Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
mirza_15

#26526 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

Za HS je tacno ovo sto miralem govori. Za HKB nisam siguran. Mislim da je HKB pravljen da bi Enes izbacio ostale vlasnike iz price. Mozda grijesim. Mozda je to bilo sa M&H. Jos je zanimljivije ko je vlasnik ili najveceg dijela ili cak citavih, preostalih 50%. Vlasnik je Aco Kabanica u cijem je vlasnistvu i ELTA. A elta je cini mi se jedan od potpisnika onih pisama parlamentarcima. Samo ja mislim da je to samo za HS ako se dobro sjecam. E sada, sta je TMH kupio, da li je aco prodao svoj dio, da li su procenti bas takvi, kakav je sistem odlucivanja, na sta imaju pravo ostali vlasnici i kako je to funkcionisalo do sada (Sa strane se sticao utisak da Enes suvereno odlucuje) to ne znam, a ne znam ni je li za ove teme mada je meni ta prica zanimljiva.
dzeko1

#26527 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dzeko1 »

Da li mi moze neko lijepo objasniti sta ce biti sa HS korisnicima koji imaju analognu kablovsku televiziju i internet? Da li ce nas automatski prebaciti na TELEMACH ili ostajemo na HS-u? Zadovoljan sam sa HS ponudom interneta i kablovske, rijetko sam imao probleme sa njima ( samo jednom, a i taj put dosli su odmah sutradan i sve rijesili). Zahvaljujem.
ElRe

#26528 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

Procenti su oko 60%

Image
Image

A sto se tice gubitka SBBa, ne znam sta tu ima cudno. Nikom nije u interesu da placa porez drzavi. Vlasnik sam odlucuje sta ce da radi sa svojim novcem. Zasto bi placao porez drzavi, kad se knjigovodsteno sve sredi, da ne mora. I sve bude po zakonu.

Udio SBBa na trzistu fiksnih broadband komunikacija i TV distribucije u Srbiji je 45% i to puno vise govori o uspjesnosti firme nego godisnji finansijski rezultat. Iza firme SBB krije se neka druga firma registrovana u Luxemburgu koja tamo placa porez, jer je manji. To opet rade skoro sve svjetske kompanije, zadnji primjer je Fiat Chrysler Automobiles koji je sjediste iz Torina zbog povoljnije porezne politike prebacio u HOL. Jos jedan veliki operator koji posluje na podruciju centralne i istocne Evrope, UPC, registrovan je u Luxemburgu.
Telemach

#26529 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

made_in_sarajevo wrote:
made_in_sarajevo wrote:
Telemach wrote:@ made_in_sarajevo
Zamolićemo Vas da našu buduću komunikaciju nastavimo "normalnim tonom".
Tražili ste odgovor na upit, dali smo Vam odgovor i još jednom isti ponavljamo:
- Svi postojeći korisnici akviziranih kompanija i dalje mogu koristiti postojeće usluge i ne moraju prelaziti na Telemach pakete!
Osim usklađenja programske šeme, usluge ostaju iste.
Zasto tako ne pricate na 1360 i u radnickoj u prostorijama HS?
Da ponovo pitam. Ko je lud ovdje? Zasto uposlenici telemacha na 1360 i u HS govore da cemo biti kontaktirani iz telemacha i da ce nam biti nudjeni ugovori telemacha, to jest kad tad ce sa hs sve prebaciti na telemach?

Zasto zvanicno saopstanje nema da se hs korisnici nece dirati, da ce ostati na KID paketima kao do sad,ako je to istina?
Kao što ste i napisali, biće Vam ponuđen novi Ugovor isto kao što Vas i sada mogu pozvati naši agenti i ponuditi Vam neki drugi paket, svakako niste obavezni da uzmete Telemach ponudu, možete zadržati svoj stari paket.
ado_7

#26530 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ado_7 »

Ako moze pomoc, zvat cu poslije i korisnicki centar, ali sigurno cete mi vi bolje objasniti :)

Dobio sam dva racuna za period izvrsenja usluga od 01.11.2015 - 30.11.2015

prvi racun:
mjesecna naknada za kks - 11.88 +pdv2.02 = ukupno 13.90

drugi racun:
duo kid (net+D3) - 12.12
mjesecna naknada za kks - 11.88
pdv - 4.10
UKUPNO=28.10

E sad, korisnik sam KID8 paketa, pa ako moze neko da mi objasni ova dva racuna, ako paket kosta 36.30.

