Ma ja, tebi povecali, a ja jos uvijek:mixone1995 wrote:
Duo net grande, jutros pustena brzina, prezadovoljan naravno![]()

Moderator: Benq
Ma ja, tebi povecali, a ja jos uvijek:mixone1995 wrote:
Duo net grande, jutros pustena brzina, prezadovoljan naravno![]()

N1 je news televizija i kao takva ne prenosi sportske događaje.recto-verso wrote:Hoce li biti prenosa Evropskog prvenstva u fudbalu na vasoj televiziji N1?
Pa mogli su , imaju para od pretplate koju su pokupili na racun neplacanja rtv takse, mozda su mogli i sami platit nesto da gledamo i ne budemo zakinuticrnivrag wrote:N1 je news televizija i kao takva ne prenosi sportske događaje.recto-verso wrote:Hoce li biti prenosa Evropskog prvenstva u fudbalu na vasoj televiziji N1?
Sve je u najboljem redu, jer jačina downstream frekvencija treba biti u intervalu od -7 do +7 dBmV, a jačina upstrem frekvencija mora biti veća od 35 dBmV, a kod tebe je ona preko 39 dBmV na obje frekvencije.alen_89 wrote:A kod mene predpostavljam isto udure !?
Downstream Bonded Channels
Channel Lock Status Frequency Power SNR Symbol Rate
1 Locked QAM256 514000000 Hz 2.4 dBmV 40.0 dB 6952 Ksym/sec
2 Locked QAM256 490000000 Hz 2.9 dBmV 40.2 dB 6952 Ksym/sec
3 Locked QAM256 498000000 Hz 2.8 dBmV 40.1 dB 6952 Ksym/sec
4 Locked QAM256 506000000 Hz 2.6 dBmV 39.3 dB 6952 Ksym/sec
5 Locked QAM256 522000000 Hz 2.2 dBmV 39.9 dB 6952 Ksym/sec
6 Locked QAM256 530000000 Hz 2.2 dBmV 39.8 dB 6952 Ksym/sec
7 Locked QAM256 538000000 Hz 2.2 dBmV 39.3 dB 6952 Ksym/sec
8 Locked QAM256 546000000 Hz 2.0 dBmV 40.0 dB 6952 Ksym/sec
Upstream Bonded Channels
Channel Lock Status US Channel Type Symbol Rate Frequency Power
1 Locked ATDMA 5120 Ksym/sec 54800000 Hz 39.3 dBmV
2 Locked ATDMA 5120 Ksym/sec 61600000 Hz 39.8 dBmV
Bio bi red da ti barem umanje račun, da ti se na neki način oduže zbog aktivnog sudjelovanja na forumu te rješavanja pojedinačnih problema korisnika. Vidimo da se i službeni @Telemach ne javlja previše jer nema potrebe toliko tako kad je tu crni vrag(crnivrag wrote:Ukupno 79.90 KM, odnosno ovaj Duo Net Grande Extra paket košta 64.90 KM + 15 KM za održavanje KKS mreže, a u njemu dobijam sljedeće:kontrasplita wrote:A bog ti, vidi brzineKoliko placas ti sve ukupno ?
TV: Prošireni paket + HD paket + HBO Premium paket (HBO GO + HBO OD), Stingray Music Choice paket, D3 GO, usluga TV unazad, usluga VOD (Pickbox paket) i D3 Kuća.
Internet: Brzina 150/6 Mpbs, web hosting, mail adresa, UniFi, besplatan router.
Nikakve, mada bi bilo dobro.tnt-tunja wrote:Kakve su šanse da se nama uvrsti HRT2 HD tokom trajanja evropskog prvenstva?
meni bas i nijecrnivrag wrote:[
Sve je u najboljem redu, jer jačina downstream frekvencija treba biti u intervalu od -7 do +7 dBmV, a jačina upstrem frekvencija mora biti veća od 35 dBmV, a kod tebe je ona preko 39 dBmV na obje frekvencije.
Hvala na brzom odg., znas li slucajno ovo: koristim novi Ubee wi-fi modem i koja je nabolja konfiguracija istog za wifi trenutno mi je ovakocrnivrag wrote: Sve je u najboljem redu, jer jačina downstream frekvencija treba biti u intervalu od -7 do +7 dBmV, a jačina upstrem frekvencija mora biti veća od 35 dBmV, a kod tebe je ona preko 39 dBmV na obje frekvencije.

