Znači ipak nije ni do prelijevanja signala jer u istom gradu isti operater jednim korisnicima zatamljuje a drugima ne. Što je veoma DISKRIMINATORSKI.Liska wrote:probook wrote:Mostar - istočna strana (ex Velnet) HRT2 je naravno zatamnjen. Da li neko zivi na zapadnoj strani da potvrdi da je i tamo zatamnjen HRT2?Liska wrote:Vjerojatno je tako. Vidjećemo večeras hoće li u Mostaru biti zatamjenja pa vam javim.
Mislim mene bas briga, svakako ne bih gledao na HRT2 jer BHT ima HD sliku
Mogu potvrditi da na "zapadnoj"strani nema zatamnjenja.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
kakaljin
#32976 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- Benq
#32977 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Od nas bi dobili ogromno postovanje , a od emitera kanala debelu kaznu i veliku sansu za trajno uklanjanje tih programa iz programske sheme , ako se dobro sjecam , tako je nekako proslo i sa NovaTV pa je sad nema nijedan provajder.kakaljin wrote: Ali zato urade nešto drugo i dobiju ogromno poštovanje svih korisnika. Tako što svima puste kanale koje zatamljuje i kažu nama su svi korisnici svi isti i mi ne razdvajamo svoje korisnike. Mi svim korisnicima moramo jednaku uslugu nuditi.
Tako bi imalo vjerovatno još više korisnika.
Ako dobijes zahtjev od npr HRT2 da si duzan da zatamnis njihov program zbog autorskih prava , onda to moras uraditi , inace znaju se posljedice.
Znam da ces sad pitati nesto poput "kako to nije slucaj u nekim drugim gradovima pa negdje zatamnjuju a negdje ne" , eh to je nesto sto je samo njima poznato , a siguran sam da nije nista protuzakonito. Inace taj isti HRT2 se moze bez problema gledati u nekim gradovima i bez kablovske tako da nemaju svrhu zatamnjivati a i sam emiter je toga svjestan pa vjerovatno ni ne trazi zahtjev za odredjene gradove ili dijelove grada kao sto je to slucaj npr u Mostaru.
-
kakaljin
#32978 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Benq wrote:Od nas bi dobili ogromno postovanje , a od emitera kanala debelu kaznu i veliku sansu za trajno uklanjanje tih programa iz programske sheme , ako se dobro sjecam , tako je nekako proslo i sa NovaTV pa je sad nema nijedan provajder.kakaljin wrote: Ali zato urade nešto drugo i dobiju ogromno poštovanje svih korisnika. Tako što svima puste kanale koje zatamljuje i kažu nama su svi korisnici svi isti i mi ne razdvajamo svoje korisnike. Mi svim korisnicima moramo jednaku uslugu nuditi.
Tako bi imalo vjerovatno još više korisnika.
Ako dobijes zahtjev od npr HRT2 da si duzan da zatamnis njihov program zbog autorskih prava , onda to moras uraditi , inace znaju se posljedice.
Znam da ces sad pitati nesto poput "kako to nije slucaj u nekim drugim gradovima pa negdje zatamnjuju a negdje ne" , eh to je nesto sto je samo njima poznato , a siguran sam da nije nista protuzakonito. Inace taj isti HRT2 se moze bez problema gledati u nekim gradovima i bez kablovske tako da nemaju svrhu zatamnjivati a i sam emiter je toga svjestan pa vjerovatno ni ne trazi zahtjev za odredjene gradove ili dijelove grada kao sto je to slucaj npr u Mostaru.
Opet se vraćamo na isto. Trazeno je da se zatamni na cijeloj teritoriji. Nigdje ne piše da je dozvoljeno na nekim dijelovima. Kablovskoj sistem je jedno, a terestrialno emitiranje sasvim drugo. Tako da svako ima neotudjivo pravo da sobnom antenom uhvati sve što može, ali kroz kablovski sistem je došao dopis da se zabranjuje.
