Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#27176 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Herr Flick wrote: Zvao sam i juce i danas,niko se ne javlja :-) Veceras NBA na SK2 ja moram gledat ko mutav :-)
Nažalost ako postoji takav problem na analogiji, onda ti nažalost ne možeš ništa učini, dok ga oni ne otklone.

Na digitali na Sport Klub kanalima idu dva audio zvuka (Srpski i Hrvatski), i moguće ih je ručno mijenjati u postavkama.
Herr Flick

#27177 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

crnivrag wrote:
Herr Flick wrote: Zvao sam i juce i danas,niko se ne javlja :-) Veceras NBA na SK2 ja moram gledat ko mutav :-)
Nažalost ako postoji takav problem na analogiji, onda ti nažalost ne možeš ništa učini, dok ga oni ne otklone.

Na digitali na Sport Klub kanalima idu dva audio zvuka (Srpski i Hrvatski), i moguće ih je ručno mijenjati u postavkama.
Jel sad ako hocu digitalnu da imam placam jos dodatne 3 marke na vec 14 maraka koju placam za analognu il irecimo dodatnih 5 maraka,sve zavisi koji paket izabarem i jel samo na 2 televizra moze digitalna
crnivrag

#27178 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Herr Flick wrote: Jel sad ako hocu digitalnu da imam placam jos dodatne 3 marke na vec 14 maraka koju placam za analognu il irecimo dodatnih 5 maraka,sve zavisi koji paket izabarem i jel samo na 2 televizra moze digitalna
Ako ćeš koristiti uslugu D3 Kuća, onda može na dva TV-a, ali drugi plaćaš samo 3,5 KM i imaš sve pakete koje imaš i na prvom, i ovo ti je jeftinija varijanta ako želiš neke skuplje pakete tipa Prošireni i HD.

A ako želiš koristiti CI modul, onda možeš imati digitalu na koliko god želiš televizora, ali na taj način za svaku karticu plaćaš mjesečno cijenu paketa koje želiš koristiti na tim televizorima.
Herr Flick

#27179 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

crnivrag wrote:
Herr Flick wrote: Jel sad ako hocu digitalnu da imam placam jos dodatne 3 marke na vec 14 maraka koju placam za analognu il irecimo dodatnih 5 maraka,sve zavisi koji paket izabarem i jel samo na 2 televizra moze digitalna
Ako ćeš koristiti uslugu D3 Kuća, onda može na dva TV-a, ali drugi plaćaš samo 3,5 KM i imaš sve pakete koje imaš i na prvom, i ovo ti je jeftinija varijanta ako želiš neke skuplje pakete tipa Prošireni i HD.

A ako želiš koristiti CI modul, onda možeš imati digitalu na koliko god želiš televizora, ali na taj način za svaku karticu plaćaš mjesečno cijenu paketa koje želiš koristiti na tim televizorima.
Aha,znaci ako hocu digitalnu na 3 tv-a moram recimo za svaki tv placat po 3 marke plus 14 maraka analognu sto izidje 23 marke mjesecno ako sam dobro shvatio
crnivrag

#27180 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Herr Flick wrote:
Aha,znaci ako hocu digitalnu na 3 tv-a moram recimo za svaki tv placat po 3 marke plus 14 maraka analognu sto izidje 23 marke mjesecno ako sam dobro shvatio
Da to je istina ako ćeš koristiti Start paket na svim televizorima, ako želiš neki veći paket onda je skuplje (kanale iz Start paketa za područje BHB-a možeš pogledati na stranici Telemach-a).

I još jedna ispravka, analogna TV košta 15 KM u ponudi Telemach-a, što znači da bi plaćao 24 KM ako se odlučiš na Start paket, na tri TV-a, putem kartica.
Rugafet

#27181 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

crnivrag, da te pitam, koliko kosta D3Kuca - Prosireni paket? Ja kontam 25+3,5 i to je to. Medjutim, kod mene u selu pred zadrugom sad sam raspravljao sa drustvom, doduse malo smo pod gasom, pa su mi lupetali neke cifre. ja sam se rukovodio sa onim sto pise na TM stranici...
crnivrag

