Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
dale cooper

#29301 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dale cooper »

crnivrag wrote:
dale cooper wrote:Je li ima još ovaj AMC kanal u ponudi Telemacha?
Kanal AMC je dio ponude Telemach-a i to kao dio Osnovnog paketa na kanalu 052.
Hvala vraže, kao i uvijek brz i efikasan. :D :thumbup:
aura lajt

#29302 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aura lajt »

drago mi je da se javilo jos par ljudi sa ove "neslovenske" strane :D pa ako su njima izasli u susret, ne vidim sada zasto ne bi i nama, ukoliko vec postoji ta opcija da korisnik bira sam da li zeli titlove ili ne. vidjecemo sta kazu kolege na sve ovo.
Fauja Singh

#29303 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Fauja Singh »

Daj fakat ukinite Slovenski titl na BBC Earth ili ga bar stavite da se ukljucuje po potrebi.
Ja sam navijao da se stavi Engleski titl jer ne mogu bas sve pohvatati na Engleskom, nije mi se jos uvukao u usi i lakse mi je kad ima Engleski titl, ali sad ovaj Slovenski me totalno dekocentrise.
Radar71

#29304 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

aura lajt wrote:drago mi je da se javilo jos par ljudi sa ove "neslovenske" strane :D pa ako su njima izasli u susret, ne vidim sada zasto ne bi i nama, ukoliko vec postoji ta opcija da korisnik bira sam da li zeli titlove ili ne. vidjecemo sta kazu kolege na sve ovo.
+1
Maharadza

#29305 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Radar71 wrote:Hoće li biti kakvih sokovnika na rate? :oops:
Image

Taman se osafunjaš dok iscijediš kilu narandži za čašicu soka, teretana i sokovnik u jednom. :mrgreen:
MTV

#29306 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

:lol: :lol:
samoTEgledam

#29307 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by samoTEgledam »

Telemahovci. Start pa odmah razočarenje. Prešao sa bihnet-a kod vas i odmah razočarenje.
Da li vam se ovo često dešava (nema interneta, blinka neka puljka us sa strelicom prema nebu)?
Da napomenem, nisam još odjavio bihnet i ne znam gdje mi je njihov modem (garant negdje zazidan) tako da hmmm.
Ako vam se dešavaju ova ispadanja češće od jednom godišnje, da ja ovo batalim i ne odjavljujem bihnet, jest im brzina loša ali su bar pouzdani.
Internet mi je neophodan zbog posla i nije nikakvo pljuvanje i sl. već na samom startu razočarenje a net mi je potreban non-stop.
crnivrag

#29308 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

samoTEgledam wrote:Telemahovci. Start pa odmah razočarenje. Prešao sa bihnet-a kod vas i odmah razočarenje.
Da li vam se ovo često dešava (nema interneta, blinka neka puljka us sa strelicom prema nebu)?
Da napomenem, nisam još odjavio bihnet i ne znam gdje mi je njihov modem (garant negdje zazidan) tako da hmmm.
Ako vam se dešavaju ova ispadanja češće od jednom godišnje, da ja ovo batalim i ne odjavljujem bihnet, jest im brzina loša ali su bar pouzdani.
Internet mi je neophodan zbog posla i nije nikakvo pljuvanje i sl. već na samom startu razočarenje a net mi je potreban non-stop.
Ja sam u zadnjih 5 godina imao samo dva puta probleme sa nestankom konekcije, i to onda kad su u pitanju bili globalni problemi.

Te lampice inače blinkaju onda kad korisnikov modem nije registrovan na Telemach mreži (nije pušten paket od strane Telemach-a), ili ako imaš slab signal pa ti modem ne može komunicirati sa njihovim serverom.

U ovom drugom slučaju potrebno ih je pozvati i zahtjevati da tehničari izađu na teren i poprave instalacije do zgrade/kuće, kao i u samom stanu/kući.
samoTEgledam

#29309 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by samoTEgledam »

crnivrag wrote: Ja sam u zadnjih 5 godina imao samo dva puta probleme sa nestankom konekcije, i to onda kad su u pitanju bili globalni problemi.

Te lampice inače blinkaju onda kad korisnikov modem nije registrovan na Telemach mreži (nije pušten paket od strane Telemach-a), ili ako imaš slab signal pa ti modem ne može komunicirati sa njihovim serverom.