Zato da je operater pošten rekao bi zakon je jasan i ja moram postupati po zakonu.
- Benq
#32979 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znam drug sve je to u krug i mi mozemo ovdje samo nagadjat.kakaljin wrote: Opet se vraćamo na isto. Trazeno je da se zatamni na cijeloj teritoriji. Nigdje ne piše da je dozvoljeno na nekim dijelovima. Kablovskoj sistem je jedno, a terestrialno emitiranje sasvim drugo. Tako da svako ima neotudjivo pravo da sobnom antenom uhvati sve što može, ali kroz kablovski sistem je došao dopis da se zabranjuje.
Zato da je operater pošten rekao bi zakon je jasan i ja moram postupati po zakonu.
Sto se tice zahtjeva za zatamnjenje , mi ne znamo kakav je to zahtjev i na sta se konkretno odnosi tj sta pise u njemu, emiter je taj koji pise pravila.
Evo jedno pitanje, sta konkretno Telemach ima od toga da svojom voljom zatamni HRT2 u Sarajevu i ostalim gradovima a u zapadnom dijelu Mostara ne? Evo gledamo sve te utakmice na BHT HD kao i ostatak korisnika u BiH , tako da to uopste nije do Telemacha , to je jednostavno tako regulisano zahtjevom , bar ja tako mislim.
-
kakaljin
#32980 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa zato se tako misli jer nikada javno nije objavljen taj zahtjev. A BHT je jedini nosioci prava za prenos eura na cijeloj teritoriji države Bosne i Hercegovine. I samo BHRT kanal može kroz kablovski sistem da se gleda euro. Dok sve ostalo što ide kroz kablovski sistem je nelegalno.Benq wrote:Znam drug sve je to u krug i mi mozemo ovdje samo nagadjat.kakaljin wrote: Opet se vraćamo na isto. Trazeno je da se zatamni na cijeloj teritoriji. Nigdje ne piše da je dozvoljeno na nekim dijelovima. Kablovskoj sistem je jedno, a terestrialno emitiranje sasvim drugo. Tako da svako ima neotudjivo pravo da sobnom antenom uhvati sve što može, ali kroz kablovski sistem je došao dopis da se zabranjuje.
Sto se tice zahtjeva za zatamnjenje , mi ne znamo kakav je to zahtjev i na sta se konkretno odnosi tj sta pise u njemu, emiter je taj koji pise pravila.
Evo jedno pitanje, sta konkretno Telemach ima od toga da svojom voljom zatamni HRT2 u Sarajevu i ostalim gradovima a u zapadnom dijelu Mostara ne? Evo gledamo sve te utakmice na BHT HD kao i ostatak korisnika u BiH , tako da to uopste nije do Telemacha , to je jednostavno tako regulisano zahtjevom , bar ja tako mislim.
A Telemach sa ovim jedino krši zakon o pravu prenosa sadržaja na teritoriji države BIH. Tako da bi BHRT trebao pokrenuti pravni postupak po ovome jer je ugroženo njihovo pravo. A i kršio se zakon. A mi korisnici smo diskriminirani jer operateru nismo jednaki. Jer je idiskriminacija kažnjiva zakonom.
- Benq
#32981 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako mislis da Telemach krsi zakon prenosa sadrzaja kad je u pitanju BHT ? BHT jos uvijek imas preko riblje kosti i dostupan je na teritoriji citave BiH. Osim ako mozda nisi mislio na to da BHT sad tuzi Telemach zato sto ih nisu zatamnili na teritoriji BiH , to bi bio totalni apsurd i beskorisna stvar jer mozes gledati BHT preko bilo kakve antene.kakaljin wrote: A Telemach sa ovim jedino krši zakon o pravu prenosa sadržaja na teritoriji države BIH. Tako da bi BHRT trebao pokrenuti pravni postupak po ovome jer je ugroženo njihovo pravo. A i kršio se zakon. A mi korisnici smo diskriminirani jer operateru nismo jednaki. Jer je idiskriminacija kažnjiva zakonom.
