Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
lokalni_razdjevicar
#33001 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Htv ima 2955x bolji program sto se tice evropskog. Treba ugasiti bht ,a odmraciti htv i svi bi bili sretni.
- Benq
#33002 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bolje gledati sadrzaj u SD nego u HD rezolucijilokalni_razdjevicar wrote:Htv ima 2955x bolji program sto se tice evropskog. Treba ugasiti bht ,a odmraciti htv i svi bi bili sretni.
-
sencobih
#33003 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
BHRT je platio prenos eura za BiH., a telemah ne gasi HRT , a za takav postupak ovdje kazu da je to u redu, a puna im usta zakona i poštenja. BHRT gubi velike pare zbog takvog ponasanja a nema snage da se izbori sa lopovima. Sto je najzalosnije zatamne gdje su Bosnjaci vecina a ne zatamne gdje su Hrvati.
Pa sta bi pricali i koju bi frku dizali da BHRT pocne emitovati utakmice engleske lige? Kazu sta nas briga sto je neko platio to ko zna koliko.
Haj sto to telemah radi neka radi oni znaju zasto, ali sto ovdje razni telemahovi uvlakači kazu da je to u redu onda je to pitanje za doktore.
Pa sta bi pricali i koju bi frku dizali da BHRT pocne emitovati utakmice engleske lige? Kazu sta nas briga sto je neko platio to ko zna koliko.
Haj sto to telemah radi neka radi oni znaju zasto, ali sto ovdje razni telemahovi uvlakači kazu da je to u redu onda je to pitanje za doktore.
- Benq
#33004 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prosetaj na svoju temu Telecoma a ovdje ne vrijedjaj raju.
-
Nepass
#33005 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
01.06. prikljucio duo paket, internet brzina bi trebala biti 25MB/s kod mene i nakon 10 dana http://www.speedtest.net/my-result/5395326542
cak po ovom novom bi trebalo da ide i na 40mb.
na starom jeftinijem paketu je bila 14mb
- Rugafet
#33006 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tebe smo cekalisencobih wrote:BHRT je platio prenos eura za BiH., a telemah ne gasi HRT , a za takav postupak ovdje kazu da je to u redu, a puna im usta zakona i poštenja. BHRT gubi velike pare zbog takvog ponasanja a nema snage da se izbori sa lopovima. Sto je najzalosnije zatamne gdje su Bosnjaci vecina a ne zatamne gdje su Hrvati.
Pogotovo si simpatican u ovom dijelu gdje spominjes Bosnjake i Hrvate
- Benq
#33007 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kada tek prikljucis novi paket , brzina ti bude 10/2 dok administracija ne zavrsi sve vezano za tvoj ugovor , to traje do 5 dana i onda ti se pusti puna brzina propisana paketom.spe wrote:prije par dana sam prebačen sa kid 8 na duo net paket,brzina interneta duplo manja.kad ce se povečati?
Ako si prikljucio paket 01.06. onda ces odmah dobiti novu brzinu , nazovi 1360 ili posalji podatke Telemachu na PP da to aktiviraju.Nepass wrote:01.06. prikljucio duo paket, internet brzina bi trebala biti 25MB/s kod mene i nakon 10 dana http://www.speedtest.net/my-result/5395326542
-
Nepass
#33008 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
rekli su meni da traje 24h, ali nisam imao vremena da provjerim do jutros.Benq wrote:Kada tek prikljucis novi paket , brzina ti bude 10/2 dok administracija ne zavrsi sve vezano za tvoj ugovor , to traje do 5 dana i onda ti se pusti puna brzina propisana paketom.spe wrote:prije par dana sam prebačen sa kid 8 na duo net paket,brzina interneta duplo manja.kad ce se povečati?
Ako si prikljucio paket 01.06. onda ces odmah dobiti novu brzinu , nazovi 1360 ili posalji podatke Telemachu na PP da to aktiviraju.Nepass wrote:01.06. prikljucio duo paket, internet brzina bi trebala biti 25MB/s kod mene i nakon 10 dana http://www.speedtest.net/my-result/5395326542
isto pise da se dobije i digitalni resiver, meni ubacili onu karticu u tv. ne znam ima li tu kakve razlike?
- crnivrag
#33009 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesi li spojen direktno na modem, jer brzina putem wireless mreže može varirati, i jedino ti direktnim spajanjem može pokazati tačne rezultate.Nepass wrote:01.06. prikljucio duo paket, internet brzina bi trebala biti 25MB/s kod mene i nakon 10 dana http://www.speedtest.net/my-result/5395326542
I naravno, da bi dobio što tačnije rezultate, potrebno je odabrati Telemach server.
