Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- friskyoreo
#26626 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izgleda da je telemach preuzeo BHB cable i sluzbeno. Danas platih racun, kad na racunu udaren pecat "telemach placeno"... Zna li neko hoce li biti kakvih promjena?! 
-
ivannn
#26627 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
po svemu sudeći nikada, sve akvizirane kompanije (hs, vktnet, velnet itd) su imale promjene osim bhb-a
i dalje loša ponuda kanala na bhb, loš zvuk na nekim kanalima (tlc), loša slika (viasat kanali), problemi s titlovima (discovery science) itd.
u analognoj ponudi im se frekvencije miješaju sa zemaljskom televizijom - pa ima snijega više nego na vlašiću
a pitanja je kako će i riješiti to što bhb nije imao ni boksove ni kartice za digitalnu tv, sve im je bilo slobodno na kablu pa svaki tv s dvb-c je mogao imati svu ponudu digitalne tv
i dalje loša ponuda kanala na bhb, loš zvuk na nekim kanalima (tlc), loša slika (viasat kanali), problemi s titlovima (discovery science) itd.
u analognoj ponudi im se frekvencije miješaju sa zemaljskom televizijom - pa ima snijega više nego na vlašiću
a pitanja je kako će i riješiti to što bhb nije imao ni boksove ni kartice za digitalnu tv, sve im je bilo slobodno na kablu pa svaki tv s dvb-c je mogao imati svu ponudu digitalne tv
-
tnt-tunja
#26629 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja imam osjecaj da je dosada nama sa BHB-om bilo bolje nego ikome drugom.ivannn wrote:po svemu sudeći nikada, sve akvizirane kompanije (hs, vktnet, velnet itd) su imale promjene osim bhb-a
Zeljno iscekujem Telemach, ali mislim da za ove novce koje nam ja BHB uzimao, da necemo nigdje imati bolju ponudu.
- Telemach
#26630 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Pirija,Pirija wrote:
Vaši podaci i PrtSc mjerenja brzine proslijeđen na provjeru.
Javićemo Vam se u najkraćem roku.
- Telemach
#26631 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo friskyoreo,friskyoreo wrote:Izgleda da je telemach preuzeo BHB cable i sluzbeno. Danas platih racun, kad na racunu udaren pecat "telemach placeno"... Zna li neko hoce li biti kakvih promjena?!
o svim promjenama i novitetima koje predestoje, blagovremeno ćemo Vas informisati.
Također pismo namjere koje smo slali svim korisnicima kompanije „BHB CABLE TV“ poslaćemo Vam ponovo.
- HardCore
#26632 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad planiraju pojacati ovaj signal, pola kanala na digitalnoj mi ne radi, ev vec ima 15 dana, kad prebacim na neki kanal primjer eurosport hd, mtv hits i za jos 50ak drugih kanala, pise mi da ci+ kartica nije pronadjena, pokusao sve... Kad je izvadim nece ni jedan kanal a kad stavim pola radi pola ne..lokacija blazuj
- Telemach
#26633 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo HardCore,HardCore wrote:Kad planiraju pojacati ovaj signal, pola kanala na digitalnoj mi ne radi, ev vec ima 15 dana, kad prebacim na neki kanal primjer eurosport hd, mtv hits i za jos 50ak drugih kanala, pise mi da ci+ kartica nije pronadjena, pokusao sve... Kad je izvadim nece ni jedan kanal a kad stavim pola radi pola ne..lokacija blazuj
predlažemo da pokušate skeniranje kanala na slijedeći način kako bi pronašli programe na novom signalu:
Promijenite Symbol Rate na 6.956 MS/s i odabrati mrežno skeniranje.
Za mrežno ili brzo skeniranje potrebno je podesiti odgovarajuće parametre na TV-u:
Opcija skeniranja: brzo skeniranje (ili mrežno skeniranje)
ID mreže: 387
Frequency: 666000 (kHz)
Modulacija: 64 QAM
Symbol rate: 6956 (Ks/s)
Ponekad, na određenom televizoru nije moguće unijeti ID mreže, onda je potrebno tu opciju podesiti na auto.
