Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
micho_shaft wrote:@telemach
Pitanje što zatamnjujete RTL kad je vrijeme Andrije i Anđelke????
Tko to ima ekskluzivu u BIH pa se mora zatamniti i RTL i PRVA ??
Ne mora niko imati ekskluzivu u BiH da bi morali zatamniti RTL i Prvu. RTL je otkupio prava za prikazivanje na prostoru RH a Prva za RS. Famozna autorska prava...
Ma iskreno moram da vidim uvjete ugovora o prijevremenom raskidu ugovora jer sve me vise i vise nervira ovaj telemach. Iskreno svima sam hvalio na dugo i siroko telemach ali sada.....
Od 150kanala ili koliko vec nemam nista pogledati da valja, ono sto valja ili je zatamljeno ili na nekoj doplati. Svaka cast svakome a sta ce meni u Mostaru kakanjtv zenicatv hematv........ i ostali neki loko kanali iz dijelova exyu.
Razmisljam , preci u ht pa nek me deru al me bar nej**u u zdrav mozak. Brat mi ima hometv nit zatamnjuju ima svega od filmova muzuke sporta.....
Ne mora niko imati ekskluzivu u BiH da bi morali zatamniti RTL i Prvu. RTL je otkupio prava za prikazivanje na prostoru RH a Prva za RS. Famozna autorska prava...
Ma iskreno moram da vidim uvjete ugovora o prijevremenom raskidu ugovora jer sve me vise i vise nervira ovaj telemach. Iskreno svima sam hvalio na dugo i siroko telemach ali sada.....
Od 150kanala ili koliko vec nemam nista pogledati da valja, ono sto valja ili je zatamljeno ili na nekoj doplati. Svaka cast svakome a sta ce meni u Mostaru kakanjtv zenicatv hematv........ i ostali neki loko kanali iz dijelova exyu.
Razmisljam , preci u ht pa nek me deru al me bar nej**u u zdrav mozak. Brat mi ima hometv nit zatamnjuju ima svega od filmova muzuke sporta.....
Ne pretjeruj! Je li ti engleska premijer liga zatamnjena, kup uefa, liga prvaka... Sto se tice rukometa imas oficijalni live stream na inrernetu i slika je super, ja neku vece gledao bez ikakvih problema. Cak sam i nasao live stream za RTL i RTS1.
Zbog autorskih prava kanali se zatamne i TM ti nema ama bas nikakve veze sa tim.
kakaljin wrote:
Ali se onda ti programi nebi smjeli nigdje pustati na bilo kojem dijelu teritorija Bosne i Hercegovine, ali svi smo svjedoci da to nije tako.
Kad oni traže kanal na svom jeziku, hampa se digne. Kad im ne zatamne, hampa se diže...Treba bit realan
kakaljin wrote:
Ali se onda ti programi nebi smjeli nigdje pustati na bilo kojem dijelu teritorija Bosne i Hercegovine, ali svi smo svjedoci da to nije tako.
Kad oni traže kanal na svom jeziku, hampa se digne. Kad im ne zatamne, hampa se diže...Treba bit realan
Ne može se biti realni od poštivanja zakona i jednakosti svih korisnika. Pa tih "što traže kanal na svom jeziku" ima i u Sarajevu.
kakaljin wrote:Ne može se biti realni od poštivanja zakona i jednakosti svih korisnika. Pa tih "što traže kanal na svom jeziku" ima i u Sarajevu.
Il ne znaš il se praviš da ne znaš kako je BiH napravljena? Zakon većine! Ti isti u Sarajevu ne mogu upisati u knjižice naziv jezika kako ga oni nazivaju jer su manjina u svim školama. Isti slučaj je gdje su manjina bošnjaci, srbi...Samo većina ima prava. To je tako
kakaljin wrote:Ne može se biti realni od poštivanja zakona i jednakosti svih korisnika. Pa tih "što traže kanal na svom jeziku" ima i u Sarajevu.
Il ne znaš il se praviš da ne znaš kako je BiH napravljena? Zakon većine! Ti isti u Sarajevu ne mogu upisati u knjižice naziv jezika kako ga oni nazivaju jer su manjina u svim školama. Isti slučaj je gdje su manjina bošnjaci, srbi...Samo većina ima prava. To je tako
Ne mozes napisat jer nije isti jezik. Kroz par decenija ce razlike biti jos vece, mislim na ova tri jezika b-h-s
semirsar wrote:
Ma znamo ba, pitanja i odgovori su samo mala doza sarkazma. A bas i mene zanima, vidim i @danak isto pita
Dosta ljudi ih je već pitalo za EP na facebook-u, i svima su odgovarali sa copy-paste tekstom da su dobili zahtjev od emitera sadržaja za zatamnjivanjem EP-a na RTL-u i RTS-u, te da oni nisu ni na koji način odgovorni za to što nijedna BiH TV kuća nije otkupila prava na reemitiranje istog.
