Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
leon25

#27376 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by leon25 »

probook wrote:
crnivrag wrote:Pretpostavljam da je samo rezervirano mjesto za taj kanal u analognoj ponudi u Mostaru, dok će u drugim gradovima kanal vjerovatno biti dostupan u okviru digitalne sheme.
Znam da nije krenulo, ali koliko vidim ostavljeno je mjesto na području ZAPADNOG Mostara, posto Mostar kod TM ima dvije ponude - jednu za istočni dio grada, jednu za zapadni :-) :D
bili su pustili ovaj novi kanal NAŠA TV i na velnetu ali su ga brzo ugasili nije radio ni 24 sata a inace vrtili su spotove tako da je krenuo valjda testni program
fortaleza

#27377 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Ponosan wrote:U svakom slucaju pozdravljam potez Telemacha sa uvodjenjem novih kanala u sovoju ponudu. Provjerio sam, na digitali su vec ubaceni najavljeni kanali :thumbup:
Koji sve kanali? U Mostaru samo MTV Igman ubačen.
leon25

#27378 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by leon25 »

fortaleza wrote: Potpuno ista programska shema u cijelom Mostaru, samo što su oni to odvojili na svojoj stranici.

Imam potpuno iste programe kao na stranici Velneta, to jest nema niti jednog programa kojeg ima kod bivšeg Moneta, a da nema kod Velneta i obrnuto. Usporedi i sam i nađi jedan program koji se ne emitira u cijelom Mostaru.
rzazlika je u analognoj shemi evo npr kod bivseg velneta imas u analognoj ponudi ovaj City TV koju je isto mostarski kanal a nema HRT 4 ,NAŠA TV (bio pusten prije 2 dana ali brzo ukinut) dok kod bivseg moneta nemas City TV na analognoj a imas NAŠA TV
ima tu jos razlike ali mi se neda sad to traziti

digitalna shema je ista koliko sam primjetio
fortaleza

#27379 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Iza Horizonta wrote:
fortaleza wrote:
Ponosan wrote:U svakom slucaju pozdravljam potez Telemacha sa uvodjenjem novih kanala u sovoju ponudu. Provjerio sam, na digitali su vec ubaceni najavljeni kanali :thumbup:
Koji sve kanali? U Mostaru samo MTV Igman ubačen.
misli na ovo http://www.telemach.ba/Obavijesti/2982/ ... mama.shtml
Znam, ali u Mostaru je dodan samo Igman, a koliko vidim sve ostalo je isto za digitalnu.
leon25 wrote:razlika je u analognoj shemi evo npr kod bivseg velneta imas u analognoj ponudi ovaj City TV koju je isto mostarski kanal a nema HRT 4 ,NAŠA TV (bio pusten prije 2 dana ali brzo ukinut) dok kod bivseg moneta nemas City TV na analognoj a imas NAŠA TV
ima tu jos razlike ali mi se neda sad to traziti

digitalna shema je ista koliko sam primjetio
Aha, to je to, gledao sam samo digitalnu ponudu, a i koristim samo digitalnu, a tu je ponuda potpuno ista.

Što se tiče analogne moguće da će City tv ići samo kod Velneta, a Naša tv kod Moneta, mada je ovo još samo nagađanje, program još nije ni krenuo.
vedatoor

#27380 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vedatoor »

Postovani Telemach

Zasto su mi blokirani kanali na kartici 315,316 (No Access), a imam pristup 313 314 317 (svi SK HD).

