Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
messilla

#25701 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by messilla »

Pazi u kakvoj kvaliteti moram da gledam tekmu zbog usranog neta.
Image
Ovo ko prije dok sam bio na telekomu :oops: :run:
immortalwmostar

#25702 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by immortalwmostar »

messilla wrote:Image
Zašto mi padne brzina downloada u "udarnom" terminu? :oops:

U mene isti problem, dolazili par puta signal uredu,mjenjali ruter stavili novi ubee, i opet isto u udarnim terminima morat cu opet dosadivati i zvati.

Ocito je tipicno zakrcenje i zagusenje.

Image

Paket Trio Grande Family
messilla

#25703 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by messilla »

immortalwmostar wrote:U mene isti problem, dolazili par puta signal uredu,mjenjali ruter stavili novi ubee, i opet isto u udarnim terminima morat cu opet dosadivati i zvati.

Ocito je tipicno zakrcenje i zagusenje.

Image

Paket Trio Grande Family
Kod mene Duo Net.

Ma džaba ti dolaze druže. To dok oni nešto ne iščačkaju u centrali nema hljeba od toga. Tako je i meni bilo prvi put. A evo ga sad i drugi :evil:
Radar71

#25704 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Image

i kod mene problemi :-)

valjda novogodišnja magija :D
Averus

#25705 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Averus »

crnivrag wrote:
Averus wrote:Otkad imamo AMC? :shock:
I slike na izborniku? :shock: :shock: :D
AMC postoji od početka emitiranja, odnosno od rebrandinga MGM-a u AMC, a MGM je bio oduvijek u Telemach digitalnoj ponudi.

Koji model resivera koristiš, pa ti do sada nisu bile slike u izborniku?

Samo vidim da piše D3, nisam u mogućnosti pogledati sa zadnje strane.
Imam Telemach već 5 mjeseci, ali do sad mi nisu bile slike, a nisam ni vidio da imam AMC
mirza_15

#25706 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

Iza Horizonta wrote: piše najveći hejter koji zajedno sa još dvojicom na bh telekom temi naziva korisnike telemaha đikanima, četnicima i sličnim imenima........
Lazes zlato, lazes duso.....
odmor

#25707 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Averus wrote:
crnivrag wrote:
Averus wrote:Otkad imamo AMC? :shock:
I slike na izborniku? :shock: :shock: :D
AMC postoji od početka emitiranja, odnosno od rebrandinga MGM-a u AMC, a MGM je bio oduvijek u Telemach digitalnoj ponudi.

Koji model resivera koristiš, pa ti do sada nisu bile slike u izborniku?

Samo vidim da piše D3, nisam u mogućnosti pogledati sa zadnje strane.
Imam Telemach već 5 mjeseci, ali do sad mi nisu bile slike, a nisam ni vidio da imam AMC
To sam ja neki dan pisao da ja i brat nismo imali takodje i bratu neki dan dosle slike. Meni jos uvijek nisu :-(
Neko mi rece da je to moguce da radi samo na jednom modelu resivera, ali ocito pocinje dolazit na vise resivera (moj ce jos pocekati)
crnivrag

#25708 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

odmor wrote:
To sam ja neki dan pisao da ja i brat nismo imali takodje i bratu neki dan dosle slike. Meni jos uvijek nisu :-(
Neko mi rece da je to moguce da radi samo na jednom modelu resivera, ali ocito pocinje dolazit na vise resivera (moj ce jos pocekati)
Zato me i zanima koji je resiver u pitanju, jer su sličice uvijek postojale na master resiveru 4682DVB, ali npr. na slave resiveru PDS 2100 nikad nisu postojale sličice na emisijama u okviru EPG-a.

