Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Herr Flick

#33201 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

To je zato sto se vi blize satelitima BHT-a,ja sam 100 km udaljen sjeverno :D :D
badmir

#33202 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by badmir »

Da li neko zna koja je tacna frekvencija sport klubova u hd rezoluciji u sarajevu jer ga moram rucno unijeti jer moja lg televizija ga ne moze pronaci pri automatskom skeniranju
P.S koristim cl modul
crnivrag

#33203 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

badmir wrote:Da li neko zna koja je tacna frekvencija sport klubova u hd rezoluciji u sarajevu jer ga moram rucno unijeti jer moja lg televizija ga ne moze pronaci pri automatskom skeniranju
P.S koristim cl modul
Evo ovdje link za sve frekvencije i kanale za Sarajevo:

https://drive.google.com/file/d/0B1IrdN ... sp=sharing

Inače frekvencija za sve Sport Klub kanale u HD rezoluciji je: 618000 Mhz, symbol rate: 6956 K/s i modulacija: 256QAM.
Last edited by crnivrag on 12/06/2016 19:26, edited 2 times in total.
hdmintel

#33204 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hdmintel »

smartXL wrote:
E neka si mi objasnio da cijena sekunde nije ista na TVSA i BHT-u. Cijena direktno ovisi i o terminu emitovanja. Za rejting gledanosti ulaze samo domace tv stanice i one se mjere a ne HRT, Nat. geo...Ocito si ti nesto pobrko. Tako da BHRT ni u kom slucaju ne moze bit ostecen zato sto neki gledaju evropsko na HRT-u ;-)
nisam ja nista pobrko i to ce ti svako ko ima veze sa marketingom reci...
konacno, ako nemaju stete objasni zasto se zarnjuju kanali prvatv, rts, hrt2 ,rtl itd u vrijeme dok se isti sadrzaj emituje na kanalima iz bih...smijesno mi je da uopste diskutujem s tobom o tome..ako ti mislis da su 2 i 2 =5 to je tvoj problem.ja ti ukazujem na gresku a ti tvrdoglavo tjeras svoje.
smartXL

#33205 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

hdmintel wrote:nisam ja nista pobrko i to ce ti svako ko ima veze sa marketingom reci...
konacno, ako nemaju stete objasni zasto se zarnjuju kanali prvatv, rts, hrt2 ,rtl itd u vrijeme dok se isti sadrzaj emituje na kanalima iz bih...smijesno mi je da uopste diskutujem s tobom o tome..ako ti mislis da su 2 i 2 =5 to je tvoj problem.ja ti ukazujem na gresku a ti tvrdoglavo tjeras svoje.
Ti sad pokusavac pricu odvest na drugu stranu, al da ti jos jednom potvrdim da BHRT nema nikakvu stetu zato sto se HRT ponegdje moze gledat. Cijena oglasavanja je ista.

Pored svega, oni imaju ekskluzivu za euro, clanica su ebu-a i sav sadrzaj koji od njih preuzimaju smatra se ekskluzivom, a na tebi kao oglasivacu je da se odlucis hoces li se reklamirat il ne (a kolko vidimo ne fali im oglasivaca).

Ako je to tesko shvatit, onda se nema o cemu dalje
vkmiro

#33206 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

bonsoir wrote:
crnivrag wrote:
bonsoir wrote:Imam pitanjce.

Koliko otprilike sd ili hd sadrzaja moze da se snimi na 4go usb?
Ili ako vam je lakse koliko na 1go pa cu preracunati.

Hvala unaprijed :)

Pozz
Ja na 8 GB mogu snimiti nekih 3 - 3.5 sata SD sadržaja, a HD sadržaj je otprilike 4 puta "teži" od SD sadržaja.

Pa eto probaj odraditi kalkulaciju.
Hvala ti. Znaci ne gine kupovina malo veceg sticka.
Ja sam uzeo polovan HDD od 80GB, ubacio ga u kutiju (hdd box) i prikljucio i riješio se problema. Prije sam snimao na stikove, ali ovi noname kineski stikovi ublebaju resiver i na kraju ne snime ništa. Sada je problem riješen.
Gorštak

#33207 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gorštak »

Zašto nema bht na d3go?