PS: Uslugu prikljucio 16.11.2015. Ovi racuni su za period 01.11.2015 - 30.11.2015. Zar nije logicno da obracunaju samo od dana prikljucivanja?

Hvala dobri ljudi :run:

PSS: Radi se o HS kablovskoj, ali posto je sad to telemach, ili sta vec...ne znam vise ni sam.

I pitanje za telemach. Koliko je potrebno da se zamijeni CI modul (ne podrzava mi televizor) za resiver. Zahtjevo podnio 14.12.2015, i od tada jos nekoliko puta, pa stvarno je to previse vremena da se ceka za glupost od 5 minuta posla.
Telemach

#26531 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

shandrprcSA wrote:
shandrprcSA wrote:80/4 :lol:
Image
Image
ne mogu od smijeha :lol: svaku noc od 21h :D

Image
Image

treba li sta od podataka @Telemach? :)
Jutro shandrprcSA,
podaci su proslijeđeni kolegama na provjeru.
Telemach

#26532 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

ado_7 wrote:Ako moze pomoc, zvat cu poslije i korisnicki centar, ali sigurno cete mi vi bolje objasniti :)

Dobio sam dva racuna za period izvrsenja usluga od 01.11.2015 - 30.11.2015

prvi racun:
mjesecna naknada za kks - 11.88 +pdv2.02 = ukupno 13.90

drugi racun:
duo kid (net+D3) - 12.12
mjesecna naknada za kks - 11.88
pdv - 4.10
UKUPNO=28.10

E sad, korisnik sam KID8 paketa, pa ako moze neko da mi objasni ova dva racuna, ako paket kosta 36.30.

PS: Uslugu prikljucio 16.11.2015. Ovi racuni su za period 01.11.2015 - 30.11.2015. Zar nije logicno da obracunaju samo od dana prikljucivanja?

Hvala dobri ljudi :run:

PSS: Radi se o HS kablovskoj, ali posto je sad to telemach, ili sta vec...ne znam vise ni sam.

I pitanje za telemach. Koliko je potrebno da se zamijeni CI modul (ne podrzava mi televizor) za resiver. Zahtjevo podnio 14.12.2015, i od tada jos nekoliko puta, pa stvarno je to previse vremena da se ceka za glupost od 5 minuta posla.
Zdravo ado_7,
molimo Vas dostavite nam u inbox korisničke podatke i broj Ugovora kako bismo provjerili sve što je potrebno i odgovorili na adekvatan način.
Telemach

#26533 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

senad82 wrote:Sram Vas i stid bilo 5 puta ste mi dolazili pravili me budalom da je do routera ja treci router kupio i situacija ista. Izletit cete vi iz moje kuce sutra jbo vas sport klub

[URL=http://www.igreklik.com/slike/viewer.ph ... IU9Ipt.jpg]Image[/URL
Zdravo "senad82",
molimo Vas pošaljite nam korisničke podatke, rado ćemo provjeriti sve što je potrebno.
kakaljin

#26534 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

kakaljin wrote:
Telemach wrote:@ sizifinho,
očekujemo povratne informacije i nadamo se uspješnoj saradnji.
Potrudićemo se da budete zadovoljni našom uslugom u potpunosti :thumbup:
Postovani,

Posto ce uskoro poceti europsko prvenstvo u rukometu i RTL HR ce prenositi isto, Posto imate korisnike i u Mostaru, Da li cete zatamljivati RTL HR u Sarajevu, a to necete raditi u Mostaru? Jer ste rekli da ste kanal kupili na nivou grupacije. I Ako dodje do zatamljivanja kanala u Sarajevu jer ce vjerovatno neka tv kuca iz BiH kupiti prava za prenos prvenstva, Dali ce te zatamniti RTL HR svim korisnicima u BiH ili ce te opet vrsiti diskriminaciju korisnika u Sarajevu i krsiti zakon o autorskim pravima sa pustanjem signala u Mostaru kanala RTL HR, ako budu prava kupljena od neke domace tv kuce?

