Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
AnonymousBIH

#30976 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

crnivrag wrote:
AnonymousBIH wrote:I šta se dobija novo sa tim novim modulom, ne vidim svrhu zamjene?
Nema nikakve razlike, jer svi moduli koji su u ponudi Telemach-a rade samo dekodiranje signala, i nemaju nikakvu drugu svrhu niti dodatne funkcionalnosti.
To sam i mislio svakako. Sad će biti milion i jedno pitanje kako aktivirati 72h unazad, vod i ostalo preko modula bez obzira što na 100 mjesta piše da je modul samo za dekodiranje signala.
AdrianMole

#30977 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AdrianMole »

AnonymousBIH wrote:
crnivrag wrote:
AnonymousBIH wrote:I šta se dobija novo sa tim novim modulom, ne vidim svrhu zamjene?
Nema nikakve razlike, jer svi moduli koji su u ponudi Telemach-a rade samo dekodiranje signala, i nemaju nikakvu drugu svrhu niti dodatne funkcionalnosti.
To sam i mislio svakako. Sad će biti milion i jedno pitanje kako aktivirati 72h unazad, vod i ostalo preko modula bez obzira što na 100 mjesta piše da je modul samo za dekodiranje signala.
Time direktno diskrimiraju svoje pretplatnike koji imaju module,a koji plaćaju potpuno jednaku pretplatu kao i pretplatnici sa risiverima.Da ne govorim o tome kako EPG na modulu svako malo na barem desetak kanala ne radi.Sada je opet takav slučaj.Definitivno se osjećam kao pretplatnik drugog reda.Bilo bi dobro da se barem kao kompenzacija ponudi aplikacija za smart televizore i android box koje podržava navedene funkcije(72 sata,video klub...)
zateznistub

#30978 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Ono što su nama na obuci govorili o opremi, ispada da će se sa CAM modulom moći koristiti i EPG kao i sve ostale usluge... :mrgreen:
probook

#30979 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

AdrianMole wrote: Time direktno diskrimiraju svoje pretplatnike koji imaju module,a koji plaćaju potpuno jednaku pretplatu kao i pretplatnici sa risiverima.Da ne govorim o tome kako EPG na modulu svako malo na barem desetak kanala ne radi.Sada je opet takav slučaj.Definitivno se osjećam kao pretplatnik drugog reda.Bilo bi dobro da se barem kao kompenzacija ponudi aplikacija za smart televizore i android box koje podržava navedene funkcije(72 sata,video klub...)
Niko te ne tjera da uzmes module. Evo mene apsolutno ne zanima 72h unazad i pickbox tako da ostajem na modulima :-D
Radar71

#30980 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

zateznistub wrote:Ono što su nama na obuci govorili o opremi, ispada da će se sa CAM modulom moći koristiti i EPG kao i sve ostale usluge... :mrgreen:
definiši ostale usluge :D
Benq

#30981 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

zateznistub wrote:Ono što su nama na obuci govorili o opremi, ispada da će se sa CAM modulom moći koristiti i EPG kao i sve ostale usluge... :mrgreen:
EPG radi svakako je to je opcija na tv-u , a ove "ostale" usluge tesko da ce osvanuti na modulima :)
getriba

#30982 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by getriba »

Kako se može isključiti na telemach fiksnom obavijest da je broj prenesen? Svaki put kada se obavi poziv prema mobitelu prvo se čuje poruka da je broj prenešen pa onda počne zvoniti :)
Benq

#30983 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

getriba wrote:Kako se može isključiti na telemach fiksnom obavijest da je broj prenesen? Svaki put kada se obavi poziv prema mobitelu prvo se čuje poruka da je broj prenešen pa onda počne zvoniti :)
Koliko ja znam to je bila obavijest tj stizao je sms svim korisnicima telecom mobilne da mogu aktivirati tu obavijest da je njihov broj prenesen u drugu mrezu. Ako je to to kako sam te shvatio , onda ti ne mozes tu nista uciniti jer to je aktivirao vlasnik broja mobitela kojeg pozivas.
AnonymousBIH

#30984 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

AdrianMole wrote:
Time direktno diskrimiraju svoje pretplatnike koji imaju module,a koji plaćaju potpuno jednaku pretplatu kao i pretplatnici sa risiverima.Da ne govorim o tome kako EPG na modulu svako malo na barem desetak kanala ne radi.Sada je opet takav slučaj.Definitivno se osjećam kao pretplatnik drugog reda.Bilo bi dobro da se barem kao kompenzacija ponudi aplikacija za smart televizore i android box koje podržava navedene funkcije(72 sata,video klub...)
Ne diskriminiraju. Prvo si obaviješten kad si uzimao modul da nećeš moći koristiti ove usluge, piše na ugovoru, drugo opće informisanje je uslov kupovine bilo čega, pa si trebao znati i sam mogućnosti modula prije uzimanja. Ja ne bih dao module za 180 h unazad i milion drugih dodatnih aplikacija, modul je najbolje što su ikada ponudili.
King Kenny

#30985 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by King Kenny »

Imam resiver na AVu, dakle nije HD. Kako cu updateovati kanale? Moze li mi neko dati frekvencije. I da, hs korisnik.
supercali

#30986 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

ove usluge na neki nacin mozes kompenzovati samim tv-om
takodjer isto nikad ne bi mjenjao modul za ove stvari
prijavi hdd na tv i snimaj i tako ces "imati" 72 sata unazad
crnivrag

#30987 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

King Kenny wrote:Imam resiver na AVu, dakle nije HD. Kako cu updateovati kanale? Moze li mi neko dati frekvencije. I da, hs korisnik.
Ja mislim da korisnicima koji su na novoj shemi daju njihove resivere, koji automatski povlače spisak kanala.