Iko, hitno?

Hvala!
crnivrag

#33208 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Gorštak wrote:Zašto nema bht na d3go?

Iko, hitno?

Hvala!
BHT1 nikad nije bio dio ponude D3GO aplikacije.

Vjerovatno nisu dobili dozvolu od strane BHRT-a za emitiranje putem ove aplikacije.

BHT1 možeš besplatno gledati na njihovoj stranici, naravno ukoliko stream pratiš iz BiH: http://www.bhrt.ba/bht1-uzivo/
Gorštak

#33209 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gorštak »

crnivrag wrote:

Iko, hitno?

Hvala!
BHT1 nikad nije bio dio ponude D3GO aplikacije.

Vjerovatno nisu dobili dozvolu od strane BHRT-a za emitiranje putem ove aplikacije.

BHT1 možeš besplatno gledati na njihovoj stranici, naravno ukoliko stream pratiš iz BiH: http://www.bhrt.ba/bht1-uzivo/
Ja sam želio pratiti Pancere izvan bih, dovraga... :(
avaks

#33210 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Iko, hitno?

Hvala!
Čeka se odgovor nadležnog sektora ima dvije godine :lol:
Tražio se BHT HD kada je počelo svjetsko a evo bez njega dogurasmo i do evropskog...
kakabanja213

#33211 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakabanja213 »

smartXL wrote:
hdmintel wrote:nisam ja nista pobrko i to ce ti svako ko ima veze sa marketingom reci...
Ti sad pokusavac pricu odvest na drugu stranu, al da ti jos jednom potvrdim da BHRT nema nikakvu stetu zato sto se HRT ponegdje moze gledat. Cijena oglasavanja je ista.

Pored svega, oni imaju ekskluzivu za euro, clanica su ebu-a i sav sadrzaj koji od njih preuzimaju smatra se ekskluzivom, a na tebi kao oglasivacu je da se odlucis hoces li se reklamirat il ne (a kolko vidimo ne fali im oglasivaca).

Ako je to tesko shvatit, onda se nema o cemu dalje
Znaci, odmah da se ogradim, ne gledam ni na BHTVni na HRT ovo EP. Ali, naravno da BHTV ima stetu od emitiranja bilo gdje. Jer cijena sekunde (minute) iskljucivo zavisi od broja (procijenjenog ) gledalaca odredjenog programa. Ukoliko Hrt dopustis emitiranje bio gdje, a pogotovo u dijelu BiH koji se zove Hercegovina onda gubis odredjeni broj gledatelja. Samim tim cijena sekunde EPP vise nikako ne moze biti ista.
Gorštak

#33212 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gorštak »

avaks wrote:

Iko, hitno?

Hvala!
Čeka se odgovor nadležnog sektora ima dvije godine :lol:
Tražio se BHT HD kada je počelo svjetsko a evo bez njega dogurasmo i do evropskog...
Nemaju se oni vremena baviti glupostima.
Imaju preča posla, valja plakat što nemaju maraka. Ufff...
smartXL

#33213 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

kakabanja213 wrote: Znaci, odmah da se ogradim, ne gledam ni na BHTVni na HRT ovo EP. Ali, naravno da BHTV ima stetu od emitiranja bilo gdje. Jer cijena sekunde (minute) iskljucivo zavisi od broja (procijenjenog ) gledalaca odredjenog programa. Ukoliko Hrt dopustis emitiranje bio gdje, a pogotovo u dijelu BiH koji se zove Hercegovina onda gubis odredjeni broj gledatelja. Samim tim cijena sekunde EPP vise nikako ne moze biti ista.
Nisi upravu jer za gledanost ulaze samo domaci kanali, a gledanost se izrazava u procentima a ne broju gledalaca. BHRT moze imat lupam 100 gledalaca a da im je duio npr 10% il npr 1000 a da im je udio 3%. Taj procenat je bitan. HRT se ne boduje. Pored toga trenhtno se radi o ekskluzivnom sadrzaju koji ima svoju cijenu
kakavdanakneiskustvu

#33214 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

hemed wrote:
probook wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:Evo ga-lock u 14.55 (HRT2)

bas me zanima situacija u mostaru oko ovoga
Istocna stana mrak, zapadna strana grada normalno htv2 radi. Tako da se oko toga nema nista vise ponavljati.

