Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
AnonymousBIH
#27426 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sony nudi najkvalitetnije televizore. LG je iza njih. Godinama koristim LG, kako zbog kvalitete, tako i zbog odličnog servisa. Planiram sljedeće godine kupiti po drugi put Sony, i do sada bi bio izbor broj 1, ali cjenovno je skuplji, pa sam išao na LG zbog omjera uloženo-dobiveno. Također, trenutno imam i jedan Phillips, ali osim Ambilighta i odlične kvalitete same slike, ostalo je ispod nivoa.
- supercali
#27427 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad bi se od svakog proizvodjaca moglo uzeti najbolje
Meni se u philipsu samo svidja ambilight mada to sony ima sa bijelim kucnim kinom n9200 al nije to to
Meni se u philipsu samo svidja ambilight mada to sony ima sa bijelim kucnim kinom n9200 al nije to to
-
nlt
#27428 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kao što sam već naveo, koristim LG LED TV, nisam imao takvih problema, bar na digitalnoj, a analognu i ne gledam tako da ne znamIza Horizonta wrote:Ja opet razmišljam da zamjenim i preostalog guzonju za još jedan LG ovog puta 55 inča, ili neki OLED LG, jedina zamjerka LG televizorima je onaj efekat prljave slike.AnonymousBIH wrote:Sony nudi najkvalitetnije televizore. LG je iza njih. Godinama koristim LG, kako zbog kvalitete, tako i zbog odličnog servisa. Planiram sljedeće godine kupiti po drugi put Sony, i do sada bi bio izbor broj 1, ali cjenovno je skuplji, pa sam išao na LG zbog omjera uloženo-dobiveno. Također, trenutno imam i jedan Phillips, ali osim Ambilighta i odlične kvalitete same slike, ostalo je ispod nivoa.
Ono što se ipak može zameriti ovom modelu, a to je na žalost prisutno gotovo kod svih LG direct LED televizora, odnosi se na DSE efekat (Dirty Screen Effect – efekat prljavog ekrana). Naime na ekranu se povremeno mogu uočiti blaga zamagljenja poput nekih fleka što je prevashodno vidljivo kod jednobojnih scena i to posebno na SD kanalima koji su dosta komprimovani.
- Maharadza
#27429 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ANDROID TV rastura.AnonymousBIH wrote:Sony nudi najkvalitetnije televizore. LG je iza njih. Godinama koristim LG, kako zbog kvalitete, tako i zbog odličnog servisa. Planiram sljedeće godine kupiti po drugi put Sony, i do sada bi bio izbor broj 1, ali cjenovno je skuplji, pa sam išao na LG zbog omjera uloženo-dobiveno. Također, trenutno imam i jedan Phillips, ali osim Ambilighta i odlične kvalitete same slike, ostalo je ispod nivoa.
- dembele
#27430 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hajde ljudi zivi bili, pisite o novostima vezanim za Telemach.
Koji tv je dobar i koliko kosta i ko bi sta zelio kupiti, mislim da vec postoje topici o tome, pa pisite tamo koliko vam volja a da se ovdje drzimo onoga sto sugerise naziv topica.
Koji tv je dobar i koliko kosta i ko bi sta zelio kupiti, mislim da vec postoje topici o tome, pa pisite tamo koliko vam volja a da se ovdje drzimo onoga sto sugerise naziv topica.
-
ivannn
#27431 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
bhb n. travnik. već od polovice prvog mjeseca je telemach shema (točnije artnet/telemach shema kao u cijeloj srednjoj bosni - travnik vitez kiseljak itd.)crnivrag wrote:Na stranici BHB-a se pojavila obavijest da se cijena kablovske pretplate od 1 marta povećava na 15 KM.Herr Flick wrote:2 ista kanala SportKlub 1 se trenutno emituju na BHB-u,na jednom ima ton s tim da moras pojacat tv dobro da cujes da drugom nemaJa neki dan zovem da se raspitam za digitalnu i kazu mi da oni to jos ne rade ali da ja mogu uzet digitalni resiver da sebi spojim,wtf
![]()
Možda će od tog datuma početi nuditi Telemach usluge.
Ako govoriš o dva SK1 koje primaš digitalnim putem, to su dvije verzije, hrvatska i srpska.
Program im je većinom identičan, s tim da povremeno imaju razlike u programskoj shemi.
računi bitno drukčiji od 1. mjeseca s telemach reklamama
-
hipija
#27432 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na proljece, tj., 21.03. HBO Comedy ce postati HBO 3.
Ova izmjena se odnosi na sve zemlje gdje posluje HBO, iako se u pocetku vijest odnosila samo za Cesku i Slovacku.
Tako ce drzave koje imaju vec HBO i HBO 2 umjesto HBO Comedy dobiti i HBO 3.
Kad je rijec o ex-yu drzavama, preostaje da se vidi hocemo li imati HBO i HBO 3 ili cemo u medjuvremenu dobiti i HBO 2 po uzoru na Cehe, Slovake, Poljake, Madjare, Holandjane, jer takve najave vec postoje za trziste Crne Gore.