Frekventni spektar DVB-C sada kreće od 570 MHz.
- Rugafet
#26634 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hehe kod tebe jos i ima nekih promjena, ja sad platio racun (u Gracanici) gdje ne znaju nista o bilo kakvim promjenama, a i na racunu se nigdje ne pominje telemach samo BHB Cable, mada moram priznati ako nista sada racun malo drugacije dizajniran nego ranijefriskyoreo wrote:Izgleda da je telemach preuzeo BHB cable i sluzbeno. Danas platih racun, kad na racunu udaren pecat "telemach placeno"... Zna li neko hoce li biti kakvih promjena?!
@Telemach, jedina nada si nam ti, pa napisi ovdje rijec dvije vezano za bilo kakve novosti ako nije problem. Na onom pismu (nemam ga sad pri ruci, koliko se sjecam pise da od 15.12.2015 pomalo bi trebalo da se vrse promjene) Medjutim do sad su samo izbacene Arene i BH -ovi, i ako ne grijesim Cinestar je tu a nije ga bilo.
-
Pirija
#26635 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach wrote:Zdravo Pirija,Pirija wrote:
ko i do sad...
- Telemach
#26636 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Za Vas je izdata tehnička reklamacija za provjeru signala i kućnih instalacija.Pirija wrote:Telemach wrote:Zdravo Pirija,Pirija wrote:
ko i do sad...
-
Pirija
#26637 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach wrote:
Za Vas je izdata tehnička reklamacija za provjeru signala i kućnih instalacija.
na osnovu cega ? do 18 sati i iza 24 ja imam 50 megabita
znaci nije do instalacija....
- Telemach
#26638 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ok, korigovaćemo nalog, nek se provjere samo signali.Pirija wrote:Telemach wrote:
Za Vas je izdata tehnička reklamacija za provjeru signala i kućnih instalacija.
na osnovu cega ? do 18 sati i iza 24 ja imam 50 megabita
znaci nije do instalacija....
- HardCore
#26639 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach wrote:Zdravo HardCore,HardCore wrote:Kad planiraju pojacati ovaj signal, pola kanala na digitalnoj mi ne radi, ev vec ima 15 dana, kad prebacim na neki kanal primjer eurosport hd, mtv hits i za jos 50ak drugih kanala, pise mi da ci+ kartica nije pronadjena, pokusao sve... Kad je izvadim nece ni jedan kanal a kad stavim pola radi pola ne..lokacija blazuj
predlažemo da pokušate skeniranje kanala na slijedeći način kako bi pronašli programe na novom signalu:
Za mrežno ili brzo skeniranje potrebno je podesiti odgovarajuće parametre na TV-u:
Ponekad, na određenom televizoru nije moguće unijeti ID mreže, onda je potrebno tu opciju podesiti na auto.
To su mi sve vase kolege uradili prije 7 dana, sad sam uradio ponovnu pretragu al opet ista stvar, pola kanala radi pola ne...

- semirsar
#26640 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imade li stoli novijega okoli modula na ovijoj temici
fakat se razmisljam da odjavim T-mach prostoprosireni i prijavim se na HS na prosireni i ko novi kolacic dobijem kake beneficije... imade li toga, bas se pitam
stisno se ovije nas @telemach nece mi da odgovori na najobicniji nevini upit na temi
nes kontajem... bas da hi mjenjam, mada je to sve sadaske isto, ali neka
fakat se razmisljam da odjavim T-mach prostoprosireni i prijavim se na HS na prosireni i ko novi kolacic dobijem kake beneficije... imade li toga, bas se pitam
nes kontajem... bas da hi mjenjam, mada je to sve sadaske isto, ali neka
- Telemach
#26641 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
HardCore wrote:Telemach wrote:Zdravo HardCore,HardCore wrote:Kad planiraju pojacati ovaj signal, pola kanala na digitalnoj mi ne radi, ev vec ima 15 dana, kad prebacim na neki kanal primjer eurosport hd, mtv hits i za jos 50ak drugih kanala, pise mi da ci+ kartica nije pronadjena, pokusao sve... Kad je izvadim nece ni jedan kanal a kad stavim pola radi pola ne..lokacija blazuj
To su mi sve vase kolege uradili prije 7 dana, sad sam uradio ponovnu pretragu al opet ista stvar, pola kanala radi pola ne...