Vas kablovski sistem nema nikakve veze sa preljevanjem DVB-T signala iz susjedne Hrvatske jer se on hvata kucnom antenom u odredjenim pogranicnim prijedjelima BiH. Tako da su to potpuno dva razlicita sistema. Sa kojim vi nemate niakave dodirne tacke.

Nadam se da necete dijeliti korisnike i da cete sve krisnike tretirati isto.

Nadam se da cete odgovoriti na ova pitanja i biti na usluzi svim korisnicima
Postovani,

vjerovatno niste vidjeli ovaj moj post pa niste stigli odgovoriti na njega. Ocekujem odgovor uskoro.

Pozdrav
made_in_sarajevo

#26535 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by made_in_sarajevo »

Telemach wrote:
Kao što ste i napisali, biće Vam ponuđen novi Ugovor isto kao što Vas i sada mogu pozvati naši agenti i ponuditi Vam neki drugi paket, svakako niste obavezni da uzmete Telemach ponudu, možete zadržati svoj stari paket.
dakle vi na klixu jedno pricate,a na 1360 i u HS pricaju drugo. vi kazete necemo morati preci,oni kazu da cemo na kraju svi biti telemach korisnici,a opet niste odgovorili na drugi dio pitanja da cemo kad tad preci na telemach. dobra vam ta firma kad se dogovorate medjusobno i pricate ko ljudi :roll: .

nego moj stari paket ce biti bivsi sa 17.01.2016 godine jel tako? ah da da nije tako, mi zadrzavamo stari paket samo sto nije vise 36KM nego je 39KM,samo sto na telemach portalu nije KID 8 nego je KID S, samo sto cjenovnik HS od 17.01.2016 vise ne poznaje KID pakete nego DUO i TRIO pakete, samo sto vise nemam pola kanala od HS nego od telemacha, samo sto ne postoji podrska HS vise nego telemach podrska i tako dalje i tako dalje.

pa da zakljucimo, ja cu ostati na HS-u, koristit cu KID paket, pola kanala od HS vise nemam niti cu ih imati vjerovatno opet, osim mozda kad vi pustite SK pa vama daju arene, a u stvarnosti ja sam korisnik telemacha vec haman 2 mjeseca. da HS postoji kao sto je postojao ne bi bilo ovo gore nabrojano, HS korisnici se ne bi mogli registrovati na telemach portal, ne bi mogli koristiti D3go, ja se ne bi mogao ulogovati na UNIFI preko svog emaila i sifre sa telemach stranice i tako dalje i tako dalje.

nemojte me citirati za ovo jer znam da cete opet polovicno odgovoriti i ne intresuje me vise nego sad cekati da vidimo koliko cete usrati sa HS paketima i tjerati korisnike na telemach.

dugogodisnjem HS korisniku nazalost preostaje jedino da gledam kako se gasi TITO firma u ovoj drzavi, koja je za 36KM davala ono sto vi i telekom necete nikad, mozete ali necete.

jos nesto, sklonite HBO sa liste kao redovan kanal, dodatno ga naplacujete,a stoji na listi aktuelnih kanala bez ikakve napomene da se dodatno placa.
Dzontra_Volta

#26536 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzontra_Volta »

Na ovoj temi vidim istu priču i tersanje kao na temi Logosofta od prije cca godinu - godinu i po, nakon što je mtel izvršio "koncentraciju" sa Logosoftom i postao većinski vlasnik.
Bilo je ovako ovih što su svaki dan pitali šta će biti sa starim korisnicima, hoćemo li morati svi mijenjati pakete, potpisivati nove ugovore... Pa onda informacije od montera, šalteruša i sl. da će svi stari korisnici morati do nekog datuma (govorilo se o 15.12.2015. godine) morati preći na nove (nepovoljnije) pakete, ali nikad nije bilo službene informacije o tome.
Na kraju se nije desilo ništa spektakularno.
Uveli su nove pakete, putem raznih akcija i uvođenja novih kanala su nagovarali ljude da pređu na nove pakete, a svi ostali su se bojali tog datuma 15.12. kad će "morati" preći na neki od novih LOGO paketa.
Dođe i prođe taj datum, a ja (i mnogi drugi) smo i dalje na starim paketima.
Ničim te ne mogu natjerati da pređeš na novi ugovor. Imaju opciju da te nagovore da pređeš jer će vjerovatno za one koji pređu na nove pakete biti raznih akcija, uvođenja dodatnih kanala i povećanje brzine interneta, ali ko bude htio da ostane na starim paketima, vjerovatno će moći ostati.
Ali očekivati da ti provajder jasno i bez uvijanja to kaže, nema šanse.
Rugafet