#27182 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Rugafet wrote:crnivrag, da te pitam, koliko kosta D3Kuca - Prosireni paket? Ja kontam 25+3,5 i to je to. Medjutim, kod mene u selu pred zadrugom sad sam raspravljao sa drustvom, doduse malo smo pod gasom, pa su mi lupetali neke cifre. ja sam se rukovodio sa onim sto pise na TM stranici...
Da to bi koštalo 15 KM analogna + 10 KM Prošireni paket na glavnom resiveru i na kraju 3,5 KM na sporednom resiveru, s tim da bi i putem njega mogao pratiti Prošireni paket.
Rugafet

#27183 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

E pa da to je to...Sad malo bolje gledam ima ovaj paket Duo Net Grande, uz ugovor dodje 25.9KM (6 mjeseci) je li u njemu taj prosireni paket? Na cijenu ovoga duo net grandea placam jos 3,5 KM za drugi risiver je li tako, ukoliko hocu D3Kuca?
crnivrag

#27184 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Rugafet wrote:E pa da to je to...Sad malo bolje gledam ima ovaj paket Duo Net Grande, uz ugovor dodje 25.9KM (6 mjeseci) je li u njemu taj prosireni paket? Na cijenu ovoga duo net grandea placam jos 3,5 KM za drugi risiver je li tako, ukoliko hocu D3Kuca?
U Duo Net Grande ide Osnovni paket, paketi u kojima je uključen Prošireni paket su: Duo Tel Grande Extra, Duo Net Grande Family, Duo Net Grande Extra, Trio Grande Family, Trio Grande Extra i Trio Grande Premium.

Uslugu D3 Kuća, ako želiš, plaćaš u okviru svih paketa, osim u paketima Duo Net Grande Extra i Trio Grande Premium, jer u okviru ova dva paketa ta usluga je gratis.
Rugafet

#27185 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

ihhh dobar taj osnovni onda pravo, pise preko 130 kanala...Uglavnom, sad mi je sve jasno. Hvala na odgovoru.
nlt

#27186 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nlt »

ljudi šta mislite o ovom tri grande paketu, 27,9 KM i uz ugovor od 12 mjeseci , kasnije oko 40 KM. Samo ne znam ipak je to Telemach. Ima li kakva mogućnost da ostanem kao korisnik HS-A???
i kakav je uopšte ovaj trio grande
doff

#27187 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

nlt wrote:ljudi šta mislite o ovom tri grande paketu, 27,9 KM i uz ugovor od 12 mjeseci , kasnije oko 40 KM. Samo ne znam ipak je to Telemach. Ima li kakva mogućnost da ostanem kao korisnik HS-A???
i kakav je uopšte ovaj trio grande
De sad samo objasni šta znači ovo "Samo ne znam ipak je to Telemach" Na šta ti se ovo konkretno odnosi, na kvalitet usluge il možda da ima negdje sitnih slova?

Ti si sad svejedno korisnik Telemacha, imao ti kid il duo il trio paket...Detalji paketa pišu na stranici i nema začkoljica, kako piše-tako je.
NK33

#27188 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NK33 »

Ovo je stvarno sramota vise. Vec 5-6 dana po jedno 10-15 puta dnevno a nekad i vise nestane interneta pa dodje nakon 10 minuta. Hajd kontam bice tako dan-dva zbog te tranzicije, sta li, al nakon 5 dana ovo je stvarno sramota. Niste sposobni obezbjediti normalan internet od 15Mbps, moram vam se non-stop javljati i zvati da bi mi sve radilo kako treba.
Na HS-u mi se u 4 godine nije desio ovakav problem, ovi cim su preuzeli odma dosli i belaji.
amrq7u

#27189 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by amrq7u »

Ja moram da pohvalim Telemach, jer u ove dvije godine nikada, ama baš nikada nisam ostao bez konekcije više od 3-4 minute, i to se desi cca 2-3 puta u godini. Mislim da vrijedi ovo što plaćam :=)
NediM17

#27190 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Zelim da se izvinim zbog previda koji sam napravio. Ipak u vecernjim satima i ja imam problema sa konekcijom, iako to nisam primjecivao, jer vecinom ganjam vijesti, i youtube, pa me 10ak Mbps manje nije ometalo.