Ne mozemo nista govoriti poput toga npr "krsi zakon" "diskriminisu nas", jer ako tako potvrdno nesto izjavljujes onda moras imati i dokaz za isto.
Last edited by Benq on 10/06/2016 23:40, edited 1 time in total.
-
satale
#32982 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo da se pridruzim problemima, vec 10 dana je vise nego ocajno u periodu od 19 do 23h je ziva katastrofa net. U tom periodu nemam ni 10% od onog sto bi trebo imati od najveceg paketa duo net. U tom periodu dok sta otvori traje i po par minuta. Maksimalna brzina na kablu mjerena je ponekad kad se posrec i u idealnom uslovu 65 mb od 150 mbts!
- Benq
#32983 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kada se to bude desilo opet , napravi screenshot signala iz modema i postavi ovdje da vidimo o cemu se radi, isto tako mozes poslati i Telemachu na PP svoje podatke i opis problema i rijesit ce to u kratkom roku.satale wrote:Samo da se pridruzim problemima, vec 10 dana je vise nego ocajno u periodu od 19 do 23h je ziva katastrofa net. U tom periodu nemam ni 10% od onog sto bi trebo imati od najveceg paketa duo net. U tom periodu dok sta otvori traje i po par minuta. Maksimalna brzina na kablu mjerena je ponekad kad se posrec i u idealnom uslovu 65 mb od 150 mbts!
Inace to je vrijeme kada je mreza najvise opterecena pa moze doci do smanjenja brzine zbog zagusenja mreze.
-
smartXL
#32984 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako vec tvrdis da TM krsi zakon, kako onda da svi al bas svi sute, krenuvsi od BHRT do RAK-a.kakaljin wrote:Pa zato se tako misli jer nikada javno nije objavljen taj zahtjev. A BHT je jedini nosioci prava za prenos eura na cijeloj teritoriji države Bosne i Hercegovine. I samo BHRT kanal može kroz kablovski sistem da se gleda euro. Dok sve ostalo što ide kroz kablovski sistem je nelegalno.
A Telemach sa ovim jedino krši zakon o pravu prenosa sadržaja na teritoriji države BIH. Tako da bi BHRT trebao pokrenuti pravni postupak po ovome jer je ugroženo njihovo pravo. A i kršio se zakon. A mi korisnici smo diskriminirani jer operateru nismo jednaki. Jer je idiskriminacija kažnjiva zakonom.
Kad hrvati traze svoj javni servis, ovi im ne daju, kad im se pusti HRT ovi se opet bune. Kad hrvati kazu da su majorizirani, ovi opet ma kakvi majorizirani. Jel ti imas gdje gledat evropsko prvenstvo? Mozes li ga i u HD-u gledat? Jel ti fali sta?
-
satale
#32985 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: -3.7 dBmV 38.8 dB
Channel 2: -2.9 dBmV 39.7 dB
Channel 3: -3.7 dBmV 39.3 dB
Channel 4: -4.2 dBmV 39.0 dB
Channel 5: -4.6 dBmV 37.7 dB
Channel 6: -4.1 dBmV 38.6 dB
Channel 7: -3.2 dBmV 38.4 dB
Channel 8: -2.7 dBmV 39.4 dB
Upstream Channels
Power Level:
Channel 1: 37.0 dBmV
Channel 2: 37.5 dBmV
Upstream Channels
Power Level:
- Benq
#32986 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Trenutno ti je signal u redu i trebao bi da imas stabilnu konekciju. Inace normalan raspon Power Levela ide od -7dBmV do +7dBmV , a SNR (Signal to Noise Ratio) od 35dB do 50dB.satale wrote:Power Level: Signal to Noise Ratio:
Upstream Channels
Power Level:
-
Posmatrac_007
#32987 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Usluga je ukljucena i u ovaj Trio Grande paket do kraja avgusta ili septembra, tako je pisalo u poruci na risiveru.Benq wrote:Usluga "72h unazad" nije ukljucena u Trio Grande paket , dakle ukljucena je u pakete Trio Grande Family , Extra i Premium.zunazu wrote:Pitanje - je li sad usluga 72h uključena u paket Trio Grande ili i dalje važi samo za Family i skuplje?