Ako se dogodi taj scenario HBO 3 (bivsi HBO Comedy) bi emitirao nove serije, dok bi preostali filmsko-serijski program bio ravnomjerno rasporedjen na HBO i HBO 2.

Ova izmjena se odnosi na sve zemlje gdje posluje HBO, iako se u pocetku vijest odnosila samo za Cesku i Slovacku.
Kad je rijec o ex-yu drzavama, preostaje da se vidi hocemo li imati HBO i HBO 3 ili cemo u medjuvremenu dobiti i HBO 2 po uzoru na Cehe, Slovake, Poljake, Madjare, Holandjane, jer takve najave vec postoje za trziste Crne Gore.
Ako se dogodi taj scenario HBO 3 (bivsi HBO Comedy) bi emitirao nove serije, dok bi preostali filmsko-serijski program bio ravnomjerno rasporedjen na HBO i HBO 2.

Last edited by hipija on 07/02/2016 21:41, edited 1 time in total.
- crnivrag
#27433 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Problem je što još uvijek nema nikakve naznake da će kod nad krenuti HBO 2, a pošto za naše područje ide ova ista verzija HBO kanala, moglo bi se desiti da se HBO Comedy rebrandira u HBO 3, a da HBO 2 kod nas nikad ne zaživi.hipija wrote:Na proljece, tj., 21.03. HBO Comedy ce postati HBO 3.
Ako se dogodi taj scenario HBO 3 (bivsi HBO Comedy) bi emitirao nove serije, dok bi preostali filmsko-serijski programa bio ravnomjerno rasporedjen na HBO i HBO 2.
- crnivrag
#27434 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Piše ti fino: Željko Batistić (CEO Telemach - Bosnia & Herzegovina).Iza Horizonta wrote:telemah BiH ima skroz loš menedžment, ja ne znam ko je od ovih iz BiH uopšte http://www.the-united-group.com/xhtml/managment.php
-
hipija
#27435 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako cemo iskreno, kod nas nema nikad nikakvih naznaka za bilo stacrnivrag wrote:Problem je što još uvijek nema nikakve naznake da će kod nad krenuti HBO 2, a pošto za naše područje ide ova ista verzija HBO kanala, moglo bi se desiti da se HBO Comedy rebrandira u HBO 3, a da HBO 2 kod nas nikad ne zaživi.hipija wrote:Na proljece, tj., 21.03. HBO Comedy ce postati HBO 3.
Ako se dogodi taj scenario HBO 3 (bivsi HBO Comedy) bi emitirao nove serije, dok bi preostali filmsko-serijski programa bio ravnomjerno rasporedjen na HBO i HBO 2.
Kod nas prvo krenu kanali, pa onda dodje sluzbena obavijest.
Imaju neke najave za kablovske operatere u Crnoj Gori pa ako je to relevantno, onda bi se to odnosilo i na ostatak regiona.
Uglavnom, sacekacemo i vidjecemo sta ce se u medjuvremenu desiti, iako me ne bi iznenadila situacija da ostanemo na HBO i HBO 3.
-
hipija
#27436 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja mislim da ce doci HBO 2, a ako se to desi bice interesantno sta ce se dogoditi sa pretplatom za HBO paket.Iza Horizonta wrote:prije da hoćemo nego da nećemo.hipija wrote: Uglavnom, sacekacemo i vidjecemo sta ce se u medjuvremenu desiti, iako me ne bi iznenadila situacija da ostanemo na HBO i HBO 3.
- crnivrag
#27437 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Upravo mi je sinulo, vrlo je moguće da se desi ova situacijahipija wrote:
Ja mislim da ce doci HBO 2, a ako se to desi bice interesantno sta ce se dogoditi sa pretplatom za HBO paket.
HBO+1 postane HBO 2, a HBO Comedy +1 postane HBO 3+1 ili HBO 4.
Jer u većini europskih i američkih kablovskih i IPTV operatera imaju ovakve varijacije.
Ili možda HBO+1 pomijere za 24 sata unazad, pa postane HBO 2, u fazonu Cinemax-a, gdje Cinemax 2 emitira potpuno isti program samo sa kašnjenjem od 24 sata u odnosu na Cinemax.
- crnivrag
#27438 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa i Cinemax paket se plaća za bukvalno isti kanal sa 24 satnom razlikom.Iza Horizonta wrote:pa šta smo dobili
-
hipija
#27439 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mi nagadjamo za HBO 2 a ti nama vec pripremio HBO 4crnivrag wrote:Upravo mi je sinulo, vrlo je moguće da se desi ova situacijahipija wrote:
Ja mislim da ce doci HBO 2, a ako se to desi bice interesantno sta ce se dogoditi sa pretplatom za HBO paket..
HBO+1 postane HBO 2, a HBO Comedy +1 postane HBO 3+1 ili HBO 4.