Što se brzine tiče, moraš sačekati par dana dok ugovor ne prođe protokolisanje, a pošto si potpisao ugovor nakon 01.06., onda bi ti odmah trebali pustiti novu brzinu koja je krenula na tom paketu od ovog datuma.
Usput, probaj sad ponovo izmjeriti brzinu prema Telemach serveru (direktnim povezivanjem UTP kablom), jer server trenutno nije opterećen i prikazaće ti ispravne rezultate.
Evo ja sam upravo izmjerio brzinu, i nema zagušenja u protoku, tako da ako su ti pustili novi paket, onda bi ti trebala brzina biti blizu 40 Mbps, ako još nisu onda ćeš i dalje imati 10 Mbps, ali će ti upload biti onoliki koliki treba biti u tom paketu.

- Benq
#33010 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zavisi , moze ti se aktivirati kroz 24h a moze se cekati do 5 dana zavisno od toga koliko ugovora ima za unijeti u bazu.Nepass wrote: rekli su meni da traje 24h, ali nisam imao vremena da provjerim do jutros.
isto pise da se dobije i digitalni resiver, meni ubacili onu karticu u tv. ne znam ima li tu kakve razlike?
Posto kazes da si uzeo Duo paket i da brzina treba biti 40/3 , znaci uzeo si Duo Net paket u koji nisu uracunate usluge poput "72h unazad" i "Pickbox" tako da je i bolje sto su ti stavili modul jer bi u suprotnom dobio resiver D3 Mini a posto taj resiver nema nikakvih dodatnih funkcija modul je dosta bolje rjesenje.
- crnivrag
#33011 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Karticu daju u slučaju da ne tražiš dodatne usluge VOD i TV Unazad, ili ukoliko sam ne zatražiš resiver na zahtjev.Nepass wrote: rekli su meni da traje 24h, ali nisam imao vremena da provjerim do jutros.
Razlika je u tome što putem kartice nemaš ove dvije navedene usluge, i nemaš detaljan EPG sa sličicama.
Ostalo je sve isto, odnosno sa karticom nemaš dodatnog daljinskog i dodatnih kablova.
A za puštanje pune brzine interneta se zna čekati i do 5 radnih dana.
- Tiger 033
#33012 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zamolio bih štovani Telemach da na MMDS-u poprave "EPG" i BHT puste sliku u HD-u...sinoc tekma gledam "mrlje" po ekranu...hvala...lp
-
Nepass
#33013 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
wireless-om sam spojen, i mogu samo izabrati ovaj hs server, ili ja ne znam naci telemach servercrnivrag wrote:Jesi li spojen direktno na modem, jer brzina putem wireless mreže može varirati, i jedino ti direktnim spajanjem može pokazati tačne rezultate.Nepass wrote:01.06. prikljucio duo paket, internet brzina bi trebala biti 25MB/s kod mene i nakon 10 dana http://www.speedtest.net/my-result/5395326542
I naravno, da bi dobio što tačnije rezultate, potrebno je odabrati Telemach server.
Što se brzine tiče, moraš sačekati par dana dok ugovor ne prođe protokolisanje, a pošto si potpisao ugovor nakon 01.06., onda bi ti odmah trebali pustiti novu brzinu koja je krenula na tom paketu od ovog datuma.
Usput, probaj sad ponovo izmjeriti brzinu prema Telemach serveru (direktnim povezivanjem UTP kablom), jer server trenutno nije opterećen i prikazaće ti ispravne rezultate.
Evo ja sam upravo izmjerio brzinu, i nema zagušenja u protoku, tako da ako su ti pustili novi paket, onda bi ti trebala brzina biti blizu 40 Mbps, ako još nisu onda ćeš i dalje imati 10 Mbps, ali će ti upload biti onoliki koliki treba biti u tom paketu.
jedino ovo mogu birati http://prntscr.com/bf0bhc
- crnivrag
#33014 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim da su popunjeni svi kapaceteti MMDS usluge, tako da ne vjerujem da će pustiti BHT u HD rezoluciji, a ove ostale probleme mogu otkloniti.Tiger 033 wrote:Zamolio bih štovani Telemach da na MMDS-u poprave "EPG" i BHT puste sliku u HD-u...sinoc tekma gledam "mrlje" po ekranu...hvala...lp
Pošto korisnik @Telemach nije ovdje vikendom, možeš poslati ovaj zahtjev na PP, jer se ovdje može do ponedjeljka zatrpati u moru novih postova.