A pošto je neki stari resiver, i pretpostavljam stara HS shema, na to pitanje ti mora odgovoriti neko ko ima isti resiver na HS-u.
Benq

#30988 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

crnivrag wrote:
King Kenny wrote:Imam resiver na AVu, dakle nije HD. Kako cu updateovati kanale? Moze li mi neko dati frekvencije. I da, hs korisnik.
Ja mislim da korisnicima koji su na novoj shemi daju njihove resivere, koji automatski povlače spisak kanala.

A pošto je neki stari resiver, i pretpostavljam stara HS shema, na to pitanje ti mora odgovoriti neko ko ima isti resiver na HS-u.
Ako je sivi Hema resiver , taj resiver se mijenja cim se pusti novi signal jer putem tog resivera nece moci naci ni 40 kanala. Bas su mi prije 3-4 dana bili kod komsinice i stavili D3 mini.
lokalni_razdjevicar

#30989 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lokalni_razdjevicar »

MTV wrote:Ako je vjerovati onom sto pisu ovdje
http://www.rtvforum.net/thread-3870-pos ... #pid174608

"Od 9.05.2016 startuje GRAND 2"

Za ocekivat je da ce se isti naci u Telemach shemi.
to će biti veoma važan dan za tebe
getriba

#30990 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by getriba »

Benq wrote:
getriba wrote:Kako se može isključiti na telemach fiksnom obavijest da je broj prenesen? Svaki put kada se obavi poziv prema mobitelu prvo se čuje poruka da je broj prenešen pa onda počne zvoniti :)
Koliko ja znam to je bila obavijest tj stizao je sms svim korisnicima telecom mobilne da mogu aktivirati tu obavijest da je njihov broj prenesen u drugu mrezu. Ako je to to kako sam te shvatio , onda ti ne mozes tu nista uciniti jer to je aktivirao vlasnik broja mobitela kojeg pozivas.
Ne bi trebalo da vlasnik mobilnog koji je prenešen odlučuje da li će drugi korisnici dobiti info da je broj prenio. Logičnije je da ja odlučim da me ne interesuje da li je broj koji zovem prenešen.

U svakom slučaju hvala, biće da je tako kako kažeš :)
MTV

#30991 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

lokalni_razdjevicar wrote:
MTV wrote:Ako je vjerovati onom sto pisu ovdje
http://www.rtvforum.net/thread-3870-pos ... #pid174608

"Od 9.05.2016 startuje GRAND 2"

Za ocekivat je da ce se isti naci u Telemach shemi.
to će biti veoma važan dan za tebe
:lol: :lol: ja nemam ni prvi. Logosoft kod mene.

Da znaju raja da ce podebljat ponudu al kanalom kojeg nitko ne trazi bas kao sto i Logosoft radi.
crnivrag

#30992 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

MTV wrote: :lol: :lol: ja nemam ni prvi. Logosoft kod mene.

Da znaju raja da ce podebljat ponudu al kanalom kojeg nitko ne trazi bas kao sto i Logosoft radi.
Baš sam htio danas pisati o ovome.

Dakle definitivno je povrđeno da taj kanal kreće sa radom u ponedjeljak, i da će biti dio SBB ponude, pa samim tim pretpostavljam da će se istog dana naći i u Telemach ponudi.
zateznistub

#30993 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Radar71 wrote:
definiši ostale usluge :D
Pa sve one koje mogu i na d3 mini, PDS 2120 i sl... bar su nama tako vazili... :D
Benq

#30994 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

zateznistub wrote: Pa sve one koje mogu i na d3 mini, PDS 2120 i sl... bar su nama tako vazili... :D
Neko je tu debelo dezinformisan :).
zateznistub

#30995 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Benq wrote:
zateznistub wrote: Pa sve one koje mogu i na d3 mini, PDS 2120 i sl... bar su nama tako vazili... :D
kako god ti kazes...
Benq

#30996 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

zateznistub wrote:
Benq wrote:
kako god ti kazes...
Ne kazem da nije to istina , ali raspitivao sam se malo oko modula posto imam dva , i svi su potvrdili da ce nove usluge moci samo preko resivera. Ako mogne i preko modula onda si za mustuluk :)
Mustang1

#30997 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Jesu svima pustili ovo premotavanje koji su ovdje pisali @Telemachu? Meni jos nista nema :D
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#30998 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Koristim trio grande family paket. Zašto ne mogu da gledam sve kanale koji su u ponudi. Na nekima piše da kontaktiram podršku na 1360.

Image
Image
Image
Benq

#30999 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

suad-sarajevo wrote:Koristim trio grande family paket. Zašto ne mogu da gledam sve kanale koji su u ponudi. Na nekima piše da kontaktiram podršku na 1360.
Aktiviraj D3GO na MojTelemach portalu.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#31000 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Benq wrote:
suad-sarajevo wrote:Koristim trio grande family paket. Zašto ne mogu da gledam sve kanale koji su u ponudi. Na nekima piše da kontaktiram podršku na 1360.
Aktiviraj D3GO na MojTelemach portalu.
Image
Jedino da je deaktiviram pa ponovo aktiviram.
Locked