Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
probook

#30876 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Taman gledam ovaj VOD na sajtu SBB-a i nzm ko im ono uopšte plaća. Vidim da nije uključena usluga ni u najskupljim paketima, i nzm kako im je isplativo to imati u ponudi. Neko u današnje vrijeme da plaća 4-6 KM po pogledanom filmu :-) svaka čast ako ima takvih.
Ja sam mislio da je kod njih to uključeno u cijenu najjačih paketa i to bi onda bila prava stvar, a ovako sto se mene tiče u BiH ne moraju to nikako ni uvoditi :)
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#30877 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Telemach wrote:
suad-sarajevo wrote:Neću ništa tražiti osim da postave onaj koji će raditi korektno kao što ja korektno i izmirujem svoje obaveze prema njma, naravno. :thumbup:
Jutro Suade,
tehnička ekipa će Vas kontaktirati u najkraćem roku i provjeriti sve što je neophodno.
Daćemo sve od sebe da budete zadovoljni našim uslugama.
Tehnička ekipa danas me je kontaktirala, zamijenili modem/ruter ali problemi su i dalje isti. Konekcija puca svako malo. Zvao sam vaše operatere, mijenjali DNS, svašta nešto ista stvar. Lampice na modemu gore ali konekcije nema u datom momentu. S obzirom da je ovo već drugi dan, a sutra već treći, te da sam morao uzimati izlaz s posla da bih rješavao vaše probleme, ljiepo sam zamolio vašu operatrerku da sutra gospoda dođu iza 16 sati jer nemam namjeru ostati bez posla zbog interneta.

I da. Objasnite vašim operaterima da isključivanje antivirusa nije i ne može biti rješenje vašeg, tj. mog problema.

LP
crnivrag

#30878 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

probook wrote:Taman gledam ovaj VOD na sajtu SBB-a i nzm ko im ono uopšte plaća. Vidim da nije uključena usluga ni u najskupljim paketima, i nzm kako im je isplativo to imati u ponudi. Neko u današnje vrijeme da plaća 4-6 KM po pogledanom filmu :-) svaka čast ako ima takvih.
Ja sam mislio da je kod njih to uključeno u cijenu najjačih paketa i to bi onda bila prava stvar, a ovako sto se mene tiče u BiH ne moraju to nikako ni uvoditi :)
Uključeno im je u najvećim paketima, kao što možeš vidjeti sa ovog linka da je Klub Zona dostupna u najskupljim Duo i Trio paketima: http://sbb.rs/Binary/227/sbb_cenovnik_160324.pdf
semirsar

#30879 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

suad-sarajevo wrote:
Telemach wrote:
suad-sarajevo wrote:Neću ništa tražiti osim da postave onaj koji će raditi korektno kao što ja korektno i izmirujem svoje obaveze prema njma, naravno. :thumbup:
Jutro Suade,
tehnička ekipa će Vas kontaktirati u najkraćem roku i provjeriti sve što je neophodno.
Daćemo sve od sebe da budete zadovoljni našim uslugama.
Tehnička ekipa danas me je kontaktirala, zamijenili modem/ruter ali problemi su i dalje isti. Konekcija puca svako malo. Zvao sam vaše operatere, mijenjali DNS, svašta nešto ista stvar. Lampice na modemu gore ali konekcije nema u datom momentu. S obzirom da je ovo već drugi dan, a sutra već treći, te da sam morao uzimati izlaz s posla da bih rješavao vaše probleme, ljiepo sam zamolio vašu operatrerku da sutra gospoda dođu iza 16 sati jer nemam namjeru ostati bez posla zbog interneta.

I da. Objasnite vašim operaterima da isključivanje antivirusa nije i ne može biti rješenje vašeg, tj. mog problema.

LP
ja mislim da ako ti je AV nariktan da puse i na hladno ondak itekako mere handrit i pravit problem
Benq

#30880 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

suad-sarajevo wrote: I da. Objasnite vašim operaterima da isključivanje antivirusa nije i ne može biti rješenje vašeg, tj. mog problema.

LP
Vjerovao ili ne komsinica je imala slicnih problema sa netom , ugasim Avast i konekcija procepi :D , poslije joj instalirao Aviru i sve radi kako treba. Ovo ne mora biti da je i kod tebe slucaj , nego eto i AV zna praviti problem.
probook

#30881 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

crnivrag wrote:
probook wrote:Taman gledam ovaj VOD na sajtu SBB-a i nzm ko im ono uopšte plaća. Vidim da nije uključena usluga ni u najskupljim paketima, i nzm kako im je isplativo to imati u ponudi. Neko u današnje vrijeme da plaća 4-6 KM po pogledanom filmu :-) svaka čast ako ima takvih.
Uključeno im je u najvećim paketima, kao što možeš vidjeti sa ovog linka da je Klub Zona dostupna u najskupljim Duo i Trio paketima: http://sbb.rs/Binary/227/sbb_cenovnik_160324.pdf
Aha evo sada vidim. Ja gledao na sajtu po paketima. Sao mi malo nije jasan ovaj dio:

Klub zona 460
Minimax Plus 240
Iznajmljivanje filmova 49 - 390

Znači ako imaš tu famoznu klub zonu ne možeš gledati sve filmove koliko hoćeš nego se filmovi opet naplaćuju :?