Image

:oops:
pepeljara

#27191 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

NK33 wrote:Ovo je stvarno sramota vise. Vec 5-6 dana po jedno 10-15 puta dnevno a nekad i vise nestane interneta pa dodje nakon 10 minuta. Hajd kontam bice tako dan-dva zbog te tranzicije, sta li, al nakon 5 dana ovo je stvarno sramota. Niste sposobni obezbjediti normalan internet od 15Mbps, moram vam se non-stop javljati i zvati da bi mi sve radilo kako treba.
Na HS-u mi se u 4 godine nije desio ovakav problem, ovi cim su preuzeli odma dosli i belaji.
Pa trazi refund i ne placaj cijeli racun :D
zovi dok im nedojadi dolazit, al trazi da dodju tehnicari jer svaki izlazak se placa jer su externi.
;)
Eborg

#27192 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Eborg »

Je li moguće imati 2 modema aktivna istovremeno?

Jedan dio kuće nikako ne mogu da "osvojim" wirelessom tako da sam planirao kupiti još jedan modem + wireless router kako bih to riješio (imam wireless extender no ne mijenja mnogo). No da li to Telemach dozvoljava, tj. hoće li modemi biti u konfliktu ili će se samo bandwidth rasporediti 50-50?
NediM17

#27193 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Mani se gluposti. Kupi jos jedan Wi-Fi ruter, stavi ga u repeater ili bridge mode, i vozi.

Moze sigurno posluziti i neki stari Wi-Fi ruter.
Eborg

#27194 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Eborg »

Već jedan radi u tom modu ali ne može dobaciti. Ako nabacim i treću stepenicu taj dio kuće će biti kao dial-up.
Telemach

#27195 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

zdruzdjo wrote:
Telemach wrote:.......
Postovani telemach klix profilu.
Postavio sam vam par pitanja ovdke na forumu pa vidim da sam na "ignore" obzirom da ste odgovorili na neka druga pitanja od drugih ljudi u14:44 a mene "niste vidjeli".
Bas bih volio znati razlog.
Boja koze, ruzan nick, predirektan upit, nesvidjanje pitanja, religijska pripadnost.....?
Barem mi razjasnite razlog pa da ispravim ako mogu.
Zdravo zdruzdjo,
ljubazno Vas molimo da prihvatite naše izvinjenje. Trudimo se na sve upite odgovoriti u najkraćem roku. Prioritet prvenstveno dajemo konkretnim zahtjevima i upitima naših korisnika proslijeđenim u iinbox. Također na neka od pitanja smo već odgovorili ili su sudionici na temi dali odgovor. Svakako da ćemo pretražiti sve Vaše postove i potruditi se da odgovorimo u najkraćem roku.
Telemach

#27196 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

NediM17 wrote:Image

Ne znam, kod mene pici 25 megabita konstantno. Bilo 12 popodne ili 10 navece.

Lokacija Visoko.
Nedime mogu li podaci u inbox?
zdruzdjo

#27197 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Telemach wrote: Zdravo zdruzdjo,
ljubazno Vas molimo da prihvatite naše izvinjenje. Trudimo se na sve upite odgovoriti u najkraćem roku. Prioritet prvenstveno dajemo konkretnim zahtjevima i upitima naših korisnika proslijeđenim u iinbox. Također na neka od pitanja smo već odgovorili ili su sudionici na temi dali odgovor. Svakako da ćemo pretražiti sve Vaše postove i potruditi se da odgovorimo u najkraćem roku.

Evo pomoci cu vam ja. Konkretan je zahtjev da ne moze biti konkretniji. Da li cete izgubiti jos jednog pretplatnika koji bi vam eventualno na godisnjem nivou mogao platiti 684km plus eventualno jos ili nece. i jos ce otici konkurenciji. I koliko je jos slicnih meni???
Ne trebaju meni sudionici da daju odgovor. ja cekam od vas.
28.01.2016

