Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
micho_shaft

#26776 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by micho_shaft »

doff wrote:
micho_shaft wrote:@telemach
Pitanje što zatamnjujete RTL kad je vrijeme Andrije i Anđelke????
Tko to ima ekskluzivu u BIH pa se mora zatamniti i RTL i PRVA ??
Ne mora niko imati ekskluzivu u BiH da bi morali zatamniti RTL i Prvu. RTL je otkupio prava za prikazivanje na prostoru RH a Prva za RS. Famozna autorska prava...
Ma iskreno moram da vidim uvjete ugovora o prijevremenom raskidu ugovora jer sve me vise i vise nervira ovaj telemach. Iskreno svima sam hvalio na dugo i siroko telemach ali sada.....
Od 150kanala ili koliko vec nemam nista pogledati da valja, ono sto valja ili je zatamljeno ili na nekoj doplati. Svaka cast svakome a sta ce meni u Mostaru kakanjtv zenicatv hematv........ i ostali neki loko kanali iz dijelova exyu.
Razmisljam , preci u ht pa nek me deru al me bar nej**u u zdrav mozak. Brat mi ima hometv nit zatamnjuju ima svega od filmova muzuke sporta.....
probook

#26777 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

kakavdanakneiskustvu wrote:
lokalni_razdjevicar wrote:Na kojem kanalu od ovih 300 mogu da pratim EP u rukometu?

Molim telemach da odgovori

dobro pitanje,evo i od mene,@Telemach,na kojem kanalu mozemo pratiti Evropsko prvenstvo u rukometu?
To pitanje postavi nasim domacim tv stanicama. Ako TM dobije zahtjev da zatamni prenos utakmica on to mora uraditi.

Zanimljivo da kablovski operater u RS (nzm sada kalo se zove) koji radi u istocnoj hercegovini uredno pusta RTS kada su rukometne utakmice.

Vrlo je moguce da vlasnici kanala odluce kome ce zabraniti da prenose, a kome ne.
probook

#26778 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

micho_shaft wrote:
doff wrote:
Ne mora niko imati ekskluzivu u BiH da bi morali zatamniti RTL i Prvu. RTL je otkupio prava za prikazivanje na prostoru RH a Prva za RS. Famozna autorska prava...
Ma iskreno moram da vidim uvjete ugovora o prijevremenom raskidu ugovora jer sve me vise i vise nervira ovaj telemach. Iskreno svima sam hvalio na dugo i siroko telemach ali sada.....
Od 150kanala ili koliko vec nemam nista pogledati da valja, ono sto valja ili je zatamljeno ili na nekoj doplati. Svaka cast svakome a sta ce meni u Mostaru kakanjtv zenicatv hematv........ i ostali neki loko kanali iz dijelova exyu.
Razmisljam , preci u ht pa nek me deru al me bar nej**u u zdrav mozak. Brat mi ima hometv nit zatamnjuju ima svega od filmova muzuke sporta.....
Ne pretjeruj! Je li ti engleska premijer liga zatamnjena, kup uefa, liga prvaka... Sto se tice rukometa imas oficijalni live stream na inrernetu i slika je super, ja neku vece gledao bez ikakvih problema. Cak sam i nasao live stream za RTL i RTS1.
Zbog autorskih prava kanali se zatamne i TM ti nema ama bas nikakve veze sa tim.
doff

#26779 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

kakaljin wrote: Ali se onda ti programi nebi smjeli nigdje pustati na bilo kojem dijelu teritorija Bosne i Hercegovine, ali svi smo svjedoci da to nije tako.
Kad oni traže kanal na svom jeziku, hampa se digne. Kad im ne zatamne, hampa se diže...Treba bit realan
kakaljin

#26780 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

doff wrote:
kakaljin wrote: Ali se onda ti programi nebi smjeli nigdje pustati na bilo kojem dijelu teritorija Bosne i Hercegovine, ali svi smo svjedoci da to nije tako.
Kad oni traže kanal na svom jeziku, hampa se digne. Kad im ne zatamne, hampa se diže...Treba bit realan
Ne može se biti realni od poštivanja zakona i jednakosti svih korisnika. Pa tih "što traže kanal na svom jeziku" ima i u Sarajevu.
doff

#26781 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

kakaljin wrote:Ne može se biti realni od poštivanja zakona i jednakosti svih korisnika. Pa tih "što traže kanal na svom jeziku" ima i u Sarajevu.
Il ne znaš il se praviš da ne znaš kako je BiH napravljena? Zakon većine! Ti isti u Sarajevu ne mogu upisati u knjižice naziv jezika kako ga oni nazivaju jer su manjina u svim školama. Isti slučaj je gdje su manjina bošnjaci, srbi...Samo većina ima prava. To je tako
odmor