Mislim da je u pitanju novi model master resivera PDS 3121.
odmor

#25709 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

mirza_15 wrote:
Iza Horizonta wrote: a šta ti imaš od toga bila istina ili ne?
Ukrade lopov liku kojeg ne poznajes auto. Imas li moralnih (zanemarimo sada zakonske jer ti vidim nisu bitne) prepreka da kupis to auto? Namjerno karikiram da vidis sta pises. Javno kazes covjeku "sta tebe boli q. sto je nezakonito" Da ne pricam sada o tome da direktno ides sebi na stetu. A da, tebi ne trebaju arene LP, EL, Roma, Sarajevo, Zeljo... Tebi je jedino bitno da tvoj provajder ispadne pobjednik na bilo koji nacin i da zadrzi nepostenu konkurencijsku prednost pa da ja tebi postavim isto pitanje: Zasto ti je to toliko bitno?

Zamisli BH T ukine sve interkonekcije TM-u. Koji bi to plac bio o nepostenju BH T-a, ali zato ti ne smeta kada se TM isto tako ponasa. Da stvar bude gora TM je gost u ovoj drzavi, a ponasa se krajnje bezobrazno.
Drug moj posto vidim da forsiras BHTelecom reci cu ti neke cinjenice. Poslije rata u BiH cijena pretplate za telefon je bila oko 3KM.. mojoj mami dolazilo oko 5KM telefona sa svim razgovorima. Danas taj isti telefon (ne danas vec prije godinu dana, prije nego sto smo ga iskljucili) je dolazio 25KM sa razgovorima (da neko ne misli da se puno pricalo, dodje oko 20KM prico se ili ne pricalo). Sta je poenta? POENTA je da su bezobrazni sa nabijanjem cijena!
Moju mamu tetka (koja je jos na BHT) ne smije nazvat puno joj dodje :D
Treba pogledat cinjenice zasto je 20minuta razgovora kad BHTelekom zove Telemach 1,22KM, a u obratnom slucaju 0,03KM? Odgovor je jednostavan, nisu ljudi bezobrazni sa cjenama :)
Da se nije pojavio Telemach, na BHTelecomu bi ja i sad (vjerovano) imao ogranicenje downloada, mozda na jedno 50GB :D (jer bi mi malo bilo 30GB, pa uzeo bi veci paket od 50GB)
Evo upravo sad sam otiso na bhtelecom stranicu i vidim ADSL net flat 25/1 70KM! A na Telemachu (Trio Grande) 25/2 je 50KM! Kao gratis mi dodje Telefon i TV (130+ kanala) :D
Ovo sto je Telemach postigo, trebo je mozda BHTelecom da su bili sposobni.
P.S Sve je BHTelecomu dobro dok drze monopol (u bosnjacnovecinskom djelu federacije) u mobilnoj telefoniji, kad se tu stolica uzdrma :run:
thekupus

#25710 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by thekupus »

Zdravo raja

Kupujem ovih dana novi TV pa razmatram opcije sto se tice uzimanja nekog od tv ili tv+internet paketa
Trenutno imam BH Telecom internet koji placam nekih 30 KM mjesecno a koji ne prelazi 8 MBps downloada i 0.5 MBps uploada

Volio bih sto vise HD kanala (sportske i HBO po mogucnosti) i bolji internet

Da li mi preporucujete neki od Telemach paketa ili da gledam telekomove?

Hvala za odgovore unaprijed :)
mirza_15

#25711 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

odmor wrote: :
Prvo, fulio si temu. Ne zelim da ulazim u raspravu o tome (o cemu si ti poceo) jer ce to izazvati lavinu komentara i prepucavanja, a za to nemam vremena niti mi se da. Samo cu ti reci da poredis stvari koje se ne porede. Sta ti mama ima od Telemacha? Ima neki paket. Odes fino na BH Telecom-ovu stranicu i vidis da je taj isti razgovor u paketu koji sadrzi iste komponente mogla obaviti za istih 0,03, a mogla je cak i za 0 KM. Pogledaj koliko kosta samo internet kod telemach-a, pa na to jos dodaj 15 KM za odrzavanje kks-a. Dakle, poredis neuporedivo. I necu dalje o ovome jer to i nije bila tema.
odmor

