Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Reglan

#30126 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Telemach, dolazi li su i izgleda da je kvar do mene. Hvala na brzoj intervenciji. :thumbup:

ostali forumasi
Image
Je li moguce ovo, ne mogu nikako da ih uklonim. :-)
crnivrag

#30127 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Pisistratus wrote:
Stalno se pojavljuju, budu na ekranu 10-15 sekundi, pa se izgube 10-15 sekundi. Telemach sam uveo prije nekoliko dana, ovih ikonica nije bilo prije. Je li moguće da je zato što je televizija uvedena i u druge prostorije u kući?
Ovo se inače javlja kad TV gubi signal sa vanjskim uređajima, provjeri da li ti je HDMI kabal dobro uštekan u TV i u resiver.
DON_eARL

#30128 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Reglan wrote: Image
Je li moguce ovo, ne mogu nikako da ih uklonim. :-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Prejako. :D
MTV

#30129 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

odmor wrote:
MTV wrote:
odmor wrote:Ima li neko informaciju u vezi digitalizacije u Bosni.. kad stupi digitalizacija.. da li ce biti u DVB-T ili DVB-T2 ???
Znam da je Krvatska u T, a Srbija u T2.. 8)
Testna DVB-T mpeg4 finalna DVB-T mpeg4.

Srbija je na DVB-T2 mpeg4.
Hrvatska je na DVB-T mpeg2 a oko 2022. godine ce preci u DVB-T2 HEVC 265 koji ce imati vise kapaciteta od srpskog i naseg DVB-T2 mpeg4.
Je li nam finalni T ili T2 ? :-?

LED mi je sa T.. pa radi toga pitam :-D
Moja stamparska greska u prvoj recenici. Finalna DVB-T2 mpeg4. Samo ne zna se ni kad ce krenuti testa a kamoli finalna. Testna je trebala biti u martu 2016 pa odgodjena na april, sad ce kraj aprila a kako kod nas stvari idu bice... Pola repetitora nije uopste digitalizovana tj instalirana nova oprema.
_someone

#30130 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by _someone »

Bio sam na stranici Telemacha ali se nesto ne mogu snaci, da li Telemach ima samo u vecim gradovima ovim ili je dostupan i drugdje, konkretno u Velikoj Kladusi :?
KulinBan72

#30131 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by KulinBan72 »

izgleda ovi krenuli pravo opasno

ali bas opasno... UNIFON je aplikacija koja bi mogla OOOOZBILJNO da narusi trenutno stanje u telekomunikacijama.... isprobao sam veceras i mislim da su BHtelekom i mtel na aparatima ako ovo proradi kako treba... jedino sto mogu jeste da placu preko placenih medija

produzeni bezicni telefon, kucni telemach broj, gdjegod da si inostranstvo, druga mreza, wifi, svejedno.. besplatno ka svim fiksnim u BIH, a 15-ak fennga ka mobilnim... a tek u roamingu...

viber i skajp i whatsapp jesu ok za napredne korisnike, ali za zivkanje firmi, institucija, nena, deda, rodbine, kuca.... Boga mi, ovo je veliko.. ne znam imal ko ovo u okruzenju...
SerijeSync

#30132 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

KulinBan72 wrote:izgleda ovi krenuli pravo opasno

ali bas opasno... UNIFON je aplikacija koja bi mogla OOOOZBILJNO da narusi trenutno stanje u telekomunikacijama.... isprobao sam veceras i mislim da su BHtelekom i mtel na aparatima ako ovo proradi kako treba... jedino sto mogu jeste da placu preko placenih medija

produzeni bezicni telefon, kucni telemach broj, gdjegod da si inostranstvo, druga mreza, wifi, svejedno.. besplatno ka svim fiksnim u BIH, a 15-ak fennga ka mobilnim... a tek u roamingu...

viber i skajp i whatsapp jesu ok za napredne korisnike, ali za zivkanje firmi, institucija, nena, deda, rodbine, kuca.... Boga mi, ovo je veliko.. ne znam imal ko ovo u okruzenju...
UNIFON koriste i imaju, telemah srbija SBB, telemah slovenija, telemah crna gora itd
rizibizi