#26537 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

ovaj @made_in_sarajevo, imam osjecaj ne zna ni on sam sta bi. Eto pet puta ti je ponovljeno ovde javno da neces morati preci na TM pakete i daj zavrsi sa tim jedne godine.
nekkem

#26538 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nekkem »

Ovdje se svako par dana pojavi neko ko "baci kost" pa onda krene rasprava bezveze gdje se nateze oko broja korisnika, finansijkih izvjestaja, sad i novog hita u plejadi - definicije sta je investicija (ovdje se moram osvrnuti i reci da ma sta neki mislili, investicija u poslovanje je itekako i kad dignes kredit i kupis konkurentsku firmu - ulozio si pare, povecao udio na trzistu, oslabio konkurenciju... ko ne misli da je tako neka se pozabavi malo osnovama ekonomije) i slicnih stvari, za ovu temu apsolutno nebitnih. Sve to izgleda kao djecija rasprava "ciji tata je jaci" (BHT, HS, TM, LOL...). U stvari, na ovoj temi je izgleda najmanje dezurnih branitelja TM-a, njih njihovi korisnici ovdje itekako kritikuju.
U medjuvremenu, stvarni problemi i zelje korisnika se gube u moru bespotrebnih postova, cak i nepristojne komunikacije.
Rugafet

#26539 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

@nekkem - potpis i pecat na cijeli post!
_EMA_

#26540 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by _EMA_ »

Nakon silnih prepiski, razgovora, citanja obje teme o HS-u i TELEMACH-u, vise mi nista nije jasno :roll:
Konkretno pitanje, kod koga, osim bhtelecoma tj.moja tv, mogu dobiti kanale ARENASPORT-a??
crnivrag

#26541 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

_EMA_ wrote:Nakon silnih prepiski, razgovora, citanja obje teme o HS-u i TELEMACH-u, vise mi nista nije jasno :roll:
Konkretno pitanje, kod koga, osim bhtelecoma tj.moja tv, mogu dobiti kanale ARENASPORT-a??
U Sarajevu se Arena Sport kanali mogu pratiti putem Logosofta, BH Telecoma i ASK Kablovske koja djeluje na području Ilidže.
supercali

#26542 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

_EMA_ wrote:Nakon silnih prepiski, razgovora, citanja obje teme o HS-u i TELEMACH-u, vise mi nista nije jasno :roll:
Konkretno kod mene ne konkretno nema ih u sarajevu cini mi se

Zenska glavo imas net lakse je naci as preko neta nego sk
Herr Flick

#26543 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

Herr Flick wrote:Nema tona na SK1 BHB kablovska,probudite kolege da to riješe :-) :-)

I dalje nema tona na SK1 :evil: :evil:
Rugafet

#26544 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Vidi stvarno. Ja nisam ni skonto do sad da nema tona.
Telemach

#26545 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Herr Flick wrote:
Herr Flick wrote:Nema tona na SK1 BHB kablovska,probudite kolege da to riješe :-) :-)

Zdravo Herr Flick,
kolege rade na provjeri, problem će biti riješen u najkraćem roku.
supercali

#26546 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

Pojacajte ton na daljinskom :)
Herr Flick

#26547 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

Telemach wrote:
Herr Flick wrote:

Zdravo Herr Flick,
kolege rade na provjeri, problem će biti riješen u najkraćem roku.
Riješen je prije jedno 20 min :D Hvala :)
doff

#26548 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Danas dođe novogodišnja čestitka a čestitka iz sos dječijeg sela :thumbup:
Radar71

#26549 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

I meni, ipak znači to nešta :thumbup:
operacija labrador

#26550 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by operacija labrador »

Image

Velika nestabilnost u brzini interneta kada se (bez mog znanja ) mreža "prebaci" iz HS Kablovska u Telemach. Budući nisam strpljiv kao ostali
od 1.2 sam na Logosoftu.Pozdrav svima.
Locked