Jer u većini europskih i američkih kablovskih i IPTV operatera imaju ovakve varijacije.
Ili možda HBO+1 pomijere za 24 sata unazad, pa postane HBO 2, u fazonu Cinemax-a, gdje Cinemax 2 emitira potpuno isti program samo sa kašnjenjem od 24 sata u odnosu na Cinemax.
Salu na stranu, ja mislim da bi moglo biti rjeseno kao i u zemljama centalne Evrope. Znaci HBO, HBO 2 i HBO 3.
Kako ti napisa ovaj HBO+1 komotno moze biti zamjenjen sa HBO 2, dok kako god skontas taj HBO Comedy morao ici na vrlo neprakticnih vizuelnih HBO 3+1 ili HBO 3 +24
- dembele
-
hipija
#27441 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prema ovome ispade da taj kanal vec imamo u ponudi, tacnije Telemach u BiH i Max TV u Hrvatskojdembele wrote:Interesantno
http://mavise.coe.int/channel?id=7575
- crnivrag
#27442 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pisalo je o ovome na jednom forumu, HBO 2 ili je dobio dozvolu 2004-te, pa nikad nije krenuo, ili ova stranica HBO vodi kao HBO 2, pošto je launch date kanala 2004 godina.hipija wrote:Prema ovome ispade da taj kanal vec imamo u ponudi, tacnije Telemach u BiH i Max TV u Hrvatskojdembele wrote:Interesantno
http://mavise.coe.int/channel?id=7575
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#27443 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Cuo sam da je SK kupio i naredne 3 godine EPL. Podrucje SRB,HR,SLO,BiH i jos nekoliko zemalja. Od cifre mi se zamantalo,a ne bih da je govorim,smijat cete mi se 
- Maharadza
#27444 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nadam se da je istinito, mada iskreno nema sumnje da će sve uraditi da zadrže EPL jer ona ih bukvalno "definiše"!mali_milojica wrote:Cuo sam da je SK kupio i naredne 3 godine EPL. Podrucje SRB,HR,SLO,BiH i jos nekoliko zemalja. Od cifre mi se zamantalo,a ne bih da je govorim,smijat cete mi se
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#27445 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Cijena je abnormalna i apsolutno neisplativa,ako je istina. Ocito je najvise prestiz da se ima EPL u pitanju.Maharadza wrote:Nadam se da je istinito, mada iskreno nema sumnje da će sve uraditi da zadrže EPL jer ona ih bukvalno "definiše"!mali_milojica wrote:Cuo sam da je SK kupio i naredne 3 godine EPL. Podrucje SRB,HR,SLO,BiH i jos nekoliko zemalja. Od cifre mi se zamantalo,a ne bih da je govorim,smijat cete mi se
- Maharadza
#27446 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na sportklub forumu se spominjala cifra od 20 miliona € (???) koliko se sjećam, navodno je toliko nudio srbijanski telecom (vlasnik arena), a koliko su ameri jaki (i koliko su se raširili trenutno po balkanu) ne bi me čudilo da su ponudili duplo više samo da zadrže EPL?!mali_milojica wrote:Cijena je abnormalna i apsolutno neisplativa,ako je istina. Ocito je najvise prestiz da se ima EPL u pitanju.Maharadza wrote:Nadam se da je istinito, mada iskreno nema sumnje da će sve uraditi da zadrže EPL jer ona ih bukvalno "definiše"!mali_milojica wrote:Cuo sam da je SK kupio i naredne 3 godine EPL. Podrucje SRB,HR,SLO,BiH i jos nekoliko zemalja. Od cifre mi se zamantalo,a ne bih da je govorim,smijat cete mi se
- Telemach
#27447 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Iza Horizonta,Iza Horizonta wrote:@Telemach kada će biti dostupan SYFI Now servis, servis je sličan HBO GO servisu.http://www.syfy.com/episodes?path=rewind/
za sada nemamo preciznijih informacija na Vaš upit. U slučaju da bude noviteta na ovu temu, rado ćemo Vas obavijestiti.
- Rugafet
#27448 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ja bi se isjek'o da je SK prepustio Arenama prenose EPL
Usput, posto se niko ne javlja iz BHB-a, mozes li ti @Telemach provjerit sta se desava pa imamo (analogna) dva SK1 od kojih jedan ide bez tona. Hvala lijepa.
Usput, posto se niko ne javlja iz BHB-a, mozes li ti @Telemach provjerit sta se desava pa imamo (analogna) dva SK1 od kojih jedan ide bez tona. Hvala lijepa.
-
r_faruk
#27449 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
da li vam štopa slika na d3go?
- odmor
#27450 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mozda ce na Arenama biti EPL ali u kosarci ?!?Iza Horizonta wrote:treba da ti bude jasno da je to priča koju je pustio zaposlenik bh telekoma na arena forumu, pametnom dosta!!Rugafet wrote:ja bi se isjek'o da je SK prepustio Arenama prenose EPL