Molimo Vas da nam se javite u inbox sa tačnim korisničkim podacima, kako bismo riješili problem u najkraćem roku.
-
NediM17
#26642 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zna li neko ima li neka od domacih televizija prava za prvenstvno u rukometu? Vidim sad ugasise hrvatski RTL.
-
kakaljin
#26643 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li su ugasili u Mostaru, neka nam kazu ovi iz vinet-a i ostalih.NediM17 wrote:Zna li neko ima li neka od domacih televizija prava za prvenstvno u rukometu? Vidim sad ugasise hrvatski RTL.
Pa da znamo sta nam je raditi, ako se razlicito odnose prema korisnicima.
-
NediM17
#26644 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Za Vi-Net (Visoko, Kakanj) se ne sekiraj, ugasen je. Vjerovatno si mislio na mostarski Velnet, interesuje me sta li je i u Kiseljaku i Busovaci (bivsi Art).kakaljin wrote:Da li su ugasili u Mostaru, neka nam kazu ovi iz vinet-a i ostalih.NediM17 wrote:Zna li neko ima li neka od domacih televizija prava za prvenstvno u rukometu? Vidim sad ugasise hrvatski RTL.
Pa da znamo sta nam je raditi, ako se razlicito odnose prema korisnicima.

Al' sto bi Mamic rekao, "na*** ih na k****".
A moze i ovako.

-
immortalwmostar
#26645 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sto se tice Mostara,tocnije predgrada RTL radi normalno.
-
kakaljin
#26646 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znaci radi u kablovskom sistemu telemacha kada je rukometno prvenstvo!!!immortalwmostar wrote:Sto se tice Mostara,tocnije predgrada RTL radi normalno.
Ako je to onda telemach krsi zakon i diskriminira druge svoje korisnike u drugim gradovima.
Neka nam se ovdje javi prestavnik telemacha i demantuje ove navode ako nisu tacni.
-
probook
#26647 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mostar Velnet - ne radi RTL!kakaljin wrote:Znaci radi u kablovskom sistemu telemacha kada je rukometno prvenstvo!!!immortalwmostar wrote:Sto se tice Mostara,tocnije predgrada RTL radi normalno.
Ako je to onda telemach krsi zakon i diskriminira druge svoje korisnike u drugim gradovima.
Neka nam se ovdje javi prestavnik telemacha i demantuje ove navode ako nisu tacni.
Znaci ne smiju Hrvatima na zapadnoj strani ugasiti RTL, isto tako ne smiju vjerovatno iz istog razloga pustiti RTS1 nego imaju Z1. Smijesno! Daj svima isto, a ne ovako kao svi smo na TM, a kako koji grad takva i pravila!
-
NediM17
#26648 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa je li Velnet pokrivao cijeli Mostar ili je bilo vise kablovskih operatera?
Ja sam svojevremeno cuo pricu, sad koliko je istinita ne znam. Navodno im je nacelnik opcine Kiseljak jedne prilike kada su zatamnili neki od hrvatskih kanala rekao nesto u fazonu, parafraziram: "jos jednom zatamnite, i mozete kupiti svoju skalameriju iz Kiseljaka".
Od tada koliko znam, u Kiseljaku ne smiju nista zatamniti kada igra Hrvatska
Ja sam svojevremeno cuo pricu, sad koliko je istinita ne znam. Navodno im je nacelnik opcine Kiseljak jedne prilike kada su zatamnili neki od hrvatskih kanala rekao nesto u fazonu, parafraziram: "jos jednom zatamnite, i mozete kupiti svoju skalameriju iz Kiseljaka".
Od tada koliko znam, u Kiseljaku ne smiju nista zatamniti kada igra Hrvatska
- Maharadza
#26649 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U zemlji torova i ne možeš nešto drugačije očekivati! 
-
sencobih
#26650 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bošnjo je dobar samo kad mu treba nešto prodati, takav je odnos nažalost