Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Rugafet

#25551 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

hehe jesi me obradovao sad. Znaci kad dodje telemach na njemu mogu samo gledat analogiju? Ima li kod njih digitalnih zemaljskih kanala kao kod BHB-a? Hvala na odgovorima.
malwarebyte

#25552 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by malwarebyte »

malwarebyte wrote:
malwarebyte wrote:Telemaše, nedavno sam pisao da modem često počne zujati i ne prestaje dok ga ne resetuješ.
Bilo stalo par sedmica i opet počelo. Samo sad dok zuji ne radi wifi, i što duže zuji više se i čuje.
Da li postoji mogućnost zamjene modema ?
@Telemach

Dolazili i promjenili adapter. Neki dan opet počelo.

Kažu ako opet počne da se javim, da će doći i zamjeniti. Pa evo javljam se opet.
@Telemach da se ja javim da dođu promjeniti modem.

Sad dok se zvuk čuje uopšte nema interneta, i svaku noć me budi taj zvuk.
crnivrag

#25553 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Rugafet wrote:hehe jesi me obradovao sad. Znaci kad dodje telemach na njemu mogu samo gledat analogiju? Ima li kod njih digitalnih zemaljskih kanala kao kod BHB-a? Hvala na odgovorima.
Vidio sam u upustvu da postoji opcija koja istovremeno skenira analogne i digitalne kanale, i vjerujem da ti se prikazuju samo analogni TV kanali, pošto u BiH se još uvijek nije prešlo na digitalno zemaljsko emitiranje signala.

Takav signal ti ne može pustiti kablovski operater, i jedini način da sada primaš digitalni DVB-T signal je prelijevanjem signala iz Hrvatske ili Srbije, ako se nalaziš u mjestu koje je blizu granice sa navedenim državama.

A to možeš provjeriti ako na listi kanala imaš digitalne kanale koji se emitiraju zemaljskim putem u ovim državama.
Rugafet

#25554 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

A vidi druze i ja sam pomalo zbunjen. Na njemu imam digitalne kanale koje trenutno daje BHB Cable (gracanica) znaci preskeniram i imam te kanale sa BHB-ovog spiska http://www.bhb.ba/BHB-Kablovska-Televiz ... J....shtml. E sad me zanima posto sad imam 100 tih digitalnih kanala, da i ce isto tako ostati i kad dodje telemach (naravnio sa izmjenjenom semom)
crnivrag

#25555 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Rugafet wrote:A vidi druze i ja sam pomalo zbunjen. Na njemu imam digitalne kanale koje trenutno daje BHB Cable (gracanica) znaci preskeniram i imam te kanale sa BHB-ovog spiska http://www.bhb.ba/BHB-Kablovska-Televiz ... J....shtml. E sad me zanima posto sad imam 100 tih digitalnih kanala, da i ce isto tako ostati i kad dodje telemach (naravnio sa izmjenjenom semom)
E zaista ne znam šta da ti kažem po pitanju TV-a, a ako zaista imaš sve ove kanale sa liste i ipak imaš mogućnost prijema digitalnih kablovskih kanala, onda ćeš ih moći pratiti i kad dođe Telemach.

Ali je sad problem u tome što kažeš da TV nema utor za modul. Kanali koje Telemach bude nudio će biti kodirani i biće ih moguće otkodirati pretplatom na željeni paket kanala i ubacivanjem CI modula.

Ili ako to nije moguće, onda će ti oni dati resiver na korištenje putem kojeg ćeš moći gledati kanale na koje si se pretplatio.
Rugafet

#25556 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Pa ja i meni je pomalo nejasno. Te kanale uredno gledam evo godinama vec (unesem one parametre, preskeniram tv ih nadje i to je to) Sad me zanima posto mi je to tv u spavacoj, a imam drugi u dnevnom na kojem mogu samo 'hvatat' analogiju i tu sam mislio uzet od njih risiver na koristenje, e sad ako moram uzeti jos jedan risiver za ovaj vivax kako ide to? Koliko se placa ako uzmem dva risivera?

Inace sam mislio uzeti ovaj Duo Net Grande + da doplatim jos 5 KM za onih 25 dodatnih kanala.
crnivrag

#25557 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Rugafet wrote:Pa ja i meni je pomalo nejasno. Te kanale uredno gledam evo godinama vec (unesem one parametre, preskeniram tv ih nadje i to je to) Sad me zanima posto mi je to tv u spavacoj, a imam drugi u dnevnom na kojem mogu samo 'hvatat' analogiju i tu sam mislio uzet od njih risiver na koristenje, e sad ako moram uzeti jos jedan risiver za ovaj vivax kako ide to? Koliko se placa ako uzmem dva risivera?

Inace sam mislio uzeti ovaj Duo Net Grande + da doplatim jos 5 KM za onih 25 dodatnih kanala.
Ako si mislio uzeti ovaj paket, a želiš da ti svi kanali budu dostupni i na drugom TV-u, onda moraš uzeti još i uslugu D3 kuća koja ti omogućava da pratiš iste kanale iz paketa koji koristiš na dva različita TV-a, koje oni povežu LAN kablom u lokalnu mrežu.