Hvala i lijep pozdrav
Son1

#27381 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Son1 »

Kako ide sad ova D3GO aktivacija da gledam kanale na drugim uredjajima?
Tacnije, zanima me treba li neka dodatna naknada da se plati kako bi se koristila usluga?
Imam paket DUO KID (NET + D3), pa je l' se na tome placa dodatno ili ne?
Koliko će koštati usluga D3 GO?
Svi korisnici DUO TV+NET i TRIO mix paketa, te korisnici Super mix paketa dobivaju besplatno na korištenja D3 GO usluge.
Korisnici D3 + Internet plaćaju cijenu od 2 KM mjesečno.
Korisnici Interneta + TV plaćaju 4 KM mjesečno za korištenje ove usluge.
Ovo pise na Telemach portalu, pa me zanima u sta spada ovaj moj paket.
crnivrag

#27382 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Son1 wrote:Kako ide sad ova D3GO aktivacija da gledam kanale na drugim uredjajima?
Tacnije, zanima me treba li neka dodatna naknada da se plati kako bi se koristila usluga?
Imam paket DUO KID (NET + D3), pa je l' se na tome placa dodatno ili ne?
Koliko će koštati usluga D3 GO?
Svi korisnici DUO TV+NET i TRIO mix paketa, te korisnici Super mix paketa dobivaju besplatno na korištenja D3 GO usluge.
Korisnici D3 + Internet plaćaju cijenu od 2 KM mjesečno.
Korisnici Interneta + TV plaćaju 4 KM mjesečno za korištenje ove usluge.
Ovo pise na Telemach portalu, pa me zanima u sta spada ovaj moj paket.
Usluga je besplatna u Telemach Duo i Trio paketima, za HS-ove ne znam.

A potrebno se registrovati putem portala mojtelemach.ba, i prilikom registracije unijeti broj ugovora i ID broj korisnika, a oba ova podatka se kod Telemach korisnika nalaze na računu iznad podataka o datumu izdavanja računa.
Telemach

#27383 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

leon25 wrote:
probook wrote:
crnivrag wrote:Pretpostavljam da je samo rezervirano mjesto za taj kanal u analognoj ponudi u Mostaru, dok će u drugim gradovima kanal vjerovatno biti dostupan u okviru digitalne sheme.
Znam da nije krenulo, ali koliko vidim ostavljeno je mjesto na području ZAPADNOG Mostara, posto Mostar kod TM ima dvije ponude - jednu za istočni dio grada, jednu za zapadni :-) :D
bili su pustili ovaj novi kanal NAŠA TV i na velnetu ali su ga brzo ugasili nije radio ni 24 sata a inace vrtili su spotove tako da je krenuo valjda testni program
Emitovanje kanala Naša TV poćinje 15.02. do tada se emituje eksperimentalni program.
Molimo Vas za strpljenje.
Telemach

#27384 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

vedatoor wrote:Postovani Telemach

Zasto su mi blokirani kanali na kartici 315,316 (No Access), a imam pristup 313 314 317 (svi SK HD).

Hvala i lijep pozdrav
Zdravo vedatoor,
nismo upoznati da postoje problemi s distribucijom kanala na poziciji 315 i 316. Molimo Vas da uradite reset recievera ili skeniranje kartice ako je riječ o modulu.
crnivrag

#27385 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Iza Horizonta wrote:@Telemach kada će biti dostupan SYFI Now servis, servis je sličan HBO GO servisu.http://www.syfy.com/episodes?path=rewind/
Ovaj servis je trenutno dostupan za kablovske i IPTV operatere u Sjevernoj Americi.

Ako i nekada bude dostupan, biti će dio VOD servisa kao poseban paket, jer u Srbiji i Sloveniji postoje takvi paketi (AXN Klub, Minimax Plus, Discovery Networks i HBO on Demand).
Radar71

#27386 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

@Telemach kako da uđem u postavke modema? Prije sam ulazio preko 192.168.0.1 sad nece
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#27387 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Probaj 192.168.1.1
crnivrag

#27388 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Radar71 wrote:@Telemach kako da uđem u postavke modema? Prije sam ulazio preko 192.168.0.1 sad nece
192.168.100.1, polja za username i password ostaviti prazna.
Radar71

#27389 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Nece momci :-?
Benq

#27390 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Radar71 wrote:@Telemach kako da uđem u postavke modema? Prije sam ulazio preko 192.168.0.1 sad nece
Uradi hard reset modema i onda ce proci 192.168.0.1
Rugafet

