Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#30301 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

veliki_ah wrote:@Telemach

Jel mogu ovdje da se prijavim za CI modul?
Šta mi na tv treba? DVB-C/S/T?
Naravno, javite nam se u inbox.
Gray

#30302 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gray »

Evo pronašao sam kanale, ima li mogućnost da budu poredani abecedno, kao što je bilo ranije na HS?

neki kanali mi se i ponavljaju dva puta. Nisam doduše imao sve tačno postavke na TV-u kako je napisano u uputstvima, ne znam je li do toga.
lajavi krelac

#30303 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lajavi krelac »

Tek planiram da postanem korisnik , i to paketa Duo Net Grande Extra . Djeluju mi zanimljivo ove opcije "VOD" i "72 sata unazad" , pa da li mi može neko preporučiti koji risiver da uzmem ?
Benq

#30304 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Gray wrote:Evo pronašao sam kanale, ima li mogućnost da budu poredani abecedno, kao što je bilo ranije na HS?

neki kanali mi se i ponavljaju dva puta. Nisam doduše imao sve tačno postavke na TV-u kako je napisano u uputstvima, ne znam je li do toga.
Kada skeniras tv , pod pretpostavkom da koristis modul , prilikom skeniranja odaberi Cable (Kabal) i samo digitalno pretrazivanje. To sto ti se neki kanali ponavljaju po dva puta moze biti da si skenirao i analogne i digitalne pa se mijesaju. Naravno tu je dosta i kanala koji su u HD i SD formatu , kao npr Fox koji imas i u HD i SD.
crnivrag

#30305 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

lajavi krelac wrote:Tek planiram da postanem korisnik , i to paketa Duo Net Grande Extra . Djeluju mi zanimljivo ove opcije "VOD" i "72 sata unazad" , pa da li mi može neko preporučiti koji risiver da uzmem ?
Trenutno su u ponudi tri resivera: D3 Mini, PDS2100 i PDS3121.

D3 Mini ne podržava VOD i TV unazad.

PDS2100 se mora spajati sa glavnim resiverom ili home gatewayom da bi mogao isporučiti te usluge.

Jedino PDS3121 podržava samostalno te usluge, pa bi njega po defaultu trebao dobiti ako se odlučiš za taj paket.

Također će te usluge podržavati i resiver D3 v2.0 (4682DVB), međutim taj resiver više nije u ponudi za nove korisnike, i može se naći samo kod starih korisnika koji ga nisu htjeli zamijeniti (uključujući i mene).
SerijeSync

#30306 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Benq wrote:
Gray wrote:Evo pronašao sam kanale, ima li mogućnost da budu poredani abecedno, kao što je bilo ranije na HS?

Kada skeniras tv , pod pretpostavkom da koristis modul , prilikom skeniranja odaberi Cable (Kabal) i samo digitalno pretrazivanje. To sto ti se neki kanali ponavljaju po dva puta moze biti da si skenirao i analogne i digitalne pa se mijesaju. Naravno tu je dosta i kanala koji su u HD i SD formatu , kao npr Fox koji imas i u HD i SD.
Tako je imaš kanala koji su u SD i HD pa ti se čini da su dupli, a skenirat obavezno pod opcijom Cable (Kabal) i samo digitalno pretraživanje, kao što napomenu citirani!!
SerijeSync

#30307 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Pitanje za @Telemach zašto se UNIFI mreža ne širi putem korisničkih modema/rutera, kao što je to urađeno u srbiji i sloveniji, na taj način za mjesec dana pokrili teritorij države sa UNIFI a ne postavljate UNIFI u neke tržne centre i ostale gluposti!!Gdje nikome nisu dostupni sem onima koji se poslom nađu na tim mjestima.
Gray

#30308 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gray »

Benq wrote:

Super, hvala :)

A abecedno kanali vjerovatno ne može?
crnivrag

#30309 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

DON_eARL wrote:
Da, prijatelj je uposlenik. HBO HD kanali će izgleda svi biti na 72h unazad. :thumbup: VoD izgleda super, već ima dosta poznatih naslova.
Hvala ti na odgovoru, i mogu ti reći da mu zavidim što ima sneak peek u usluge koje tek trebaju krenuti.

Možeš li ga pitati da li u okviru VOD-a ide usluga HBO OD (HBO on Demand)?
Last edited by crnivrag on 27/04/2016 11:52, edited 1 time in total.
Benq

#30310 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Gray wrote: Super, hvala :)

Nema na cemu drug , sto se kanala tice , nazalost ne moze , s tim da ti mozes kreirati svoju listu kanala po zelji , to je opcija tv-a.
crnivrag

#30311 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Gray wrote:

Super, hvala :)

Slaganje kanala po vlastitom redosljedu zavisi od TV-a, međutim većina novijih televizora posjeduje tu funkcionalnost.
SerijeSync

#30312 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

crnivrag wrote:
DON_eARL wrote:
Da, prijatelj je uposlenik. HBO HD kanali će izgleda svi biti na 72h unazad. :thumbup: VoD izgleda super, već ima dosta poznatih naslova.
Hvala ti ma odgovoru, i mogu ti reći da mu zavidim što ima sneak peek u usluge koje tek trebaju krenuti.

