Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
NK33

#27851 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NK33 »

Nije ni u Sarajevu bajna situacija, jako sporo otvara stranice. Pa neko vrijeme bude normalno i opet uspori, vjerovatno rade nesto.
channel10

#27852 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Kod mene samo telefon ne radi. NET kroz tri zida na telefonu 20 Mbps.
crnivrag

#27853 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Jučer su postavili obavijest na stranicu da su u subotu i nedjelju bili pod DDOS napadima, pa je ta dva dana isto ovako bio problem sa internetom, telefonom i televizijom.

Moguće da im se opet dešava, jer im se evo ne može pristupiti stranici, kad bude moglo postaviću vam link na obavijest od jučer.

Edit: Evo link: http://www.telemach.ba/OBAVIJESTI/3034/ ... rezu.shtml
barcelona81

#27854 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by barcelona81 »

Ja prije 3 dana presao sa hs na telemach uzeo onaj najbolji paket duo net grande extra. 3 dana bilo sve ok. Danas prvo zaledii resiver u d3 kuca ona d3 v 2.0, ne mozes mu nista. A sad internet uzasan. Zovem na 1360, nista samo izbacujem. Jel neko od starih korianika ima problema sa ovim d3 v 2.0 resiverima.
crnivrag

#27855 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

barcelona81 wrote:Ja prije 3 dana presao sa hs na telemach uzeo onaj najbolji paket duo net grande extra. 3 dana bilo sve ok. Danas prvo zaledii resiver u d3 kuca ona d3 v 2.0, ne mozes mu nista. A sad internet uzasan. Zovem na 1360, nista samo izbacujem. Jel neko od starih korianika ima problema sa ovim d3 v 2.0 resiverima.
Ja imam isti paket, i isti resiver.

Jesi ga probao ugasiti na power dugme iza, trebao bi na taj način proraditi, ako je već bio zakucao.
archi_a

#27856 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by archi_a »

Ni meni ne radi telefon u Sa.

Ne možeš se žaliti, ne možeš ih dobiti ni na jedan broj. Samo tu tu tuuuuuuu, kao i kod mene. :-D
Nadam se da neće zaEbati internet, TV i utakmicu.
barcelona81

#27857 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by barcelona81 »

crnivrag wrote:
barcelona81 wrote:Ja prije 3 dana presao sa hs na telemach uzeo onaj najbolji paket duo net grande extra. 3 dana bilo sve ok. Danas prvo zaledii resiver u d3 kuca ona d3 v 2.0, ne mozes mu nista. A sad internet uzasan. Zovem na 1360, nista samo izbacujem. Jel neko od starih korianika ima problema sa ovim d3 v 2.0 resiverima.
Ja imam isti paket, i isti resiver.

Jesi ga probao ugasiti na power dugme iza, trebao bi na taj način proraditi, ako je već bio zakucao.
Ma nista brate gasio ga tako. Iskljucivao iz struje. Cak sam ga resetovao i ono chanal + - zajedno i volume -. Onaj hard reset. Ma kakvi. Prvo mi stajalo p057 a sad 5e7u. Nista ne reagije. Adrugi resiver koji je povezan sa tim glavnim radi normalno. 3 resiver mali d3 mini radi normalno
crnivrag

#27858 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

barcelona81 wrote: Ma nista brate gasio ga tako. Iskljucivao iz struje. Cak sam ga resetovao i ono chanal + - zajedno i volume -. Onaj hard reset. Ma kakvi. Prvo mi stajalo p057 a sad 5e7u. Nista ne reagije. Adrugi resiver koji je povezan sa tim glavnim radi normalno. 3 resiver mali d3 mini radi normalno
Ako ti stoji to 5e7up, znači da se vratio na početne postavke, pa ako ne dobijaš sliku putem HDMI kabla, možda bi ga trebao spojiti nekim drugim kablom, pa pokušati podesiti.

To mi zvuči kao da nemaš izlaznog signala iz resivera ka TV-u, probaj provjeriti da ti se nije pomjerio HDMI kabal i vidi je li ti na TV-u prebačeno na HDMI1 ili HDMI2 u zavisnosti koji ulaz koristiš.
crnivrag

#27859 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Evo kao što sam i pretpostavio, desio se novi DDOS napad, zbog kojeg smo večeras svi imali problema sa internet konekcijom i fiksnom telefonijom.

U obavijesti piše da se trenutno radi na uklanjanju problema sa fiksnom telefonijom.

Link na obavijest: http://www.telemach.ba/OBAVIJESTI/3046/ ... mach.shtml
Last edited by crnivrag on 23/02/2016 23:22, edited 1 time in total.
Officer Crabtree

#27860 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Officer Crabtree »

http://www.bhb.ba/Novosti/316/Obavjeste ... uzle.shtml
23.2. će u novitetima moći da uživaju i stanovnici sljedećih lokacija: Tuzla, Husino,Lipnica, Šićki, Plane, CrveneNjive, Irac, Miladije, a do kraja mjeseca marta i stanovnici s područja Lukavca i Brčkog.
evo za lukavac nova obavijest, ne znam da li je to gračanica isto jer su nas pod lukavcom vodili kad god je priča o tome, al eto nek se zna
Telemach

#27861 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag wrote:Evo kao što sam i pretpostavio, desio se novi DDOS napad, zbog kojeg smo večeras svi imali problema sa internet konekcijom i fiksnom telefonijom.

U obavijesti piše da se trenutno radi na uklanjanju problema sa fiksnom telefonijom.

Link na obavijest: http://www.telemach.ba/OBAVIJESTI/3046/ ... mach.shtml
Poštovani korisnici,
Prema posljednjim informacijama i provjerama navedeni problem je riješen.
Zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju te vas molimo da prihvatite naše izvinjenje zbog eventualnih neugodnosti.
barcelona81

#27862 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by barcelona81 »

crnivrag wrote:
barcelona81 wrote: Ma nista brate gasio ga tako. Iskljucivao iz struje. Cak sam ga resetovao i ono chanal + - zajedno i volume -. Onaj hard reset. Ma kakvi. Prvo mi stajalo p057 a sad 5e7u. Nista ne reagije. Adrugi resiver koji je povezan sa tim glavnim radi normalno. 3 resiver mali d3 mini radi normalno
Ako ti stoji to 5e7up, znači da se vratio na početne postavke, pa ako ne dobijaš sliku putem HDMI kabla, možda bi ga trebao spojiti nekim drugim kablom, pa pokušati podesiti.

To mi zvuči kao da nemaš izlaznog signala iz resivera ka TV-u, probaj provjeriti da ti se nije pomjerio HDMI kabal i vidi je li ti na TV-u prebačeno na HDMI1 ili HDMI2 u zavisnosti koji ulaz koristiš.
Te pocetne postavke su se vratile jer sam ja uradio taj hard reset. Posto nistq drugo nije palilo. Sve je ok. Hdmi dobar. Ali resiver i dalje ne reagira ne mozes ni sa daljinskim ni rucno bilo sta uraditi. Signala sad nema. Ja uopste nemam sliku .niti da mogu vidjeti da sta podesavam. Mislio sam da cu tim hard resetom rijesiti prioblem.
Upravu si ti da signala nema. Ali opet je cudno da je resiver blokirao prije toga da nije se dohavizao nakon gasenja nekoliko puta. Trebalo bi da on reagira na komande. Bez obzira sto na tv nema signala. Cudno jako. Cuo sam da ovaj veliki resiver ima.nekih problema.
crnivrag

#27863 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

barcelona81 wrote: Te pocetne postavke su se vratile jer sam ja uradio taj hard reset. Posto nistq drugo nije palilo. Sve je ok. Hdmi dobar. Ali resiver i dalje ne reagira ne mozes ni sa daljinskim ni rucno bilo sta uraditi. Signala sad nema. Ja uopste nemam sliku .niti da mogu vidjeti da sta podesavam. Mislio sam da cu tim hard resetom rijesiti prioblem.
Upravu si ti da signala nema. Ali opet je cudno da je resiver blokirao prije toga da nije se dohavizao nakon gasenja nekoliko puta. Trebalo bi da on reagira na komande. Bez obzira sto na tv nema signala. Cudno jako. Cuo sam da ovaj veliki resiver ima.nekih problema.
To je čudno što ti ne isporučuje sliku, a ne reaguje iz razloga što se vratio na početne postavke i potrebno je sad podesiti jezike menija, zvuka i subtitlova, a to ne možeš uraditi jer bukvalno ne vidiš opcije koje su ponuđene, i sve dok se to ne podesi imaćeš ispis "Setup" na displayu.

Zato bi bilo preporučljivo da ga spojiš scart ili komponentnim kablom (kabal sa tri chincha žuti, bijeli, crveni) pa da vidiš ima li ti odziva na ekranu.

Ako tada bude onda je problem ili sa HDMI kablom, ili sa TV-om jer ne može da protumači dolazni signal u HDMI port.
barcelona81

#27864 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by barcelona81 »

crnivrag wrote:
barcelona81 wrote: Te pocetne postavke su se vratile jer sam ja uradio taj hard reset. Posto nistq drugo nije palilo. Sve je ok. Hdmi dobar. Ali resiver i dalje ne reagira ne mozes ni sa daljinskim ni rucno bilo sta uraditi. Signala sad nema. Ja uopste nemam sliku .niti da mogu vidjeti da sta podesavam. Mislio sam da cu tim hard resetom rijesiti prioblem.
To je čudno što ti ne isporučuje sliku, a ne reaguje iz razloga što se vratio na početne postavke i potrebno je sad podesiti jezike menija, zvuka i subtitlova, a to ne možeš uraditi jer bukvalno ne vidiš opcije koje su ponuđene, i sve dok se to ne podesi imaćeš ispis "Setup" na displayu.

Zato bi bilo preporučljivo da ga spojiš scart ili komponentnim kablom (kabal sa tri chincha žuti, bijeli, crveni) pa da vidiš ima li ti odziva na ekranu.

Ako tada bude onda je problem ili sa HDMI kablom, ili sa TV-om jer ne može da protumači dolazni signal u HDMI port.
Provjericu sutra jos to sa kablovima. Ali nekako mislim da je problem glavni taj , kako je uopste resiver iz cista mira zablokirao. I na 10 gasenja na prekidac i iz struje. Nije reagovao. Pojave se ---- pa onda -11- ovo i pojavi se P057 i zakuca nema reakcije sta god pritisnuo. Radi se o resiveru isporucenom prije 6 dana .
recto-verso

#27865 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by recto-verso »

Jos uvijek niste ispostovali odluku RAK-a za SPORT KLUB?
ElRe

#27866 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

recto-verso wrote:Jos uvijek niste ispostovali odluku RAK-a za SPORT KLUB?
Nece je ispostovati.
erotica

#27867 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by erotica »

http://radiokameleon.ba/2016/02/najbolj ... telemacha/

Evo ga u Tz ali je ovo skroz slaba pokrivenost, ako ostanu na ovome kao da ih i nema
Telemach

#27868 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

barcelona81 wrote:
crnivrag wrote: To je čudno što ti ne isporučuje sliku, a ne reaguje iz razloga što se vratio na početne postavke i potrebno je sad podesiti jezike menija, zvuka i subtitlova, a to ne možeš uraditi jer bukvalno ne vidiš opcije koje su ponuđene, i sve dok se to ne podesi imaćeš ispis "Setup" na displayu.

Provjericu sutra jos to sa kablovima. Ali nekako mislim da je problem glavni taj , kako je uopste resiver iz cista mira zablokirao. I na 10 gasenja na prekidac i iz struje. Nije reagovao. Pojave se ---- pa onda -11- ovo i pojavi se P057 i zakuca nema reakcije sta god pritisnuo. Radi se o resiveru isporucenom prije 6 dana .
Jutro barcelona81,
kolege s korisničkog servisa će Vas pozvati u najkraćem roku, u slučaju potrebe izdaćemo nalog za dolazak ekipe na adresu.
made_in_sarajevo

#27869 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by made_in_sarajevo »

ElRe wrote:
Nece je ispostovati.
ja cuo da hoce ali vidjet cemo :mrgreen:
probook

#27870 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

So what? Ni Arena ne daje TM-u uslove kao ostalim operaterima!
Herr Flick

#27871 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

erotica wrote:http://radiokameleon.ba/2016/02/najbolj ... telemacha/

Evo ga u Tz ali je ovo skroz slaba pokrivenost, ako ostanu na ovome kao da ih i nema
Kako slabo,pa doci ce na red i Lukavac,Gracanica,Doboj Istok..
erotica

#27872 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by erotica »

Herr Flick wrote:
erotica wrote:http://radiokameleon.ba/2016/02/najbolj ... telemacha/

Kako slabo,pa doci ce na red i Lukavac,Gracanica,Doboj Istok..
Ja govorim za grad Tuzlu, ako bude samo što je ovdje navedeno irac, c.njive, miladije skroz je to slabo odnosno ništa naspram ostatka grada
Maharadza

#27873 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

@TM nadam se da planirate uvesti ovaj Sevdah TV kojeg' je Logosoft pustio:

Sevdah TV je prva televizija na kojoj se 24 sata dnevno emituju isključivo sevdalinke. Radi se o novom medijskom projektu koji ima za cilj da promoviše i popularizira bosanskohercegovačku narodnu pjesmu sevdalinku u BiH, regionu i svijetu.

Dodao sam ga na onu listu i poslao na mail [email protected]
barcelona81

#27874 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by barcelona81 »

Ja sam uspio sredit resiver prije izlaska ekipe.na teren. Tako da su dosli djaba. Ali veceras primjecujem da mi na svim televizijama na trenutak ono lede slike pomalo. Nije strasno. Izmjerim signale na 2 resivera iz d3 kuca oni d3 v 2.0. Tu mi pokazuje od 40 do 45 %. A na burazovom malom d3 mini oko 80 %. Jesu to normalne jacine. I imatw li vi problema sa tim ledenjem slike na trenutke.
Mozda sam malo dosadan ali tek sam presao na Telemach, kmao sam prije dosta problema sa HS om. Pa se to sredilo,pa da pitam jesu to iste jacine signala i lede li slike. Hvala
MTV

#27875 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Maharadza wrote:@TM nadam se da planirate uvesti ovaj Sevdah TV kojeg' je Logosoft pustio:

Sevdah TV je prva televizija na kojoj se 24 sata dnevno emituju isključivo sevdalinke. Radi se o novom medijskom projektu koji ima za cilj da promoviše i popularizira bosanskohercegovačku narodnu pjesmu sevdalinku u BiH, regionu i svijetu.

Dodao sam ga na onu listu i poslao na mail [email protected]
Dobit ce ga i Telemach oni vec imaju Kanal 6, a Sevdah ce sigurno stici sa TNT Kids koji dolaze u paketu. Sve je to ista grupacija, samo je pitanje vremena...
Locked