#27391 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Nema sport klub 3 na BHB-u, plus opet nema prijevoda na FoxMovies (analogna)
Mustang1

#27392 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Mozes li @Telemach ponistiti one uredjaje danas prije utakmica :D
Benq

#27393 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Iza Horizonta wrote:
Benq wrote:
Uradi hard reset modema i onda ce proci 192.168.0.1
pa samo ta IP i radi
Znam zato mu i kazem ako ne prolazi IP adresa onda neka uradi hard reset i moci ce se ulogovat.
pogresan smjer

#27394 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pogresan smjer »

Da li je nekome poznato kako u routeru Cisco EPC3928S uraditi port forwarding na IP adresu koja završava sa 255 ?
Herr Flick

#27395 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

2 ista kanala SportKlub 1 se trenutno emituju na BHB-u,na jednom ima ton s tim da moras pojacat tv dobro da cujes da drugom nema :lol: Ja neki dan zovem da se raspitam za digitalnu i kazu mi da oni to jos ne rade ali da ja mogu uzet digitalni resiver da sebi spojim,wtf :-) :lol:
crnivrag

#27396 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Herr Flick wrote:2 ista kanala SportKlub 1 se trenutno emituju na BHB-u,na jednom ima ton s tim da moras pojacat tv dobro da cujes da drugom nema :lol: Ja neki dan zovem da se raspitam za digitalnu i kazu mi da oni to jos ne rade ali da ja mogu uzet digitalni resiver da sebi spojim,wtf :-) :lol:
Na stranici BHB-a se pojavila obavijest da se cijena kablovske pretplate od 1 marta povećava na 15 KM.

Možda će od tog datuma početi nuditi Telemach usluge.

Ako govoriš o dva SK1 koje primaš digitalnim putem, to su dvije verzije, hrvatska i srpska.

Program im je većinom identičan, s tim da povremeno imaju razlike u programskoj shemi.
Herr Flick

#27397 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

crnivrag wrote:
Herr Flick wrote:2 ista kanala SportKlub 1 se trenutno emituju na BHB-u,na jednom ima ton s tim da moras pojacat tv dobro da cujes da drugom nema :lol: Ja neki dan zovem da se raspitam za digitalnu i kazu mi da oni to jos ne rade ali da ja mogu uzet digitalni resiver da sebi spojim,wtf :-) :lol:
Na stranici BHB-a se pojavila obavijest da se cijena kablovske pretplate od 1 marta povećava na 15 KM.

Možda će od tog datuma početi nuditi Telemach usluge.

Ako govoriš o dva SK1 koje primaš digitalnim putem, to su dvije verzije, hrvatska i srpska.

Program im je većinom identičan, s tim da povremeno imaju razlike u programskoj shemi.
Kod mene je analogna trenutno ali cu uvest digitalnu,nego govorim da se prije par sati na mjesto SK2 pojavio dupli SK1 kanal :-)
Rugafet

#27398 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Cuj mogu uzeti resiver i spojiti ga :lol: I sta onda? Koji paket imam kad npr. odem u Fis kupim resiver i spojim ga na tv? Nidje veze. Ovi iz Gracanickog BHB-a su stvarno sampioni u davanju savjeta i informacija.
Herr Flick

#27399 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

Rugafet wrote:
Cuj mogu uzeti resiver i spojiti ga :lol: I sta onda? Koji paket imam kad npr. odem u Fis kupim resiver i spojim ga na tv? Nidje veze. Ovi iz Gracanickog BHB-a su stvarno sampioni u davanju savjeta i informacija.
Nemam pojma,meni je receno da resivver mogu kupitit u Etni ili Bingu :-)
Rugafet

#27400 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Ja imam osjecaj da se zajebavaju kad ih nazoves i nesto pitas...I o ovom prelasku na TM. oni kao pojma nemaju, prosto da ne povjerujes. Pravi sampionski dream team.
Locked