Naravno ako zelis tu opciju uvijek je mozes aktivirati po cijeni od 3KM mjesecno ukoliko imas PDS 2120 , PDS 3120 ili D3 V2.0 resiver.
Ja koristim ovaj paket i 72h bez problema, nije mi nudjeno nikakvo upozorenje o placanju pa valjda nece biti ni naplacena
- Benq
#32988 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Eh da ,skroz sam zaboravio na to, sad sam se sjetio da je bila takva poruka na resiverima, mislim da je pisalo da je promotivni period za Trio Grande korisnike do 1.9.Posmatrac_007 wrote: Usluga je ukljucena i u ovaj Trio Grande paket do kraja avgusta ili septembra, tako je pisalo u poruci na risiveru.
Ja koristim ovaj paket i 72h bez problema, nije mi nudjeno nikakvo upozorenje o placanju pa valjda nece biti ni naplacena
-
kakaljin
#32989 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako se šuti onda je politika.smartXL wrote:Ako vec tvrdis da TM krsi zakon, kako onda da svi al bas svi sute, krenuvsi od BHRT do RAK-a.kakaljin wrote:Pa zato se tako misli jer nikada javno nije objavljen taj zahtjev. A BHT je jedini nosioci prava za prenos eura na cijeloj teritoriji države Bosne i Hercegovine. I samo BHRT kanal može kroz kablovski sistem da se gleda euro. Dok sve ostalo što ide kroz kablovski sistem je nelegalno.
Kad hrvati traze svoj javni servis, ovi im ne daju, kad im se pusti HRT ovi se opet bune. Kad hrvati kazu da su majorizirani, ovi opet ma kakvi majorizirani. Jel ti imas gdje gledat evropsko prvenstvo? Mozes li ga i u HD-u gledat? Jel ti fali sta?
BHRT je nosilac prava za prenos euro 2016 na cijeloj teritoriji Države i niko drugi nema pravo da to prenosi osim njih.
-
kakaljin
#32990 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Benq wrote:Kako mislis da Telemach krsi zakon prenosa sadrzaja kad je u pitanju BHT ? BHT jos uvijek imas preko riblje kosti i dostupan je na teritoriji citave BiH. Osim ako mozda nisi mislio na to da BHT sad tuzi Telemach zato sto ih nisu zatamnili na teritoriji BiH , to bi bio totalni apsurd i beskorisna stvar jer mozes gledati BHT preko bilo kakve antene.kakaljin wrote: A Telemach sa ovim jedino krši zakon o pravu prenosa sadržaja na teritoriji države BIH. Tako da bi BHRT trebao pokrenuti pravni postupak po ovome jer je ugroženo njihovo pravo. A i kršio se zakon. A mi korisnici smo diskriminirani jer operateru nismo jednaki. Jer je idiskriminacija kažnjiva zakonom.
Ne mozemo nista govoriti poput toga npr "krsi zakon" "diskriminisu nas", jer ako tako potvrdno nesto izjavljujes onda moras imati i dokaz za isto.
Pogrešno si me skontao,
Krši zato što ne zatamljuje HRT jer isti prenosi isti sadržaj koji je BHRT ima jedini prava na cijeloj teritoriji Države.
A dokaz ti je dovoljan da nije u Mostaru u zapadnom dijelu zatamnjen HRT. a dokaz za diskriminaciju je isto tako dokazivi lako jer eto samo u Mostaru u dva dijela grada jednima zatamnjen a drugim korisnicima nije zatamnjen HRT.