#26782 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

doff wrote:
kakaljin wrote:Ne može se biti realni od poštivanja zakona i jednakosti svih korisnika. Pa tih "što traže kanal na svom jeziku" ima i u Sarajevu.
Il ne znaš il se praviš da ne znaš kako je BiH napravljena? Zakon većine! Ti isti u Sarajevu ne mogu upisati u knjižice naziv jezika kako ga oni nazivaju jer su manjina u svim školama. Isti slučaj je gdje su manjina bošnjaci, srbi...Samo većina ima prava. To je tako
Ne mozes napisat jer nije isti jezik. Kroz par decenija ce razlike biti jos vece, mislim na ova tri jezika b-h-s
ElRe

#26783 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

crnivrag wrote:
semirsar wrote:
Ma znamo ba, pitanja i odgovori su samo mala doza sarkazma. A bas i mene zanima, vidim i @danak isto pita :mrgreen:
Dosta ljudi ih je već pitalo za EP na facebook-u, i svima su odgovarali sa copy-paste tekstom da su dobili zahtjev od emitera sadržaja za zatamnjivanjem EP-a na RTL-u i RTS-u, te da oni nisu ni na koji način odgovorni za to što nijedna BiH TV kuća nije otkupila prava na reemitiranje istog.
Trazite umanjenje racuna jer ste Bosnjaci ili zivite tamo gdje su Bošnjaci većina. Uporiste je da npr Hrvati u Kiseljaku nemaju zatamnjem RTL tokom utakmica EP u rukometu.
crnivrag

#26784 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Za ovu seriju je već pisano nekoliko puta.

Nedavno je na Klix-u bio intervju sa glavnim glumcima serije, u kojem su najavili da serija uskoro kreće sa emitiranjem u BiH na nekom od lokalnih TV kanala.

A što se općenito zatamnjivanja sadržaja tiče, oni moraju zatamniti određeni kanal u terminu kada ide neka emisija, serija ili sportski prenos, ako su dobili zahtjev od emitera, bez obzira što niko u BiH nije otkupio prava na određeni sadržaj.
sencobih

#26785 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Gdje je nestao onaj portparol Iza horizonta da nam malo ovo razjasni oko zatamnjivanja
Reglan

#26786 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Meni jos nije racun dosao :shock:
semirsar

#26787 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

sencobih wrote:Gdje je nestao onaj portparol Iza horizonta da nam malo ovo razjasni oko zatamnjivanja
o'so na kraci izlet do Banovica, al' brzo ce se vratit, strpi se malo :mrgreen:
MTV

#26788 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

sencobih wrote:Gdje je nestao onaj portparol Iza horizonta da nam malo ovo razjasni oko zatamnjivanja
Fasovao ban.
veliki_ah

#26789 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by veliki_ah »

Iz nekog razloga mi slika "šteka" na HD kanalima.. Doduše, zna se desiti da nekada i ne šteka, mada rijetko. Nisam skontao nikakvu logiku kada se sta desava.. Mozda jedino kada se istovremeno koristi internet na mob ili lap, ali nisam siguran..
Zna li neko sta moze biti razlog?
@Telemach?
fortaleza

#26790 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

micho_shaft wrote:Razmisljam , preci u ht pa nek me deru al me bar nej**u u zdrav mozak. Brat mi ima hometv nit zatamnjuju ima svega od filmova muzuke sporta.....
Ajd kontam da ako ti nije toliko bitna brzina neta i za sport AS, ali da ima više filmova i muzike to sigurno ne.

Jedini filmski koji ima na Home tv-u, a nema na D3 je Kino tv, s tim da Telemach ima barem dvostruko više filmskih programa i muzike, a da ne spominjem Stingray music radio.

@Telemach, i dalje nema EPG-a na novim programima?
crnivrag

#26791 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

veliki_ah wrote:Iz nekog razloga mi slika "šteka" na HD kanalima.. Doduše, zna se desiti da nekada i ne šteka, mada rijetko. Nisam skontao nikakvu logiku kada se sta desava.. Mozda jedino kada se istovremeno koristi internet na mob ili lap, ali nisam siguran..
@Telemach?
Razlog je slaba jačina i slab kvalitet signala, trebaš nazvati 1360 i objasniti da ti slika "sjecka", i oni će izdati nalog da tehničari izađu na teren i provjere instalacije.
Last edited by crnivrag on 20/01/2016 15:59, edited 1 time in total.
Telemach

#26792 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

traver wrote:I dalje s*anje u vecernjim satima....