Možda nam je malo glupa ova diskusija, ali sve što oni imaju - imat ćemo i mi (jednoga dana...valjda :D )
crnivrag

#30882 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

probook wrote:
Aha evo sada vidim. Ja gledao na sajtu po paketima. Sao mi malo nije jasan ovaj dio:

Klub zona 460
Minimax Plus 240

Znači ako imaš tu famoznu klub zonu ne možeš gledati sve filmove koliko hoćeš nego se filmovi opet naplaćuju :?

Možda nam je malo glupa ova diskusija, ali sve što oni imaju - imat ćemo i mi (jednoga dana...valjda :D )
U cjenovniku gdje se posebno navodi Klub Zona, znači da neko ko je nema u paketu može se pretplatiti na nju za tu cifru i mjesečno koristiti neograničeno sve filmove, ili jednostavno iznajmiti jednokratno neki film po toj cijeni za iznajmljivanje filmova, bez da se prethodno pretplati na cijelu Klub Zonu.
Last edited by crnivrag on 05/05/2016 19:38, edited 1 time in total.
The Realist

#30883 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

crnivrag wrote:Evo upravo sam dobio update na oba resivera, pušten je Video Klubi i 72 sata unazad.

S tim da je ponuda Video Kluba jednaka ponudi Pickbox servisa na internetu, dakle nema dodatnih sadržaja.

Tu je i servis HBO OD (HBO On Demand), koji mogu koristiti korisnici HBO Premium paketa.

Pored ova dva servisa tu je i opcija "Oni Filmovi" koja nudi katalog erotskih filmova, koji se naplaćuju po važećem cjenovniku iznajmljivanja tog sadržaja.
Nije fer, poslije mene si tražio, a dali ti prije mene :( :D.

I bolje da meni puste da isprobam HBO on demand, a ovaj AXN, jer to imaju svi, ili?

PS
Meni su rekli da će oba recievera raditi bez spajanja ikakvog.
Last edited by The Realist on 05/05/2016 19:39, edited 1 time in total.
probook

#30884 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

crnivrag wrote:
probook wrote:

Klub zona 460
Minimax Plus 240

U cjenovniku gdje se posebno navodi Klub Zona, znači da neko ko je nema u plaketu može se pretplatiti na nju za tu cifru i mjesečno koristiti neograničeno sve filmove, ili jednostavno iznajmiti jednokratno neki film po toj cijeni za iznajmljivanje filmova, bez da se prethodno pretplati na cijelu Klub Zonu.
E ovo bi bilo extra- Pickbox je nista posebno preslaba ponuda filmova. Ima nesto serija, ali nije to to za cijenu koju oni (Pickbox) traže.
crnivrag

#30885 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

The Realist wrote:
Nije fer, poslije mene si tražio, a dali ti prije mene :( :D
Ima problem, na resiveru PDS2100 mi nikako ne povlači sadržaje VOD-a i TV Unazad, a na glavnom resiveru mi ne radi VOD nikako, jer piše da se pretplatim na njega, bez obzira što je uključen u paket.

Prijavio sam im te probleme, pa ću javiti kako je prošlo.

A TV Unazad mi normalno radi na glavnom resiveru.
The Realist

#30886 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

crnivrag wrote: Ima problem, na resiveru PDS2100 mi nikako ne povlači sadržaje VOD-a i TV Unazad, a na glavnom resiveru mi ne radi VOD nikako, jer piše da se pretplatim na njega, bez obzira što je uključen u paket.

Prijavio sam im te probleme, pa ću javiti kako je prošlo.

A TV Unazad mi normalno radi na glavnom resiveru.
Da ponovim:

I bolje da meni puste da isprobam HBO on demand, a ovaj AXN, jer to imaju svi, ili?

PS
semirsar

#30887 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Probo bi i ja to al ne smim ni prismrdit receiveru, nekaka safunjara u tijeku, pa da se ne igram s glavom :mrgreen:
crnivrag

#30888 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

The Realist wrote:
Da ponovim:

PS
Ukoliko ti nije PDS2100, onda će raditi bez spajanja, jer su meni danas kad su pustili, rekli da ovaj resiver spojim sa glavnim.

A HBO OD bi trebao raditi samo korisnicima koji imaju HBO Premium paket, tako da bih ja u suštini trebao moći koristiti i Pickbox i HBO OD, međutim nisu mi "obračnali" ova dva paketa, pa mi piše da se pretplatim kad izaberem bilo koji sadržaj iz VOD-a.