Btw ovi na BHT su stvarno prolupali - na HD kanalu ide neki rukomet, na SD utakmica :lol:
pa ako je tako onda zapadnoj strani zamraciti fino BHT i neka gledaju na hrtu 2 utakmicu pa ja ako ima tu i malo realnosti i pravde, ili svima sve ili nikome nista ![/quote]

ko to jos zatamnjuje program svoje drzavne televizije
kakavdanakneiskustvu

#33215 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

AnonymousBIH wrote:Koji će mi vrag onda kablovska ako ću koristiti streamove.

tacno
kakabanja213

#33216 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakabanja213 »

smartXL wrote:
kakabanja213 wrote: Znaci, odmah da se ogradim, ne gledam ni na BHTVni na HRT ovo EP. Ali, naravno da BHTV ima stetu od emitiranja bilo gdje. Jer cijena sekunde (minute) iskljucivo zavisi od broja (procijenjenog ) gledalaca odredjenog programa. Ukoliko Hrt dopustis emitiranje bio gdje, a pogotovo u dijelu BiH koji se zove Hercegovina onda gubis odredjeni broj gledatelja. Samim tim cijena sekunde EPP vise nikako ne moze biti ista.
Nisi upravu jer za gledanost ulaze samo domaci kanali, a gledanost se izrazava u procentima a ne broju gledalaca. BHRT moze imat lupam 100 gledalaca a da im je duio npr 10% il npr 1000 a da im je udio 3%. Taj procenat je bitan. HRT se ne boduje. Pored toga trenhtno se radi o ekskluzivnom sadrzaju koji ima svoju cijenu
Znaci nije bitno kada za tvoj proizvod iskazuje interesovanje 100 ili 120 kupaca ( a ti mozes prodati recimo 50 artikala). Mozda bi se reklamirale firme koje iskazuju interesovanje za odredjeni dio populacije, pa bi za to platile vise.
smartXL

#33217 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

kakabanja213 wrote:Znaci nije bitno kada za tvoj proizvod iskazuje interesovanje 100 ili 120 kupaca ( a ti mozes prodati recimo 50 artikala). Mozda bi se reklamirale firme koje iskazuju interesovanje za odredjeni dio populacije, pa bi za to platile vise.
Trzisni udio se izrazava u procentima a dobiven na osnovu broja gledalaca (al pazi ne svih gledalaca nego odredjenog broja koji se posmatra) za listu domacih kanala. Naglasavam da se u procentima izrazava i taj procenat se koristi za dalnju obradu

A zasto je npr andrija i andjelka zatamnjeni na prvoj i b92, pa zato sto hajat zeli da privuce gledaoce koji su tamo pratili i na taj nacin dovuce i podigne svoj rejting naspram ostalih domacih kanala. A BHRT trenutno nema taj problem zbog HTR jer prenosi ekskluzivu koja ima svoju cijenu a svejedno povecavaju svoju gledanost zbog trenutnog sadrzaja gdje npr SA, ZE, TZ...nemaju alternativu
kakaljin

#33218 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

smartXL wrote:
kakabanja213 wrote:Znaci nije bitno kada za tvoj proizvod iskazuje interesovanje 100 ili 120 kupaca ( a ti mozes prodati recimo 50 artikala). Mozda bi se reklamirale firme koje iskazuju interesovanje za odredjeni dio populacije, pa bi za to platile vise.
Trzisni udio se izrazava u procentima a dobiven na osnovu broja gledalaca (al pazi ne svih gledalaca nego odredjenog broja koji se posmatra) za listu domacih kanala. Naglasavam da se u procentima izrazava i taj procenat se koristi za dalnju obradu

A zasto je npr andrija i andjelka zatamnjeni na prvoj i b92, pa zato sto hajat zeli da privuce gledaoce koji su tamo pratili i na taj nacin dovuce i podigne svoj rejting naspram ostalih domacih kanala. A BHRT trenutno nema taj problem zbog HTR jer prenosi ekskluzivu koja ima svoju cijenu a svejedno povecavaju svoju gledanost zbog trenutnog sadrzaja gdje npr SA, ZE, TZ...nemaju alternativu