Ako imaš bilo kakvih smetnji u stabilnosti ili brzini interneta, javi se korisniku @Telemach na PP, pa oni mogu izvršiti praćenje signala iz baze, i po potrebi izdati nalog da se problemi (ukoliko postoje) što prije otklone.Radar71 wrote: meni bas i nije
![]()
Bandwith ti je podešen na 40 Mhz što je dobro, međutim trebao bi odabrati drugi channel, jer vidiš da piše da taj koriste i ostali korisnici, pa dolazi do interferencija u signalu.alen_89 wrote: Hvala na brzom odg., znas li slucajno ovo: koristim novi Ubee wi-fi modem i koja je nabolja konfiguracija istog za wifi trenutno mi je ovako
nemam problema iako je ovdje 4 od 4crnivrag wrote:Ako imaš bilo kakvih smetnji u stabilnosti ili brzini interneta, javi se korisniku @Telemach na PP, pa oni mogu izvršiti praćenje signala iz baze, i po potrebi izdati nalog da se problemi (ukoliko postoje) što prije otklone.Radar71 wrote: meni bas i nije
![]()

Putem tog resivera se ne mogu isporučiti usluge VOD i TV Unazad, kao ni Dolby Digital format zvuka na nekim kanalima.tnt-tunja wrote:koja je razlika izmedju d3 mini resivera i ostalih? Jesam li uskraćen ja za nešto sa njim?
A je li mogu zahtjevati drugi resiver? Buduci da sam ja uzeo sam duo net paket? Trenutno su monteri kod mene u kuci, pa ako moze sto prije odgovorcrnivrag wrote:Putem tog resivera se ne mogu isporučiti usluge VOD i TV Unazad, kao ni Dolby Digital format zvuka na nekim kanalima.tnt-tunja wrote:koja je razlika izmedju d3 mini resivera i ostalih? Jesam li uskraćen ja za nešto sa njim?
Mozes ako uzmes npr HD paket kanala na 6mj ili SK HD paket , dakle neka dodatna usluga mora postojati , ovako "na suho" ti nece niko zamijeniti. Ili reci da zelis koristiti pickbox ili timeshift ali tu se odmah anex ugovora mora potpisati.tnt-tunja wrote: A je li mogu zahtjevati drugi resiver? Buduci da sam ja uzeo sam duo net paket? Trenutno su monteri kod mene u kuci, pa ako moze sto prije odgovor![]()
![]()
Paket mi je Duo Net Grande..
S obzirom da je uradjena sinhronizacija i reset modema iz njihove baze , a ti jos nisi dobio novu brzinu , to znaci da nisi za danas planiran da se nova brzina pusti. Dakle jos malo strpljenjasoul_eclipse wrote: Paket mi je Duo Net Grande..
Nego ne kontam ja ovaj Telemach posalju mi poruku citiram : Vaša usluga je osvježena, nadamo se da ste među korisnicima koji su u ovoj fazi dobili nove brzine, možete provjeriti?
Provjerio,restartovo sve samo sto nisam kablove pokido haha
Zurba mi jer mi treba upload radi web sajta kojeg radim ogromni su fajlovi
Oke drug hvala ti puno na odgovoruBenq wrote:S obzirom da je uradjena sinhronizacija i reset modema iz njihove baze , a ti jos nisi dobio novu brzinu , to znaci da nisi za danas planiran da se nova brzina pusti. Dakle jos malo strpljenjasoul_eclipse wrote: Paket mi je Duo Net Grande..
Nego ne kontam ja ovaj Telemach posalju mi poruku citiram : Vaša usluga je osvježena, nadamo se da ste među korisnicima koji su u ovoj fazi dobili nove brzine, možete provjeriti?
Provjerio,restartovo sve samo sto nisam kablove pokido haha
Zurba mi jer mi treba upload radi web sajta kojeg radim ogromni su fajlovi![]()
Inace kad ti osvjeze signal na modemu tu ti je sansa 50-50 za novu brzinu.
Da , prvih mjesec dana su ti otkljucani svi kanali , ali ako zelis da se pretplatis na nove usluge (time shift ili pickbox) u tom slucaju ti treba drugi resiver jer D3 mini nema tih mogucnosti. Ako ne zelis nikakve dodatne servise da koristis osim standardnog gledanja tv-a , onda ti novi resiver ne treba.tnt-tunja wrote:Govore mi upravo kako mi je trenutno sve otkljucano i nema potrebe da zahtjevam da SK HD paket, tako kao da ce ostaviti ovaj resiver dok je sve otkljucano...