- crnivrag
#33015 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Eh tako kad "staneš" mišem na tu zelenu strelicu, onda idi desno i klikni na server ispod kojeg piše "Hosted by Telemach BiH".Nepass wrote:
wireless-om sam spojen, i mogu samo izabrati ovaj hs server, ili ja ne znam naci telemach server
Ali prije mjerenja, molim te da se spojiš direktno UTP kablom, bez ikakvog posrednika (bez routera), dakle direktno UTP kabal iz modema u računar.
-
Nepass
#33016 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
http://prntscr.com/bf0e06crnivrag wrote:Eh tako kad "staneš" mišem na tu zelenu strelicu, onda idi desno i klikni na server ispod kojeg piše "Hosted by Telemach BiH".Nepass wrote:
wireless-om sam spojen, i mogu samo izabrati ovaj hs server, ili ja ne znam naci telemach server
Ali prije mjerenja, molim te da se spojiš direktno UTP kablom, bez ikakvog posrednika (bez routera), dakle direktno UTP kabal iz modema u računar.
direktno kablo modem laptop
dali su mi ovaj cisco modem/router tako da nema posrednika
- crnivrag
#33017 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pošto brzina ne prelazi 10 Mbps, onda ti definitivno još nije puštena ugovorna brzina.Nepass wrote: http://prntscr.com/bf0e06
direktno kablo modem laptop
dali su mi ovaj cisco modem/router tako da nema posrednika
Korisnik @Telemach će ovdje biti tek u ponedjeljak, moža bi ih trebao nazvati na 1360 ili 033/756-555 i pitati u kojoj fazi se nalazi prokolisanje ugovora, pošto je prošlo 10 dana, a još ti nije puštena brzina deklarisana paketom kojeg si potpisao.
-
Nepass
#33018 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nisu mi ugovor jos protokolisali ccccrnivrag wrote:Eh tako kad "staneš" mišem na tu zelenu strelicu, onda idi desno i klikni na server ispod kojeg piše "Hosted by Telemach BiH".Nepass wrote:
- crnivrag
#33019 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Onda ti ostaje da se još malo strpiš, a s tom brzinom možeš neometano koristiti sve internet servise.Nepass wrote: nisu mi ugovor jos protokolisali ccc
-
Posmatrac_007
#33020 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Pitanje vezano za e-račun.
1)Ukoliko kliknem da želim da primam e-račun, da li to automatski znači da mi neće dolaziti papirni račun?
2) Ukoliko se naknadno predomislim da li mogu klikom otkazati prijem e-računa i vratiti se na papirni račun?
1)Ukoliko kliknem da želim da primam e-račun, da li to automatski znači da mi neće dolaziti papirni račun?
2) Ukoliko se naknadno predomislim da li mogu klikom otkazati prijem e-računa i vratiti se na papirni račun?
-
Nepass
#33021 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
znam, ali kad kazu 24h a to bude 240h nije fer, na kraju ce naravno naplatiti punu cijenu.
da nisam nazvao sumnjam da bi reagovali. vidjecemo hoce li u ponedeljak biti ok
- crnivrag
#33022 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
1) Prilikom odabira elektronskog računa i prihvatanja uslova koji će ti se prikazati, račun će dolaziti elektronskim putem na dva načina, putem portala Moj Telemach i na odabrani e-mail kao attachment u PDF formatu.Posmatrac_007 wrote:@Telemach
Nakon odabira elektronskog računa, papirnati više ne dolazi na adresu.
2) Moguće je u bilo kom trenutku otkazati elektronski račun, i nakon otkazivanja, na adresu će ponovo početi stizati papirnati račun.
- crnivrag
#33023 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pošto si im se javio, vjerujem da će se sad potruditi da ubrzaju taj proces i da ti puste punu brzinu u što kraćem roku.Nepass wrote:znam, ali kad kazu 24h a to bude 240h nije fer, na kraju ce naravno naplatiti punu cijenu.
Tehničar koji ti je rekao da se čeka 24 sata, vjerovatno se koristi starim informacijama, odnosno manje se čekalo dok nije došlo do akviziranja kompanija HS, HKB, M&H i BHB.
Međutim sad su velike gužve jer je izvršena finalizacija puštanja novog signala svim HS i HKB korisnicima, i dosta tih korisnika prelazi na nove pakete, pa je došlo do manjeg zastoja u protokolisanju ugovora.
- dembele
#33024 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li se zna do kojeg ce perioda ici HD paket promotivno?
- crnivrag
#33025 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Spominjao se august mjesec, tako da pretpostavljam da će do tada biti promotivno otključani Start i HD paket putem DVB-C mreže.dembele wrote:Da li se zna do kojeg ce perioda ici HD paket promotivno?
Evo obavijesti: