Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
MTV

#27651 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Ma bolan mi to tebe samo update-amo da nam bude azuran :thumbup:
Jednog dana ce se sigurna naci u DVB-T mrezi u Tuzlanskom kantonu.
dembele

#27652 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Majko moja, sta sve siroti internet trpi. Ovo je jace i od Gebelsa i od Riste Djoge u paketu.
Citajte zadnji pasus:

"Na zahtjev velikoga broja korisnika, koji su kao prijedlog novoga kanala naveli LAUDATO TV, kanal je uvršten u DIGITALNU programsku shemu. Sve ovo dokazuje da Telemach osluškuje i uvažava prijedloge svojih korisnika. Zahtjev za ubacivanje navedenog kanala u Telemach programsku shemu je pristigao na naš mail [email protected] koji je formiran za prijedloge korisnika na uvođenje novih kanala"

Autora obavijesti na telemach.ba bi svakako trebalo nagraditi. Mislim da bi egzoticni izlet sa ponudjenim sadrzajima u video prilogu bio vise nego idealan

kakaljin

#27653 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

dembele wrote:Majko moja, sta sve siroti internet trpi. Ovo je jace i od Gebelsa i od Riste Djoge u paketu.
Citajte zadnji pasus:

"Na zahtjev velikoga broja korisnika, koji su kao prijedlog novoga kanala naveli LAUDATO TV, kanal je uvršten u DIGITALNU programsku shemu. Sve ovo dokazuje da Telemach osluškuje i uvažava prijedloge svojih korisnika. Zahtjev za ubacivanje navedenog kanala u Telemach programsku shemu je pristigao na naš mail [email protected] koji je formiran za prijedloge korisnika na uvođenje novih kanala"

Autora obavijesti na telemach.ba bi svakako trebalo nagraditi. Mislim da bi egzoticni izlet sa ponudjenim sadrzajima u video prilogu bio vise nego idealan

Ovi pomenuti im nisu ni do koljena sa ovakvim informacijama koje daju.

Ovo je cisto omalovazavanje svojih korisnika.
hipija

#27654 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Ja bih se zakleo da sam dao prijedloge za Cinestar premiere 1 i 2, H2, Cinemaniu, Pink Film, ali izgleda da sam ipak prema ovima iz Telemacha glasao za Laudato Tv. :roll:
AdrianMole

#27655 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AdrianMole »

Zašto Vas to čudi ? Znate na izbacivanje kojeg kanala je bilo najviše žalbi na Telemach facebook profilu? Mtv Igman.Ubjedljivo i najviše.Mogu posvjedočiti oni koji prate.Dovoljno je da par župnika na propovijedi u Mostaru i okolnim mjestima spomene Laudato tv i već imate par tisuća glasova za spomenutu televiziju.Mislite kako sa time mogu mjeriti vaši raštrkani glasovi za Cinestar Premiere,Kino tv,M1...Osim toga ,Laudato tv je potpuno besplatna,a možda im čak i plaćaju uvrštavanje u shemu,dok ovi ostali kanali nisu nimalo jeftini.Sapienti sat!
kakaljin

#27656 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

AdrianMole wrote:Zašto Vas to čudi ? Znate na izbacivanje kojeg kanala je bilo najviše žalbi na Telemach facebook profilu? Mtv Igman.Ubjedljivo i najviše.Mogu posvjedočiti oni koji prate.Dovoljno je da par župnika na propovijedi u Mostaru i okolnim mjestima spomene Laudato tv i već imate par tisuća glasova za spomenutu televiziju.Mislite kako sa time mogu mjeriti vaši raštrkani glasovi za Cinestar Premiere,Kino tv,M1...Osim toga ,Laudato tv je potpuno besplatna,a možda im čak i plaćaju uvrštavanje u shemu,dok ovi ostali kanali nisu nimalo jeftini.Sapienti sat!
Eto da je tacno to sto kazes, neka onda stave spisak kanala da se vidi koji kanali su koliko glasova dobili da se zna proporcija glasanja, ili neka stave javnu anketu na stranicu pa ako taj kanal po glasanju zasluzuje da se nadze u semi nemam nista protiv ali daj podatke da vidimo koliko je to zainteresovanih bilo za taj kanal, a koliko za ostale kanale.
hipija

#27657 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Ma kakav crni mail i glasanje. Te prijedloge sto smo slali niko ni otvorio nije iz telemacha, vec je to vise interno bilo:Hajde ubacicemo 4 kanala, za jedan cemo reci da su ga korisnici trazili i kako mi uvazavamo njihove zelje, bla,bla i game over.

Da stvarno uvazavaju zelje korisnika, bila bi neka online anketa sa prijedlozima, glasanjem, sa obezbjedjenom transparentnoscu i sve 5.

Ovako sad mogu nesto skuckat u wordu isfrizirat neke navodne glasove za odredjene kanale i reci evo, vam rezultata glasanja.
Uglavnom kazem jos jednom sve ovo je obicna lakrdija i komedija iz kuhinje telemacha.
arzuhal

#27658 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by arzuhal »

Kontam šta je LAUDATO, prvi put čujem, haj reko neki filmovi, nešta, pa odem da vidim...lolčina :lol:
odmor

#27659 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Daj ba ljudi, znaju i oni sta je atraktivno, a sta nije. Problem je sto je tesko, gotovo nemoguce doci do tih atraktivnih kanala koji nam nedostaju.
Po mom misljenju mozda bi mogli urgirat za ovaj kanal Eurochanell (filmski kanal koji si emituje na Eutelsatu 16E), zati njemacki kanal ZDF HD ili barem ZDF (u SD rezoluciji) solidan njemacki kanal koji veceras prenosi GENT - WOLFSBURG (prenosi sve njemacke klubove po europi), a koji je potpuno besplatan na satelitu. Dalje, vidim na satelitu ima i OBN Plus (ne znam sta se emitira na njemu), onda ne znam postoji li OBN HD (zbog kvalitete slike kad je sampionska liga? Meni je zanimljiv kanal i DMAX, odnosno DMAX HD zvuci privlacno, samo sto nije preveden na exyu jezike.
kakaljin

#27660 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

odmor wrote:Daj ba ljudi, znaju i oni sta je atraktivno, a sta nije. Problem je sto je tesko, gotovo nemoguce doci do tih atraktivnih kanala koji nam nedostaju.
Po mom misljenju mozda bi mogli urgirat za ovaj kanal Eurochanell (filmski kanal koji si emituje na Eutelsatu 16E), zati njemacki kanal ZDF HD ili barem ZDF (u SD rezoluciji) solidan njemacki kanal koji veceras prenosi GENT - WOLFSBURG (prenosi sve njemacke klubove po europi), a koji je potpuno besplatan na satelitu. Dalje, vidim na satelitu ima i OBN Plus (ne znam sta se emitira na njemu), onda ne znam postoji li OBN HD (zbog kvalitete slike kad je sampionska liga? Meni je zanimljiv kanal i DMAX, odnosno DMAX HD zvuci privlacno, samo sto nije preveden na exyu jezike.
PA dovoljno je da u ponudu ubace sve kanale koji imaju prava da se emituju u BiH.
sencobih

#27661 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Telemach osluškuje i uvažava prijedloge svojih korisnika.

Da se naježiš. :D
MTV

#27662 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Kakav crni OBN HD kad nepostoji kanal. OBN plus crna slika ili reprizina repriza stol za 4, Sulejman, big mama house itd. Bolje da ih zasipate sa Cinestrar Premiere kanalima a ne OBN plus.

ARD (Das Erste), ARD HD, ZDF, ZDF HD i njihov zajednicki kanal KIKA su imali HS i Logosoft do prije godinu dvije al su kanali izbaceni jer su trazili da se placaju a emitovali su ih dok su bili skroz besplatani. Ako imate uslove za satelitsku ti su kanali free u SD i HD izdanju.
DMAX nema nitko ni u Hrvatskoj ni u Srbiji tako da nevjerujem da ce biti uveden.

Takodjer zaboravite na H2 HD jer je on ekskluziva MTS-Mtel-Logosoft. Kao sto su SK ovi, Ultre i ostali kanali dostupni samo na Telemachu.

Samo jos fali Hram TV da budu kompletni u vjerskom smislu a i mogli bi ga ocekivati jer ga vi niste trazili....
AnonymousBIH

#27663 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

Ovi novi kanali su, najvjerovatnije, želja korisnika.

Kako mrzim to mudrovanje, mail za sugestije, ovo-ono, muški izbacite obavijest, što je istina, mi biramo, uređujemo i dorađujemo programsku šemu i ćao. A ne na zahtjev velikog broja korisnika, hvala na sugestiji i ostale otrcane fraze.
probook

#27664 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Boje da su pustili RTRS Plus nego jos jedan muzicki kanal!
crnivrag

#27665 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

probook wrote:Boje da su pustili RTRS Plus nego jos jedan muzicki kanal!
Naša TV nije muzički kanal, već trenutno emitiraju testni program, jer nisu zvanično još uvijek krenuli sa emitiranjem ustaljene sheme.
vkmiro

#27666 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

A, što smao sve crno. Neka se broj kanala uvečava, pa nek bira ko šta ce da gleda. Mene je prijatno iznenadio kanal Histori ( žuti ), kojeg su stavili i u analognu i u osnovni paket. Veliki plus Telemachu za taj potez.
Raigor Stonehoof

#27667 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Raigor Stonehoof »

vkmiro wrote:A, što smao sve crno. Neka se broj kanala uvečava, pa nek bira ko šta ce da gleda. Mene je prijatno iznenadio kanal Histori ( žuti ), kojeg su stavili i u analognu i u osnovni paket. Veliki plus Telemachu za taj potez.
A ukinuli HD verziju, koju sam imao na HS-u :roll:
Maharadza

#27668 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

MTV wrote:Kakav crni OBN HD kad nepostoji kanal. OBN plus crna slika ili reprizina repriza stol za 4, Sulejman, big mama house itd. Bolje da ih zasipate sa Cinestrar Premiere kanalima a ne OBN plus.

ARD (Das Erste), ARD HD, ZDF, ZDF HD i njihov zajednicki kanal KIKA su imali HS i Logosoft do prije godinu dvije al su kanali izbaceni jer su trazili da se placaju a emitovali su ih dok su bili skroz besplatani. Ako imate uslove za satelitsku ti su kanali free u SD i HD izdanju.
DMAX nema nitko ni u Hrvatskoj ni u Srbiji tako da nevjerujem da ce biti uveden.

Takodjer zaboravite na H2 HD jer je on ekskluziva MTS-Mtel-Logosoft. Kao sto su SK ovi, Ultre i ostali kanali dostupni samo na Telemachu.

Samo jos fali Hram TV da budu kompletni u vjerskom smislu a i mogli bi ga ocekivati jer ga vi niste trazili....
Ja već odavno imam sat tanjir na balkonu, fino dig. resiver zbavio, neki stari Strong i imam sve te navedene Njemačke kanale, kao i sport1, n24, n-tv (vijesti preko dana, navečer dokumentarci) kao i možda najbolji što se tiče doku kanala - 3sat i Phoenix, gdje se pogotovu ovaj drugi ističe sa strašnim istražnim novinarstvom i otkrivanju mnogih loših i pozitivnih stvari i oko aktuelnih dešavanja Njemačkoj i EU generalno, mada i ARD/ZDF imaju svoje doku serijale i novinare koji istražuju (mada za 25 Eura pretplate mjesečno to se i očekuje), a da ne spominjem još 'tematske' kanale, zdf info, zdf history, zdf kultur, zdf neo (za mlade) itd. Strašan javni servis ugl. i uživancija za onoga ko razumije taj jezik. :thumbup:
MTV

#27669 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Maharadza wrote: Ja već odavno imam sat tanjir na balkonu, fino dig. resiver zbavio, neki stari Strong i imam sve te navedene Njemačke kanale, kao i sport1, n24, n-tv (vijesti preko dana, navečer dokumentarci) kao i možda najbolji što se tiče doku kanala - 3sat i Phoenix, gdje se pogotovu ovaj drugi ističe sa strašnim istražnim novinarstvom i otkrivanju mnogih loših i pozitivnih stvari i oko aktuelnih dešavanja Njemačkoj i EU generalno, mada i ARD/ZDF imaju svoje doku serijale i novinare koji istražuju (mada za 25 Eura pretplate mjesečno to se i očekuje), a da ne spominjem još 'tematske' kanale, zdf info, zdf history, zdf kultur, zdf neo (za mlade) itd. Strašan javni servis ugl. i uživancija za onoga ko razumije taj jezik. :thumbup:
Dovoljno je samo reci njemacki kanali :wink: Super si svaki objasnio kakav je kanal. :thumbup:
Kao i jos komercijalnih njihovih kanala ProSieben Maxx, Sat1 Gold, sixx, RTL Nitro (ne znam jel free), Deluxe Music, Viva (MTV odkad ga je kupio nemoze se emitirati kod nas bio dostupan kod HS-a i Logosofta), ima jos al nemrem se sjetiti....
Maharadza

#27670 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

MTV wrote:
Maharadza wrote: Ja već odavno imam sat tanjir na balkonu, fino dig. resiver zbavio, neki stari Strong i imam sve te navedene Njemačke kanale, kao i sport1, n24, n-tv (vijesti preko dana, navečer dokumentarci) kao i možda najbolji što se tiče doku kanala - 3sat i Phoenix, gdje se pogotovu ovaj drugi ističe sa strašnim istražnim novinarstvom i otkrivanju mnogih loših i pozitivnih stvari i oko aktuelnih dešavanja Njemačkoj i EU generalno, mada i ARD/ZDF imaju svoje doku serijale i novinare koji istražuju (mada za 25 Eura pretplate mjesečno to se i očekuje), a da ne spominjem još 'tematske' kanale, zdf info, zdf history, zdf kultur, zdf neo (za mlade) itd. Strašan javni servis ugl. i uživancija za onoga ko razumije taj jezik. :thumbup:
Dovoljno je samo reci njemacki kanali :wink: Super si svaki objasnio kakav je kanal. :thumbup:
Kao i jos komercijalnih njihovih kanala ProSieben Maxx, Sat1 Gold, sixx, RTL Nitro (ne znam jel free), Deluxe Music, Viva (MTV odkad ga je kupio nemoze se emitirati kod nas bio dostupan kod HS-a i Logosofta), ima jos al nemrem se sjetiti....
Nitro je free, kao i DMAX mada njega (više) ne pratim toliko jer je pokupio ugl. sve ono "reality" smeće sa discovery/history kanala! :-x
howdy

#27671 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by howdy »

Ljudstvo,

vidim da Telemach dolazi u Lukavac, kakve utiske imate sa internetom, televizija me ne interesuje uopste jer je ne gledam.
Da li se isplati preci sa BHT na Telemach? Ne u smislu ko je jeftiniji, nego brzina i stabilnost?
BHT me levati, ne daju jaci paket, iako je tehnicar bio, premjerio i rekao da jaci paket moze opusteno ali ne jebu ni 5%.

Hvala.
Maharadza

#27672 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

howdy wrote:Ljudstvo,

vidim da Telemach dolazi u Lukavac, kakve utiske imate sa internetom, televizija me ne interesuje uopste jer je ne gledam.
Da li se isplati preci sa BHT na Telemach? Ne u smislu ko je jeftiniji, nego brzina i stabilnost?
BHT me levati, ne daju jaci paket, iako je tehnicar bio, premjerio i rekao da jaci paket moze opusteno ali ne jebu ni 5%.

Hvala.
Za info o stabilnosti ti je najbolje da se u komšiluku raspitaš i saznaš da li neko ima njihov internet i kako ga sluša! A nudili su onu pogodnost da isprobaš uslugu mjesec besplatno pa tek onda odlučiš da li potpisati pravi ugovor...ne znam nude li istu još uvijek?! :?

EDIT: Evo našao, ipak je 2 mjeseca "probni" period:

http://telemach.ba/STALNE+POGODNOSTI/26 ... v_start2=0

Samo ne piše nigdje da je vremenski ograničeno pa pretpostavljam da je još uvijek aktuelno! :thumbup:
howdy

#27673 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by howdy »

Maharadza wrote:

Hvala.
Za info o stabilnosti ti je najbolje da se u komšiluku raspitaš i saznaš da li neko ima njihov internet i kako ga sluša! A nudili su onu pogodnost da isprobaš uslugu mjesec besplatno pa tek onda odlučiš da li potpisati pravi ugovor...ne znam nude li istu još uvijek?! :?

EDIT: Evo našao, ipak je 2 mjeseca "probni" period:

http://telemach.ba/STALNE+POGODNOSTI/26 ... v_start2=0

Samo ne piše nigdje da je vremenski ograničeno pa pretpostavljam da je još uvijek aktuelno! :thumbup:

Cisto sumnjam da iko ima iskustva jer su tek dosli izgleda, vidjecu za ovaj besplatni period da probam jer od ovih ''idemo prvi dajemo vise'' nema nista.
Dugogodisnji sam korisnik istih ali samo zbog nedostatka konkurencije. Nabijem ih vise.
Hvala za info.
AnonymousBIH

#27674 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

Hvala.
Druze, porediti Telecom i Telemach po pitanju interneta je smiješno. Ja sam sa Telecoma prešao na Telemach i progledao, vidjeti na YouTube da mi svaki video pokazuje "Kvaliteta Automatski 1080p", neprocjenjivo :) Stabilnost odlična, evo za godinu i kusur gotovo nikada prekida, mene konkretno samo iritira pad brzine u večernjim satima.
howdy

#27675 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by howdy »

AnonymousBIH wrote:

Hvala.
Druze, porediti Telecom i Telemach po pitanju interneta je smiješno. Ja sam sa Telecoma prešao na Telemach i progledao, vidjeti na YouTube da mi svaki video pokazuje "Kvaliteta Automatski 1080p", neprocjenjivo :) Stabilnost odlična, evo za godinu i kusur gotovo nikada prekida, mene konkretno samo iritira pad brzine u večernjim satima.
Ma pada brzina i kod Telecoma, imao sam pucanje konekcije 10 puta dnevno ali gore mi je sto su ignorantni. 99.9% me gube kao korisnika.
Locked