A pitao sam za AXN, trenutno nemaju detaljnije informacije za njega.
The Realist

#30889 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

crnivrag wrote:
Ukoliko ti nije PDS2100, onda će raditi bez spajanja, jer su meni danas kad su pustili, rekli da ovaj resiver spojim sa glavnim.

A HBO OD bi trebao raditi samo korisnicima koji imaju HBO Premium paket, tako da bih ja u suštini trebao moći koristiti i Pickbox i HBO OD, međutim nisu mi "obračnali" ova dva paketa, pa mi piše da se pretplatim kad izaberem bilo koji sadržaj iz VOD-a.

A pitao sam za AXN, trenutno nemaju detaljnije informacije za njega.
Ja nema teorije da ću spajati recievere. Ako ne može preko modema/routera, morat ću zamjenu tražiti. Prevelika mi je udaljenost među recieverima.

Ali eto, prvo da puste prvo update, pa da vidim kako to sve radi, a.B.d. :).
edosab

#30890 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by edosab »

A ja imao CI modul i trazio box za nove usluge i donijeli mi PDS2100 pa sad moram traziti novi stvarno ako je tako konkurencija je nadmasena u gluposti.
chakany

#30891 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Što bi bilo lijepo da su uveli koji kanal, kad mi sa CI Modulom ne možemo pratiti ove nove servise koji su stigli na reciverima.
Hajmo Telemach, neki novi kanalčić, ili dva-tri uvedite, bilo bi lijepo :)
probook

#30892 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Prvo kukanje daj daj module, došli moduli i sada daj opet risivere :D
crnivrag

#30893 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

probook wrote:Prvo kukanje daj daj module, došli moduli i sada daj opet risivere :D
Ja sam od prvog dana upozoravao ljude da dobro promisle prije nego se odluče za module, ukoliko žele u budućnosti koristiti VOD i TV Unazad.
crnivrag

#30894 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

edosab wrote:A ja imao CI modul i trazio box za nove usluge i donijeli mi PDS2100 pa sad moram traziti novi stvarno ako je tako konkurencija je nadmasena u gluposti.
PDS2100 se može spajati i strujnim kablom da bi podržao te usluge, vjerujem da će oni sami kontaktirati korisnike tih resivera, da im ponude rješenje tog problema.

Ukoliko ne možeš čekati, kontaktiraj Telemach na PP, pa će ti oni zamijeniti sve što je potrebno.
semirsar

#30895 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

crnivrag wrote:
probook wrote:Prvo kukanje daj daj module, došli moduli i sada daj opet risivere :D
Ja sam od prvog dana upozoravao ljude da dobro promisle prije nego se odluče za module, ukoliko žele u budućnosti koristiti VOD i TV Unazad.
Ja i dalje preferiram modul, sve ostalo imam na netu, pa i dovoljno repriznog sadrzaja :mrgreen:
s@mson

#30896 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by s@mson »

semirsar wrote:
crnivrag wrote:
Ja i dalje preferiram modul, sve ostalo imam na netu, pa i dovoljno repriznog sadrzaja :mrgreen:
Modul naravno, sve ove usluge koje su sada ponudili za nekoga ko će se potruditi i provesti 5 minuta za kompom ne predstavljaju nista posebno...
Pickbox svakako nema nekih sadrzaja ali opet mi nije jasno zasto se ne mozemo prijaviti kao korisnici Telemach usluga kao sto ide na HBO GO ali mislim da dok god kod nas ne pocnu kaznjavati ilegalni download onda je sve bezveze..
sencobih

#30897 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

crnivrag wrote:
Jbg. Logicno je da se program snima negdje na servere, zasto mora biti resiver a ne moze modul?
crnivrag

#30898 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

sencobih wrote:
Jbg. Logicno je da se program snima negdje na servere, zasto mora biti resiver a ne moze modul?

Onda bi vjerovatno moduli morali dolaziti sa nekom instaliranom aplikacijom na njima, da bi mogli pristupati sadržajima, jer televizori sami od sebe ne podržavaju VOD and Timeshift.
Last edited by crnivrag on 05/05/2016 21:22, edited 1 time in total.
kakaljin

#30899 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

sencobih wrote:
crnivrag wrote:
I mene ovo interesuje da neko sa tehnicke strane objasni zasto kod telemacha nema mogucnost te usluge imati onaj koji ima modul?
semirsar

#30900 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

kakaljin wrote:
I mene ovo interesuje da neko sa tehnicke strane objasni zasto kod telemacha nema mogucnost te usluge imati onaj koji ima modul?
neko je vec postavljao slike modula verzije 1.2 i 1.3 ako se ne varam, ova od 1.3 ima tu mogucnost, al ce prvo da se utusi ono sto niko nece i ne treba jerbo se receiveri preferiraju
Locked