- Benq
#32991 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sad sam razumio sta si htio reci , medjutim to su opet neke druge relacije jer BHT zna za to sigurno ali kako bilo nije nase da se u to petljamo jer sigurno niko nece raditi nista na vlastitu stetu.kakaljin wrote: Pogrešno si me skontao,
Krši zato što ne zatamljuje HRT jer isti prenosi isti sadržaj koji je BHRT ima jedini prava na cijeloj teritoriji Države.
A dokaz ti je dovoljan da nije u Mostaru u zapadnom dijelu zatamnjen HRT. a dokaz za diskriminaciju je isto tako dokazivi lako jer eto samo u Mostaru u dva dijela grada jednima zatamnjen a drugim korisnicima nije zatamnjen HRT.
Svakako oni na HRT-u prenos gledaju u SD verziji a mi u HD-u i boli nas uho
-
smartXL
#32992 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa tuzi ih, diskriminiran si. Ovdje vec dvije godine trubis o tome i ne mozes prezalit a ne poduzimas nista. Mozda cak sta i naplatis zbog ocite dusevne boli.kakaljin wrote:Ako se šuti onda je politika.
BHRT je nosilac prava za prenos euro 2016 na cijeloj teritoriji Države i niko drugi nema pravo da to prenosi osim njih.
-
kakaljin
#32993 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni je drago da si zadovoljan sa svim i da ti imaš ista prava kao svi ostali i da ti niko nista ne zabranjuje nešto što drugi to ima bez problema.smartXL wrote:Pa tuzi ih, diskriminiran si. Ovdje vec dvije godine trubis o tome i ne mozes prezalit a ne poduzimas nista. Mozda cak sta i naplatis zbog ocite dusevne boli.kakaljin wrote:Ako se šuti onda je politika.
-
kakaljin
#32994 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jedino jeste naše u smislu jer smo i mi korisnici telemacha isto kao oni u Mostaru. I trebali bi svi korisnici biti jednaki.Benq wrote:Sad sam razumio sta si htio reci , medjutim to su opet neke druge relacije jer BHT zna za to sigurno ali kako bilo nije nase da se u to petljamo jer sigurno niko nece raditi nista na vlastitu stetu.kakaljin wrote: Pogrešno si me skontao,
Svakako oni na HRT-u prenos gledaju u SD verziji a mi u HD-u i boli nas uho. A to da li neko radi kako treba , hoce li ko koga da tuzi zbog necega ili ne, sta nas briga , gledaj BHT HD i uzivaj
.
-
smartXL
#32995 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne, nego ja ne smatram da je to veliki problem jer taj zatamnjeni sadrzaj ja imam gdje gledat i to u HD. Kontas? A ti opleti po tuzbi, dobit ces ih na sudu, a nemoj ovdje kukat jer neces postic nista.kakaljin wrote: Meni je drago da si zadovoljan sa svim i da ti imaš ista prava kao svi ostali i da ti niko nista ne zabranjuje nešto što drugi to ima bez problema.
A zasto nije ista programska sema u svim gradovima, odgovor je jer TM djeluje zajedno sa akviziranim kompanijama na odredjenim podrucjima i tu nastaje mala razlika.
Al tebi je HRT trn u oku, dok godinama trubis o njemu iako ti zatamnjen sadrzaj ne znaci da ti je u potpunosti nedostupan
-
spe
#32996 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
prije par dana sam prebačen sa kid 8 na duo net paket,brzina interneta duplo manja.kad ce se povečati?