#30133 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Unifon majka, samo da dobaci u ove nase krajeve. Trenutno bi me najvise obradovalo da se Telemach ili neko peti ukljuci u pricu pruzanja mobilnih usluga. Ozbiljan operater sa za pocetak samo malo kvalitetnijom ponudom bi satrao ove (jedno)nacionalne morone.
SerijeSync

#30134 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

rizibizi wrote:Unifon majka, samo da dobaci u ove nase krajeve. Trenutno bi me najvise obradovalo da se Telemach ili neko peti ukljuci u pricu pruzanja mobilnih usluga. Ozbiljan operater sa za pocetak samo malo kvalitetnijom ponudom bi satrao ove (jedno)nacionalne morone.
Dobacilo je od 5 Maja kreće UNIFON usluga!!S tim što usluga radi skroz loše na telefonima koji imaju manje od 2 giga RAM_a.
odmor

#30135 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Samo malo.. zar nije 0,22KM/min za mobitel ?
ElRe

#30136 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

Unifon je dobra aplikacija, vidjecemo kako ce se probiti pored WA,Vibera... Ali prednost je kod biznis korisnika.
Nega, danas je izaslo obavestenje da se Total TV pripaja Telemachu i mijenja sediste iz BL u Sarajevu. To je jos jedan korak prema formiraju jedinstvenog operatora United.
crnivrag

#30137 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Novosti na temu kanala koje sam spomenuo neki dan, a uveo ih je Telemach SI.

Kanal Planet Earth HD (http://www.intheboxtv.eu/tv-channels/planet-earth.html) dolazi iz iste kompanije koja nudi kanale Dr. Fit HD i Woman HD, a ova druga dva kanala su u ponudi ostalih operatera United Grupe, ali ne i Telemach-a BiH, pa iz tog razloga sumnjam da će i ovaj kanal ubaciti u ponudu.

S druge strane postoji još uvijek šansa da se kanali National Geographic Wild HD i Discovery Turbo Xtra HD nađu u ponudi u skorijoj budućnosti, mada opet ništa nije sigurno.

Napominjem da su kanali Planet Earth HD, National Geographic Wild HD i Discovery Turbo Xtra HD od neki dan dio ponude operatera Telemach SI.
Maharadza

#30138 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

SerijeSync wrote:

UNIFON koriste i imaju, telemah srbija SBB, telemah slovenija, telemah crna gora itd
Zamisli sutra još uvedu svoju mobilnu u svim tim država i spoje to sve sa besplatnim pozivima u united mreži (kao kod fiksne mreže), bez obzira na državu, bez roaminga itd. Ma prekucali bi u regiji sve! :thumbup:
ElRe

#30139 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

Ne mogu da daju besplatan roaming. Pokusao je to Telekom Srbije i radio 2007-2008 pa je okarakterisano kao zloupotreba polozaja.
SerijeSync

#30140 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

ElRe wrote:Ne mogu da daju besplatan roaming. Pokusao je to Telekom Srbije i radio 2007-2008 pa je okarakterisano kao zloupotreba polozaja.
Članice EU su zatražile besplatan roaming, tako da tu nema prepreke, što se telemah usluga tiče, iste odskaču za 2 levela od usluga bh telekom šabana.Glođanje kostiju na bh telekom temi se nastavlja :D
FrozenCastle

#30141 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by FrozenCastle »

Kojaa je razlika između vibera i Unifona sem mogućnosti registracije fiksnog broja? Već imaš trošak mobilnog broja neke mreže + trošak fiksnog broja telemacha, još ako nisi na WiFi-u, imaš +trošak mobilnog interneta da bi bio stalno dostupan.
Maharadza