Ako je tako zašto sve tv kuće ne prenose englesku ligu ili spansku ligu u BIH. Već ih prenosi samo sport klub. Jer tvrdis da nema veze što hrt u BIH nije zatamnjen za vrijeme eura u određenim dijelovima kada jedini prava da euro prikazuje na teritoriju BIH JE BHRT.
odmor

#33219 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Stara brzina jos uvijek..
Image

:bih:
smartXL

#33220 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

kakaljin wrote:Ako je tako zašto sve tv kuće ne prenose englesku ligu ili spansku ligu u BIH. Već ih prenosi samo sport klub. Jer tvrdis da nema veze što hrt u BIH nije zatamnjen za vrijeme eura u određenim dijelovima kada jedini prava da euro prikazuje na teritoriju BIH JE BHRT.
Ja govorim da BHRT zbog toga nema stetu u pogledu oglasavanja. A hrvatim gdje su vecina pusten je HRT2 jer godinama traze svoj javni servis a ovi im ne daju, i da bi se usutili, rijesili su na ovaj nacin.

Opet s druge strane poredis neuporedivo. SK zivi od toga da svoj sadrzaj proda nekom provajderu, da vrati ulozeni i zaradi. Njima je marketing isti jer imaju ekskluzivni sadrzaj i nema uticaj na cijenu oglasavanja u BiH u ovisnosti od broja gledalaca. Nemoj brkat pojmove
kakabanja213

#33221 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakabanja213 »

smartXL wrote:
kakaljin wrote:Ako je tako zašto sve tv kuće ne prenose englesku ligu ili spansku ligu u BIH. Već ih prenosi samo sport klub. Jer tvrdis da nema veze što hrt u BIH nije zatamnjen za vrijeme eura u određenim dijelovima kada jedini prava da euro prikazuje na teritoriju BIH JE BHRT.
Ja govorim da BHRT zbog toga nema stetu u pogledu oglasavanja. A hrvatim gdje su vecina pusten je HRT2 jer godinama traze svoj javni servis a ovi im ne daju, i da bi se usutili, rijesili su na ovaj nacin.

Opet s druge strane poredis neuporedivo. SK zivi od toga da svoj sadrzaj proda nekom provajderu, da vrati ulozeni i zaradi. Njima je marketing isti jer imaju ekskluzivni sadrzaj i nema uticaj na cijenu oglasavanja u BiH u ovisnosti od broja gledalaca. Nemoj brkat pojmove
Naravno da ima stetu cim ne moze racunati na prodaju firmama koje zele da imaju EPP u jednom dijelu BIH.
Hrvati iz BiH imaju svoj javni servis a to je BHTV. Isto kao sto je moj ili tvoj.
smartXL

#33222 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

kakabanja213 wrote:Naravno da ima stetu cim ne moze racunati na prodaju firmama koje zele da imaju EPP u jednom dijelu BIH.
Hrvati iz BiH imaju svoj javni servis a to je BHTV. Isto kao sto je moj ili tvoj.
Ama nema stetu za trenutni sadrzaj. Cijena oglasavanja je fiksna. Ne govorim o drugim emisijama nego iskljucivo za EP. Kolko vidimo kvota reklama im je zadovoljena, ne fali im oglasivaca. Neces ti platit reklamu, ima neko drugi kome treba prostora. I taj ko se oglasava on nema uvida ko gleda sadrzaj a ko ne, moze ic hipotetski, ali ne moze znat tacan broj.
Emx

#33223 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Emx »

Stigla nova brzina :thumbup:
Image

Zna li se kada ce biti sredjen problem sa zvukom na BBC Earth HD?
Benq

#33224 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Emx wrote: Zna li se kada ce biti sredjen problem sa zvukom na BBC Earth HD?
Koji problem sa zvukom imas ? Sad sam provjerio i sve je ok.
Emx

#33225 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Emx »

Zvuk krči kao da je pojačan na 120%. Mislim da je neko spominjao već taj problem sa BBC Earth, HD verzijom
Locked