#25712 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

mirza_15 wrote:
Prvo, fulio si temu. Ne zelim da ulazim u raspravu o tome (o cemu si ti poceo) jer ce to izazvati lavinu komentara i prepucavanja, a za to nemam vremena niti mi se da. Samo cu ti reci da poredis stvari koje se ne porede. Sta ti mama ima od Telemacha? Ima neki paket. Odes fino na BH Telecom-ovu stranicu i vidis da je taj isti razgovor u paketu koji sadrzi iste komponente mogla obaviti za istih 0,03, a mogla je cak i za 0 KM. Pogledaj koliko kosta samo internet kod telemach-a, pa na to jos dodaj 15 KM za odrzavanje kks-a. Dakle, poredis neuporedivo. I necu dalje o ovome jer to i nije bila tema.
Posto sam napustio bht radi cijena.. daj mi link na private od tog slicnog paketa u bht, jer imaju mnogo ponuda neki a ne znam na koju ciljas. Ono sto sam vidio samo potkrepljuje cinjenicu zasto ih raja napusta.
porobljeni

#25713 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by porobljeni »

odmor wrote:
mirza_15 wrote:
Posto sam napustio bht radi cijena.. daj mi link na private od tog slicnog paketa u bht, jer imaju mnogo ponuda neki a ne znam na koju ciljas. Ono sto sam vidio samo potkrepljuje cinjenicu zasto ih raja napusta.
Koliko ja znam misli na Phone+ i Full+ gdje je cijena fiksnog ista kao u Telemachu.
Telemach

#25714 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakaljin wrote:
Evo ovdje odmah lokacija je naselje Vraca u Sarajevu, gdje mreza od strane HS-a nije adekvatno uzemljena i provedena i kablovi, spojevi, skretnice u svim haustorima su lose kvalitete i dolazi do gubitka signala. Nadam se da ce te prije pustanja Vaseg signala sanirati ove smetnje.
Jutro kakaljin,
zahvaljujemo na povratnim informacijama, nadležni sektor je obaviješten.
Ovakve i slične primjedbe i reklamacije su nam uvijek od velikog značaja.
Telemach

#25715 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

messilla wrote:Image
Zašto mi padne brzina downloada u "udarnom" terminu? :oops:

Zdravo messilla,
provjerom smo utvrdili da su parametri signala u ovom trenutku su odlični. Zamolićemo Vas ukoliko ponovo bude odstupanja od brzine da nam se javite na ovaj način ili pozovete naš kontakt centar.
drugtito2011

#25716 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drugtito2011 »

Poštovani telemach (vidim da odgovarate samo na pitanja koja počinju sa Poštovani Telemach pa da i ja probam)

MOLIM ZA DIREKTAN ODGOVOR

Sve ovo što dijelite kao "Novogodišnje poklone" je za korisnike slabijih paketa. Šta dobijaju kornisnici TRIO GRANDE PREMIUM paketa???!!!!

S poštovanjem vaš vjerni korisnik
Rugafet

#25717 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Pa vjerovatno necete dobiti nista. Da je bilo planiranih nekakvih poklona sigurno bi objavili bi do sada, tako da mozda nije u redu sve skupa ali sta da se radi.
semirsar

#25718 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

@Telemach,

postovani,
Takodje podrzajem ovu akciju kolega forumasa,i dodajem svoj zahtjev.
'ocu modul free bez onijeh famoznih 25KM doplate jerbo ni za receiver nijesam nista doplaciv'o i jakako ne pada mi na pamet doplacivati 10KM za prosireni paket koji vec placam, ha ja. Dedera vi to malo popustajte jerbo ak' necete vi, 'cu ja ondare, tj, polako se kucanstvo u mene dohavizaje i razmislja o dodatnom receiveru na LOL-u :evil:

JOS UVIJEK VAS,

a dokle... do vaske je
drugtito2011

#25719 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drugtito2011 »

semirsar wrote:@Telemach,

postovani,
Takodje podrzajem ovu akciju kolega forumasa,i dodajem svoj zahtjev.
'ocu modul free bez onijeh famoznih 25KM doplate jerbo ni za receiver nijesam nista doplaciv'o i jakako ne pada mi na pamet doplacivati 10KM za prosireni paket koji vec placam, ha ja. Dedera vi to malo popustajte jerbo ak' necete vi, 'cu ja ondare, tj, polako se kucanstvo u mene dohavizaje i razmislja o dodatnom receiveru na LOL-u :evil:

JOS UVIJEK VAS,

a dokle... do vaske je
Neće ti odgovoriti jer im se nisi obratio na pravilan način. Obraćanje mora početi sa "Poštovani telemach", da bi te ubacili na listu čekanja za odgovor.

Izgleda nema druge nego se obratiti direktno glavnoj G-djici

Dragana Talanga
Administrator front office-a
Front office

Jer ovi miševi koji koji samo pritišću Ctrl+v ne smiju pritisnuti nijednu drugu tipku.

Ovaj TM još malo kao Sjeverna Koreja. Samo Veliki Vođa smije govoriti, naravno ako mu se ćefne.
Kralj Tvrtko I.

#25720 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

@Telemach:

Ponovo se desava da su mi kodirani bezvezni kanali kao sto je RTVZenica, IC7, rtl, i ima ih jos mnogo...

Znaci popravite to...meni se neda ustajati iz fotelje da vadim karticu, zato sto vas placam 50KM i u tih 50 ima stavka 15KM odrzavanje.

Pozdrav...
Telemach

#25721 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

drugtito2011 wrote:Poštovani telemach (vidim da odgovarate samo na pitanja koja počinju sa Poštovani Telemach pa da i ja probam)

Sve ovo što dijelite kao "Novogodišnje poklone" je za korisnike slabijih paketa. Šta dobijaju kornisnici TRIO GRANDE PREMIUM paketa???!!!!

Zdravo drugtito2011 ili ako Vam je draže poštovani drugtito2011 :)
Predlažemo da nam se javite u inbox i dostavite tačne podatke Vi kao i naši ostali prijatelji na forumu (korisnici Telemach usluga), koji nisu osjetili novogodišnju magiju od Telemacha, odnosno oni koji u svojim paketima imaju već sve kanale koji su aktivirani do 31.01. 2016. godine.
drugtito2011

#25722 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drugtito2011 »

Telemach wrote:
drugtito2011 wrote:Poštovani telemach (vidim da odgovarate samo na pitanja koja počinju sa Poštovani Telemach pa da i ja probam)

Zdravo drugtito2011 ili ako Vam je draže poštovani drugtito2011 :)
Predlažemo da nam se javite u inbox i dostavite tačne podatke Vi kao i naši ostali prijatelji na forumu (korisnici Telemach usluga), koji nisu osjetili novogodišnju magiju od Telemacha, odnosno oni koji u svojim paketima imaju već sve kanale koji su aktivirani do 31.01. 2016. godine.
Zašto da se javljamo u inbox i ostavljamo tačne podatke?

Recite javno pred svim korisncima TRIO GRANDE PREMIUM paketa šta nam nudite u Novogodišnjim paketima. Ili i to treba da bude samo za probrane koji pišu po forumima?

Evo kažem javno: NEĆU SE JAVITI U INBOX jer smatram da svi korisnici MORAJU imati isti tretman.

LP
Maha23

#25723 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maha23 »

Jeli nekome jos ne radi Nat Geo hd, Medical channel na modulu?
dječak sa šibicama

#25724 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Meni mozete pokloniti novi Samsung A7, ja bi bio zadovoljan :oops: :D
Locked