Pošto si rekao da želiš uzeti paket Duo Net Grande (to je ovaj od 47.9 KM mjesečno), onda bi za uslugu D3 kuća morao platiti 35 KM jednokratno za priključak i plaćao bio mjesečno dodatni iznos od 3.5 KM na cjelokupan iznos ovog paketa.

Što se tiče samog paketa, ako ga uspiješ sad priključiti u ovoj trenutnoj akciji, narednih 6 mjeseci ćeš plaćati 25.9 KM i imati dodatni HD paket u tom periodu.

U prvih mjesec dana ćeš imati promotivno sve pakete, a nakon toga ćeš imati Osnovni paket (sa preko 130 kanala) i cjelokupan HD paket narednih 6 mjeseci.

Nakon isteka tog perioda ti ostaje Osnovni paket (130 SD i 9 HD kanala), 73 radio kanala (32 domaća i 41 sa tematskom muzikom), usluga D3GO za gledanje TV kanala iz Osnovnog paketa na PC i mobilnim platformama i internet brzine 50/3 Mbps sa besplatnim wifi routerom.
odmor

#25558 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

drugtito2011 wrote:
Iza Horizonta wrote:@telemach jel možete barem povećati uplaod brzine za vrijeme vaše akcije, barem nama koji imamo sve programe i pakete
Ima li kakvih pogodnosti za korisnike Trio grande premium paketa koji vam plaćaju 1000+KM godišnje?
Djaba si boldovo, @Telemach ne vidi. Probaj mu obojiti u crveno..

@crnivrag
U Srbiji digitalna zemaljska je T2 standard.
crnivrag

#25559 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

odmor wrote:
@crnivrag
U Srbiji digitalna zemaljska je T2 standard.
Imaš pravo to sam skroz smetnuo s uma u trenutku pisanja posta, hvala na zapažanju.
Rugafet

#25560 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

@crnivrag, hvala na odgovorima, opet cu vidjet sa njima kad dodju sta i kako. Sto se tice akcije, nije do mene do njih je zavisi kad dodju na moj teren da li ce i tada akcija biti na snazi (do kada uopste traje akcija) . Nadam se da ce uskoro. Malo me samo ovo zbunilo sa kanalima, ispade da iako uzmem ovaj prvi Duo Net (preko 100 kanala) da ih ne mogu gledat jer nemam utor za modul, a tv ima taj 'neki tuner'. Za dnevni sam i racunao da cu uzeti risiver jer mi tu i treba ali za sobu nisam :)
crnivrag

#25561 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Rugafet wrote:@crnivrag, hvala na odgovorima, opet cu vidjet sa njima kad dodju sta i kako. Sto se tice akcije, nije do mene do njih je zavisi kad dodju na moj teren da li ce i tada akcija biti na snazi (do kada uopste traje akcija) . Nadam se da ce uskoro. Malo me samo ovo zbunilo sa kanalima, ispade da iako uzmem ovaj prvi Duo Net (preko 100 kanala) da ih ne mogu gledat jer nemam utor za modul, a tv ima taj 'neki tuner'. Za dnevni sam i racunao da cu uzeti risiver jer mi tu i treba ali za sobu nisam :)
Možeš ih gledati jer ako ti TV ne bude mogao podržati modul, daće ti resiver i opet ćeš imati sve te kanale putem resivera.
Rugafet

#25562 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Znam, shvatio sam to. Samo sto bi morao jednokratno dati 35KM i kasnije mjesecno 3,5 KM. zbog tog drugog risivera na vivaxu. A ja sam mislio da programe na njemu (vivax) mogu samo preskenirati i gledati (kao sad na BHB Cable, digitalne programe najnormalnije gledam bez risivera) Izvini, mozda pisem malo zbunjujuce, umoran sam kao pas.
crnivrag

#25563 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Rugafet wrote:Znam, shvatio sam to. Samo sto bi morao jednokratno dati 35KM i kasnije mjesecno 3,5 KM. zbog tog drugog risivera na vivaxu. A ja sam mislio da programe na njemu (vivax) mogu samo preskenirati i gledati (kao sad na BHB Cable, digitalne programe najnormalnije gledam bez risivera) Izvini, mozda pisem malo zbunjujuce, umoran sam kao pas.
To je ako želiš na oba resivera imati Osnovni paket koji dolazi u Duo Net Grande paketu, međutim možeš uzeti samo Start paket na drugom TV-u, mada taj paket košta 3 KM, a imaš 30-ak kanala manje.