Možeš li ga pitati da li u okviru VOD-a ide usluga HBO OD (HBO on Demand)?
HBO OD treba po defaultu da bude uključena svima koji imaju HBO GO, ne znam šta glume ovi iz telemaha?
Gray

#30313 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gray »

Benq wrote:
Gray wrote: Super, hvala :)

Nema na cemu drug , sto se kanala tice , nazalost ne moze , s tim da ti mozes kreirati svoju listu kanala po zelji , to je opcija tv-a.
Ma da, tv može, samo mi mrsko sada premještati 150 kanala, a bio sam navikao na HS-u da su poredani abecedno pa da uvijek otprilike znam gdje je koji kanal :)
crnivrag

#30314 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

SerijeSync wrote: HBO OD treba po defaultu da bude uključena svima koji imaju HBO GO, ne znam šta glume ovi iz telemaha?
Treba, ali je pitanje da li su sklopili ugovor sa kompanijom HBO Adria, i da li im je ustupljen taj servis na korištenje.
ned424

#30315 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ned424 »

Nego da vas pitam imam ovaj Trio Grande Premium i sad pise brzina do 120Mb/s
kod mene nikad nije vise od 24Mb/s
gdje mi nestade ovi 100 Mb/s
Image
crnivrag

#30316 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

ned424 wrote:Nego da vas pitam imam ovaj Trio Grande Premium i sad pise brzina do 120Mb/s
Image
Ako testiraš putem wireless mreže, spoji se direktno LAN kablom na modem pa testiraj brzinu, ako i tad ne bude 117-120 Mbps, onda se trebaš žaliti i tražiti da to isprave što prije.
ned424

#30317 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ned424 »

crnivrag wrote:
ned424 wrote:Nego da vas pitam imam ovaj Trio Grande Premium i sad pise brzina do 120Mb/s
Image
Ako testiraš putem wireless mreže, spoji se direktno LAN kablom na modem pa testiraj brzinu, ako i tad ne bude 117-120 Mbps, onda se trebaš žaliti i tražiti da to isprave što prije.
Upravo sam na kablu i to od jutros, bas radi testiranja na wirelessu je oko 19 Mb/s brzina ali nece preko 24 ni ujutru u 3 kad mjerim.
Herr Flick

#30318 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

Sta znaci -pustanje novog signala- i kako funkcionise?
U mojoj ulici su jucer momci iz BHB-a radili na par kutija onih sto su banderama i nakon toga kvalitet i jacina signala na digitalnim kanalima se dosta dobro popravila a takodje i na analognim kanala slika se izuzetno popravila.

Da li to moze znaciti uvod u pustanje novog signala nakon cega bi imali priliku koristiti usluge Telemacha
crnivrag

#30319 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

ned424 wrote: Upravo sam na kablu i to od jutros, bas radi testiranja na wirelessu je oko 19 Mb/s brzina ali nece preko 24 ni ujutru u 3 kad mjerim.
Vjerujem da ti je pušten pogrešan paket, zbog upload brzine.

Javi se korisniku Telemach na PP i obrazloži problem, pa bi ti vrlo brzo trebali ispraviti taj propust.
bmw740i

#30320 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bmw740i »

Zna li iko kad će ovaj UNIFON da profunkcionira kod nas. U aplikaciji već ima opcija BiH ali se ne da registrirati
crnivrag

#30321 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

bmw740i wrote:Zna li iko kad će ovaj UNIFON da profunkcionira kod nas. U aplikaciji već ima opcija BiH ali se ne da registrirati
Usluga starta sa radom 5 maja, i vjerovatno će Telemach tog dana objaviti detaljne informacije o načinu korištenja usluge.

Za sad je poznato da će usluga biti dostupna korisnicima telefonije kao i korisnicima svih Duo Tel i Trio paketa.
chakany

#30322 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Ja se nadam novim kanalima oko prvog maja :lol:
Bilo bi lijepo vidjeti: Cinestar Premiere 1 i 2, KINO TV, NOVA RS, RTL CRIME, ATLAS TV, TV VIJESTI...
O Novoj TV Hrvatska i Doma TV nema govora, jer to se neće zadugo uvesti :(
Ima li šanse da uskoro krene neki telemach forum, kao što je to davno nekad bilo na njihovoj stranici, pa da iznesemo koje kanale bismo voljeli gledati?

Pozdrav.
crnivrag

#30323 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

chakany wrote:Ja se nadam novim kanalima oko prvog maja :lol:
Bilo bi lijepo vidjeti: Cinestar Premiere 1 i 2, KINO TV, NOVA RS, RTL CRIME, ATLAS TV, TV VIJESTI...
O Novoj TV Hrvatska i Doma TV nema govora, jer to se neće zadugo uvesti :(
Ima li šanse da uskoro krene neki telemach forum, kao što je to davno nekad bilo na njihovoj stranici, pa da iznesemo koje kanale bismo voljeli gledati?

Pozdrav.
Korisnik Telemach je rekao da se sprema zvanični forum.

Da se osvrnem na navedene kanale: Nova RS je kupljena od strane porodice Karić, i uskoro se pokreće ponovo BKTV koji je ugašen prije nekih desetak godina, za sad Nova RS emituje u nedogled 5 dokumentaraca.

RTL Crime slobodno nemoj očekivati, jer je on zajedno sa RTL Passion-om ekskluzivitet na području Hrvatske.

I ja bih volio vidjeti TV Vijesti i TV Atlas, ali izgleda da se tome možemo samo nadati.

A Kino TV se testira više od pola godine, i možda ga nekad u budućnosti i uvrste u ponudu.
Herr Flick

#30324 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

Ja imam ATLAS TV :D
ElRe

#30325 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

TV Vijesti su solidan kolazni kanal, a Atlas TV ce uskoro pod katanac je vlasnik korporacije Atlast Dusko Knezevic ima velikih finansijskih problema (tajkun tipa Pevec u HR, Selimovici kod nas ili Tus u Sloveniji).
BKTV je nekada imao kvalitetan program.
Locked