Trazite umanjenje racuna jer ste Bosnjaci ili zivite tamo gdje su Bošnjaci većina. Uporiste je da npr Hrvati u Kiseljaku nemaju zatamnjem RTL tokom utakmica EP u rukometu.
Za ovu seriju je već pisano nekoliko puta.
Nedavno je na Klix-u bio intervju sa glavnim glumcima serije, u kojem su najavili da serija uskoro kreće sa emitiranjem u BiH na nekom od lokalnih TV kanala.
A što se općenito zatamnjivanja sadržaja tiče, oni moraju zatamniti određeni kanal u terminu kada ide neka emisija, serija ili sportski prenos, ako su dobili zahtjev od emitera, bez obzira što niko u BiH nije otkupio prava na određeni sadržaj.
Iz nekog razloga mi slika "šteka" na HD kanalima.. Doduše, zna se desiti da nekada i ne šteka, mada rijetko. Nisam skontao nikakvu logiku kada se sta desava.. Mozda jedino kada se istovremeno koristi internet na mob ili lap, ali nisam siguran..
Zna li neko sta moze biti razlog?
@Telemach?
micho_shaft wrote:Razmisljam , preci u ht pa nek me deru al me bar nej**u u zdrav mozak. Brat mi ima hometv nit zatamnjuju ima svega od filmova muzuke sporta.....
Ajd kontam da ako ti nije toliko bitna brzina neta i za sport AS, ali da ima više filmova i muzike to sigurno ne.
Jedini filmski koji ima na Home tv-u, a nema na D3 je Kino tv, s tim da Telemach ima barem dvostruko više filmskih programa i muzike, a da ne spominjem Stingray music radio.
@Telemach, i dalje nema EPG-a na novim programima?
veliki_ah wrote:Iz nekog razloga mi slika "šteka" na HD kanalima.. Doduše, zna se desiti da nekada i ne šteka, mada rijetko. Nisam skontao nikakvu logiku kada se sta desava.. Mozda jedino kada se istovremeno koristi internet na mob ili lap, ali nisam siguran..
@Telemach?
Razlog je slaba jačina i slab kvalitet signala, trebaš nazvati 1360 i objasniti da ti slika "sjecka", i oni će izdati nalog da tehničari izađu na teren i provjere instalacije.
Last edited by crnivrag on 20/01/2016 15:59, edited 1 time in total.
veliki_ah wrote:Iz nekog razloga mi slika "šteka" na HD kanalima.. Doduše, zna se desiti da nekada i ne šteka, mada rijetko. Nisam skontao nikakvu logiku kada se sta desava.. Mozda jedino kada se istovremeno koristi internet na mob ili lap, ali nisam siguran..
@Telemach?
Zdravo veliki_ah,
u ovakvim situacijama korisnicima najčešće sugerišemo da nam se jave u inbox sa podacima, kako bismo provjerili sve što je neophodno i riješili problem s uslugom. Očekujemo Vašu poruku.
kakavdanakneiskustvu wrote:
a obojica znamo da pravog i konkretnog odgovora nece biti,dolazim u iskusenje da ih sutra sa posla zovem i to priupitam
Ma da hi zoves po sluzbenoj duznosti nece piti vode pa se nemoj djaba ni muciti
vidi sta su mi odgovorili u pp na pitanje na kojim kanalima mozemo gledati EP u rukometu,na žalost nemamo preciznijih informacija na Vaš upit,kao da sam ih pitao na kojim kanalima koje npr. logosoft ima u ponudi mogu gledati npr. game of thrones,koji demagozi,koja suplja birokratska prica,a na fb ljudima odgovaraju za te kanale
odmor wrote:Zalosno je sto jedni gledaju a jednima zatamnjuju rukomet..
Sve ocekujem da neko potegne pitanje da li ce se umanjit racun ovima sto se zatamnjuje..
nece,u sustini i nije do Telemacha,nego do nakaradnih propisa RAK-a
A zašto se ti propisi ne poštuju na tzv. hrvatskim dijelovima fbih
zato sto u tim dijelovima nekako,boga pitaj kako,postoji zemaljski signal HRT,RTL,i shodno nekom propisu RAK kabl. operatori nisu duzni zatamniti te programe u gradovima u kojima postoji zemaljski signal tih kanala
fortaleza wrote:
@Telemach, i dalje nema EPG-a na novim programima?
Maloprije viđoh na BBC Earth HD da ima EPG. Čini mi se samo Bugojno, Mostar i CinemaTV još nemaju EPG, ostalo sve radi.
RTV Mostar i RTV Bugojno nemaju istaknutu programsku shemu, pa na tim kanalima neće ni biti EPG-a, a isti slučaj je i sa kanalima HTV Oscar C, RTV Jablanica, TV Visoko i Vinet TV.
Za Cinema TV i Hayatovce sam ih ja jutros obavijestio.
Last edited by crnivrag on 21/01/2016 10:45, edited 1 time in total.