#30142 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

SerijeSync wrote:
ElRe wrote:Ne mogu da daju besplatan roaming. Pokusao je to Telekom Srbije i radio 2007-2008 pa je okarakterisano kao zloupotreba polozaja.
Članice EU su zatražile besplatan roaming, tako da tu nema prepreke, što se telemah usluga tiče, iste odskaču za 2 levela od usluga bh telekom šabana.Glođanje kostiju na bh telekom temi se nastavlja :D
Zatražili su i čak obećali da će ukinuti roaming u EU najkasnije u 2017., ali govna od telecom operatera se naravno protive:

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... ssels.html

Protiv uhljeba se teško boriti svugdje! :skoljka:
Fudo Bosna

#30143 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Fudo Bosna »

SerijeSync wrote:
:run:

:lol: :lol: :lol:

Odavno ne pročitah smioješniji vic? Upravo postam sa područja pokrivenosti "bajnog" Telamacha, otvara mi forum i portal 10 minuta, toliko o "kvalitetu" konekcije i presmiješnoj izjavi da su oni "bolji" od BHTelecoma, odavno smiješniji vic ne pročitah... :-) :-) :-)

Moja familija, na ovoj adresi dok su bili na HS u imali su solidnu konekciju, a od kada je to preuzeo Telemach, ne možeš ni web site otvoriti a o skype ili nečem "zahtjevnijem", da ne pišemo...Užas živi, tako je i kod ostalih mojih koji koriste njihove usluge na više lokacija u Sarajevu !!!
:evil:
ElRe

#30144 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

Maharadza wrote: Protiv uhljeba se teško boriti svugdje! :skoljka:
Zasto su uhljebi? Ajmo onda da sve bude besplatno na ovom svijetu. Zaustavicemo investicije i razvoj TK infrastrukture, kome treba vise od 3G, coaxa, HDa?
SerijeSync

#30145 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

štopa samo klix domen ostale stranice otvara trenutno, nemam nikakvih problema sa konekcijom i slično, zna se ponekad desit omanja smetnja ali support to brzo otkloni, nakon što UNIFON usluga bude dostupna svima zajedno sa timeshift i VOD, telemah ide za 3 klase ispred bh telekoma.
Fudo Bosna

#30146 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Fudo Bosna »

Trenutno sam u Starom Gradu, svi u komšiluku ovdje su nezadovoljni sa konekcijom, ne štopa samo klix, neistina, you tube-nemoguća misija, skype, užas, itd, i nije samo ovdje slučaj , istu priču slušam i vidio uživo na dosta lokacija,npr u Novom Sarajevu, Novom Gradu itd, uglavnom neozbiljna uporedba sa BHTelecomom :-) ...
SerijeSync

#30147 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Kod mene sve radi za 10, još imam nakačeno hejbet uređaja na WIFI
sencobih

#30148 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Fudo Bosna wrote:Trenutno sam u Starom Gradu, svi u komšiluku ovdje su nezadovoljni sa konekcijom, ne štopa samo klix, neistina, you tube-nemoguća misija, skype, užas, itd, i nije samo ovdje slučaj , istu priču slušam i vidio uživo na dosta lokacija,npr u Novom Sarajevu, Novom Gradu itd, uglavnom neozbiljna uporedba sa BHTelecomom :-) ...
Nesmijemo se zaliti, došao je onaj iz cie mogao bi nas žikk., "telemah niko ne sme da bije"
Maharadza

#30149 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

sencobih wrote:
Fudo Bosna wrote:Trenutno sam u Starom Gradu, svi u komšiluku ovdje su nezadovoljni sa konekcijom, ne štopa samo klix, neistina, you tube-nemoguća misija, skype, užas, itd, i nije samo ovdje slučaj , istu priču slušam i vidio uživo na dosta lokacija,npr u Novom Sarajevu, Novom Gradu itd, uglavnom neozbiljna uporedba sa BHTelecomom :-) ...
Nesmijemo se zaliti, došao je onaj iz cie mogao bi nas žikk., "telemah niko ne sme da bije"
Bolje molite Boga da onaj riđobradi trezoraš ne ponudi 'zlatnu koku' za kakvu tranšu MMF-a kako bi kupio socijalni mir za još koju godinu. :oops:
smartXL

#30150 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

Pa sto ne predjes na BHT?
Locked