-
hdmintel
#32997 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kakaljin je apsolutno u pravu ... sto se mene tice ja sam da se sve pusti pa nek gleda gdje ko i sta hoce
ja recimo ne bih gledao utakmicu na bht da je u 4k hd sa onakvim komentatorima ali ako su oni otkupili pravo prenosa za citavu teritoriju drzave onda je pustanje hrt-a krsenje zakona a istovremeno i diskriminacija korisnika..hocu onda i ja da gledam utakmice na hrt-u a ne zivim u mostaru..placam isto kao i onaj iz mostara i logicno je da imam isto pravo ...
iskreno, ovaj TM je prilicno nedorastao svojim sestrinskim firmama iz srbije i slovenije i da sam znao da cu u mjesec dana doziviti toliko neprijatnosti ne bih ni potpisao ugovor jos barem pola godine..koliko vidim toliko ce im jos trebati da stvari postave na svoje mjesto...
meni samo niste jasni vi koji ste pretplatnici duzi period...pa brate 72h unazad, video klub itd sbb ima vise od 3 godine ako ne i duze a vi to dobijate tek sad... a i sada sporo, amaterski, na kasicicu ...i vi cutite ... a cijene vece nego u srbiji. npr. ovde se za 72h unazad naplacuje 3 km dok ta usluga u sbb kosta 110 dinara sto je manje od 1e ...i plus ta usluga je mjesecima tamo svima bila free i tek su je naknadno poceli naplacivati ...
e da, dokle im stize taj ng wild hd ?
ja recimo ne bih gledao utakmicu na bht da je u 4k hd sa onakvim komentatorima ali ako su oni otkupili pravo prenosa za citavu teritoriju drzave onda je pustanje hrt-a krsenje zakona a istovremeno i diskriminacija korisnika..hocu onda i ja da gledam utakmice na hrt-u a ne zivim u mostaru..placam isto kao i onaj iz mostara i logicno je da imam isto pravo ...
iskreno, ovaj TM je prilicno nedorastao svojim sestrinskim firmama iz srbije i slovenije i da sam znao da cu u mjesec dana doziviti toliko neprijatnosti ne bih ni potpisao ugovor jos barem pola godine..koliko vidim toliko ce im jos trebati da stvari postave na svoje mjesto...
meni samo niste jasni vi koji ste pretplatnici duzi period...pa brate 72h unazad, video klub itd sbb ima vise od 3 godine ako ne i duze a vi to dobijate tek sad... a i sada sporo, amaterski, na kasicicu ...i vi cutite ... a cijene vece nego u srbiji. npr. ovde se za 72h unazad naplacuje 3 km dok ta usluga u sbb kosta 110 dinara sto je manje od 1e ...i plus ta usluga je mjesecima tamo svima bila free i tek su je naknadno poceli naplacivati ...
e da, dokle im stize taj ng wild hd ?
-
kakavdanakneiskustvu
#32998 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Liska wrote:probook wrote:Mostar - istočna strana (ex Velnet) HRT2 je naravno zatamnjen. Da li neko zivi na zapadnoj strani da potvrdi da je i tamo zatamnjen HRT2?Liska wrote:Vjerojatno je tako. Vidjećemo večeras hoće li u Mostaru biti zatamjenja pa vam javim.
Mislim mene bas briga, svakako ne bih gledao na HRT2 jer BHT ima HD sliku
Mogu potvrditi da na "zapadnoj"strani nema zatamnjenja.
da nam to @Telemach hoce malo pojasniti,kako i zasto to?
-
kakavdanakneiskustvu
#32999 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kakaljin wrote:Meni je drago da si zadovoljan sa svim i da ti imaš ista prava kao svi ostali i da ti niko nista ne zabranjuje nešto što drugi to ima bez problema.smartXL wrote:Pa tuzi ih, diskriminiran si. Ovdje vec dvije godine trubis o tome i ne mozes prezalit a ne poduzimas nista. Mozda cak sta i naplatis zbog ocite dusevne boli.kakaljin wrote:Ako se šuti onda je politika.
jesi li ikad zvao Telemach ili RAK po ovom pitanju?
-
The Realist
#33000 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I kada oni misle pustiti ove nove usluge? Imam update na jednom recieveru, na drugom ne, ali i na tom što imam nema usluga.