Tako da ti se više isplati ova druga opcija sa uslugom D3 kuća, a što se tiče samog skeniranja i besplatnog gledanja kanala putem DVB-C tunera, to kod Telemacha nije moguće, jer se digitalni kanali kodiraju i plaćaju po paketima.
Rugafet

#25564 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Tako ce i biti najvjerovatnije, da idem na D3 kuca, 3 marke mi je nikakva razlika (kutija cigareta) a i prestao sam pusiti tako da red bi bio malo se nagradit :)
kakavdanakneiskustvu

#25565 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

crnivrag wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
probook wrote:Ja se na unifi mrezu prijavio vrlo jednostavno: nadjem mrezu i samo ukucam email + password i to je to.

blago tebi,nisam primijetio da u zenici ima te mreze
Ima u Zenici na više lokacija, evo ovdje mapa pa zumiraj na Zenički region da vidiš u kojim ulicama je mreža dostupna:

http://www.telemach.ba/Internet/1993/UN ... av_start=0

hvala
rolacity

#25566 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rolacity »

crnivrag wrote:
Rugafet wrote:Cekaj, kod mene na tv-u ima DVB-C tuner, a koliko vidim nema utor za modul, koje pakete ja mogu gledat na tom tv-u?
To je nemoguće, svaki TV koji ima instaliran DVB-C tuner ima i utor za karticu, koji se inače nalazi sa lijeve strane TV-a.
Itekako je moguće. Ja imam neki mali Vivax u dječjoj sobi koji nema utor za karticu. Od digitalnih kanala može se gledati nih desetak otključanih.
AnonymousBIH

#25567 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

20 i kusur kanala je uvijek otključano na digitalnoj, između ostalih RTL i Prva.
Telemach

#25568 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

typeOnegative wrote:@ telemach

jel se mora vadit modul van i vratit nazad da bi mi bili otklj svi kanali ili nije pusteno svima ? Pitam jer nije mi baš dostupno , tv je na na zidu i moram ga skidat ... Hvala
Kanali su otključani, u slučaju da niste dobili otključane kanale, predlažemo ponovno skeniranje, u ovom slučaju vađenje kartice.
Rugafet

#25569 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

AnonymousBIH wrote:20 i kusur kanala je uvijek otključano na digitalnoj, između ostalih RTL i Prva.
A nije ni bitno, kazem koristim BHB Cable i sve kanale sa liste koji oni reklamiraju kao - Digaitalni programi (DVB-C) pronadjem najnoramlnije, unesem frekvencije i one qam-ove i tv ih pronadje i to je to. U drugoj sobi imam philips lcd i na njemu mogu gledati samo analogiju jer drugih tunera na njemu nema. Ali kod telemaha se kanali kodiraju po paketima tako da mi sada treba tuner jer utora na tv- u nemam...Ah sta da se radi :)
Telemach

#25570 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

malwarebyte wrote:
malwarebyte wrote:
malwarebyte wrote:Telemaše, nedavno sam pisao da modem često počne zujati i ne prestaje dok ga ne resetuješ.
Bilo stalo par sedmica i opet počelo. Samo sad dok zuji ne radi wifi, i što duže zuji više se i čuje.
Da li postoji mogućnost zamjene modema ?
@Telemach

Dolazili i promjenili adapter. Neki dan opet počelo.

Kažu ako opet počne da se javim, da će doći i zamjeniti. Pa evo javljam se opet.
@Telemach da se ja javim da dođu promjeniti modem.

Sad dok se zvuk čuje uopšte nema interneta, i svaku noć me budi taj zvuk.
Zdravo malwarebyte,
kolege su obaviještene o Vašoj reklamaciji. Nastojaćemo u najkračem roku provjeriti i zamijeniti opremu.
Astrix

#25571 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Astrix »

Moze li mi neko od vas ko ima paket DUO NET Grande, Grande family pojasniti koji se to tacno kanali dobiju jer ja sam ja skroz zbunjen a nikako da se snađem na stranici...?
crnivrag

#25572 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Astrix wrote:Moze li mi neko od vas ko ima paket DUO NET Grande, Grande family pojasniti koji se to tacno kanali dobiju jer ja sam ja skroz zbunjen a nikako da se snađem na stranici...?
U Duo Net Grande paket ulazi Osnovni paket kanala, a u Duo Net Grande Family ide Prošireni + HBO paket.
Alkos

#25573 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Alkos »

drugtito2011

#25574 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drugtito2011 »

Pitanje za TM.

MOLIM ZA DIREKTAN ODGOVOR

Sve ovo što dijelite kao "Novogodišnje poklone" je za korisnike slabijih paketa.

Šta dobijaju kornisnici TRIO GRANDE PREMIIUM paketa????!!!!!!
Maharadza

#25575 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

drugtito2011 wrote:Pitanje za TM.

MOLIM ZA DIREKTAN ODGOVOR

Sve ovo što dijelite kao "Novogodišnje poklone" je za korisnike slabijih paketa.

Šta dobijaju kornisnici TRIO GRANDE PREMIIUM paketa????!!!!!!
Image

i uz ovo prilog OD ŠAKE DO LAKTA! :mrgreen:
Locked