Postovani.
Moram ovako upit postaviti posto su me na 033974444 tako zavrtili da mi nista nije bilo jasno.
Korisnik sam HS-a dobrih 5-6 godina, imam samo digitalnu tv sa ci modulom i karticom, i stvarno nisam imao nikad problema. Nekih ozbiljnih.
E sad kako ste se integrisali sa hs-om poceli su.
Prvo: danima sam cekao (5 tacnije) da neko dodje i vidi sta nije bilo u redu sa signalom jer slika je bila uzasna i ledila je nakon onog zadnjeg pustanja signala. Jedva sam uspio docekati nakon 5-6 poziva da neko dodje. Skenirao sam tv jedno 6-7 puta sa razlicitim zemljama koje su mi rekli da stavim u postavkama tv-a. Ostao mi je jedino jos uzbekistan i mozda burundi da nisam. Dosao ciko iz teh nicke podrske i nesto carao kablove i sredio. Rtl televizija i neki cmc kanal ne rade i dalje kako treba. On rece da je to do signala .....i da ce se popraviti s vremenom.
Drugo: , u drugoj sobi sam koristio isto tako digitalnu tv ali preko hema resivera (koji sam kupio i platio oko 100 km u hs-u) jer je tv stari. Odjedanput cvrc ne moze na njemu vise. Zasto? Pa ne znam. Kazu da ga mogu baciti pa da cu morati nesto placati.....033
Trece: izbor kanala vam je OCAJAN. I to blago receno.
Tv zenica, mostar, behar, posavina, jablanica .....mislim stvarno da li se, da se ovako izrazim i da izvinite na izrazu, zajebavate sa nama stavljajuci ovakav izbor kanala.
Cetvrto: jos NIKO SE NIJE OBRATIO KORISNICIMA SA OBAJSNJENJEM STA, KAKO, KOME, KO..... Osim ono skenirajte. Hs stranica konfuzija, telemah stranica uzas.....neinformativne obije.
Peto: kad nazovete na 033974444 treba oko minute samo da dodjete do cekanja da vam se javi operater i tu vas zasipaju sa "probaj bez obaveze..." Dok u pozadini se otkucava potrosnja telefona za nesto sto vam je neko servirao i stvorio probleme.

Da se razumijemo, Meni se svidja vasa ponuda paketa (internet, telefon kablovska) i mozda cu uzeti neki. Ali bas se ne trudite da me "dobijete". Na telefonu kad nazovem nista mi ne bude jasno. Niti mi oni znaju objasniti. Biflaju pricu kao da je naucena na pamet.
Dao sam sebi jos februar prije nego odlucim sta cu. Nadam se da cete mi vi ili razjasni ovako preko foruma. U suprotnom imam Adsl koji koristim pa cu ili otkazati ovo sve vase, a uzeti moja-tv pa doplatiti sebi za nove instalacije, ili cu uzeti total tv..... A mozda se i logosoft uvuce uskoro u moje naselje.
Ja samo zelim da upalim tv i da gledam. Do sada sam to imao. Nadam se da ce u neko skorasnje vrijeme to biti i sa vama u suprotnom ne vjerujem da cemo se druziti.

EDIT: danas je na rtl televizija se signal stabilisao i dobar je.

I jos jedan EDIT: prilikom placanja racuna zadnjeg teta na salteru hs pojma nije imala kako da mi objasni sta i kako ja trebam. mislim znala bi ona ali nema informacija.

Halo telemach-e ruzno ste poceli, hadje malo saberite se. izgubicete puno zbog letargicnosti kojom pristupate hiljadama novih korisnika.
Telemach

#27198 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

zdruzdjo wrote:
Telemach wrote: Zdravo zdruzdjo,

Evo pomoci cu vam ja. Konkretan je zahtjev da ne moze biti konkretniji. Da li cete izgubiti jos jednog pretplatnika koji bi vam eventualno na godisnjem nivou mogao platiti 684km plus eventualno jos ili nece. i jos ce otici konkurenciji. I koliko je jos slicnih meni???
Ne trebaju meni sudionici da daju odgovor. ja cekam od vas.
28.01.2016

Hvala, već smo Vam pisali na PP i očekujemo povratne informacije od Vas. :thumbup:
kakaljin

#27199 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Telemach wrote:
zdruzdjo wrote:
Telemach wrote:.......
Postovani telemach klix profilu.
Postavio sam vam par pitanja ovdke na forumu pa vidim da sam na "ignore" obzirom da ste odgovorili na neka druga pitanja od drugih ljudi u14:44 a mene "niste vidjeli".
Bas bih volio znati razlog.
Boja koze, ruzan nick, predirektan upit, nesvidjanje pitanja, religijska pripadnost.....?
Barem mi razjasnite razlog pa da ispravim ako mogu.
Zdravo zdruzdjo,
Kada neki sudionik pokusa odgovoriti na neko pitanje to nije ZVANICNI odgovor od telemacha, tako da te odgovore mozemo samo uzeti samo kao informaciju koja nije ZVANICNA.
zdruzdjo

#27200 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

kakaljin wrote: Kada neki sudionik pokusa odgovoriti na neko pitanje to nije ZVANICNI odgovor od telemacha, tako da te odgovore mozemo samo uzeti samo kao informaciju koja nije ZVANICNA.
:thumbup: :izet:
Locked