviet Union, tj. SSSR domenu) za Rusiju:
http://viasat.su/channels/russkoe-kino/

Zvanična stranica kanala za ostale zemlje:
http://www.viasat-channels.tv/channel/rufilms_tv1000
fortaleza

#56887 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

agent_zero wrote: Ne govorim uopšte o tome, znalo se koji su kanali uvijek bilo otključani, i evo od danas zaključani.
Sluzbeno je bilo otkljucano cini mi se 16 digitalnih programa, dok je ostalo kao sto je netko napisao njihova dobra volja u kombinaciji s marketingom da navuce ljude na nove digitalne pakete. Tko ni ne zna kakva je digitalna slika tome je i analogija dobra. :)

Opet nije logicno da netko placa start paket, a netko ne, naravno, volio bih i ja da je svima otkljucano, al tako bas i ne ide.
kokikol

#56888 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

nadređeni ------ prava riječ hehehe :D :D :D : zato je njihovo ponašanje puno arogancije prema kritičkim komentarima ., još se čoporativno šegače sa tim
breuer

#56889 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by breuer »

Da li je moguće prekinuti ugovor nakon 9 mjeseci (trajanje ugovora 2 godine) sa Telemachom? Uslugu (osnovni Duo paket, tv i net) ne dobijam nikako već 7 dana, a svakodnevno zovem podršku i svaki dan dobijam obećanja da će serviser doći što ranije.
kakavdanakneiskustvu

#56890 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

nisam upratio,taj TOP TV ,hocemo li od 18.12. imati u ponudi,u kojim paketima,na kojem broju?
chakany

#56891 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

kakavdanakneiskustvu wrote:nisam upratio,taj TOP TV ,hocemo li od 18.12. imati u ponudi,u kojim paketima,na kojem broju?
Od 18.12. počinje sa radom TOP TV, najvjerovatnije od 20h, kada počinje premijerno prikazivanje druge sezone serije Ubice mog oca.Kanal će biti dostupan u okviru D3 Start paketa na poziciji 13.
crnivrag

#56892 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakavdanakneiskustvu wrote:nisam upratio,taj TOP TV ,hocemo li od 18.12. imati u ponudi,u kojim paketima,na kojem broju?
U Start paketu na poziciji 013, i u okviru analogne ponude.
SmoLe

#56893 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SmoLe »

sta ovo, do juce mogao preko EON-a gledati sve kanale, sad hocu da gledam arenu sport 4 pise da nisam pretplacen na ovaj kanal, takodje ni na TV nemam arene osim AS1. paket trio grande family :oops:
fusion_ba

#56894 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Pa eto ti odgovora, nisi pretplaćen. Vjerovatno je istekao promo period kad su pustili video klub i sve ostalo. Sve će to biti zaključano kasnije. Doduše meni video klub i dalje radi.
Last edited by fusion_ba on 11/12/2017 22:52, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#56895 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

chakany wrote:
Od 18.12. počinje sa radom TOP TV, najvjerovatnije od 20h, kada počinje premijerno prikazivanje druge sezone serije Ubice mog oca.Kanal će biti dostupan u okviru D3 Start paketa na poziciji 13.
:thumbup:
Telemach

#56896 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

breuer wrote:Da li je moguće prekinuti ugovor nakon 9 mjeseci (trajanje ugovora 2 godine) sa Telemachom? Uslugu (osnovni Duo paket, tv i net) ne dobijam nikako već 7 dana, a svakodnevno zovem podršku i svaki dan dobijam obećanja da će serviser doći što ranije.
Zdravo breuer,
Zamolićemo Vas da nam dostavite tačne korisničke i adresne podatke ili broj Ugovora u inbox, rado ćemo provjeriti Vaše navode i poslati ekipu u najkraćem roku.
chakany

#56897 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Stigao TOP TV na Telemach :mrgreen:
Benq

#56898 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

chakany wrote:Stigao TOP TV na Telemach :mrgreen:
:thumbup: :thumbup:
crnivrag

#56899 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Novosti:

U ponudu originalne Telemach digitalne sheme u Sarajevu je uvršten digitalni TV kanal:

1. "TOP TV HD" na poziciji 013 putem resivera, i na frekvenciji 610000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM.

P.S. Kanal "TOP TV HD" posjeduje hrvatske i srpske subtitlove.

Napomene:

1. Da bi pratili navedene digitalne TV i radio kanale, korisnici resivera trebaju napraviti reset resivera (ručno - gašenjem iz struje ili kroz meni: Meni -> Postavke -> Tehničke postavke -> Sistem -> Restart STB).

Korisnici DVB-C mreže (CI/CAM modula) trebaju skenirati navedene frekvencije (ručno, potpuno ili putem brzog skeniranja).

2. Kanal "BN TV" je pomjeren na poziciju 014, kanal "Alternativna TV" pomjeren na poziciju 028, a kanal "Happy TV" prebačen na poziciju 067.

3. Telemach sada u originalnoj digitalnoj ponudi u Sarajevu nudi 223 TV kanala (172 u SD rezoluciji i 51 u HD rezoluciji), te 79 radio kanala (37 domaćih i 42 Stingray Music Choice radio kanala).

4. U Ilijašu, Visokom, Brezi i Kaknju Telemach ima u ponudi 224 TV kanala (TV Vinet je dostupan samo korisnicima sa ovog područja, jer je TV Vinet zabranio reemitranje tog kanala u okviru digitalnih shema u drugim gradovima).
Last edited by crnivrag on 12/12/2017 00:43, edited 3 times in total.
opticum

#56900 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by opticum »

TOP Tv se nalazi i u EON aplikaciji
Locked