U ovom drugom slučaju potrebno ih je pozvati i zahtjevati da tehničari izađu na teren i poprave instalacije do zgrade/kuće, kao i u samom stanu/kući.
Njihov modem, njihova mreža, njihova registracija, njihovi monteri postavili, njihov mjerač mjerio, ...
Radilo do prije 2 sahata uredno (doduše 10/2, a po paketu bi trebalo 25/2 ili slično ali mi je nebitan down koliko up, a i neki im je testni period 10 dana) otišao u prdekanu ostavio da se uploadaju neke stvari, ono sve stalo u po posla, a bitna mi je pouzdana konekcija.
Ja ih ne zivkao u gluho doba.
Televizija ide uredno.
crnivrag

#29310 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

samoTEgledam wrote: Njihov modem, njihova mreža, njihova registracija, njihovi monteri postavili, njihov mjerač mjerio, ...
Radilo do prije 2 sahata uredno (doduše 10/2, a po paketu bi trebalo 25/2 ili slično ali mi je nebitan down koliko up, a i neki im je testni period 10 dana) otišao u prdekanu ostavio da se uploadaju neke stvari, ono sve stalo u po posla, a bitna mi je pouzdana konekcija.
Ja ih ne zivkao u gluho doba.
Televizija ide uredno.
To što je brzina 10/2 je zbog toga što je pušten aktivacioni paket dok se ne srede administrativni poslovi.

A što se konekcije tiče, ako ti ih se neda zvati, onda bi možda trebao poslati poruku korisniku Telemach, pa će oni odmah ujutro provjeriti o čemu se radi.

Jesi li probao ugasiti modem na dugme iza, pa ponovo upaliti.

Moguće je da su ti čačkali nešto oko paketa, pa modem nije uspio da preuzme nove podatke.

Gašenjem ćeš ga refreshovati, i prisiliti da pokupi podatke sa njihovih servera.
samoTEgledam

#29311 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by samoTEgledam »

Palio gasio, puho, čiribu čiriba, ne pije vode.
Mogli su na sajtu neki online support podići, da ne ganjam ljude po forumima.
Helem nejse. Haman ću ostati na bihnetovom sigurnom pužu a oni će najvjerovatnije odnijeti svoju skalameriju.

Hvala na pomoći.
fortaleza

#29312 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Maharadza wrote:
agent_zero wrote:Kud ga ja budala ne zadrža... s tim starim risiverom sam najviše rahat bio.
Meni je davno jedan tehničar rekao da im je ovo najbolji resiver i da mi je bolje da ga držim koliko mogu jer ovi novi mini d3 ili kako se već zovu nisu ni blizu pouzdani kao ovaj! :mrgreen:
Istina. A izgleda da je i hardverski jači te ima i modem ugrađen.

A meni je bolji jer su tu i dva USB priključka kao i dva tunera tako da mogu jedan program snimati, a drugi gledati što gotovo svakodnevno koristim.

Najbolji receiver u trenutnoj ponudi PDS 3120 ima samo jedan tuner, i možeš snimati i istovremeno to gledati. Ne znam koja je svrha toga osim ako nisi kući pa snimiš za kasnije.

Receiveri su generalno boljka svih operatera, Telemach umjesto da ponudi i ugrađen dvb-t u receiverima (pa bi mi u Mostaru mogli imati i Novu tv na istoj listi, a netko iz Tuzle RTS i slično) te bi se manje žalili i na zatamnjivanje oni urade suprotno. A prije su nudili i receiver sa ugrađenim HDD-om te najavljivali i Medija centar, widgete, facebook, sliku u slici... :-) Od kad ih je KKR preuzeo gledaju kako svaku marku uštedjeti.
aura lajt wrote:Kolika je glupost ovo uvodjenje slovenskih titlova na BBC HD, pa to je neopisivo. Bez ikakve potrebe, i bez ikakvog efekta. Ne moze covjek skontat 10% sadrzaja, samo bezveze dekoncetrise prilikom gledanja kanala. Iritantno brate mili. Pa bolje je bilo bez ikakvih titlova, a sad ovako su mogli komotno i bugarske stavit. Ali za ispiraviti gresku, nikada nije kasno. @Telemach.
:thumbup:

Slažem se, oči mi prirodno idu na titl, a taj titl ne razumijem baš u sekundi pa se mislima vraćam na ono što je rečeno na engleskom jeziku i tako stalno. Bolje leži bez titla jer engleski bolje razumijem nego slovenski, a mislim i velika većina mlađe raje. Stari svakako gledaju više domaće programe. :D Da ga se barem može opcionalno isključiti.
Quark_m

#29313 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Quark_m »

Kada će Duo i Trio paketi biti dostupni u Lukavcu?
kolacodjagoda

#29314 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kolacodjagoda »

samoTEgledam wrote:Palio gasio, puho, čiribu čiriba, ne pije vode.
Mogli su na sajtu neki online support podići, da ne ganjam ljude po forumima.
Helem nejse. Haman ću ostati na bihnetovom sigurnom pužu a oni će najvjerovatnije odnijeti svoju skalameriju.

Hvala na pomoći.
Slični problemi kao i kod mene što su bili. To ti je do mreže, loš kvalitet priključka što i ne čudi kada se uzme u obzir kako postavljaju kablove. Pucanje konekcije je česta pojava kod njih jer infrastruktura im visi po banderama, jabukama, šljivama a ponekad može poslužiti i kao štrik za veš. Ni jedna intervencija montera tu ne može pomoći. Jedino rješenje je potpuno nova infrastruktura što Telemach nikad neće uraditi zbog troška. Profit je najbitniji. To je posebno izraženo u naseljima gdje su kuće. Također pucanje konekcije je često na Dobrinji i na AP jer su u tim naseljima prijeratni kablovi od zajedničke satelitske tv.
Ako ti je stabilnost bitna onda je DSL internet nabolje rješenje pogotovo uzimajući u obzir činjenicu da najavljuju povečanje brzina, što možeš pročitati na telekomovoj temi.
Rugafet

#29315 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

kolacodjagoda wrote: Slični problemi kao i kod mene što su bili. To ti je do mreže, loš kvalitet priključka što i ne čudi kada se uzme u obzir kako postavljaju kablove. Pucanje konekcije je česta pojava kod njih jer infrastruktura im visi po banderama, jabukama, šljivama a ponekad može poslužiti i kao štrik za veš. Ni jedna intervencija montera tu ne može pomoći. Jedino rješenje je potpuno nova infrastruktura što Telemach nikad neće uraditi zbog troška. Profit je najbitniji. To je posebno izraženo u naseljima gdje su kuće. Također pucanje konekcije je često na Dobrinji i na AP jer su u tim naseljima prijeratni kablovi od zajedničke satelitske tv.
Ako ti je stabilnost bitna onda je DSL internet nabolje rješenje pogotovo uzimajući u obzir činjenicu da najavljuju povečanje brzina, što možeš pročitati na telekomovoj temi.
:lol: :lol:
samoTEgledam

#29316 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by samoTEgledam »

kolacodjagoda wrote: Slični problemi kao i kod mene što su bili. To ti je do mreže, loš kvalitet priključka što i ne čudi kada se uzme u obzir kako postavljaju kablove. Pucanje konekcije je česta pojava kod njih jer infrastruktura im visi po banderama, jabukama, šljivama a ponekad može poslužiti i kao štrik za veš. Ni jedna intervencija montera tu ne može pomoći. Jedino rješenje je potpuno nova infrastruktura što Telemach nikad neće uraditi zbog troška. Profit je najbitniji. To je posebno izraženo u naseljima gdje su kuće. Također pucanje konekcije je često na Dobrinji i na AP jer su u tim naseljima prijeratni kablovi od zajedničke satelitske tv.
Sve su to njihovi problemi, mene zanima uredna, stabilna i stalna konekcija. Brzina mi nije presudna, pogotovo downloada. Upload mi je bitnije.
Ako mogu ovo da obezbijede, tu sam da koristim njihovu uslugu, ako ne mogu, nek nose svoju skalameriju a ja ću tražiti onog ko me može ispoštovati po što je moguće nižoj cijeni.
Razumijevanja nemam niti ću imati za bilo kakve izgovore u vezi stabilnosti i pouzdanosti konekcije.
Officer Crabtree

#29317 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Officer Crabtree »

Pa dobro eto, kod tebe ne može, šta ćeš sad, uzmi Telecom... Ne znači da je tako kod svakog korisnika...
samoTEgledam

#29318 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by samoTEgledam »

Officer Crabtree wrote:Pa dobro eto, kod tebe ne može, šta ćeš sad, uzmi Telecom... Ne znači da je tako kod svakog korisnika...
Nisam ni rekao da je kod svakog ovako i jako bi mi bilo drago da niko nema problema pa ni ja. Ni u kom slučaju ne pljujem po njima samo ukazujem na probleme. Ako sam bio spreman preći sa bihneta kod njih, a na osnovu onoga što su napisali i usmeno me uvjeravali, valjda je sasvim prirodno da ispoštuju što su rekli da može.
Kao što neko ovdje na forumu napisa:"Šutjeti znači biti zadovoljan i kada imaš problem, što nema logike."
dulekrele

#29319 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dulekrele »

Nadam se da ce se Telemach smilovati i donijeti mi dodatnu TV karticu koju sam zatrazio prije 20 dana. :zid:
pepeljara

#29320 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

samoTEgledam wrote:
Officer Crabtree wrote:Pa dobro eto, kod tebe ne može, šta ćeš sad, uzmi Telecom... Ne znači da je tako kod svakog korisnika...
Nisam ni rekao da je kod svakog ovako i jako bi mi bilo drago da niko nema problema pa ni ja. Ni u kom slučaju ne pljujem po njima samo ukazujem na probleme. Ako sam bio spreman preći sa bihneta kod njih, a na osnovu onoga što su napisali i usmeno me uvjeravali, valjda je sasvim prirodno da ispoštuju što su rekli da može.
Kao što neko ovdje na forumu napisa:"Šutjeti znači biti zadovoljan i kada imaš problem, što nema logike."

Normala, ja podrzavam da se izganja svoje.
Da sam na tvom mjestu vec bi zvao 5x :D

Upravo tako sam i ja dobio svoje usluge i sad je sve pet :thumbup:
Ono sto je razlika od telekoma, sto kad ih smaras pozure, dok u telekomu cekaj hos nes ne moras..
polis

#29321 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by polis »

Kažu mi u Telemhuda se čeka 45dana da ti priključe njihov paket trio. Je li to istina ili je samo fora da potpišem sa njima ugovor a da prije toga ne odjavih HS, sve iz razloga da dobijem 6mjeseci popust na pretplatu?
Benq

#29322 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

polis wrote:Kažu mi u Telemhuda se čeka 45dana da ti priključe njihov paket trio. Je li to istina ili je samo fora da potpišem sa njima ugovor a da prije toga ne odjavih HS, sve iz razloga da dobijem 6mjeseci popust na pretplatu?
Do 15 dana se ceka na prikljucenje paketa.
polis

#29323 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by polis »

Benq wrote:
polis wrote:Kažu mi u Telemhuda se čeka 45dana da ti priključe njihov paket trio. Je li to istina ili je samo fora da potpišem sa njima ugovor a da prije toga ne odjavih HS, sve iz razloga da dobijem 6mjeseci popust na pretplatu?
Do 15 dana se ceka na prikljucenje paketa.
Eto koji Shupci ispadaju samo da ne bi dali popust koji toliko reklamiraju, a ustvari lažnjak. Da li je neko od Vas ostvario popuste na potpisivanju ugovora sa telemahom a da je već korisnik 3 usluge HS kablovske?
The Realist

#29324 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

polis wrote: Eto koji Shupci ispadaju samo da ne bi dali popust koji toliko reklamiraju, a ustvari lažnjak. Da li je neko od Vas ostvario popuste na potpisivanju ugovora sa telemahom a da je već korisnik 3 usluge HS kablovske?
Ja sam bio korisnik KID paketa, oni su to kao 3 usluge brojali i ostvario sam popust prilikom prelaska na Telemach.
Benq

#29325 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

polis wrote: Eto koji Shupci ispadaju samo da ne bi dali popust koji toliko reklamiraju, a ustvari lažnjak. Da li je neko od Vas ostvario popuste na potpisivanju ugovora sa telemahom a da je već korisnik 3 usluge HS kablovske?
Ne znam kako su ti mogli reci da ce biti za 45 dana , to je stvarno dug period , najbolje bi bilo da se javis korisniku Telemach na forumu i dobit ces preciznije informacije. Ja sam na HS-u i cekam da se pusti novi signal pa cu onda potpisati za novi paket , pitaj i na HS temi jer ima raje koji su dobili novi signal i presli na nove pakete.
Locked