Image
Traver,
Vaše podatke smo proslijedili na provjeru, očekujemo povratne informacije od kolega.
Telemach

#26793 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

veliki_ah wrote:Iz nekog razloga mi slika "šteka" na HD kanalima.. Doduše, zna se desiti da nekada i ne šteka, mada rijetko. Nisam skontao nikakvu logiku kada se sta desava.. Mozda jedino kada se istovremeno koristi internet na mob ili lap, ali nisam siguran..
@Telemach?
Zdravo veliki_ah,
u ovakvim situacijama korisnicima najčešće sugerišemo da nam se jave u inbox sa podacima, kako bismo provjerili sve što je neophodno i riješili problem s uslugom. Očekujemo Vašu poruku.
channel10

#26794 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Zenica, ton jako slab. Gledam FTV dnevnik i nista ne cujem (mozda je i bolje :D ). Trenutno ton na analognoj na 30 i slabo se cuje, dok na ostalim grmi.
kakavdanakneiskustvu

#26795 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

semirsar wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: a obojica znamo da pravog i konkretnog odgovora nece biti,dolazim u iskusenje da ih sutra sa posla zovem i to priupitam
Ma da hi zoves po sluzbenoj duznosti nece piti vode pa se nemoj djaba ni muciti :mrgreen:

vidi sta su mi odgovorili u pp na pitanje na kojim kanalima mozemo gledati EP u rukometu,na žalost nemamo preciznijih informacija na Vaš upit,kao da sam ih pitao na kojim kanalima koje npr. logosoft ima u ponudi mogu gledati npr. game of thrones,koji demagozi,koja suplja birokratska prica,a na fb ljudima odgovaraju za te kanale
DON_eARL

#26796 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

fortaleza wrote: @Telemach, i dalje nema EPG-a na novim programima?
Maloprije viđoh na BBC Earth HD da ima EPG. :thumbup: Čini mi se samo Bugojno, Mostar i CinemaTV još nemaju EPG, ostalo sve radi.
joyjoy

#26797 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by joyjoy »

DON_eARL wrote:
Maloprije viđoh na BBC Earth HD da ima EPG. :thumbup: Čini mi se samo Bugojno, Mostar i CinemaTV još nemaju EPG, ostalo sve radi.

Da li će biti prvod na BBC Earth HD ? To je na 312broj ! Da li će biti otključan nakon 31 januara ?
kakavdanakneiskustvu

#26798 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

lokalni_razdjevicar wrote:
odmor wrote:Zalosno je sto jedni gledaju a jednima zatamnjuju rukomet..
Sve ocekujem da neko potegne pitanje da li ce se umanjit racun ovima sto se zatamnjuje..

nece,u sustini i nije do Telemacha,nego do nakaradnih propisa RAK-a
A zašto se ti propisi ne poštuju na tzv. hrvatskim dijelovima fbih

zato sto u tim dijelovima nekako,boga pitaj kako,postoji zemaljski signal HRT,RTL,i shodno nekom propisu RAK kabl. operatori nisu duzni zatamniti te programe u gradovima u kojima postoji zemaljski signal tih kanala
kakavdanakneiskustvu

#26799 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

probook wrote:
lokalni_razdjevicar wrote:Na kojem kanalu od ovih 300 mogu da pratim EP u rukometu?

Molim telemach da odgovori

dobro pitanje,evo i od mene,@Telemach,na kojem kanalu mozemo pratiti Evropsko prvenstvo u rukometu?
To pitanje postavi nasim domacim tv stanicama. Ako TM dobije zahtjev da zatamni prenos utakmica on to mora uraditi.

Zanimljivo da kablovski operater u RS (nzm sada kalo se zove) koji radi u istocnoj hercegovini uredno pusta RTS kada su rukometne utakmice.

Vrlo je moguce da vlasnici kanala odluce kome ce zabraniti da prenose, a kome ne.

previse je tih domacih tv stanica,ko bi ih sve to upitao,bilo bi lijepo da nam Telemach nekad i pokaze na forumu te zahtjeve
crnivrag

#26800 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

DON_eARL wrote:
RTV Mostar i RTV Bugojno nemaju istaknutu programsku shemu, pa na tim kanalima neće ni biti EPG-a, a isti slučaj je i sa kanalima HTV Oscar C, RTV Jablanica, TV Visoko i Vinet TV.

Za Cinema TV i Hayatovce sam ih ja jutros obavijestio.
Last edited by crnivrag on 21/01/2016 10:45, edited 1 time in total.
Locked